retete arabesti/ramadan ?

retete arabesti/ramadan ? | Autor: ann33

Link direct la acest mesaj

haideti surioarelor cu mult curaji asa ma invat si eu sa gatesc de ramadan ptr. viitorul meu sot musulman !!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Intrebai la un alt subiect despre retete de cous-cous;uite,aici,cateva linkuri:
Cous Cous
cous cous
couscous?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

SUMAR RETETE: (capitol 1)
1.Cous-Cous pag 1 ( retete: veve+ann33)
2.Lipie pag 1 ( reteta:monica-elizabet) poza pag 11 (monica-elizabet)
3. Un alt fel de Lipie(faina+malai) pag 11 (monica-elizabet)
4.Lahmeh Beajin pag 1 (reteta: rhoneea) poze pag 2(monica-elizabet)
5.Supa de Bourghul pag 2 (reteta dodo)
6.Tawouk pag 3 (reteta rhoneea)
7.Supa crema de linte cu lamaie pag 3 (reteta:Luna75)
8.Basbouasah pag 3 (reteta Luna75) poza pag 9 (Monica-elizabet)
9.Fatouch(salata) pag 3 (reteta rhoneea) poza pag 13 (Monica-elizabet)
10.Marinata de pui pag 5 (reteta Luna75)
11.Baba Ghannnouge(salata de vinete) pag 5 (reteta Luna75) poza (ortansa album )
12.Kafta pag 5 (reteta Luna75) poze ortansa album si monica-elizabet(pag 10 )
13.Shakshouka pag 7 (reteta dodo) poza pag 10 (monica-elizabet)
14.Bame cu carne pag 7 (reteta Luna 75) poza pag 16 (monica-elizabet)
15.Sfoof pag 7 (reteta Ortansa) poze (ortansa pag7 si monica-elizabet pag14)
16.Placintele sarate si dulci pag 8 (retete kossir)
17.Supa pentru micul dejun din Maroc pag 8 (reteta kossir)
18.Baghrir pag 9 (reteta kossir)
19.umpluturi pentru baghrir(kataif) hannen pag 9
20.Kataif pag 10 (reteta Ortansa) poze pag 10 (Ortansa)
21.Un fel de rulada dulce pag 9 (reteta hannen)
22.Moughrabie pag 9 (reteta Ortansa)
23.Mluhie pag 10 (reteta ririan)
24.Magluba pag 10 (reteta ririan)
25.Mansaf pag 10 (reteta ririan)
26.Mluhie supa pag 11 (reteta hannen)
27.Tabouleh pag 11 (reteta rhoneea) poze (pag 14 Ortansa si Monica-elizabet)
28.Shaworma pag 11 (reteta monica-elizabet) poze pag 11(monica-elizabet)
29.Ashta pentru Kataif pag 11 (reteta Ortansa)
30.Imilui(clatite marocane) pag 12 (reteta kossir)
31.Batabot(painici) pag 13 (reteta kossir)
32.Shakrie pag 13 (reteta preluata... monica-elizabet)
33.Baclava pag 13 (reteta preluata... monica-elizabet)
34. Chiftele din carne de miel cu sos de iaurt si lamaie pag 13 (reteta preluata...monica elizabet)
35. Frike pag 13 (reteta amoodia) poza pag 13 (amoodia)
36.Giros sau Doner Kebab pag 13 (reteta preluata... monica-elizabet)
37.rosii umplute pag 14 (reteta hannen)
38.Moujdara pag 15 (reteta Luna 75)
39.mancare arabeasca(in engleza)...
http://almashriq.hiof.no/general/600/640/641/khayat/contents.html
si mancare libaneza http://www.cedarseed.com/water/lebrecipes.html (noni930)
40.aje(clatite/chiftele din legume) pag 17 Ortansa
41.Koshari pag 18 (reteta hannen)
42.Shareya pag 18 (reteta hannen)











monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann33 spune:

da desigur il voi intreba k doar e macare specifica in marroc unde traieste el dar mami il prepara asa: fierbe cous-cousul cu putina sare dupa gust condimente ce fel de condimente doresti tu ,,,,de preferinta este k dupa ce il fierbi sa adaugi putin maggi ptr. a da mai multa savoare ,,,, mami la preparat cu carne de pui a fiert pieptul de pui apoi la calit ff putin .... se poate servi cu smantana si poti adauga k si garnitura o salata de varza cruda ....la fel de bine se serveste si cu lamaie ......cous-cousul in marroc se face cu carne dar nu e lege il poti gati cu ce carne doresti tu .... daca incerci sigur iti va iesi o minuntatie:) cat despre clatita de care ne-ai povestit e simplu de facut ea se poate cumpara din supermarketuri se semi-preparata k un blat de pitzza o poti prepara si tu . in ea se pune carne de miel , oaie tocata marunt facuta pe gratar adaugi rosi castravesti poti combina alternand si cu carne de pui ,, salata de varza cruda ,,, branza cascaval , unii pun si muraturi , castraveti acrii gogosar , k si condimente te-as sfatui sa pui sare, piper boia iute sau dulce , asta in cazul in care nu pui muraturi poti pune verdeata ,,,, e ceva gen shaworma sper sa ai pofta tu si familia ta ..un poop mare la copilasii tai imi plac mult copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

monica cred ca vorbeste de lahmacun - eu o stiu ca specifica Turciei - este un blat de pizza foarte subtire copt pe vatra, peste care se pune sos de rosii si carne tocata de miel, condimente (pul biber - ardei rosu tocat uscat, sumac si menta), se serveste cu patrunjel, lamaie si varza.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

roxana, daaaaa despre asta e vorba
eu am cautat pe google si nu am gasit nimik, saru mana
ann33, multam de retete, am sa le incerc
eu fac lipie in casa si iese super buna, apoi preagatesc shaworma...imi place tare mult bucataria arabeasca asa ca astept si eu retetele cu maaare interes
numai bine

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Monica, imi dai si mie retea de lipie? Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

quote:
Originally posted by monica-elizabet

roxana, daaaaa despre asta e vorba



no problem, cu placere. eu nu am facut niciodata acasa ca e asa buna cea de la restaurantul turcesc...incat eu nu ma aventurez. iar lipia coapta in cuptor de lemne nu se prea poate reproduce in casa. oricum, daca faci si iti iese asteptam detalii!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

o cana cu apa(aproximativ 300 ml)
1 pachet de drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 linguritza sare
faina aproximativ 500 gr
(ies 5-6 lipii maricele)
se incalzeste putin apa, se pune drojdia, sarea si zaharul se mixeaza bine apoi se adauga faina cate putin(merge cu mixerul cam pana adaugati 300gr faina) apoi eu incep sa framant cu mana pana adaug toata faina. las la crescut 30-45 de min la loc cald.
cand a crescut se imparte coca in 5-6 buc se fac "bile" se presara faina pe masa de framantat si se intinde cu sucitorul lipia (cat de mare aveti o tigaie din teflon)
eu am una de la tefal cu punctul roshu
se pune tigaia direct pe foc( nu se pune absolut nimik in ea ulei sau altceva) si dupa ce ati intins lipia se pune la foc potrivit in tigaie...nu lasati sa se arda fiindca se face crocanta(stiti cum trebuie sa arate..se face imediat) se intoarce pe ambele parti... apoi scoateti lipia intr-o farfurie si acoperiti-o cu servete de hartie.
mie nu mi se mai pare greu delok, eu de cele mai multe ori gaseam numai lipii mici si ma enervam tare rau...asa ca de-aia am ajuns sa-mi fac in casa si sincer ies tare bune(aproape la fel ca cele din comert)

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Se numeste Lahmeh Beajin.Nu este carne de oaie ci de vita.tocata si inabusita cu ceapa taiata marunt.Dupa gust se poate adauga putin ardei iute atunci cand se prepara carnea.Se consuma cu iaurt rece de baut,dupa gust se poate adauga menta.Lipia nu este coapta in cuptor.Lipia (painea lor adica) se face pe un suport negru care dedesubt are gaz.Se face mai intai aluatul in maini si apoi se continua pe o pernitza speciala pana ajunge la marimea dorita,dupa care se pune pe suport si in juma de minut e gata.Lipia are doi foi...una mai prajita si cealalta mai cruda.
Rmadanul este pentru musulmani..
O parte din retete nu se pot face la noi ca nu avem ingredientele lor..

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)




www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

ann33,depinde de zone,in unele se numeste intr-un fel in altele altfel.Prepararea difera si ea de la zona la zona.
Nu te agita prea mult,mai ales daca tii post.Sa stii ca nu se maninca cine stie cit.E adevarat ca ei gatesc multe feluri,cite putin din fiecare dar asta pt. ca se maninca in familii mari.Rudele ,prietenii vin sa rupa postul impreuna.
Dupa o zi intreaga fara apa si mincare,desi ai impresia ca o sa maninci cit un lup,dupa citeva imbucaturi esti deja plin.
Asa ca eu nu fac nimic special.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput