Ne pleaca medicii ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

anul trecut,dr obstetrician urleteanu emilian,de la spit pantelimon,un dr f bun, a plecat in suedia.

Mami de Cris

Poze Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Iar dr. Urlateanu Emilian lucra si la Elias ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

A plecat un ortoped din Timisoara in DUbai. A trecut de la un salar de vreo 15 milioane aici la 15.000 de euro pe luna acolo . Ca sa nu mai vorbsc de conditii.

I tara nu au ramas "ciurucurile" , ba chiar sunt destui doctori buni care au ales sa ramana aici din diverse motive.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Nu, in tara nu au ramas "ciurucurile". Imi pare rau daca asta s-a inteles din postarea mea.
Am vrut doar sa-mi exprim tristetea ca-mi pleaca niste prieteni buni si niste medici tineri, bine pregatiti si sufletisti. Pleaca oameni de care am avea cu totii nevoie aici.

Motivele plecarii sunt multiple, dar primeaza cel financiar. Cu banii castigati de un rezident nu poti angaja o pensionara care vrea sa castige un ban in plus ca bona. Nu vreau sa starnesc poleci! Pur si simplu mi-am exprimat opinia public pe forum si atat. Sunt perfect constienta ca exista si alte categorii sociale platite inuman de prost ca de exemplu profesorii. Si eu fac parte dintre oamenii bine pregatiti profesional si care are un salariu "ceapa" (te uiti la el si te apuca plansul).

Idea acestui topic nu era a propune si realiza o comparatie intre medicii care pleaca si cei care raman, cat de buni sunt cei care pleaca si cat de prosti sunt cei care raman, cat castiga un medic si cat castiga un alt tip de intelectual, ce venituri suplimentare pot avea medicii etc.

Pur si simplu este o constatare a unui fenomen care ma intristeaza. Sigur, stiam de existenta lui, dar parca-l simti altfel cand incep sa-ti plece cei dragi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

E normal ca motivul financiar sa primeze la multi.Si din Canada pleaca multi doctori sa lucreze in State pentru acelasi motiv.
Am inteles ca si din Germania pleaca doctorii sa lucreze prin alte tari si sint romani care se duc in loc.Chiar auzisem o gluma pe tema asta ca la operatie numai pacientul era neamt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Pai cu sistemul de la noi.........cui nu i-ar placea sa lucreze intr-un spital unde gasesti de toate cele?De asta pleaca toti: spital dotat, salar bun, civilizatie....

Dana

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Originally posted by XIO
I tara nu au ramas "ciurucurile" , ba chiar sunt destui doctori buni care au ales sa ramana aici din diverse motive.

Pai asta am spus si eu ca NU au ramas numai ciurucurile.Iar motivele de care vorbesti le stim toti.Medicii care deja au ''clientela formata'' si renumele, cistiga in jur de 300.000-400.000 de euro pe an NUMAI DIN SPAGI.Daca nu si mai mult.Salariul nu-l mai pun la socoteala ca ala e pentru benzina si sa-si plateasca telefonul.Deci de ce ar pleca.Si aici vorbesc de cadrele din oncologie.Asa ca ti-ai ales bine specialitatea , in citiva ani o sa fii putreda de bani, de ce sa mai pleci.
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/5yfXm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Crisa , zau?
Pai , cu toate sutele de mii de euro , chirurgul de la chir. onc vine la spital cu bicicleta sau cu masina cumparata de la second hand, altul cu acelasi tip de masina,rezidentul din ultimul an care e doxa de carte si e incredibil de destept are o dacie din 1800 toamna care mai e si mazgalit toata.
Altul vine cu un BMW X5 sau un seria 3 , pantofi Hugo Boss si Lacoste , problema e ca sunt bani de la parintii lui si din ce joaca el la bursa .
Ca o duc altii bine si au vile si Bentleyuri ascunse prin Mallorca , da , e adevarat ,da' depinde ce faci pt. banii aia.

Ginecologul meu de exemplu are casa cu sala de sport , ala de jocuri , mercedes nou , samd. Banii insa sunt de la cabinetul lui privat la care sta de la ora 14 si pana pe la ora 23 , de la salariul din pital si cel de la UMFT.
Asa ca , hai sa nu aruncam sutele de mii de euro in capul cuiva doar pt. ca 100 de persoane iau/pretind si am vazut ceva de firma la respectivul.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by CrisaS

[quote]Originally posted by XIO
Medicii care deja au ''clientela formata'' si renumele, cistiga in jur de 300.000-400.000 de euro pe an NUMAI DIN SPAGI.Daca nu si mai mult.Salariul nu-l mai pun la socoteala ca ala e pentru benzina si sa-si plateasca telefonul.Deci de ce ar pleca.

Imparte matalutza 300.000 - 400.000 euro/an la numarul de zile dintr-un an si vei vedea ca un medic ar trebui sa aiba o medie zilnica de aproape 2000 euro spaga (ma refer la zilele lucratoare) hai ma lasi? eu te inteleg ca ii urasti (sau ca urasti sistemul, nu-mi e foarte clar) dar sa ne pastram totusi uzul... cifrelor, daca nu altceva.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

quote:
Originally posted by mamitzica

E normal ca motivul financiar sa primeze la multi.Si din Canada pleaca multi doctori sa lucreze in State pentru acelasi motiv.
Am inteles ca si din Germania pleaca doctorii sa lucreze prin alte tari si sint romani care se duc in loc.Chiar auzisem o gluma pe tema asta ca la operatie numai pacientul era neamt...

Mamitzica, nu-i gluma, e cam adevarat. Cand am facut cezariana, nicio persoana din echipa care a operat nu era bastinasa. Si da, sunt destui romani prin spitalele de aici, iar salariile nu sunt deloc spectaculoase.

Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)

Mergi la inceput