PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (54)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:

Ea inca sta la giugiuleala, dar numa cand vrea ea. De ex seara avem ritualul nostru, stam toti trei si avem ora de joaca. Ea nu prea se culca fara sa ne jucam. E adevarat ca bunica-sa are mai multa rabdare cu ea, eu sunt mai autoritara, nu ii permit foarte multe. Tac-su nu prea o cearta, la fel daca sta putin cu ea. Azi de ex a facut criza de nervi, cand a venit cu buni de afara. A mancat, apoi a plecat iar la joaca. Cand a venit acasa, s-a culcat si in somn vb si zicea "uta, uta"
revin, ca a venit copchilul de afara.

Mergi la inceput

Gata. A mancat mamaliga. I-a placut asa de mult. Nici nu ma asteptam. I-am pus cu un pic de branza sarata, de vaci si un strop de smantana. Imi pare rau, ca nu a filmat-o taica-su. Cred ca avea si in cap. cea mai mare mirare a ei, a fost cand a ramas linguritza infipta in mamaliga. A cascat niste ochi de numa!

Una peste alta, bunica-sa iese cu ea afara, ii canta, ii face toate mendrele. Alex a poreclit-o "Lala" pe bunica-sa. Poate ca e doar o toana de a ei. Sper sa nu ajunga in faza in care sa o iubeasca pe bunica-sa mai mult decat pe mine. Poate asa percep eu, ea fiind copil se duce acolo unde primeste mai mult alint. Ea ma ajuta mult si sta destul cu ea, in timpul asta am si eu vreme sa mai vad de ale casei. Nu cred ca as fi rezistat doar eu cu copilul. Silviu are prea putin timp sa ma ajute. Ce ma mai ajuta la cumparaturi. In rest seara stam toti trei si ne jucam. Cred ca e cel mai frumos moment din zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Da si eu cred ca la varsta asta sunt atrasi de cine ii alinta mai mult si cine le face mendrele...si daca nu bunicii, atunci cine?

Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)

http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1

Mergi la inceput

Mai tii tu minte Cristina cand eram insarcinate si tocam pe tema bunicilor? Cand am zis amandoua la unison, ca nici gand sa isi inchipuie ca isi fac de cap cu copii nostri. Eu una cel putin sustineam ca ma ocup exclusiv de copil, nici sa nu o vad prin preajma, sa vina doar daca o chem eu. Si uite, ca lucrurile nu stau asa.
Nu sunt intru totul de acord cu ea, dar cand vad ca Alex e fericita si moare de dorul ei, tot timpul cand suntem plecati o striga "lala", dar o striga si pe maica-mea. Sta mult cu ele. Asta vara cand am fost nevoiti sa plecam un weekend si sa o lasam acasa cu bunicile amandoua, am gasit un copil super rasfatat. Ne-a luat vreo 2 zile sa o reeducam. Si weekendul asta. De la Breaza am venit parca cu alt copil, si cand a incaput pe mana soacra-mii o luaram de la inceput cu fitzele. Oare si noi o sa facem la fel cand vom fi de varsta mamelor noastre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

buna dimineata! eu sunt matinala, deja la munca
mada pe teodora nu o mai pot da cu nici un fel de gel ca are opt dintisori tare ascutiti pe care nu ezita sa ii foloseasca cu nici o ocazie. si cand prinde.... MUSCA
sper sa iasa cat mai repede, sa ne mai linistim.
cristina , piersicutze va faceti griji pentru putin. copii prefera bunicii pentru ca, prin natura lor de bunici sunt olecuta mai permisivi. mie mi s-a intamplat sa fiu si eu si mama in curte sa vrem sa ii dam teodorei mancare si ea sa nu vrea de la noi ci de la una dintre verisoarele ei adica a fost preferat un copil de clasa I, in locul mamei sau bunicii. astea sunt toane de moment.
nepotelul meu ( 1 an si 4 luni) o striga mami si pe sora mea dar la o adica stie clar ca mama lui este cumnata mea. daca a cazut mai rau la MAMA lui merge sa-l aline.
acum eu pot sa va spun doar ca relatia mea cu teodora a evoluat pozitiv de cand m-am intors la munca... fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

raluca, mercic, sper sa va pot da cat mai curand vestea cea buna

michella

Mergi la inceput

Sabana da imi amintesc cand eram noi gravide si cocotzate in varf de pat filozofam pe tema soacrelor
Dar are dreptate si Michaella, si eu cred ca sunt toane de moment, pe de alta parte e normal sa iti iubesti bunicii, fin'ca sunt sinceri, iubitori si permisivi...cum sa nu ii placa asta unui copil?
Cred ca pot chiar sa ma dau exemplu: mi-am adorat bunica din partea tatalui care m-a crescut si nu mi-e jena sa va recunosc, mi-a facut toate poftele din lume, chiar si cand am plecat de acasa la facultate, chiar si cand m-am maritat. Stateam in aceeasi casa cu parintii si de cate ori ma certa unul din parinte fin'ca o comiteam fugeam la bunica repede cu lacrimi de crocodil, care bunica mereu ma mangaia si impaca. Imi gatea toate bunatatile din lume si cand veneam de la scoala si gaseam mancarea aburinda, mai faceam si fitze ca nu vreau aia si imi gatea pe loc altceva....deci..
Bunica a murit acum 3 ani, iar eu am suferit ca un caine. Inca mi-e dor de ea, inca o visez, desi am o relatie fff misto cu mama, suntem ca doua surori si toata ziua tocam la tel si ne ajutam in toate....deci vedeti ca imi raspund singura, putem iubi lejer mai multe persoane, in alt fel...
Michaella o sa tin minte sfatul tau cand ma mai apuca dorul de munca

Mergi la inceput

Michaella, am inteles eu bine??? Lucrezi la bb2?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Michella si la noi risc sa fiu capsata ca a mea are 7 dintisori ca al 8-ulea nu s-a deranjat sa apara inca. Dar i-am tot explicat ca nu pe noi trebuie sa ne muste si jucariile si ca daca o dau cu gel este spre binele ei si pana la urma deschide gurita ii zic aaa ca la dentist deschide ung rapid cu gel si ma chinui sa ma feresc de dintisorii din fatza. Bine nu imi iese figura in fiecare zi dar maj timpului da.
Sabana f frumoase pozele. Ce ochi mari are si ce cretulina e iti vine sa o papi. Pupici de la noi.
Legat de bunici mama mea a zis ca vine ca ma ajuta ca etc si au fost aici intredevar dar nu a fost cale sa ne intelegem, ca ea vrea sa faca totul numai cum vrea ea si i0am zis noi aici avem obiceiurile noastre si etc mai tre sa te dai si dupa mediul nu mediul dupa tine, cu toate ca noi am zis ca na daca vrea sa stea noi suntem de acord ca ar fi de mare ajutor dar nu a vrut, a zis ca nu ii prea place aici ca ea e invata sa fie indepenenta financiar si etc, asa ca am ramas iarasi singurica. Asta este s-au mai descurcat si altii nu o fi un capat de tara, de asta am zis ca sa facem si baby 2 acuma cat ma rapid ca aici abia de la 5 ani pot sa ii trimit full time la scoala, pana atunci trebuie sa ne descurcam ca aici sa gasesc o dadaca sunt nu zic nu dar cer 400 de lire pe sapt ceea ce e f mult nu castig eu atata cat trebuie sa le dau lor. Si na e greu intr-un fel ca nu am si eu vecini sau cunostinte pe aproape sa ne mai intalnim in parc sau chestii din astea si e pretty boring pe aici dac dupa ce o sa mearga fata la gradinitza o sa mai cunoasca copii de prin zona si poate va fi altfel.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Cristina ai mare dreptate. Si eu am iubit-o mult pe tanti, care a stat cu noi in casa si ne-a crescut. Dar mama era si este pe primul loc. Dar cand eram certata sau cautam ceva dulce la ea ma duceam. Si ea mereu duminica ne aducea cate ceva dulce sau pufuleti. In fiecare zi ne ducea in parc, ne ducea la biserica, ne gatea, ne facea toate mendrele, noi eram obraznice si fitzoase, nu prea o ascultam. Si azi mai tinem inca legatura. Are aproape 90 de ani, dar ma suna mereu. De curand m-a sunat si a inceput sa planga, sa imi spuna, ca ea ne are mereu in gand, ca ii suntem dragi. Iti dai seama ca in ziua aceea am fost k.o.

Mada si eu am admirat-o pe Ari a voastra. E haioasa foc. Imi place mult cum v-ati renovat si camera ei e super. Eu sunt mare fan Winnie the Pooh. Au bagat si la noi la quelle canapea, cu fotolii si taburet. I le-am comandat deja. Sper sa reusesc sa fac camera ei cat mai repede. Sa stapaniti totul sanatosi si sa va bucurati de ce aveti. Eu va admir mult, sunteti o famile frumoasa si unita, sunt sigura ca nu e usor departe de casa, dar cum ai zis si tu, sunt parti bune si parti mai putin bune, trebuie sa stii din ce unghi sa le iei si le privesti.

Carliontii ii are de la ta-su. Eu mi-am dorit mult o fetita blonda, cu ochi albastri si carliontata. Uite ca a iesit pe comanda. Acum imi doresc un baietel brunet cu ochii verzi si tot carliontat. Deja e in faza de proiect.

Mergi la inceput