Mamici din Cluj...partea a 3 a!
Raspunsuri - Pagina 5
cezara spune:
dpintilie
Ma bucur ca iti sunt de folos informatiile.
Legat de nastere pot sa-ti spun ca E O ADEVARATA EXPERIENTA DE VIATA. Sa nu-ti fie teama sau groaza, incearca sa o privesti ca pe cea mai teribila aventura. Cu nimic nu se compara bucuria de a da nastere unui om, iar momentul in care il vezi prima oara nu cred ca se uita vreodata si il retraiesti de fiecare data cand iti aduci aminte. Mai usor sau mai greu, trece si nasterea iar apoi descoperi bucuria de a fi mama. Nu se poate descrie in cuvinte.
Cand mergi sa te internezi trebuie in primul rand sa ai buletinul la tine. Apoi,pentru externare mai ai nevoie de carnetul de asigurat plus celelalte acte pe care le vor mai cere:adeverinta de serviciu etc.
In gentuta trebuie sa ai halat (1-2buc), camasi de noapte 2-3. Eu dupa prima zi am trecut la pijama. (2-3 pijamale, o sa ai nevoie pentru ca se mai pateaza); prosoape (2),papuci de camera sau slapi (de preferinta slapi ca sunt practici si pentru dus),un pach.de vata, 1-2 pachete absorbante; pompa de lapte
Pentru bebe eu nu am dus nimic de imbracat, dar am vazut ca alte mamici si-au imbracat bebelusii cu salopetele aduse de-acasa. Daca duci hainute pentru bebe, trebuie spalate si calcate (dezinfectate cat se poate cu ajutorul fierului de calcat).
Trebuie duse scutece (noi am folosit numai Pampers).
Daca imi mai aduc aminte de ceva iti mai scriu.
Pot sa-ti recomand o moasa tare draguta, cu care poti lua legatura inainte de nastere ca sa te asiste, o cheama Iulia. E o femeie exceptionala.
Mai vorbim
Multa sanatate tuturor
Cezara si Iulia (aproape 2 ani)
dpintilie spune:
Multumesc din nou,Cezara!
In paralel cu mine citeste si sotul meu si e foarte incantat ca am primit informatii asa de pretioase pentru noi. E primul copil, evident(de asta si sunt asa de "stresata"). Si abia asteptam si noi sa fim parinti. Deocamdata experimentez cu multa placere mici miscari prin burtica, semn ca puiutzul meu e bine, vioi. Abia astept momentul in care o sa poata sa simta si sotul meu si chiar sa vada cum se misca.
O sa ma informez si eu in legatura cu gimnastica. Presupun bine ca la Stanca se face asa ceva? M-am mai gandit mai demult la asta dar am zis ca aman pana putin mai incolo. Acum suntem atat de ocupati...servici + tocmai ne-am mutat. Si atatea sunt de facut...
La urmatoarea vizita la medicul meu o sa-l intreb si eu detalii legate de nastere...Nu cred ca o sa fie prea devreme(o sa fiu in luna a 6-a).
Pana acum nu am adus in discutie subiectul asta cu dansul.
O sa tin minte si numele moasei. Daca nu cumva are doctorul o preferinta pentru o anumita moasa, atunci o sa vorbesc si eu cu ea.
Multumesc din nou si numai bine!
Dana, 17s si 3z.
romana_74 spune:
Am nascut si eu in sfarsit pe 4 iulie si sunt tare fericita ca suntem bine si sanatosi. BB Matei a avut la nastere 4 200 si 57 cm si e o bomboana de copil. Nici nu stiu cum plange... e tare cuminte. Azi il scot pentru prima oara afara si am putine emotii sper sa ii placa! Va pupi si va mai tin la curent! Abia astept sa vin in parc cu el!
romana
Raluca spune:
Felicitari Romana si bun venit pentru Matei! Sa creasca mare si sa fie sanatos....
Raluca si Ilinca (1 an si 6 luni)
dpintilie spune:
Felicitari Romana! Sa-ti creasca baiatul mare si sanatos, si sa-ti umple viata de fericire.
Dana,17s si 4z
cezara spune:
Felicitari Romana.Sa va traiasca voinicul.Sa fie sanatos.
Dpintilie,
Povestind despre frumoasa perioada prin care treci tu mi se face asa un dor de bebe mic..... In privinta stresului, te inteleg prea bine. Am fost una din cele mai stresate mamici.Din pacate atunci nu stiam de existenta site-ului si nu prea aveam cu cine ma consulta asa cum as fi vrut eu.Nu am fost stresata cu privire la nastere, atata ca eram nerabdatoare sa vina odata momentul cu pricina. Si a venit mai repede decat trebuia, am nascut-o pe Iulia la 8 luni.
Pentru gimnastica exista cateva centre sa le spun asa in Cluj. Pe mine m-a trimis medicul la Pro Vita (daca tin bine minte denumirea) in Zorilor , in spate la Castelari. Eu am inceput sa merg din momentul in care am intrat in concediu, cu o luna inainte de a naste, la fel ca si tine nu aveam timp liber. Dar se poate incepe de pe la 4-5 luni. Si e tare relaxant si placut sa schimbi impresii cu alte mamici "cu tricouri largi". In plus d-na profesoara e extraordinar de draguta .
Cu medicul e bine sa discuti oricand despre nastere si mai ales sa sti daca te asista la nastere ( sa sti daca e sau nu in Cluj in perioada aceea).
Va dorim o zi minunata.Multa sanatate.
Cezara si Iulia ( aproape-aproape 2 ani)
dpintilie spune:
Multumesc din nou,Cezara!
Cu siguranta o sa vorbesc cu doctorul data viitoare cand merg, mai ales ca o sa nasc in preajma sarbatorilor de iarna si sa nu ma trezesc ca e plecat la munte, sau altundeva. Si o sa-l intreb si de gimnastica, sa vad el ce zice. Daca nu-mi spune nimic o sa merg acolo unde mi-ai spus tu...
Dana,17s si 4z.
tuchi spune:
Bravo Romana! Sa-ti traiasca si sa fiti sanatosi!
Mi-am adus si eu aminte de noi doi, eu si Dragos al meu in aprilie 4.100 si 57.
romana_74 spune:
Multumesc fetelor de urari si va doresc sa va traiasca si voua bb-ii si care nu ii aveti inca sa aveti o nastere la fel de usoara ca a mea. Sa nu va speriati ca nu e chiar asa de rau cum se tot povesteste de diferite persoane "binevoitoare". CURAJ! Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi pentru constipatie la bb Matei ca nu mai stiu ce sa mai fac am facut si ceai de musetel si cu termometru si cu putin supozitor cu glicerina, nu mi-a reusit numai cu supozitor, dar nu vreau sa abuzez...Nu am lapte deloc si ii dau NAN si poate de aia e asa... Multumesc anticipat si va mai scriu! Sa va uitati la Matei pe album , acuma incerc sa incarc pagina! PUSI SI MAI REVIN!
romana
Raluca spune:
Romana, nu se incarca pozele...........
In privinta constipatiei...nu prea stiu ce sa zic caci Ilinca nu a avut astfel de probleme. Stiu de sirop (compot) de prune dar cred ca e prea mic, incearca sa-i faci masaj la burtica, il freci usor in sensul acelor de ceasornic, bafta!
Raluca si Ilinca (1 an si 6 luni)