*Bucurii de sept-oct 2006* (80) - La multi ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Imi pare rau sa aud ca si unele mamici dintre noi sunt alergice, din pacate factorul ereditar e primul care se ia in calcul in caz de alergie, culmea este ca la noi nu este nici unul alergic, mi-a zis mama ca bunica mea a avut astm bronsic... in fine, si alaptatul este un factor important in protectia fata de alergii, se pare ca la noi n-a functionat asta...

pufy despre sarea iodata sa-ti povestesc ce stiu eu: nu stiu daca iti mai aduci aminte, pe la 8 luni am avut probleme cu D, era banuit de hipotiroidism, o boala fff grava la bebei (tiroida secreta hormonii de crestere), daca bb se naste cu aceasta boala, trebuie tratament din prima zi de viata si toata viata. Aceasta boala o poate avea un bb daca mama nu consuma in timpul sarcinii iod in primele sapt. cand se formeaza glanda. In ultimul timp, in tara noastra se nasteau multi copii cu aceasta afectiune f grava, care da intarzieri f mari in crestere si dezvoltare, cu sechele mari in dezv psihica. Probabil de aici au bagat chestia asta cu iodarea sarii, mie mi se pare o chestie f importanta in sanatatea unei tari, cand e vb de cateva cazuri e ok, se face tratament si gata, dar cand e vb de un procent destul de mare, mi se pare normal sa se faca ceva in sensul asta. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu faptul ca nu se mai gaseste sare neiodata, nu inteleg de ce...

La fel si cu imbogatirea fainii, nu cunosc prea multe detalii despre planul asta, insa mi se pare ingrijorator ca un procent de 50% dintre copii sa aiba anemie si sa trebuiasca sa faca tratamente care de multe ori nu dau rezultate.

*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Mira sunt de acord cu tine....partial!Imi aduc aminte de tine cat erai de necajita cu David....si ma bucur ca s-a infirmat diagnosticul!
Exista multi bolnavi in lumea asta....si f multe boli.....dar mai exista si persoane sanatoase destule!!!!
Si-atunci de ce sa generalizam???????

De ce acum exista doar sare iodata si sare fara iod NU?Dupa cum ziceam nu toate persoanele au nevoie de iod....unora le e chiar interzis!
Varianta la sarea iodata pentru cei care au nevoie de iod(printre care si gravidele) sunt pastilele de iod.
De ce sa imbogateasca faina cu Fier?Ca apoi sa nu mai existe decat faina imbogatita?Si faina simpla ba?
Varianta la imbogatirea fainii cu fier sunt pastilele/sirporile/ toate preparatele cu fier!Bolnavii de anemie feripriva ar trebui sa faca tratament!
Si daca nu vor e problema lor....dar nu mi se pare normal si corect ca o tara intreaga sa consume fier pe(sau mai bine zis in) paine pentru o parte a tarii care sufera de anemie feripriva!
...sa nu mai vorbim de efectele secundare ale administrarii in exces a fierului...mai ales la persoanele sanatoase....care nu sufera de anemie feripriva!

Ce-ar fi daca mintile "prealuminate" care ne "conduc" ar constata ca exista o rata ingrijoratoare de bolnavi de cancer in tara noastra????.....si atunci ar trebui sa faca toata tara chimioterapie volens-nolens??(e o comparatie fortata dar cred ca subliniaza destul de clar ce vreau sa spun si anume faptul ca fiecare bolnav ar trebui tratat individual, si nu sa fim "tratati" in grup ca oile....).
Sa se faca campanii nationale pt depistarea anemiei de ex. si apoi bolnavilor sa li se recomande fier....dar individual...fiindca fiecare bolnav are un anumit grad de anemie....deci nu toti au nevoie de aceeasi cant. de fier....

si sper ca nu am suparat pe nimeni cu postarea mea...
Nu sunt deloc insensibila si stiu ca sunt ffff multe cazuri de hipotiroidism in tara noastra(in special in unele zone cu ape sarace in ioduri), dar nu mi se pare corect si logic ca toata populatia tarii sa ingurgiteze iod fie ca are nevoie fie ca nu.....la fel si cu fierul....
Si unde mai pui ca(virgula), cantitatea ingurgitata de iod/fier din alimente nu poate fi dozata atat de precis cum e dc sunt administrate preparate farmaceutice pe baza de respectivele substante...????

Noapte somnoroasa!

Eu
www.pufymic.info/index-6.html" target="_blank">Gandacii
Tot ei

www.helpsonia.com/" target="_blank">AJUTATI-O PE SONIA!

Mergi la inceput

pufy scopul principal este profilaxia, prevenirea, tratamentul e deja cu totul altceva...

Eu n-am stiut de ex (si nu stiu cate dintre noi au stiut) in timpul sarcinii de faptul ca in sapt. nu stiu cat de sarcina, daca nu este cantitatea necesara de iod in organism o sa am un bb bolnav de hipotiroidism... desi am citit destule in sarcina... si medicul nu mi-a facut niciodata vreo analiza in acest sens ca sa-mi dea pastile de iod... prin urmare fiecare dintre noi putea sa aiba un bb bolnav, eu sunt total de acord cu sarea iodata, insa nu si cu faptul ca nu exista si alternativa pt. cei care n-o pot consuma, am mai zis asta. Eu inteleg supararea ta si iti dau dreptate doar ca pui accentul doar pe diagnosticare si tratament si mai putin pe prevenire.

In fine, n-are rost sa discutam in contradictoriu, sunt minti luminate care 'dorm' si sunt platite pt asta, oricum nu conteaza ce vrem noi. Scuzati pt offtopic.

*****************************************Mirabela, mamik de pitik www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Multumesc fetelor de reprimire.

Poze o sa pun zilele astea,deocamdata am muuuuultaaaaa treaba.Sunt obosita si un pic deprimata dar sper sa-mi revin repede.Parca nu am avut concediu- a fost f. tracasant.

O NOAPTE BUNA!

Mergi la inceput

Poftiti la .

rox baga poze cu fetele in vacanta. Cum a fost in co?

D are un ochi rosu de vreo 2 zile, am crezut ca de la un curent dar ma gandesc ca poate s-o fi zgariat totusi... in afara de spalare cu ser fiziologic ce pot sa-i mai fac???

Lexi, Gety???????????????????????????????????????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Buna dimineata,

Prima noapte agitata din viata lui Dudu!

Gingia de sus este foarte - foarte inflamata! De la atat de mult jelit (cred eu!) are mucisori incolori cam abundenti, dar poate fi si o raceala incipienta. Deocamdata i-am dat cu Sterimar, i-am scos mucisorii si i-am administrat o doza de Panadol (desi nu are febra). Va rog un sfat: mai dam cu ceva sau este suficient?

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web

Mergi la inceput

Ce mi-ar placea si mie sa pot zice asa de D... al meu daca se trezeste de 4 ori e parfum...

Sa speram ca vor iesi dintii mai repede si cat mai usor! Despre raceala, daca are numai muci cred ca e destul, sa nu tuseasca sau sa faca febra. Mie mi-a zis nici panadol sa nu-i dau decat pt febra. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Mira tot offtopic: am inteles ca e vorba de profilaxie dar in mod normal profilaxia oricarei boli se face de catre medicul de familie...nu e normal sa faca o tara intreaga "cura" cu sare iodata indiferent ca e cazul au ba!Ti-am mai zis ca ma revolta faptul ca nu exista alternativa.....asta nu e deloc corect!Deci pers. care nu au voie sa consume iod nu au alternativa....e ilogic!
De orice fel de profilaxie ar trebui sa se ocupe (si preocupe) medicii...
Si ma repet: suntem milioane de persoane in tara asta, fiecare altfel!De aceea nu mi se pare corecta generalizarea lor!
Sau macar sa se ofere si alternativa la generalizare(adik si sare simpla nu doar iodata, si faina normal, simpla, nu doar imbogatita cu fier...).

Imi pare rau de ochisorul rosu al lui David.... dc nu-i trece cu spalaturi cu ser fiziologic ar fi bine sa mergi cu el la pediatru...
Nu cred ca e cazul de picaturi cu antibiotic deocamdata....
si sa ii treaca!

Roxanae depresie? sa-ti treaca!Si vrem poze!!!

Lexi parca zicea ca pleaca in delegatie....

Adriana eu zic ca n-are rost sa-i dai nimic atata vreme cat nu are alte semne de raceala.Scosul mucilor e suficient....Panadol seara la fel e destul(mai ales ca zici ca-i ies si dintii, macar sa-i mai calmeze durerile...).

Ma duc sa-mi trezesc consortul sa mergem la cumparaturi ca maine avem familia invitata la masa sa-l sarbatorim pe Nicolas iar luni prietenii....

PS. ca uitam. Piticii mei sunt aproape ok....zic eu.....tusesc fff putin(Alesio ) si au inca ceva muci dar deja mai putini.Le dau doar sirop de muguri de pin (pt tuse) si Panadol seara(lui nicolas care se chinuie cu gingiile umflate)si scoatem mucii...

Eu
Tot ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna dimineata!
Mirabela, multumesc pentru cafea!
Sanatate bebeilor bolnaviori!

La multi ani Albert Iustin si Avram Tudor!

La multe lunite Ana Maria si Rares!

Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)

poze cu noi

Mergi la inceput

Albert

Avram

Eu
Tot ei

Mergi la inceput