Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (31)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzy78 spune:

AIIA- pupam bebe Fabiana care este cred ca cea mai mare domnisoara din stup,

GHIBUADINA - noi cred ca suntem cu greutate apropiata, Nicolas are 8.200 si pe 27 facem 7 luni.

IAURTUL - o sa-l fac in felul urmator - la 200 ml lapte din comert caldut o s apun o lingura mare de smantana(tot din comert ca e pasteurizata) si las d eseara pana dimineata......e un deliciu......in celalata zi la fel.....dar pui o lingura din iaurtul vechi in laptele caldut.....(poti pune la 500 ml lapte si un iaurt simplu din comert......dar mie imi plac emai mult cu smantana)

OU - eu nu-i dau pana facem 8 luni......parerile medicilor sunt impartie......nu ma grabesc

BRANZA CALCICA - o fac din 200-250 ml laptic cu 2pastile d ecalciu lactic......si nu o las s ase scurga prea tare deoarece calciu ramane in zer......

Suzy78, mami de bibe Nicolas Mihai - 27 febraurie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiia spune:

GHIUBUADINA. UI8.IKBIH 9 R 8888888888888888------UUUUUL
ASTA E MESAJ DE LA FABIANA pt alexia. Da face parte din categoria grea, bine nici cu mine nu mi-e rusine 1.72cm, 83 kg.Trei zile e diferenta dar s-a nascut mai grea decat a ta. Sincer cand am auzit cate kg avea cand s-a nascut am zis ca nu mai faci tu om din ea curand. BRAVO i-a mers fffffffffffff bine si e tare frumusica papa mami ochisorii ei frumosi

aiia mami de fabiana mihaela (26.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiia spune:

AM ARS MANCAREAAAAAAAAAAA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Neatzaaaaa,

noi raportam din nou o noapte nedormita, dar nu stiu din ce motive... nici bebe, nici noi...

Crina_mio: poti sa iei si balansoar si ii mai schimbi decorul cand se plictiseste intr-un loc Numai sa poata fi ridicat spatarul, ca imediat o sa stea in fundulet...

Cezariana - nu ma deranjeaza, taietura pe piele e cicatrizata frumos, deja se "albeste"... ma deranja acum vreo luna cand ridicam carutul cu tot cu bebe in el. De atunci n-am mai facut asa sporturi extreme

Cam atat deocamdata de la noi, revenim. (azi montam masina de spalat )

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

quote:
Originally posted by MICKYN

Buna fetelor.Citind discutiile voastre despre bb-ii vostri am ajuns la concluzia ca Tudor al meu( bondarel de martie) e maaare terorist in comparatie cu ai vostri .
Este un plangacios permanent.Nu-i place sa stea singur ( nici o clipa),in carut, in patut etc. Vrea tot timpul in brate.Daca il las ma stie cartierul. In carut daca-l pun , e dezastru. Pentru noi, iesitul afara este un calvar.Trebuie sa iesim in gasca, cu sacosa de jucarii ,pentru a gasi toate metodele de a-l determina sa stea si el afara o ora. In brate sau in marsupiu nu-l putem tine, caci este greu. ( La 5 1/2 luni are 9.300gr).Am intors carutul pe toate partile,l-am ridicat in poztie semisezanda, uneori si sezanda),am schimbat carutul..Degeaba . Mai mult de o ora nu sta,apoi se plictiseste si incepe spectacolul.
Si cu mancarea este terorist.Mananca si acum la 3 ore(san sau biberon).
Cea mai mare dilema a mea este diversificarea .Am abservat ca alti pitici de varsta lui mananca destul de multe.Noi am inceput la 5 luni,cu supa de zarzavaturi (morcov,albitura, cartof, dovlecel si rosie,ceapa si ardei fierte si scoase din supa) si atat. Ne-a spus ca luna asta sa mancam doar supa la pranz.Nimic nou la 11 si la 17.30. Nu stiu ce sa fac.Sa astept sa treaca luna si sa urmez recomandarea pediatrei sau sa-i dau de la mine putere niste suc la 11.Lui ii place supa,dar parca vad ca s-a cam plictisit de ea.

MICKYN- poate vrei sa il cunosti pe Raducu al meu parca il descrii pe el doar cu exceptia mancarii ca acolo nu avem probleme deocamdata si sper sa nici nu avem. Al tau zici ca sta o ora in carucior? Radu mai mult de 10 minute nu se suporta si gandeste-te ce fain e de mine ca eu sunt singura si cand ies cu el la plimbare imi rupe mainile ca are deja 8.800 kg dar il iubeste mama asa ca e bine asa cum e. Am incercat sa il las sa planga in speranta ca se va obisnui sa mai stea si singur in patut la el nu am reusit nimik decat sa imi raguseasca copilu, l-am lasat sa planga in carucior ca poate se calmeaza si sta nici vorba tot ragusit dar plangeeee de numa. Asa ca ma-am resemnat eu pana la urma si astept si zile mai bune. A si am reusit performanta sa fact de toate prin casa cu el in brate, ca nici in marsupiu nu suporta sa stea. Oricum pupam Tudoru si iti uram sa se faca macar el mai cuminte daca Radu nu vrea!

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia3 spune:

suzi multumim pt reteta de iaurt...incercam si noi..ca din comert nu as da de nici unul.....la fetita chiar nu am dat de loc lactate ca nu le-a accept pana la 1 an si cu calciu si oasele am stat ffffffff bine.
vazut poze cu maya de crina...mandra buni de jnepoata...de balansoar...cam tarziu zic eu ...intr-o luna incepe sa stea in fund si sa plece si nu o mai ti tu in el...vezi si tu...

aiia spor la facut alta mancare...nu esti nici prima nici ultima...bine ai venit in clubul celor care stau pe dc si ard mancarea

http://community.webshots.com/user/alexiabryan
http://www.totsites.com/tot/alexiasibryan
http://www.totsites.com/tot/bryancontinuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

quote:
Originally posted by lauramar

Fetelor spuneti-mi si mie va rog cum faceti branzica acasa,si de la cate lunite le-ati dat,dar galbenusul de ou???

POZE

lauramar - am ami multe metode:
1. cu calciu gluconic - 300 ml lapte ( eu folosesc Zuzu rosu sau Fulga rosu) se pun la fiert cand e aproape de fierbere dar nu fierbe inca presar peste vreo 2-3 pastile de Ca zdrobite si amestec incet si se separa apoi strecor si gata
2. cu lamaie- 300 ml lapte se pun la fiert cand e aproape de fierbere dar nu fierbe inca torn sucul de la jumatate de lamaie mica si se separa apoi strecor si gata
3. cu smantana la fel doar pun vreo 2 lingurite de ceai cu varf de smantana din comert ( sim, napolact sau mili)

acu mi-am dat seama ca tu esti in Portugalia asa ca fa abstractie te rog de marcile de lapte si smantana pe care le-am insirat si considera doar ca "rosu" pt lapte inseamna 3.5 grasime iar la smantana 25% grasime. Scuze

cu oul nu stiu sa iti zic nimic ca inca studiez problema si nu prea am vreo concluzie.

Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu
Filmulete Radu

Varsta lui Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna dimineata
noi azi am fost puturosi, ne-am trezit la 09.10 . adica eu si matei, ca tati a plecat la slobozia la 05.30.
azi am papat piure din: 1/2 banana + 1 mar galben, mic + 3 lgt cereale cu biscuiti milupa + 75 ml de lapte+2 lg branzica

branza calcica la 1 cana de lapte pun 2 pastile de calciu lactic, facute praf. eu ii fac cam din 1 1/2 cana de lapte si-mi iese cat pun in strecuratoare, adica vreo 3 linguri mari de branza.

iaurt dupa ce-am incercat mai multe feluri de pe piata, am ajuns sa-l facem. deh ... arta cere sacrificii!! asa ca eu incalzesc laptele, daca uit, ajung sa-l fierb. in paharute de unica folosinta, pun cate 2 lingurite (pt cafea) de iaurt natural (campina/napolact - numa' bun). laptele caldut il torn in paharute. amestec bine si le las nemiscate 1 zi. ziua urmatoare le bag la frigider si le mai las si acolo jumatate de zi. asa il papa f bine, cu cereale, sau biscuiti (de la milupa).
lapte am incercat si din asta mai multe natii, dar am ramas la prodlacta-sapte munti. nu am prea vazut in multe magazine. smantana eu nu folosesc si nu pt ca as avea ceva impotriva ei, ci pur si simplu asa m-am obisnuit.

adina cerealele fara lapte le poti pune in orice, dupa cum vezi ca prefera si albinuta ta. insa, daca-i dai o masa doar de cereale si ai din cele fara lapte, atunci e mai bine sa le prepari cu lapte. eu pun si lapte in aproape orice, chiar daca au si cerealele, pt ca matei nu prea mananca lapte (cred ca ma repet, dar pe mine acest aspect ma dispera de-a dreptul).
cred ca pe la 8 - 9 luni o sa incerc sa-l trec pe lapte pasteurizat ... poate asa va manca. dar pana atunci mai e mult!!!!

azi ar trebui sa mergem la vaccin. de fapt vom merge, dar sa vedem daca-l facem. eu am verificat si pare sa-i fi trecut afta din gurita, insa nu prea ma descurc sa-i verific gatul ... asa ca ... vom vedea.

va pup ... trebuie sa ajung si in piata sa iau legume, ca la noi se sta cam prost cu comenzile acasa de legume bio.

aaa ... daca n-am calciu lactic (se mai intampla) fac branzica si cu lamaie. storc in lapte cand da in fiert. e putin mai acruta ...

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

bineinteles ca am uitat ceva ...
balansoar ar fi o investitie cam pt 1 luna ... maxim 2. noi l-am folosit si il folosim din plin, dar acum nu-l mai las nesupravegheat in el, ca risc sa-l gasesc rasturnat. se ridica, se da ba intr-o parte, ba in alta. acum il folosesc pe post de scaun de masa, ca inca nu m-am hotarat de care sa iau, avand in vedere ca spatiul este ffffffffffff mic. oricum, si la masa e o aventura ca se intoarce in sezlong, se trage de centuri ... deci ...

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze cu matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by aiia

AM ARS MANCAREAAAAAAAAAAA

Si eu
Sper sa n-o ard si a doua oara... si chiar ma miram ca miroase a ars... cine o fi ars mancarea?

Mergi la inceput