Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (81)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Neatza minunatelor!
Apuc si eu sa citesc pe fuga,
Anateo, tare rau imi pare, asta e ghinion curat...ce zice pediatra?
Oanacat, felicitari pentru mersul de-a busilea.
Fatima, cand aud chestii de genul se trezeste DOAR de 2-3 ori pe noapte...realizez ce noroc chior am cu Rares care NU SE TREZESTE deloc!!! E adevarat ca face ochi intre 6 si 7 si nu mai adoarme la loc, dar macar apuc si eu sa dorm 8 ore/noapte. Sa dea DD sa-l tina tot asa! Iar tie...bun venit oficial in clubul mamicilor muncitoare!
Trimit mesajul asta ca nu mai apuc si revin cand oi putea!!!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

Neata,

Aelita, ce bucurie!sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos!

ma alatur si eu voua daca incepeti subiect privind redeschiderea contului ei.

condoleante pentru micul edy, nu am citit povestea lui decat ieri, dupa ce am citit ca a murit! nu imi pot imagina ce e in sufletul MAgdei! DUmnezeu sa-i odihneasca sufletelul chinuit!

diana, cum e sanul?

fatima, felicitari pentru reusita somnului micutei eva!

anateo, sa se faca bine piticii!

Alina,mami de Mihnea-Octavian

varsta Octavian;

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sosonica, ne rugam pentru tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Sufleuri si budinci

Pentru sufleuri ai nevoie de legume (dovlecei/conopida/broccoli/morcovi etc sau chiar un amestec din toate), branza sau cascaval (de casa, am reteta, daca vreti), oua (galbenusuri pana la 1 an), verdeata (marar). Cantitatea de legume este relativ egala cu cea de branza/cascaval. Numarul de oua este "dupa ochi". Nu prea multe, sa nu devina omleta.
Fierbi legumele, le scurgi si, dupa ce se racoresc, le amesteci cu branza sau cascaval, cu galbenusurile, verdeata. Se varsa compozitia intr-o forma bine unsa si se da la cuptor, la foc mediu, cca. 30 min. Poti sa-l servesti cu putina smantana sau iaurt deasupra.
Se poate face si sufleu de peste, cu peste (cod) fiert si curatat de oase si piele, cascaval, oua, condimente.

La budinci ai nevoie de doua tipuri de legume (de ex. conopida si cartofi) sau de o leguma si carne (de ex. conopida si piept de pui), oua, smantana, branza sau cascaval (de casa).
Se fierb legumele, se scurg si se aseaza straturi alternative intr-un vas uns. Daca folosesti carne, trebuie preparata in prealabil (fiarta, fripta etc) si tocata sau bine maruntita. Separat se amesteca smantana, ouale (galbenusurile - 1-2, depinde de marimea vasului), branza sau cascavalul, verdeata. Amestecul se varsa uniform peste straturi. Vasul se da la foc mediu pt. cca 30 min.
Se mai poate face budinca si doar cu o leguma si branza sau cascaval, tot straturi, unul de leguma fiarta, unul de branza/cascaval, iar deasupra, smantana batuta cu oua si cascaval.

Poti incerca cartofi frantuzesti: un strat de cartofi fierti/copti taiati felii, unul de branza, unul de smantana si tot asa pana termini cu smantana.

La budinci se mai pot adauga si paste, orez sau gris.

De asemenea, se pot face budinci dulci, cu fructe in locul legumelor.

Pofta buna!

eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Buna dimineata, vodca taie greata! ce puii mei am ca asa ii zic gargaritei de ceva zile...pana cum eram cu Buna dimineata, iubita, frumoasa lu' mami!...am luat-o pe ulei si eu nu sunt nici mare amatoare de alcool.

Mey minunatelor scrieti cam mult n-are timp omu sa citeasca, sa raspunda! sau??? sunt eu de categorie grea si nu tin pas alergator....bey am o scuza...venira fete din vacante!

Rioxanoicio te tuc tare cum nu,.,.,.decio asa tasteaza tampita mea de tastatura grupukl ioio sio klklklkl.,,.,..,vretio sa maio scriou?????????? Shioneva sa ma ajute ce sa fac de tasteaza asa grup dau i tasteaza io sio dau k tasteaza kl,........aio vioata mea!!

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

http://picasaweb.google.com/kikineata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

PAPANASI

Ingrediente
-100g branza dulce de vaci
-20g faina sau gris
-1/2 ou (numai galbenus pentru copii sub un an)
-5g unt sau 1/2 lingurita smantana
-10g zahar

Mod de preparare
Branza de vaci se amesteca cu oul si zaharul,dupa care se incorporeaza cu grija in faina sau gris.Cu o lingura inmuiata in apa se ia din compozitie si se pune la fiert intr-un vas cu apa in clocot.
Papanasii sunt gata cand se ridica la suprafata si compozitia s-a "legat" destul.

Mod de servire
Se servesc cu smantana sau unt deasupra,iar daca doriti ceva mai dulce,cu dulceata sau sirop.

Alina,mami de Mihnea-Octavian

varsta Octavian;

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sosonica, ne rugam pentru tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

La multe lunisoare pentru sarbatoritii de astazi, sa fie sanatosi, voiosi si cu chef de nazdravanii:
Ana Mihaela de Panaa
Maria Cristina de aka
David de Roxanica
Antonio de Crykett
Rares de marinelaf
Ktrinel, eu chiar am facut parte din categoria fetelor care nu am indraznit sa zic nimik cand am citit de tragedia lui Jojo-miha. M-am gandit ca orice as fi zis eu, oricum pentru ea nu ar fi facut nici o diferenta...tragedia ei era prea mare ca sa o consoleze un cuvant de la o straina. Si am fost si foarte speriata de tragedia ei, tin minte cum ne povestea ea ca nu o simte pe bebelina miscand...eu atunci abia intrasem in luna a 8-a. Cand am citit ce s-a intamplat cu fetita ei, a intrat groaza in mine, daca nu simteam bebele miscand mai mult de cateva ore alergam ca nebuna la cabinet la dr. sa-mi puna monitorul ala pe burtica. (Saracu' om , sa-i dea DD sanatate, ca tare rabdator si intelegator a fost!!!)
Si ca mine cred ca au fost multe fete, pur si simplu nu am indraznit sa scobim si mai tare in durerea ei...de aici neintelegerea.
Jojo-miha, daca intamplator mai arunci un ochi si pe aici, afla ca ma bucur enorm pentru tine acum, iti urez sanatate multa tie si bebelui din burtica, sa dea DD sa ai nastere usoara si sa auzim numai de bine!!!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

in primul rand, sa nu cumva sa uit, [pup mare pr roxanica

azi facem 6 ani de cand am iesit din concubinaj , asa ca iar e cu baute... revin...

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Hai ca rezolvai treaba cumva pana pune garga mana pe tastatura din nou.

Se tot vorbeste de cascaval...e ok si nu-i ok dar sunt marisori multi dintre fulguleti, mai ales cei care stau bine cu greutatea...eu una nu-mi permit sa faca ceva deranjamente la burtica ca e slabuta...dar daca tot il folositi sa aveti grija ca exista fff multe sortimente de cascaval in care laptele este nefiert. Scrie pe el...ingredinte: lapte de vaca nefiert...si branzica de casa de la covalact are sare asta e just fyi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

raportam noapte balana balana...,sintem cu kuru-n sus...,daca ma-netelegeti...,am pus perdea noua...,poate deaia... sau poate ca nu...,cine stie?!?...shineva cu siguranta stie...
auzisem zilele trecute de faptul ca-i este frica sa nu "fuga" titza si deaia se trezeste des...,sa verifice...,ati auzit de asa ceva?

Fatima,
cum am citit despre Eva,cum am pus-o pe ficamea pe picioare...,doar,doar...,nope...,n-am reusit sa o adorm asa...,mai incerc...Super retetele...,abia astept sa le incerc...,azi avem supa de vacuta...
Laura,
meiii,tu ai o problema cu zeama de carne...,ti-am mai expilicat o data...,dar iti mai explic o data...,deci ...,carnea o fierb separat...,legumele separat si apoi amestec...si mai las sa fiarba putin impreuna sa se cunoasca mai bine...,ciorbita se face pentru toata casa...,nu special pentru Crinuta...,doar ca noi adaugam sare in castron,pe cind ea ,nu...,asta-i tot

eu n-am inteles reteta de papanasi sau confund ceva...,daca-i fierb,cum se fac maronii asa cum ii stiu eu? nu trebuie bagati la cuptor? sau asta-i rteta speciala pentru bebei si reteta pentru noi,este altfel?...shineva sa ma lamureasca si pe mine...

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Miracole exista,trebuie doar sa credem in ele...
Sonia /Edy /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius
Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Roxanico pricepusi tarziu ca nu m-ai pupat pe mine da eu te-am pupat pe tine. Hai sa traiesti! Tot Dianocica are parte si de rele da si de bune. Legea asta a compensatiei dom'le.

Mergi la inceput