Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (80)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel

aveam si eu intrebare despre laptele de vaca...pai daca se distruge proteina nebuna prin fierbere (vezi branza de vaci), de ce nu il putem da si sa bea?? dupa ce il fierbem normal...logic?? care e treaba?

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

pt ca, in primul rand, dc i-l dai juliei sa-l bea in loc de lapte praf, lipsesti copilul de subst nutritive care nu se gasesc in laptele de vaca... deci aduce un aport insuficient de proteine, subst nutritive, vitamine, fier, etc fata de laptele praf care e facut special pt copii si contine toate alea in doze optime... si in al doilea rand, ca baut in cantitati mari, adica in loc de lapte praf, aduce in organism o cantitate prea mare de saruri, pe care rinichii copilului n-o pot procesa inca ... si mai gasesc inca 10 chestii in carticica mea, dc te interesea, o sa caut ... oricum copii care beau in primul an lapte de vaca in loc de lapte praf stiu ca fac anemie severa...caut si-ti mai zic

Dia de Oana 29.11.06

Impotriva bannarii aelitei

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nu mai stiu daca v-am aratat poza asta...dar eu mor de ras mereu cand o vad....parca e pe catwalk ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:

aveam si eu intrebare despre laptele de vaca...pai daca se distruge proteina nebuna prin fierbere (vezi branza de vaci), de ce nu il putem da si sa bea?? dupa ce il fierbem normal...logic?? care e treaba?

de mult voiam s o zic p asta da' tot uitam..e tarede tot..da' problema e ca ramane draga, molecula..care e prea mare...cum, nu ti amintesti de molecula?

io fac misto da' sa stiti ca lapte nu i am servit. doar iaurt

hai ma duc la somn..ce ti-e si cu hormonii astia (mai noi pe ei dau vina pt orice..) acu' plang de sare camesa de pe mine ..acu' rad de molecula..ma duc sa mai plang un pic sa echilibrez..

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nu mi-a trecut prin cap sa il inlocuiesc, never ever, cu laptele praf...dar pot sa gatesc par egzamplu cu el, deci, nu? adica de la branzica, paste, creme, budinci, etc...
merci de explicatii.

Mergi la inceput

ktrinel, i'm back:
-are prea multe proteine, ->distrofie si solicita grav rinishii si ficatul;
-continut mare de sare -> suprasolicita rinichii;
-sarac in vitamine, fier si alte minerale -> anemie, rahitism, afecteaza cresterea, dezv inteligentei;
-continut mare de subst alergizante -> predispune la alergii;
-continut mare de calciu si fosfati -> favorizeaza constipatia, afecteaza flora si tranzitul intestinal;
-nu se asimileaza corect -> malnutritie

Dia de Oana 29.11.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:

nu mai stiu daca v-am aratat poza asta...dar eu mor de ras mereu cand o vad....parca e pe catwalk ...

e cul rau de tot!!!

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Tot voiam sa urez succes la scoala puiutilor de Aura si Miki !!
Asizaaaaaaaaa, Alexandraaaaaa, unde sunteti, ardelencelor??
Yagmur, adevarul e ca seamana Luca cu tatal lui, dar are o fire prietenoasa si petrecareatza ca tine!! Bai, fetizo, dar in pozele de pe santier esti sexoasa rau, da' raaau de tot. JUR!

Azi i-am facut lui David ciorbitza, he, he. prima oara. Adica am fiert legumele (morcov, cartof, patrunjel, conopida, rosie, ardei, dovlecel, ceapa), separat am fiert carnitza de pui. apoi am facut sos alb din o linguritza faina, amestecata cu unt si smantana, deci la rece, nu l-am pus pe foc. Sosul asta l-am turnat peste supica, am mai lasat sa fiarba putin. Am pasat legumele+carnita+supica din aia+cateva firmituri de corn alb, proaspat. foarte tare i-a placut puiului.
Sosul se face cu lapte, dar eu am o intrebare:
putem gati pt. bebe cu lapte?In budinci, supici, etc...

Ce i-a mai placut lui David a fost pilaf de orez cu pui: adica fiert orez, pus la steamer morcov, rosie, ardei, fier carne. Blenduit tot cu o bucatica unt. de fiecare data cand ii fac mancarica asta papa cu multa pofta.
V-am scris si voua, poate va inspira, desi recunosc, nu am talentul Dandusei ori al lui A_deju.

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

quote:

e faina tare julia ta

Dia de Oana 29.11.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Vad ca deja e discutata si rasdiscutata intrebarea mea.Asta da promptitudine, nici nu am apucat bine sa-mi pun eu in gand intrebarea, ca deja ati raspuns

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

[/quote]

dianocica:

hai ma duc la somn..ce ti-e si cu hormonii astia (mai noi pe ei dau vina pt orice..) acu' plang de sare camesa de pe mine ..acu' rad de molecula..ma duc sa mai plang un pic sa echilibrez..

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
[/quote]

auzi bre... tu sigur nu ne coci 'fo surpriza??? ca daca e sa adun nodulu' (durerea la san) cu stari de-astea emotionale, unde mai pui si somnolenta la greu...parca-mi iese de-un drum la farmacie... nu de alta, da' sa-ti cumperi niste elevit materna () si din rest, un test barza :)))))))))

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput