*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(11)
Raspunsuri - Pagina 11
petit_ange spune:
Fetelor, dati-mi si mie o idee cum sa-mi conving ingerasul sa manance mai mult??? In conditiile in care ea ar trebui sa manance 150ml - 5 mese pe zi, ea mananca cam 80-100ml la o masa si asta cu greuuu. Mananca fara probleme cam 50-60ml dupa care incepem show-ul, se agita, se bate cu biberonul, il impinge, plange ca nu-l mai vrea!!! Nu stiu cum s-o mai convig sa manace ceva mai mult. Luna asta a pus cam 500gr numai. Cate gr ar trebui sa aiba la 3 luni? Ea are cam 5100-5200gr.
Raluca pt diaree la bebelusi eu stiu ca se da si mucilagiu de orez. Nu stiu exact cum se prepare dar daca vrei ma interesez. Si se mai zicea si de ceai de menta parca.
Mami de ingeras - Isabella (21.06.2007)
www.flickr.com/photos/12409567@N03/" target="_blank">Poze cu Ingerasul meu
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
Paflo spune:
Servus, fetelor!
N-am mai intrat iar de multisor si am cam avut de recuperat...Noi am fost (si inca suntem) raciti pe rand: intai socra-mea, apoi tati, Sofia si ultima pe baricade - eu. Eu cu Sofia inca 'mucim' de zor, sper sa scapam de faza asta ca m-am saturat.
Nu stiu cine mi-a furat copilul cuminte!!!De doua ziile imi urla aproape inainte de fiecare somn. De multe ori ii e foame, ii e somn si nu vrea nici sa manance, nici sa doarma si urla si urla...de zici ca o transeaza cineva, pana pica d eoboseala. Asa ca, Carrie, Etelka si ... cine se mai simte cu 'musca pe caciula', putem face un club!Am incercat sa o pun in patut cat este inca vesela, degeaba! se joaca in continuare si cand o apuca - incepe!Mi-am propus sa nu o mai iau in brate cand urla asa (nu rezist intotdeauna, recunosc), ies cate putin din camera si revin si parca se mai scurteaza crizele.
Cu diversificarea, avem zile si zile. Uneori mananca cate o piersica (mare!) intreaga mixata, alteori ia una-doua lingurite si gata!Am introdus si sucul de mere pe care il bea cate putin, dar nu e foarte entuziasmata. Cu supicile (in care ii mixez si legume) e la fel: uneori mananca si cate 80-100 ml, alteori 10-20 ml. O las in ritmul ei, ca stie ea mai bine!Va recomand cartoful dulce (eu am gasit la Cora) - il apreciaza f tare si cica e foarte sanatos.
Carstea, noi am luat un Play Gym de la Chicco de care suntem f multumiti (am facut comanda pe net), uite aici. efain ca merge pe etape pana la 2 ani.
Moberi, mai bine asteapta pana va intoarceti din Grecia, decat sa-i faceti vaccinul inainte (sa nu va faca acolo vreo reactie adversa). Nu e nici o problema daca se decaleaza cu cateva zile.
Carrie, cel de 4 luni e fara antihepatita B.Si noi ne pregatim ptr el, dar dupa ce ne intoarcem din Budapesta (unde mergem dupa cumnatica mea care se intoarce din State, incarcata ca Mos Craciun cu cadouri ptr Soso). Abia astept sa ajung in Budapesta! Spre rusinea mea inca nu am vizitat-o!
Petit_ ange, nu stiu daca are rost sa o 'fortezi'. Bebeii stiu, in general cat au nevoie. Tabelele acelea de pe cutiile de lapte praf sunt orientative, nu sunt doi copii la fel. Plus ca, in jur de trei luni, te poti confrunta cu un soi de 'greva' a sugarului. Noi am trecut prin ea, si cum a venit, asa a si plecat!Incearca eventual sa-i maresti intervalul dintre mese, sa i se faca mai foame.
Gata, va las ca deja da semne ca s-a plictisit.
Avem poze noi!
Va pup!Nu cred ca mai intru pana in weekend!
Florina si Sofia (09.05.2007)
dicirstea spune:
petit_ange nu te mai stresa ca asa am patit si eu de 2 ori. Prima data m-am panicat destul de tare ca dr. a trebuit sa ma trimita la Budimex ptr analize complete. Acolo un pediatru mi-a spus sa nu mai zapacesc copilu' aiurea ca nu are nimic, daca e vesel si activ, nu are temperatura si nu vomita masiv sau nu are scaun dubios inseamna ca e doar o faza din dezvoltarea lui. Avusese o saptamana in care stagnase in greutate iar in saptamana urmatoare scazuse 50 gr. si era foarte sclifosit la mancare si un pic vomitacios.. Iar el ca sa-mi dea peste nas, in saptamana imediat urmatoare a luat direct 400 gr. Inainte cu vreo 7 zile de botez a facut la fel; dupa ce manca in fiecare seara cate 150-180 ml, dintr-o data nu mai vroia nici 90ml. Am rezistat 3 zile si apoi am sunat dr. care m-a chemat la alte analize, ca sa nu fie anemic, dar fiind ocupata cu botezul am amanat treaba asta, iar acum deja nu mai e cazul. La 2 zile dupa ce am sunat dr. bubu a reinceput sa termine 90-120 ml la o masa.
Dar e adevarat ca am schimbat si laptele. Chiar am vrut sa scriu pentru cele care au trecut la formula. Cei de la Nestle s-au gandit in final sa scoata formula prebiotic, am luat de proba ( foloseam Lactana de la Topfer) si a reactionat pozitiv imediat asa ca mi-am facut provizii si termin o cutie in 3-4 zile. Si eu eram stresata de tabelele de pe cutie si mai si stiam de bb de 6 saptamani care papa 180 ml la o masa asa ca iti dai seama ce era in sufletul meu cand vedeam ca se opreste dupa 60 ml sa-si traga sufletul. Dar fiecare copil are ritmul lui de crestere si o anume capacitate la burtica.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
BUBURUZU MEU
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
Pepsi spune:
gata, l-am botezat si pe pitic, am pus poze, a fost f frumos, tare cuminte nu a plins deloc, nici macar cind i-a turnat apa, si era rece nu a zis nimic, statea ff cuminte. toata lumea ridea ce frumos a fost imbracat.
la multe lunisoare piticilor ca am ramas in urma!
ella, nu stiu daca ti-am spus drum bun!
didi, deja exagerezi cu lipsa ta, mi-e dor de tine
elteka, e normal ca e tare cald la voi, bravo ptr Dolofanel.si aici la fel iti zic, fara ceai si apa. ceaiul sint tare contra astia de aici ca are teina=cafeina, asa ca doar cafea nu dam la copii de ce am da ceai?exact asa mi-a zis si mie cu statul in fund, cu reflexul, mi-a zis ca tre urmarit copilu nu lunile ce le are, ca eu vreau pe la craciun sa diversific da mi-a zis ca tre sa urmaresc bebeul, poate el e pregatit putin mai repede, sau putin mai tirziu.aici ptr febra iti da totusi paracetamol special bebei 0-12 luni.ei pe avion ii dai sa suga si basta, al meu a supt si in timpul ceremoniei la biserica.....stai linistita ca sa bat in toate lemnurile din jur, nici david nu s-a imbolnavit si eu am fost bolnava 1 saptamina jumate.asa e cu bebei alaptati exclusiv, cu dominic am inceput sa am probleme odata cu introducerea solidelor, si cam asa e pina pe la 6 luni sint protejati de ce au in laptele matern, apoi.....in plus eu am in tote gentile niste sticlute mici cu gel dezinfectant, si de ex, daca merg la toaleta in magazin, sau pun mina pe tot felu, inainte sa iau copilu ma dau cu gelu ala, si pe dominic la fel cind vrea sa pape sau sa puna mina pe david. suna ciudat, dar de cind il folosesc dominic nu a mai luat tot felu de pe unde punea mina. e o idee buna sa-l pui in contact cu aerul rece treptat, ca dupa cum ti-am zis david si acuma e pe terasa la 14C fara caciula si doarme dus la soare, ca nu bate vintul in carucior, tre caliti de mici niciodata nu am fost adepta infofolitului, ca daca acuma il infofolesc ce fac la -40C?da stiu, ca didi e in Ro pina pe 19, da credeam ca are si ea acces la un net ceva, ca mi-e dor de ea! hai te pup si drum bun sa aveti, sa-i iei haine ce trebuie si sa aveti grija sa nu raciti!(si ps, da-i inainte cu alaptatul)
carrie, de obicei la dominic cind urla asa brusc si nu putea fi consolat usor era de la dinti sau il durea ceva. ii dai calgel? la sin nu se linisteste?bafta theodorei la gradi, si dominic a inceput la o noua gradi de ceva timp, la inceput a fost greu, a plins, urlat, dar acuma asa-i place, merge cu placere, e tare de treaba educatoarea!multumim de urari
mica, merci de urari, asa am facut, ne-am distrat fain, desi am fost stresata a iesit super, la cum l=am imbracat au pus deja ochii pe el citeva prietene cu fetite!
cu dintii dominic mi-a balit si ros tot de pe la 3-4 luni si primii dinti i-au dat abia la 7 luni, da au dat 4 odata. a si cu david mi s-a intimplat de citeva ori ceva ciudat ce cu dominic nu mi s-a intimplat deloc. cind plinge si nu-i dau imediat sa manince, sau daca imi plinge in masina mai mult timp, e asa de nervos ca nu vrea sin deloc, urla cind ii bag tita in gura de parca e taiat!dar m-am prins acuma, si il iau pe umar, ii vorbesc si ma plimb cu el pina se calmeaza si apoi il pun din nou la sin, si merge de minune
moberi, aici nu se da fier beblusilor, desi si eu m-am gindit si am intrebat, doar vitamina D ca nu prea e cald si soare.iar cu vaccinurile eu stiu ca da poate fi dat mai repede putin sau mai tirziu
ralucami, da-i sin in continuare ca exista risc de deshidratare, deci alapteaza mai des, e bine sa se curete daca e diaree. aici este o apa ii zice pedialit si se da in caz de diaree intreaba la farmacie, nu stiu daca la bebe asa mic se da, dar stiu ca trebuie sa continui s-o alaptezi. apa de orez e buna la diaree, intreba medicul daca merge la bebe de 3 luni.
kid, bine faci ca mergi in ritmul copilului, daca nu e pregatit inca, incerci mai tirziu
vas, si aici la fel iti zice, pui copilul la sin si apoi ii dai mincarea solida, pina la 1 an mincarea principala va fi laptele
mica, de obicei alimentele pe care nu le-a consumat niciodata se introduc treptat, adica daca ieri a mincat suc piersici stai 2-3 zile si abia apoi ii dai morcov, ptr ca sint reactii alergice care se declanseaza la 48h abia deci de aia se asteapta, ca daca tu ii dai ieri piersica si azi morcov, si prin absurd ii iese ceva pe piele, vomita sau are diareee, nu stii care din cele 2 au provocat, dar daca respecti termenul de cel putin 48h stii sigur in caz de ceva de la ce. se pot amesteca doar dupa ce introduse separat nu au dat nici un fel de reactii
roxicucu, dominic a fost alergic la lapte vaca si tot ce contine produse din lapte vaca(caseina, etc. o are din nastere, la 6 luni am descoperit prin soc anafilactic si a trecut acuma la aproape 3 ani jumate. secretul? NICI un contact cu alergenul! asa ca 3 ani si mai bine l-am tinut departe de tot ce a insemnat produse lactate, i-am spalat hainele cu produse speciale, am folosit produse speciale ptr corp(creme fara parfum)am aspirat in camera la el de 2-3 ori pe zi, i-am spalat jucariile f des......etc.si la ou era alergic, dar aia a trecut prima. asa era si dominic cum atingea laptele incepeau reactiile!remediul este fara nici un contact cu alergenul, in cazul tau oul! iti zic cum functioneaza(sa ma scuze fetele ptr of topic) deci cind il pui in contact cu oul, corpul lui, crede ca oul e ca un virus, si produce anticorpi contra oului(proteina din)si corpul lupta contra oului, de unde socul anafilactic. poti cumpara benadril sirop in caz ca mai intra in contact ii dai imediat si nu mai ajungi la urgente, mai este si o injectie cu doza mare de adrenalina care se da imediat . asa ca tine-l cit mai departe de ou, ca organismul lui sa uite sa recunoasca oul ca un inamic si sa nu mai produca anticorpi. noi, folosim prezervativele cu succes de mai bine de 5 ani, am renuntat la anticonceptinale, care numa rau mi-au facut, am 2 operatii de ovar si de sin si ele au avut contributia lor ea
atentie cu steriletul la fetele care mai vreti copii.!si sint de aceeasi parere cu androix cu modul lui de a interveni
androix, vad ca fetele au bone la copii, la tine nu ar fi o solutie?nici david nu maninca biberon, si nici dominic nu minca, dar l-am obisnuit treptat. cum stai cu fumatul? incearca inainte sa mergi la munca sa-i dai laptele tau cu biberonul, sau daca spui ca nu vrea, poti pune un cateter pe deget si celalalt capat il bagi in sticluta cu lapte(asa se da aici in spital la bebei care nu pot suge dar care mamele nu vor sa renunte la alaptat si sa nu faca confuzia biberon sin, le da asa, sau cu o seringa mare tot asa cu un cateter pe ea!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Pepsi spune:
cum de se rup prezervativele, ca de cind folosim noi, si sint ceva ani, nu s-a rupt niciunul! nebuna cum sint le testam umplindu-se cu apa la inceput!
petit_ange, las-o in ritmul ei. eu, nici macar nu stiu cit maninca david, si daca el e bine, arata bine, mai si ia cite putin in greutate, nu e bolnav, n-are febra, e bine!fiecare copil are ritmul lui. depinde de cit a avut la nastere de ex, asa ca nu stiu cit ar trebui sa aibe la 3 luni.nu te panica, de ex al meu s-a nascut cu 4 kg si la 2 luni avea 6.140 daca tin bine minte.important e ca ei cit sint mici iau cam 20-30 g/zi, in primele luni pun intre 1-800g/luna, apoi scade la 400-500g/luna si tot asa scade, uite dominic la 3 ani jumate are 16kg.daca fata e bine(si din poze asa pare)nu te impacienta
paflo, sanatate multa
vai iarasi am scris mult, gata ma opresc, fug sa fac mincare ca azi e ziua de gradi a lui dominic!si sa mai spal si hainele
albumele de familie
carrie spune:
Paflo sanatate multa!pupici Sofiutei!
la Thea la gradi a fost super ok spre surprinderea mea a mancat ff bine ea care e o sclifosita de cand e!
Petit ange si Thea a mancat intotdeauna sub cat ar fi trebuit, avea greutatea Sofiei la 4 luni cand a facut 5 luni jumate si e un copil super ok ca dezvoltare, relax!
fetelor mai dati un semn la cazul lui Edi, e in stare f grava si eu tare m-am atasat de el
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora
www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia
carrie spune:
noi centrul asta de activitate il avem de la chicco
http://www.smartbuy.ro/product--centru_de_activitate_duo_gym--132024.html
Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
carrie spune:
na, sper sa nu va plictisesc ca-s tot eu...da Pepsi ff frumoase pozele de la botez, sa va traasca micul crestin!!
comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
mica0307 spune:
pepsi foarte frumoase pozele, iar David a fost super tare cu papion piticul.
Referitor la sucul de piersici. Ieri i-am dat o lingurita si dupa a facut un kk cam urat mirositor. Asta s-a intamplat si astazi insa inainte de a-i da cele 2 lingurite. Si a fost singurul kk pe ziua de azi. Ce crezi?
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze
Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet
Hainutze
Pepsi spune:
carrie, multumim de aprecieri
mica, parerea mea e ca e normal, adica ea a supt numa sin, tubul digestiv e obisnuit si construit ptr laptele de mama, si acuma intra altceva pe el, ai sa vezi ca pe masura ce inaintezi in diversificare nu va mai avea caca de bebe alaptat exclusiv, va incepe sa miroase a caca urit. de aceea se si zice ca tubul digestiv nu e pregatit prea devreme de diversificare. dar nu te panica, e normal, ai sa vezi ce caca verde va trage de la mazare, sau alte culori de caca in functie de ce papa. da stiu ca nu-i treba mea da de ce incepi diversificarea?
albumele de familie