* Bucurii de sept-oct 2006 (81) - La multi ani! *
Raspunsuri - Pagina 12
beatrix spune:
Mirabela, ce fain timer-ul!
AdinaF, La multi ani! sa fii sanatoasa, fericita si sa ai parte d etot ce iti doresti!
cam tarziu m-am prins si eu! de, daca am citit printre randuri si in graba!
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)
alexutza_26 spune:
quote:
Originally posted by Mirabelac
Cam atat mai avem!
*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)
Vai Mira cat de emotionant...Cred ca retraiesti clipele de acum un an..parca a trecut prea repede nu?
eu cel putin asa simt, parca il mai vreau din nou bebe....ooofff, amintiri, amintiri....
Alexandra de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
Ignatica spune:
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri, sper din suflet sa nu procedez gresit cu alimentatia copilului. Dar nu stiu cum sa fac altfel. In sensul ca regimul de masa arata cam asa:
ora: 6-7 - 250 ml de lapte
ora: 10 - era inainte masa de fructe, dar acum nu se mai satura si masa a devenit un soi de masa de dimineata ca la cei mari adica: unt cu paine sau branzica+smantana sau biscuiti cu lapte sau orez cu lapte sau mei cu lapte si miere, dupa care papa un mar sau 2 prune sau para etc. Banana, pe care ma bazam inainte ca e mai consistenta si ii tzine de foame pana la pranz nu ii mai e pe plac.
ora:14 - masa de pranz in care nu lipseste supica ( de carne, legume ) si ceva felul 2 ( piure cu ficatel, ousor sau diferite tocanitze de legume-( nu mananca in cantitate foarte mare din nici una, dar prefera sa le aiba pe amandoua
ora 19 - iaurt ( de 2 ori pe saptamana, mai mult nu ca s-a saturat de el) sau gris cu lapte sau hrisca cu lapte sau cereale Nestle
ora 22 - 250 ml lapte
Intrebare: e prea mult lapte? . Nu stiu cum as putea sa schimb ceva. Poate ca are prea multe mese pentru varsta lui, nu stiu ce sa zic, niciodata nu a mancat mult, dar a preferat sa manance des. Daca ii scot masa de 10 e hamesit pana la 14, daca ii scot masa de la 19 e marait pana seara ( asa se manifesta la foame).
In rest, orele de masa sunt alese intre perioade de somn.
M-am intins ca o mare placintarie, poate are cineva rabdare sa citeasca
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
tanima_i2002 spune:
Am aterizat si noi de la fizioterapie, trebuie sa fac o apreciere la o teza de doctorat unei colege dar nu am deloc idei si inspiratie asa ca stau pe net.
La faza cu laptele as intreba eu fi-miu care suge la san cat lapte bea? In afara de cerealele pe care i le fac functie si de cat lapte reusesc sa mulg in rest nu pot sa monitorizez cantitatea. Rares nu papa branza, in schimb papa smantana, unt si iaurt in fiecare zi, poate ca este cam mult dar sincer nu stiu ce sa ii mai dau sa pape ca a devenit un mancacios.
Ignatica, daca tie ti se pare ca David are multe mese, hai sa vezi cate are fi-miu:
- ora 9 unt pe paine cam o jumatate-o felie de paine (miez bineinteles, iar cantitatea de unt este cam cat o boaba se strugure) sau daca nu am unt papa smantana 1-2 linguri mai zdravene tot cu painica, dupa care papa si piureul de fructe dintro piersica si o jumatate de mar cu putina lamaie si apoi suge si tzitzi dar nu mult, mai mult de drag sau de sete
- ora 12 tzitzi si somn
- ora 14 supita cu paine sau piure cu carne (mancarica solida si gatita in orice caz, nu foarte mult, cam 150-200 ml, dar suficient zic eu, in care adaug ulei de porumb la fiert dar si o bobita de unt cat mazarea si o lingurita de smantana) si dupa aceea struguri sau prune sau fruct ceva pe care insa nu i le mai fac piure ci le papa bucatele
- ora 18 tzitzi si somn
- ora 19 un iaurt si inca ii place foarte mult iar de curand am inceput sa punem si painica in el
- ora 21-21.30 (inainte de baita cand mananc eu de seara ca sa pot sa mananc in liniste) 120-150 ml de lapte cu cereale, rar mai multe (spuneam ca si in functie de cat lapte reusesc sa ma mulg eu ziua)
deci asta este programul nostru complet de papa.
Hai ca am treaba si sigur se trezeste copilu' pana apuc eu sa deschid vreu fisier.
Va pupic dulce si pe mamici si pe bebici deopotriva.
- ora 22 tzitzi si nani (nu am precizat ca si noaptea se trezeste cel putin de 1-2 ori sa suga in noptile bune sau de 3-4 chiar 5 ori)
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
AdinaF spune:
Merci fetelor de urarile de "La multi ani". Mie nu mi-e tare bine, de dimineata m-au luat uratele de dureri de cap si nici gand sa ma lase - asta e, musai sa traiesc cu ele.
Ignatica, mie mi se pare ok planul de masa. Eu le dau la ore diferite, dar asta n-are importanta. Wow, 250 ml de lapte dintr-odata n-au reusit ai mei pana acum. Si ei cu laptele erau genul: putin si des ceea ce in primele luni nu ma amuza deloc, dar deloc (mai ales noaptea).
O seara faina va doresc, eu ma duc sa-mi alin batranetzile
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
Ignatica spune:
tanima iti multumesc mult pentru raspuns si pentru prezentarea programului de masa al lui Rares. Ma bucur ca nu sunt chiar pe aratura, vad ca in mare seamana. Eu nu m-am mai consultat cu medicul de familie in privinta alimentatie de foarte mult timp, mai ales ca el e stilul vechi cu mar si biscuite de la 3 luni. Am un pediatru bun la care apelez la urgentze si la boli serioase, dar nu am abordat problema alimentatiei cu el.
AdinaF cum asa? Cu dureri de cap azi cand te sarbatoresti? Multumesc de mesaj, deja m-am mai linistit.
MamiLili spune:
Ignatica, meniul lui David e foarte complet, se vede ca papa de toate si portiile de lapte sunt ca la carte, dimineata si seara. Sunt copii care nu mananca decat lapte si maxim 2 mese solide pe zi, la aceia exista pericolul anemierii, cantitatea de lapte consumata fiind prea mare (700-900 ml). Deci, stai linistita, David papa ff bine.
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
LA MULTI ANI, BUCURII DE SEPT-OCT!
alexutza_26 spune:
Ignatica mie mi se pare ok programul meselor si cantitatile pe care le papa David.Al meu are cam asa:
dimineata cand se trezeste (ora variaza in ult vreme asa ca nu pot spune precis) - 240 ml lapte
10-11 - fructe date felii, nu mai vrea piure de fructe, o banana+2 nectarine/o nectarina si o para - variatiuni pe aceeasi tema +/- 2-3 biscuiti sau cand nu prea il atrage banana de la inceput ii dau iaurt cu biscuiti
14 - supa - zeama o accepta de curand cu putina painica in ea + felul 2 care e favoriul lui - mancare de-a noastra cu/fara carne cu f fputina sare cam 250-300g
17-18 - iaurt/cereale/o banana+biscuiti/orez cu lapte/gris cu lapte
21-22 - 240 ml lapte , dar de vreo cateva seri doar vreo 180 ml ajunge sa bea pt ca este frant
Sper ca nu m-am lungit prea mult, si al meu avea in "tineretile "lui mancaruri din care manca si 400 g, acum insa s-a "maturizat" si nu le mai accepta decat dupa ce le miroase
Alexandra de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
Ignatica spune:
Lili iti multumesc pentru parere. Ce bine ca va am.
GETY spune:
Tanima, sa o apreciezi cum trebuie (teza). Si eu cateodata ma intreb cum as fi fost daca ma faceam profesoara de engleza (cum visam prima oara), puneam note mici sau eram a'dracului cum s-ar zice. Cred ca as fi fost foarte exigenta, zic eu.
Deci voi ziceti sa mai astept cu mersul, eu am rabdare, cum am avut cu dintisorii, am si cu mersul...
Despre mancarici, Maria papa lapte pe la 8, fructe pe la 10-11 ingrosate cu 2 linguritze de cereale, pe la 14-15 masa de legume cu carnitza, de curand am introdus o masa pe la 18, ca a inceput sa ceara, constand in iaurt sau mamaligutza cu branza cu putina smantana si in jur de 21,oo cereale. Mai serveste intre mese 2 biberoane cu lapte de vreo 120 ml., iar noaptea se mai trezeste dupa inca un bibe.
Vreau sa introduc pestele, nu stiu daca proaspat sau congelat, sa vad ce-mi zice maine dr., ca azi n-am mai ajuns la el.
Sper ca nu v-am impuiat capul prea tare.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006