Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (80)
Raspunsuri - Pagina 10
roxanica2006 spune:
Nuuuuuuuu, stati!!! Intrebarea era daca putem pune putintellaptic in mancarea pt. bebe???? Nu sa inlocuim laptele praf, Doamae fereste!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
a_deju spune:
quote:
Originally posted by roxanica2006
Tot voiam sa urez succes la scoala puiutilor de Aura si Miki !!
Asizaaaaaaaaa, Alexandraaaaaa, unde sunteti, ardelencelor??
Yagmur, adevarul e ca seamana Luca cu tatal lui, dar are o fire prietenoasa si petrecareatza ca tine!! Bai, fetizo, dar in pozele de pe santier esti sexoasa rau, da' raaau de tot. JUR!
Azi i-am facut lui David ciorbitza, he, he. prima oara. Adica am fiert legumele (morcov, cartof, patrunjel, conopida, rosie, ardei, dovlecel, ceapa), separat am fiert carnitza de pui. apoi am facut sos alb din o linguritza faina, amestecata cu unt si smantana, deci la rece, am pus pe foc. Sosul asta l-am turnat peste supica, am mai lasat sa fiarba putin. Am pasat legumele+carnita+supica din aia+cateva firmituri de corn alb, proaspat. foarte tare i-a placut puiului.
Sosul se face cu lapte, dar eu am o intrebare:
putem gati pt. bebe cu lapte?In budinci, supici, etc...
Ce i-a mai placut lui David a fost pilaf de orez cu pui: adica fiert orez, pus la steamer morcov, rosie, ardei, fier carne. Blenduit tot cu o bucatica unt. de fiecare data cand ii fac mancarica asta papa cu multa pofta.
V-am scris si voua, poate va inspira, desi recunosc, nu am talentul Dandusei ori al lui A_deju.
David al meu
ba exista, exista!! iete, io la faza cu sosu' alb..nu m-am gandit, si nici nu crez ca ma ducea capu' :)) deci..e de bine :) aaaa... si dandusa, cu minunatiile pe care i le face crinutei... scuzati... departe, departe rau de tot de ce aberam eu mai demult... adica acolo e spirit culinar adevarat, nu la mine :) pai imi curgeau balele pe tastura cand am citit lista cu bucate :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Ktrinel spune:
okokok.
makes sense, dar de ce dupa 1 an nu mai e asa problema...intreb...nu pe tine, Dia , neaparat, ci asa ...de ce bariera asta de 1 an...daca tot sunt atatea tampenii la mijloc, chiar asa, de la 1 an se matureaza toate alea in copchil si nu il mai afecteaza ...aia cu sarea parca totusi nu o cred...dar poate si asta o distrug prin fierbere
quote:
Originally posted by Dia1609
ktrinel, i'm back:
-are prea multe proteine, ->distrofie si solicita grav rinishii si ficatul;
-continut mare de sare -> suprasolicita rinichii;
-sarac in vitamine, fier si alte minerale -> anemie, rahitism, afecteaza cresterea, dezv inteligentei;
-continut mare de subst alergizante -> predispune la alergii;
-continut mare de calciu si fosfati -> favorizeaza constipatia, afecteaza flora si tranzitul intestinal;
-nu se asimileaza corect -> malnutritie
Dia de Oana 29.11.06
Impotriva bannarii aelitei
"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez
Dia1609 spune:
yagmur, da seamana Luca si cu tatal lui, dar cu siguranta ca la personalitate/caracter va semana cu tine
ruxandra, sa stii ca am vazut pozele dandusei, si, spre rusinea mea, nu mi-am dat seama ca e grigore acolo... asa de mult a crescut de cad am vazut poze cu el ultima data... e efectiv schimbat, e baietel mare-mare .. frumusel foc!
tot am batut noi campii saptamana trecuta despre jucariile alea in care sortezi cuburi, bile, triunghiuri, etc... azi a reusit oana de cateva ori (de vreo 7-8 ori) sa bage bila (dar numai bila) la locul ei... singurica, fara ajutor, fara sa-i arate nimeni ce si cum... f serioasa, si cu un chiot de bucurie cand reusea... imi venea s-o mananc de scumpa ce era ... si a mai incercat sa bage steluta, tocmai pe cea mai grea si-a ales-o de nr.2...dar, of couse, n-a reusit... aia cred ca pe la 2 ani o sa reuseasca, la cat e de greu de potrivit ... sunt curioasa daca maine isi mai aduce aminte cum e treaba cu bila aia de bagat la locul ei [:D}
Dia de Oana 29.11.06
a_deju spune:
fetili, frumoasili, minunatili, v-am parasit pe seara asta, ma duc sa va insel cu mihaila :)) vedeti in ce hal am ajuns, da?? :)))
hai, pupaturi, beti in continuare, nu va sfiiti, si cand se termina lada, mai e una bagata blat in fantana, la rece (???...altceva nu mi-a venit in cap pe moment.. :)) ).
noapte buna va doresc!!
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"
Ktrinel spune:
Dia :ruxandra, sa stii ca am vazut pozele dandusei, si, spre rusinea mea, nu mi-am dat seama ca e grigore acolo... asa de mult a crescut de cad am vazut poze cu el ultima data... e efectiv schimbat, e baietel mare-mare .. frumusel foc!
exact asta mi s-a intamplat si mie....apoi m=am intors sa revad pozele ...ca sa constientizez ....
va las si eu, ma pregatesc sa ma duc sa ridic "coletul" de la gradinita
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
okokok.
makes sense, dar de ce dupa 1 an nu mai e asa problema...intreb...nu pe tine, Dia , neaparat, ci asa ...de ce bariera asta de 1 an...daca tot sunt atatea tampenii la mijloc, chiar asa, de la 1 an se matureaza toate alea in copchil si nu il mai afecteaza ...aia cu sarea parca totusi nu o cred...dar poate si asta o distrug prin fierberequote:
Originally posted by Dia1609
ktrinel, i'm back:
-are prea multe proteine, ->distrofie si solicita grav rinishii si ficatul;
-continut mare de sare -> suprasolicita rinichii;
-sarac in vitamine, fier si alte minerale -> anemie, rahitism, afecteaza cresterea, dezv inteligentei;
-continut mare de subst alergizante -> predispune la alergii;
-continut mare de calciu si fosfati -> favorizeaza constipatia, afecteaza flora si tranzitul intestinal;
-nu se asimileaza corect -> malnutritie
Dia de Oana 29.11.06
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
cica aia cu sarea nu e strict legata de 1 an, ca rinichii se maturizeaza si devin complet functionali de pe la 7-8 luni... deci, e un pic exagerata... dar probabli ca e facuta pt ca parintii sa nu sara calul si sa exagereze sarand mancarea copilului ca pt ei... zic si eu ... habar n-am ... eu oricum n-am de gand sa-i dau sarat pana la un an, ca nu moare cu mancare nesarata inca vreo 3 luni... si sincer, nu cred ca o sa-i dau sarat in general, ca oricum o sa ia sare din tot felul de preparate si va fi suficient.. zic si io acuma, dar nu stiu
na, gata, ma duc si eu la treaba mea ( a se citi barbatul meu) care deja mi-a dat ultimatum
Dia de Oana 29.11.06
roxanica2006 spune:
teutz, vrea Alexia sa ia eurespalul ala sau cum s-o numi??Ca am sunat-o azi pe dr si a zis ca daca tot tuseste David maine sa-i dam Eurespal, dar m-a atentionat ca e groaznic la gust David nu mai vrea nici Vigantolul, ha, ha, oare cum as putea sa-i dau un siropel gretos?? Si de ce nu fac si astia siropelele pt. copii bune la gust, de ce???
No, noapte buna, fete dragi!
David al meu
Teutz spune:
Propunea cineva zilele trecute o tema: Cu ce ne mai jucam? Construim turnulete din castroane de plastic (adica eu construiesc si ea le darama ), teatru de papusi cu niste jucarii de plus (un urs care sforaie, un baietel care spune o rugaciune, un delfin si o papusa - ma maimutaresc in fel si chip, imi schimb vocea si ei ii place de nu mai poate), ne jucam cu mingiutele (eu i le arunc si ea le ia si le loveste unele de altele) etc.
Danutz, Roxanica, multumesc!
Auras, succes lui Kiki la scoala! Din pacate, va mai trece mult timp pana cand se va schimba ceva in invatamantul romanesc!
Acs, l-a visat pe Dionisos si s-a trezit ametita?
OanaCat, ce dulce e Nicole, cum doarme mititica!
Danutz, iti doresc sa dea roade tratamentul pentru tiroida!
Ziggy, noi nu am prea avut probleme cu colicii, ca a avut foarte putini si i-am rezolvat cu Sab Simplex, Bonnisan si cu feonul (folosit cu mare grija).
Yagmur, exista o oaresce asemanare intre Luca si "tata", dar tot cu tine seamana mai mult! Fain tare la voi pe santier si iti sta super langa Jeepanu' ala!
Miki, of, inca o mamica muncitoare! Pozici cu voi, cand ai putin timp?
Sbogdana, felicitari pentru rezultatele bune de la analize!
Ingeras, sarcina usoara si un bb sanatos!
Mamaana, felicitari pentru cercelusi! Asteptam si pozici cu printesele cercelate.
Raluca, ma bucur tare mult ca si capsorul si funduletul Adinutei sunt bine, dar imi pare rau pentru problema ta cu sanul! Ma gandesc ca-ti este foarte greu fara ea, pana o intarci. Adinutzu scump si urez multa sanatate mamicii!
Ktrinel, atunci cand suntem acasa eu o spal doar cu apa si sapun, nu folosesc deloc servetelele umede, dar cand suntem in parc sau in vizite, atunci apelam si noi la ele. Am vazut poza cu Julia, e bestiala!
A_deju, tare ma binedispun mesajele tale! Hai sa ne traiesti si, inca o data, bine ai revenit!
Dianocica, nu cunosc nici un specilist in lactatie. Nu te gandi la ce e mai rau, fii optimista, bre! Sanatate multa si alarma falsa iti doresc!
Laura, capul sus si ai incredere in tine, vei gasi in mod sigur un job cel putin la fel de bun ca cel pe care l-ai avut!
Roxanica, multam pentru idei de papa! Deocamdata i-am dat Alexiei o singura data Eurespal, 2,5 ml, ca azi am inceput, si l-a inghitit, ca i l-am dat cu o seringa, foarte repede, cat mai spre baza limbii. Dupa aceea i-am dat putin laptic. Sper ca maine sa vrea sa mai deschida gura cand ma va vedea cu seringa. Este ingrozitor la gust, amar. L-am gustat si eu inainte sa-i dau si a persistat amareala aia mult timp, desi am mancat putina ciocolata. Bafta multa!
Multa sanatate bebeilor bolnaviori!
Noapte buna mamici minunate si copilasi superbi!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Teutz spune:
La multe lunisoare frumosilor Luca si Denis! Sa fie sanatosi si sa aiba tot norocul si fericirea din lume!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)