retete arabesti/ramadan ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

vaiiiii monica elizabet m-ai terminat superrr pozele ti -a iesit super lipia ! imi e foarte foame eu ma tirez sa mananc chiar daca e 6 fara 10 dimineatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Bravo MOnica ai reusit!Felicitari!

Lahmeh BEAJINUL se face in fiecare zi nu numai de ramadan.Se mananca dimineata pe stomacul gol si nu numai dar in general dimineata.Si cu aceasi lipie se face si cu branza ;)

quote:
hannen in marroc sta prietenul meu iar sora lui mi-a zis k se pregatesc intens ptr. RAMADAN ! DE LA ARANJAREA CASEI PANA LA MANCARURI SPECIFICE SI MULTE ! am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri ! am auzit k e o ciorba specifica RAMADANULUI si as fii curioasa sa stiu reteta ! daca o stii te rog mult sa o postezi aici


Dupa cum a spus si Hannen,sa stii ca nu toti mananca ciorba asta.Se spune de fapt ca lor,arabilor le place mielu si oaia dar nu e adevarat.Ei sunt mari impatimitori de carne de vita si pui atat.
La arabi in fiecare duminica e specific sa fie invitati din familie si sa manance.In fiecare duminica masa e aproape aceasi...nu mereu se mai gatesc si alte feluri dar de obicei se fac Tawouk(bucatzele de piept pui,in sos si apoi infipte pe betzisoare si facute la gratar(ceva gen barbeque),la fel si carnea de vita...
Stiti ca ei nu crenwusti?Ei au hot dogu doar atat dar fara ai fierbe in apa doar incalziti...
Daca doriti eu va pot da reteta de salata Fatouch.

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


quote:
Originally posted by hannen

Noua ne place cumpatarea in toate!




Logic si sanatos,nemaivorbind de semnificatia religioasa a postului.
Aceeasi "cumpatare"alimentara am observat-o si la comunitatile musulmane de indieni care obisnuiesc sa manance foarte putin si sanatos in schimb cei din zona Golfului, - parere pur personala-mananca mult mai mult decat o fac in mod obisnuit.
Fetele care traiesc in Emirate pot sa confirme ce aglomeratie e in supermarketuri si in ce cantitati uriase se cumpara alimente.



Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


quote:
Originally posted by ann33 am auzit k e o ciorba specifica RAMADANULUI si as fii curioasa sa stiu reteta !



In mod sigur si supele variaza de la o regiune la alta - aici se consuma mai mult supa crema de linte cu lamaie- deoarece e foarte satioasa.

Reteta e foarte simpla

Se spala lintea rosie (cam un sfert de kg.) in mai multe ape,se clateste si se pune la fiert cu 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina, 1-2 catei usturoi, 1 buc. cartof.
Cand e gata se trece supa prin blender-fara ceapa si fara usturoi ,se adauga zeama de lamaie dupa gust
Se serveste fierbinte cu cubulete de branza feta



Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

rhoneea da te rog sa postezi reteta acelei salate!! da se poate sa manance si vita ! insa in marroc prietenul meu mi-a zis k ei consuma multa carne de miel .oaie. la fel si peste de fapt consuma carne halal daca nu e porc si e gatita pomenindu-se inainte numele lui ALLAH E TOTUL OK ! HAIDETI FETELOR CAT MAI MULTE RETZETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


quote:
Originally posted by monica-elizabet

am mancat ca un fel de sarailii, baclavale(taiate mici de tot) altele parca aveau un fel de gelatina mai tare si cu fistic prin ele(nici macar nu stiu cum se numesc) susan...ah si ce-mi mai place la ei ca au tot felul de seminte amestecate(de floarea soarelui, de dovleac, de pepene, migdale, alune, fistic, etc)





Cred ca e vorba de qatayif (din pacate nu cunosc reteta),tot aemenatoare e si kunafah.
Mie imi place sa pregatesc Basbousah,deoarece e foarte usor de preparat si nu am cum sa o dau in bara cum s-ar putea intampla cu celelalte prajiturele

Ingrediente

200 g.unt topit,150 g.zahar tos,2 oua mai mici,400 g.de gris fin,1 lingurita praf de copt,1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,250 g.iaurt gras
Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa,se aduga untul,grisul,coaja rasa de la doua lamai,praful de copt si bicarbonatul,iaurtul.La sfarsit se aduga albasurile batute spuma.
Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina (in strat nu foarte gros),iar dupa 20 de minute se coace la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt blatul se varsa siropul rece pe deasupra,se pune nuca de cocos si cate o jumatate de fistic.
Dupa ce s-a racit se taie in patratele (fiecare patrat avand un fistic la mijloc)



Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Luna75,sa stii ca l-am intrebat pe sotul meu si a zis ca ai dreptate.Sunt zone unde chiar se maninca mult.Eu am petrecut un singur ramadan in egypt si sincer n-am vazut exces in nimic.E drept ca soacra-mea a fost operata in perioada aia,internata 10 zile si am ramas eu responsabila cu chiar si dupa externare.
Eram gravida dar m-am straduit cit am putut.Le-am facut ce am vazut pe la soacra-mea,ce imi mai zicea ea la telefon(imi dadea idei) iar dulciuri aduceau barbatii casei(oricum aduceau zilnic,chiar daca nu era ramadan),plus neamurile care de cite ori veneau ,veneau incarcati.Asa-i frate pe la ei.Platouri cu tot felul de prajituri,torturi,fructe cu lazile.
Fratele lui soacra-mea mi-a adus o remorca de pepeni cind a auzit ca sunt innebunita dupa pepeni.Nu aveam unde sa-i pun!
Eu le faceam clatite ,placinta cu brinza ca la mama acasa,erau innebuniti toti.socru-miu nu ma mai scotea din laude!
Dar pe cuvint ca nu se imbuibau!
Cit despre denumirile mincarurilor eu sunt convisa ca se numesc diferit de la o zona la alta.Imi scapa acum cum ii zice in egypt la lipia cu carne.Am facut si eu odata(aici) cam cum mi-am inchipuit eu ca se face,a iesit super faina.
Iar supa de linte o face sotul,eu nu stiu(desi mereu imi arata)
Doar molokhia am invatat sa o fac ca sunt innebunita dupa ea,mahshi(inde toate,ardei,vitza,varza,vinete).Acum nu-mi mai aduc aminte ce mai stiu sa fac si oricum nu fac de astea grele(la stomac) si migaloase in ramadan.
Oricum ,maine incepe postul .Ramadan mubarak!(cui posteste)


Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Acum am vazut ca ai scris de cataif si kunafa,au ce pofta m-a lovit!!soacra-mea facea,eu nu ma bag la de astea!!!Nici n-as putea sa le fac aici.
Anul trecut m-am riscat si-am facut ataif.Mi-a iesit neasteptat de ok!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc fetelor de aprecieri(am avut profesori buni) sotului meu si chiar si astora mici le-a placut tare mult
am salvat reteta de praji...si da...mi-am adus aminte de cataif (parca se numea) mancam pe vremuri in romania la cofetarii) nu stiu cat de "adevarat" era...dar tare as vrea sa-l incerc.
aveti cumva vreo reteta
mulumesc anticipat

(shukran)


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

A inceput ramadanul..!

Pentru salata Fatouch....

Ingrediente:(cantitatile se pun in functie de numarul de portii)

Castraveti proaspeti,rosii,ceapa verde,ridichi,ardei gras verde,menta,patrunjel,salata verde,paine libaneza(nu lipie ca la Lahmeh Beajin),ulei de masine,sare,(si partea proasta e ca se mai pune o pudra rosie care nu stiu cum se numeste [v])

Rosiile se spala,se taie in cuburi destul de maricele,castravetii se curata sa nu de coaja(dupa preferinta)si se taie in cuburi,ridichile la fel.Ardeii grasi se curata si se taie in patrate.Ceapa verde se spala,se curata si se taie in bucatzele ceva mai maricele.Patrunjelul si menta se spala si se rup frunzele,daca sunt prea mari se pot taia in doua frunzulitele.Painea se da la cuptor ptr a se usca(atentie sa nu se arda).Apoi se rup bucatzele mici.
Toate astea se pun intr-un bol de salata.Se adauga sare,si praful rosu cel pe care nu-i stiu denumirea,painea si apoi se toarna ulei de masline(numai ulei de masline).Se amesteca.
E bine sa se faca cu o ora doua inainte de a se manca.
E la fel de buna si fara pudra rosie!


Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput