Ne pleaca medicii ...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by Andries
[Imparte matalutza 300.000 - 400.000 euro/an la numarul de zile dintr-un an si vei vedea ca un medic ar trebui sa aiba o medie zilnica de aproape 2000 euro spaga (ma refer la zilele lucratoare) hai ma lasi? eu te inteleg ca ii urasti (sau ca urasti sistemul, nu-mi e foarte clar) dar sa ne pastram totusi uzul... cifrelor, daca nu altceva.

Ce exprimare frumoasa ''hai ma lasi?'' Nici macar nu-i urasc.Sentimentul e de scirba profunda. Inainte de operatie(nu dau nume si nu spun spitalul) ti se tine o ''prelegere'' despre cit anume trebuie sa dai la doctor pentru operatie.Si nu opereaza un caz sau doua pe zi.Operatiile se fac ca abator pe banda.4 pe zi sau chiar 5.Tariful este de 500 de euro pe bucata.Numai la doctor.Nu mai pun mina a doua si a treia , asistente, infirmiere , bucatarese si asa mai departe.Deci dragule , scuteste-ma tu pe mine , si fa un calcul si vezi aproximativ cam cu citi bani pleaca acasa zilnic.Numai din spaga de la sala.Plus ca mai ia si la salon si la cabinet.Deci aste-as cazuri concrete si e adevarat ca nu pot avea decit o mare parte dintre ei ..banii astia dar sint foarte adevarate.Si eu am pus ca ar opera cam 4 zile pe saptamina desi cred ca sint 5 zile si daca ar putea ar opera si simbata si duminica.S-ar putea sa fi spus suma prea mica, e adevarat.
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Crisa , unde anume sunt operatiile pe banda rulanta , de are foecare doctor 4-5/zi?
SI unde primeste mana a doua , a treia bani , ca eu si celelalt student care operam n-am primit niciodata nimic.
Ca sa nu mai spun ca azi doctorul cu care am operat a avut o singura operatie, iar cel cu care ma inteleg f. bine n-a avut nimic , nici azi , nici maine nu are.
Ca sa nu mai spun ca eu stau lipita de aia de acolo si n-am vazut sa le dea careva bani , la urgente la fel a fost , pacientul intra in sala , iesea si pleca acasa , nu dadea nimic , nici nu avea la cine.

Hai sa nu generalizam.
Sunt si cei care iau bani si au masina , vila , gadgeturi , si sunt si cei care au venituri normale.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Crisas, subiectul se numeste Ne pleaca medicii.. si nu spaga pe care o cer asistentele.
Cu tot respectul pe care il am pentru suferinta prin care ai trecut tu si mama ta (cancerul este o boala necrutatoare) cred ca o parte din durerea si neputinta de a vindeca aceasta boala s-a transformat in ura importiva medicilor care nu sunt capabili sa o vindece.

In al doilea rand, cred ca toate nemultumirile tale nu ar mai fi existat daca mama ta ar fi fost tratata in minunatul sistem sanitar american unde toata lumea este multumita: medicii pentru ca munca lor este remunerata la adevarata valoare (si nu ca aici unde manopera NU este inclusa in pretul unei interventii chirurgicale), pacientii si familiile lor pentru ca nimeni nu le cere spaga si toata lumea le zambeste respectuos (oho, ce-as mai zambi si eu gandindu-ma la cele 200 de mii de dolari pe an, casa cu piscina, cele doua masini, cat se poate de legal obtinute) si nu in ultimul rand, societatile de asigurari de sanatate (de fapt, cele mai multumite, pentru ca grosul banilor la ele ajung).
Deci, de ce ai ales sa o tratezi pe mama ta la IOB Fundeni si nu intr-un spital din New York? Poate pentru ca era muuult mai ieftin sa dai spaga decat sa platesti o asigurare privata in SUA?

Repet, nu vreau sa fac o polemica pe marginea bolii si a suferintei cumplite prin care ai trecut. Imi pare sincer rau si ii doresc multa sanatate mamei tale.
Cu toate acestea nici sa arunci cu noroi in acei oameni care ti-au ingrijit mama nu mi se pare un lucru care sa iti faca cinste, Crisas.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Adevarat , sunt medici care nici nu vor si nici nu concep sa le bagi ceva in buzunar , dar mai sunt si cei care nu se mai satura oricat le-ai da.

Pleaca medicii? Sigur ca pleaca. Ce sa faca? Sa stea aici si sa nu aiba cu ce sa lucreze? Ca sa nu mai vorbim de conditiile de prin unele spitale. De ce sa suporte mizerii daca au un loc mai bun unde sa mearga?

Adevarat ca sunt cazuri in care medicii tineri pleaca ca nu au loc de niste profesori si medici imbatraniti si plictisiti de ei , ce sa mai spun de altii , dar deh , au un loc bun de ce sa nu profite pana la capat? Si atunci astia tineri sa stea in asteptare? Pana cand?

Acum sa vorbim serios. Aveti un job bun si platit onorabil si vi se ofera posibilitatea de a merge la alta firma cu un salariu si mai bun si program mai scurt si mai stiu eu ce avantaje.
Acum sa nu-mi spuneti mie ca ramaneti la job-ul mai prost platit ca nu cred.

Pentru cei care pleaca : mergeti oameni buni si lucrati in strainatate daca este mai bine , iar peste ani sa auzim ca ati avut posibilitatea sa descoperiti ceva benefic omenirii , sa fim mandrii ca suntem romani

Aida - mama de pisica mica.

nov2006

vara2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sheannamp

Crisas, subiectul se numeste Ne pleaca medicii.. si nu spaga pe care o cer asistentele.
Cu tot respectul pe care il am pentru suferinta prin care ai trecut tu si mama ta (cancerul este o boala necrutatoare) cred ca o parte din durerea si neputinta de a vindeca aceasta boala s-a transformat in ura importiva medicilor care nu sunt capabili sa o vindece.

In al doilea rand, cred ca toate nemultumirile tale nu ar mai fi existat daca mama ta ar fi fost tratata in minunatul sistem sanitar american unde toata lumea este multumita: medicii pentru ca munca lor este remunerata la adevarata valoare (si nu ca aici unde manopera NU este inclusa in pretul unei interventii chirurgicale), pacientii si familiile lor pentru ca nimeni nu le cere spaga si toata lumea le zambeste respectuos (oho, ce-as mai zambi si eu gandindu-ma la cele 200 de mii de dolari pe an, casa cu piscina, cele doua masini, cat se poate de legal obtinute) si nu in ultimul rand, societatile de asigurari de sanatate (de fapt, cele mai multumite, pentru ca grosul banilor la ele ajung).
Deci, de ce ai ales sa o tratezi pe mama ta la IOB Fundeni si nu intr-un spital din New York? Poate pentru ca era muuult mai ieftin sa dai spaga decat sa platesti o asigurare privata in SUA?
Repet, nu vreau sa fac o polemica pe marginea bolii si a suferintei cumplite prin care ai trecut. Imi pare sincer rau si ii doresc multa sanatate mamei tale.
Cu toate acestea nici sa arunci cu noroi in acei oameni care ti-au ingrijit mama nu mi se pare un lucru care sa iti faca cinste, Crisas.

Ok am inteles , nu o sa mai scriu.Si-ti multumesc din suflet ca ii transmiti mamei mele sanatate dar mama mea nu mai este printre noi de 7 luni.Nu am mai apucat s-o aduc aici desi as fi vrut.
Cit despre ''ingrijirea'' de care vorbesti prefer sa nu mai vorbesc.Inca o data scuze.
Numai bine,
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Imi pare rau, nu am stiut ca mama ta a murit.
Condoleante!
Dumnezeu sa o odihneasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Condoleante CrisaS. Doamne Fereste de cancer, este o boala in fata careia esti neputincios.

Experienta de la Inst Oncologic Fundeni nu face altceva decat sa dovedeasca inca o data ca avem un sistem sanitar de tip feudal, in care marii profesori fac si desfac legea in spitale, ei acorda access in sala de operatie pentru medicii mai tineri (si nu de putine ori mai bine pregatiti), ei se ocupa de management, de achizitii si de politica de personal. Lor trebuie sa le 'tii trena' daca vrei sa ai cat de cat sansa sa faci ceva si trebuie in mod permanent sa ai in minte expresia "capul ce se pleaca, sabia nu-l taie".

Si in conditiile astea nu pot spune decat ca bine fac cei mai tineri ca pleaca, plecati frate unde vedeti cu ochii, ca poate asa se va destepta romanul si vom avea un parlament capabil sa voteze o legislatie adecvata domeniului si vom avea si noi pacientii posibilitatea sa ne alegem tipul de asigurare si modul de contributie. Si daca tot sclavagesti intr-un sistem, macar sa ai certitudinea unui trai decent la terminarea rezidentiatului si satisfactia ca poti face ceva pentru binele pacientilor fara sa fii obligat "sa-ti ceri voie" de la stapanire.

Inutil sa spun ca si sistemul actual este subfinantat in mod voit, nu toti banii colectati ajung in sistemul sanitar, iar cei ce ajung ...de multe ori sunt "cu dedicatie politica".

Inutil sa spun ca as pleca si eu chiar maine, desi nu sunt medic, dar as pleca mancand pamantul daca as putea sa-mi permit asta. Mi-e teama ca ma vor injura baietii mei peste 15 ani ca am ales sa raman.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Cris sincere condoleante. Nu citisem inainte ce au postat ceilalti , pur si simplu m-am bazat pe titlu.
Cancerul este o boala parsiva cu care eu lupt pentru fiica mea de aproape doi ani. Stiu ce inseamna sa umblii prin spitale , poate din cauza asta nici nu ii condamn pe cei care pleaca ... si cine as fi eu sa am dreptul sa ii condamn.

Sincer imi pare rau.

Aida - mama de pisica mica.

nov2006

vara2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aidaciolac

Cris sincere condoleante. Nu citisem inainte ce au postat ceilalti , pur si simplu m-am bazat pe titlu.
Cancerul este o boala parsiva cu care eu lupt pentru fiica mea de aproape doi ani. Stiu ce inseamna sa umblii prin spitale , poate din cauza asta nici nu ii condamn pe cei care pleaca ... si cine as fi eu sa am dreptul sa ii condamn.
Sincer imi pare rau.

In primul rind multumesc si tie si celor doi sheanna si andries.
Nu condam pe nimeni nici ca pleaca nici ca sta.Fiecare e liber sa faca ce vrea.Ma doare altceva si tu stii ce daca treci prin ce treci.
Iti doresc sanatate si tie si fetitei si Dumnezeu sa va aiba in paza.
O sa fie bine, sint convinsa.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

CrisaS,

In primul rand ... sincere condoleante. Pierderea mamei este un moment de cumpana si imensa durere sufleteasca pentru oricine.

Cadrele medicale pe care tu le-ai descris si care conditioneaza actul medical de existenta si consistenta plicului fac parte din categoria "cazaturi umane" si nu fac cinste profesiei pe care si-au ales-o.

La fel de adevarat este ca astfel de specimene nu se regasesc doar printre medici, asistente, infirmiere ci si printre avocati, profesori, functionari publici si din pacate si printre preoti.

Eu nu neg existenta fenomenului "in functie de pliculet" sau "acum e la moda sa se puna euro", dar nu la asta ma refeream cand am deschis topicul. Medicii la care am facut referire chiar sunt persoane sufletiste si chiar este o pierdere pentru noi toti plecarea lor.

Mergi la inceput