retete arabesti/ramadan ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

hannen in marroc sta prietenul meu iar sora lui mi-a zis k se pregatesc intens ptr. RAMADAN ! DE LA ARANJAREA CASEI PANA LA MANCARURI SPECIFICE SI MULTE ! am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri ! am auzit k e o ciorba specifica RAMADANULUI si as fii curioasa sa stiu reteta ! daca o stii te rog mult sa o postezi aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Imi pare rau,nu stiu despre ce ciorba este vorba.Asa e,se pregatesc.Prajituri se fac muuuulte dar astea sunt pt. eid,sarbatoarea de dupa Ramadan.


Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:



quote:
Originally posted by ann33

am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri !


Perfect adevarat!
Nu numai un fel de mancare - chiar mai multe,iar prajiturile,dulciurile sunt la ordinea zilei.
Chiar daca intr-adevar se posteste foarte dur pana la apusul soarelui (nu se bea nici apa),odata cu sosirea iftarului (prima masa) incepe un adevarat festin culinar ce tine pana la rasaritul soarelui.
Femeile se intrec in a face cele mai gustoase mancaruri,cele mai delicioase prajituri.


Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

luna 75 ai putea posta niste retete ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

wow, ce frumos...nu aflam numai retete noi ci si "datini" ale popoarelor arabe...
Rhoneea, multumesc de reteta...sigur am sa o incerc
dar retete pentru prajiturelele acelea minunate ale lor nu stie nimeni ?
am mancat ca un fel de sarailii, baclavale(taiate mici de tot) altele parca aveau un fel de gelatina mai tare si cu fistic prin ele(nici macar nu stiu cum se numesc) susan...ah si ce-mi mai place la ei ca au tot felul de seminte amestecate(de floarea soarelui, de dovleac, de pepene, migdale, alune, fistic, etc)


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Poate te referi la supa de bourghul, Ann? E simpla, supa de pui si o ceasca de 150ml aprox bourghul. Clatesti un pic bourghulul si il pui la fiert cu supa strecurata de pui cam 15-20 min la foc moale. Il gusti sa fie fiert si gata! Este cie se poate de sanatos si satios. Eu folosesc bourghul mai mare, de preferat cel brun.

In postul asta o sa gatesc cit se poate de simplu- linte, bob, naut, peste, pui, orez basmati. Nu recomand couscous, sarmalute, falafel,in general mincare sarata si prajeli, ca face sete a doua zi.
Dulciuri o sa fac doar de Eid cataif si kaek

Cam ce ingradiente ai in vedere, ca sa-ti dam idei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by Luna75



quote:
Originally posted by ann33

am citit undeva k se gateste in fiecare zi alt fel de mancare de RAMADAN !de la ciorba de miel cu menta pana la prajituri !


Perfect adevarat!
Nu numai un fel de mancare - chiar mai multe,iar prajiturile,dulciurile sunt la ordinea zilei.
Chiar daca intr-adevar se posteste foarte dur pana la apusul soarelui (nu se bea nici apa),odata cu sosirea iftarului (prima masa) incepe un adevarat festin culinar ce tine pana la rasaritul soarelui.
Femeile se intrec in a face cele mai gustoase mancaruri,cele mai delicioase prajituri.


Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.


Noua ne place cumpatarea in toate!


Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

quote:
Originally posted by dodo

Poate te referi la supa de bourghul, Ann? E simpla, supa de pui si o ceasca de 150ml aprox bourghul. Clatesti un pic bourghulul si il pui la fiert cu supa strecurata de pui cam 15-20 min la foc moale. Il gusti sa fie fiert si gata! Este cie se poate de sanatos si satios. Eu folosesc bourghul mai mare, de preferat cel brun.

In postul asta o sa gatesc cit se poate de simplu- linte, bob, naut, peste, pui, orez basmati. Nu recomand couscous, sarmalute, falafel,in general mincare sarata si prajeli, ca face sete a doua zi.
Dulciuri o sa fac doar de Eid cataif si kaek
da merci interesanta reteta da as vrea sa mai posetzi cate ceva din bunatatile tale sa invat si eu k sunt " mica" acum am inceput un proces mai larg in care invat sa gatesc
Cam ce ingradiente ai in vedere, ca sa-ti dam idei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor am pregatit carnitza de vita, ceapa si tot ce mai trebuie pentru Lahmeh Beajin
si pregatesc si iaurt cu menta prospata(parca airan se numeste)...nu stiu cum se scrie...dar imi place mult


monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

am "executat" Lahmeh Beajinul
am pus poze din "procesul de facere"
lipiile(facute in casa) mi-au iesit 6 bucati din cantitatea pe care am scris-o si aici
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5109087813571636834
lipie "unsa" cu carnitza de vaca tocata+o ceapa rasa+o rosie rasa+mirodenii+sare+piper
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5109088075564641906
lipia impachetata
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5109088316082810498
si in final asa arata o portie de Lahmeh Beajin facuta de mine, servita cu niste castraveciori murati si cartofi prajiti
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri/photo#5109088552306011794
multam fain de reteta si astept si altele...mai ales de praji

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput