*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(10)
Raspunsuri - Pagina 18
miniuta spune:
buna dimineata.
m-am trezit cu o durere crunta de cap si cu senzatia de voma. de la oboseala. nu mai pot!!!! zic si eu, ca oricum nu am de ales. asa ca am bagat un algocalmin si acum sper sa-mi revin cumva.
nu stiu ce are puiul meu, dupa ce l-am laudat ca a dormit de cateva ori pana la trei-patru, ei bine, de vreo saptamana jumate ma trezeste iar la doua ore. e rau...abia astept sa treaca perioada asta. sa va zic ce-mi spunea o prietena care are gemene? ca la aproape patru ani inca se trezesc ba ca le-a cazut plapuma, ba ca le e sete...si cu tristete-n glas zicea: sa vezi ca si cand or avea ele 18 ani nu voi putea dormi toata noaptea, ca atunci o sa asculte muzica tare si o sa vina cu iubitii acasa! halal incurajare!!!!
in fine, cam asa cu noi. alexalice, si davidul meu are niste basinici (ma rog, diminutivul e folosit aiurea in comparatie cu zgomotul) de zici ca l-am hranit o luna doar cu fasole si varza. de-asta se si trezeste in ultimul timp asa des, ca planga de la relele alea...si nu inteleg de ce, ca doar mananca acelasi lucru. o fi vreo noua etapa in dezvoltarea aparatului lui digestiv de mananca mai des noaptea si apoi bombardeaza de speriem vecinii.
eu iau pilule, asa ca menstruatia mea e oricum tare regulata.
nu mai stiu ce vroiam sa scriu, poate revin mai incolo ca acum piticul a inceput miorlaiala.
pupici
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
ella_74 spune:
Elteka,
ce e cu baby cook? e vreun aparat minune care stie sa faca papa pentru capsunei? te intreb fiindca mie tocmai mi s-a ars robotul de la Philips; sambata dimineata tocmai ii faceam suculetul lui Boby, n-apucasem sa-i dau decat marul si cand sa pun si morcovul, na! ca s-a ars, adica e mort in papushoi.
Acuma am studiat io net-ul si am gasit o chestie care n-are decat storcator de fructe si blender fiindca doar astea imi trebuie pentru bebe, in rest toate accesoriile robotului mie , care nu sunt o mare gospodina, mi-au fost inutile si imi ocupa spatiu in bucatarie.
Ralucami,
eu am alaptat pana la 3 luni jumate; iar cu vreo 2-3 saptamani inainte de intarcare Boby a papat si bibe de 2 ori/zi si in rest tzata cand cerea; cand m-am hotarat sa intarc, aveam lapte destul , motiv pentru care am luat pastile, adica Dostinex, ca sunt 2 doze; mi s-a dus laptele definitiv intr-o saptamana, timp in care am mai pus pompa.
Cand avea Boby 3 luni si 3 saptamani i-am dat suc de mere 10 ml/zi si am crescut cu cate 10 ml/zi pana am ajuns la 120-130 cat sa inlocuiasca o masa de lapte.; pana atunci i l-am dat intre mese.
Am bagat si morcov si piersica, dar nu deodata.
Acum, daca vrei sfatul meu, nu incepe diversificarea inainte de 5 luni; eu am gresit fiindca m-am luat dupa o doctora de moda veche ; acum Boby papa doar suc si o sa-l tin pe suc pana face 5 luni- primeste o singura masa dimineata , cand o sa incep cu supe si piureuri.
O alta conditie este ca bebe sa treaca de 6 kg ca sa inceapa diversificarea; gasesti mai multe info si in cartea pusa de Androix pe mailul comun.
Eu am plans in ziua in care am intarcat; e foarte trist momentul in care realizezi ca n-o sa mai poti face lucrul asta; o sa-ti lipseasca ca orice rutina placuta din viata ta; eu recumosc ca am suferit din motive egoiste, ce tineau numai de placerea mea de a alapta.
, mamica de David (24.04.2007)
poze David
vas spune:
buna mamici si capsunici.
Multumim mult de tot pentru raspunsuri. Asta e , de acum o las pe burtica ca oricum nu mai vrea altfel dar macar am sa dorm si eu linistita ca azi noapte am stat planton( ieri nu a mers netul si nu am avut nici o incurajare de la voi asa ca am pazit-o).
Acum m-am linistit si la noapte o sa dorm. Doamne ce m-as face fara voi???????
Andrada, chiar e scump Antonio. Si ce par lucios are, poate face reclama la sampoane linistit. Dar chiar este o reclama la ceva lactate cu un bebe si seamana tare mult cu Antonio al tau. Aaaa, si apropo e leit cu tine.
Ancamari, imi pare tare rau ca esti racita. Ma feresc si eu cat pot ca la noi la munte e deja foarte frig.
Iar de poze, ce sa zic, eu ma zgarii pe ochi cand mai fac cate o belea din-asta cu aparatul.
Elteka, dolofanel e chiar mortal. Si chiar asa cum zicea Ella, de ce nu vedem mami si tati de Elias? Macar pe mami sa o vedem. Te rugam......
Duda35, Numai eu, ai nostri bebei sunt cei delicati, nu?
Si Eliza are undeva catre 6 kg, asta e , dar daca arata bine si toti spun ca e dodoloata inseamna ca e bine. fiecare copil are ritmul lui de crestere, iar din mama de 46 de kg, cat sa fie si copilul?
Si ati vazut ce zicea Ella, cat de mic a fost bebe si ce frumos s-a facut acum. Principalul e sa fie sanatosi.
Ella, cand povestesti de stresul dinaintea somnului sa stii ca ma regasesc.Avem si noi program la fiecare 2 ore si exact cum spui doarme pentru 15 minute, iar peste 2 ore o luam de la capat. Dar cred ca al tau e cu mult mai nervos, ca altfel as fi fost si eu in aceeasi disperare ca tine.
Acum Eliza e in patut, a dormit putin, si acum se joaca cu manutele. De carusel se sperie si incepe sa planga asa ca am renuntat la el.
In rest avem nasul plin de mucuti, am incercat si cu batista bebelusului dar fara prea mare succes.(are narile foarte muicute si nu prea se aspira mare lucru).
Gata ca ma intind prea mult.
pupici multi.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
duda35 spune:
Ancamari, o sa pun la semnatura numele si varsta comorilor mele.
Numai eu, noi am aparut mai tirziu pe forum si de aceea nu aparem, dar daca cineva ne poate trece: Anastasia, 9 iunie, apgar 9, 3400g si 51 cm.
Vas si Numai eu, da, avem bebei delicati, nu ar fi o problema, sper doar sa fie ok, a mea pare ca nu se mai satura, asa ca op sa incep sa-i dau completare la una din mesele de dupa pranz.
Dar intre timp incerc sa cresc lactatia.
Ancamari, bona nu mi-a adus analizele, dar nici nu a refuzat sa i le facem noi, probabil nu stia de sifilis...sa vedem ce surprize mai avem joi, desi femeia pare serioasa...
Am si eu o intrebare la voi mamici, Anastasia are cojite galbene uscate pe caput, aveti idee cum scapam de ele?
O zi minunata va dorim!
mamica de baietel si fetita
vas spune:
Duda35, si noi avem cojite. Din cate am inteles e bun samponul Nizoral dar sincer inca nu am incercat. Tot mai sper sa treaca de la sine.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
duda35 spune:
Ralucami, vad ca si Maria Bucuria e delicata...
Ma mai gandesc si eu cu laptele praf...desi cred ca nu o sa am incotro.
Ma gandeam ca are 3 luni si ca o fi perioada de crestere mai accelerata, dar ea de vreo 10 zile pare ca e cam nemultumita...
As fi vrut sa stau pina dupa botez (duminica) si apoi sa ii dau completare...mai vedem...
Pepsi, Azi printul meu a plecat fara sa plinga de acasa...mare realizare...dar cand l-a lasat tati la gradi evident ca a inceput circul...noroc ca el poate pleca repede, eu ma inmoi si e si mai greu asa...
Dar oricum speram ca va fi din ce in ce mai bine
mamica fericita de Eric (6.12.03) si Anastasia (9.06.07)
duda35 spune:
Vas,
Si eu am sperat sa treaca cojitele, dar nu trec, parca au mai aparut.
Ma uitam in carnetelul lui Eric si lui i-am dat cu unguent cu acid salicilic 1% 3 zile.
O sa incerc si la Anastasia la fel.
mamica fericita de Eric (6.12.03) si Anastasia (9.06.07)
ckristina spune:
Alexalice mie mi a venit menstruatia la sase saptamani dupa nastere si acum in septembrie este a treia menstra, toate fiind la aceeasi data a lunii; inainte de sarcina era neregulata.(am alaptat doar doua saptamani);
Cat despre parturi….. wow … Bianca mea cred ca numai asa scoate gazele.uneori chiar se screme si apoi.. partz…si un zambet de satisfactie.
In cuba a fost o prietena si mi a zis ca intr adevar este noncivilizatie acolo, dar la hotel era lux si s a distrat de minune.
Elle74, si cei de la chicco au un robotel pentru capsunei.pui legumele curate si el le fierbe la abur, le omogenizeaza,face tot…
va pupam!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
ckristina spune:
uitati robotelul
http://www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=3&subcategorie_id=18&produs_id=210
AM SI EU O STELUTZA!!!!!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
Motannel spune:
Duda, si Teodora mea a avut cojite insa putine ... am dat-o cu bepanthen unguent si i-au disparut cam intr-o saptamana!
Am o problema ... Andrada, te rog, poate ma lamuresti si pe mine. Problema e ca de 2 zile Teodora face kk pastos ca mustarul, de culoarea potrivita, dar fara grunji. Bucuria e ca face singura ... de 2 zile (ieri si astazi) nu am folosit termometrul! Mentionez ca nu mai papa doar san ci ii dau si completare Humana 1. Ce parere ai?
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)