*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(10)
Raspunsuri - Pagina 19
kid spune:
Buna si de la noi!
Cred ca juniorului meu nu ii plac zilele de luni. M-a innebunit ieri!
Mi-a dat trezirea la 5 dimineata si a inceput sa se agite, sa maraie, sa vrea in brate doar la verticala, plimbat, a facut mofturi la mancare toata ziua, tocmai cand ma bucuram si eu ca incepuse sa manance bine, a dormit maxim o ora toata ziua, in reprize de cate 10 minute...a vrut sa le arate vecinilor ca stie sa urle, ca pana acum tot l-au laudat ca e cuminte si nu-l aud. Bine ca se mai linistea cand il luam in brate,ca altfel cred ca ma aruncam pe geam Ma gandeam la ella si la ancamari si serios ca nu imi imaginez cum e sa ai un copil ''urlator'', ca eu nu prea am rabdare si nu stiu daca as face fata S-a linistit aseara cand l-am scos la plimbare, a si dormit, dar cum am intrat in casa a facut ochii mari si a inceput sa maraie. Am zis ca daca si azi face la fel imi scot cortu in spatele blocului si dormim amandoi afara.
Acum are deja 2 ore de cand doarme, sper sa fie mai linistit azi.
Vroiam sa va intreb cum se sterilizeaza jucariile pt dentitie? Am primit si eu una de la un prieten din Olanda, dar bineinteles ca n-am reusit sa inteleg ce scrie pe ea si am pus-o la fiert. In 2 minute a inceput sa se topeasca si sa curga lichidul din ea, deci am aflat ca sigur nu prin fierbere se sterilizeaza
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
Poze cu juniorul meu
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
ancamari spune:
Kid - tocmai cand ziceam ca mi s-a cumintit copilu', ne intoarcem acasa de la plimbare si incepe sa urle, bine ca l-am potolit repede si l-am adormit. Al tau e bine ca doarme. Eu pot sa zic ca Petitul meu a dormit cate 2 ore de maxim 5 ori pana acum, in rest daca prinde o ora, hai o ora si jumatate deja e evenimet. In general doarme cam jumatate de ora, max. 45 min, cam 4 reprize din astea pe zi in zilele in care e relativ linistit.
Eu am sterilizat azi jucariile pt dentitie astfel: am fiert apa bine de tot, am lasat-o putin sa-i scada temperatura sub cea de fierbere si apoi am turnat-o in castronul cu jucarii, pe care le-am scos cand s-a mai racit apa, ca uitasem de ele. Nu stiu daca e bine sau rau, dar asa am facut. Cred ca si solutia de sterilizare la rece se poate folosi dar eu uit mereu sa cumpar.
Ralucami - Si pe mine ma omoara cand o ia din loc de dimineata. Si barbatii astia d'aia nu fac ei copiii, ca nu s-ar descurca! Pe undeva imi e teama ca se intoarce sotul meu de saptaman viitoare si vine seara acasa si cere de mancare (proaspat facuta ca altfel nu serveste), si atunci sa vezi ce de timp o sa am pt mine!
Elteka - macar o sa mai stiu sa scriu repede la laptop cand m-oi intoarce in campul muncii, ca neuronul e deja grav afectat.
Duda - succes cu bonele!
Miniuta - te simti mai bine? Baga ceva sucuri de fructe, hranitoare si energizante. Eu bag ciocolata la greu, dar pe asta nu o recomand!
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
mica0307 spune:
Salutare va spunem si noi,
Maine mergem si noi sa facem vaccinul de 4 luni.
Ieri am descoperit o chestie super tare. Eu si alina25 stam fereastra-n fereastra. Adica blocul este sub forma de L, stam fiecare pe cate o latura (in interior) si amandoua la et 7. Asa ca ieri am vb pe geam si azi ne-am intalnit in parc .
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze
Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet
Hainutze
petit_ange spune:
Ancamari
Elteka eu ii schimb pampersul cam de 5-6 ori pe zi, noapte nu il schimb.
Noi suntem bine, am avut si noi botezul sambata asta, a iesit bine, pacat ca a fost cam frig. Isa a fost super cuminte si la biserica si la restaurant. A dormit cateva ore bune la resto si asta in mijlocul urletelor verisorilor ei, dar ea nu a avut nici o treaba, se pare ca ii place tare mult agitatia. Acum sufera ca e asa liniste in casa, am ramas iar numai noi doua
Vas, Duda, Raluca si noi ne inscriem in clubul delicatilor/delicatelor, la 2 luni si aproape 3 saptamani avem 5100 si 61 cm. dar nu ma stresez deloc, mie mi se pare ca Isa e numai bine.
Mami de ingeras - Isabella (21.06.2007)
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
ELTEKA spune:
Ella,
si eu tot de asta ma plang, asadar le tin pe toate prin dulapuri. Am un Moulinex Ovatio care ma innebuneste cate cosulete si paltezici are, asadar folosesc doar shakerul si blenderul (cand fac prajituri cu branza, de toate felurile si cand fac frisca, fiidnca o face intr-un minut de ma pot apuca sa construiesc castele). Mai am un Braun din ala vertical, dar cu ala fac doar sosuri pentru chipsuri (guacamole etc) si mult iubita salata de ton a familiei mele - e mic si-l spal imediat. Mai am un storcator profi de fructe insa desi toata lumea adora sucurile, nimeni n-are nervi sa-l dezasambleze si sa-l curete
De asta zic, ca sa nu folosesc cate o functie de la fiecare, mai bine iau un baby cook din asta, arata simplu, www.mothercare.com/gp/product/B000JFJJGM/sr=1-3/qid=1189512442/ref=sr_1_3/026-7876744-6472463?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42865041&mcb=core" target="_blank">ASA L-am vazut si pe Redoute. Dar Chicco ala de l-a pus Ckristina vad ca are aceleasi functii.
Duda,
noi am avut cojite numai pana am schimbat samponul - cred ca era prea tare si de asta (desi era firma japoneza buna). Eu stiu ca se da cu ulei de bebe sau crema Vaseline si se lasa peste noapte sa se inmoaie, iar a doua zi se duc la spalat. Cred ca trebuie schimbat samponul sau pus mai putin si in nici un caz din astea tari de adulti antimatreata. Stiu de unul f bun, aici nu se gaseste, e de la Mustela, cred ca asa il si cheama Cradle Cap (sau doar Newborn shampoo, cu compozitie speciala pentru cojite, nu-mi amintesc denumirea exacta, scuze )
Ralucami,
a fost grozav in Okinawa si nu erau meduze (ba chiar aveau plase speciale anti meduze si anti rechini in Naha, insa plaja era nasoala). E nasol insa cu bebe, parerea mea sa nu te duci cu el (desi eu incerc sa-l iau peste tot, il integrez in orice facem). E foarte frustrant...ca mult pe plaja nu poate sta, de dormit seara trebuie dus devreme acasa (asa ca adio distractii), in apa trebuie sa intrati alternativ, ca unul sa stea cu bebe, asa ca nu e prea romantic...
Ieri am fost la deschiderea lucrarilor parlamentare la Upper House, de catre imparat. A fost fascinant de ritualizat, unii aduc sulul cu discursul dintr-o parte, altii il preiau in cealalta, pasi numarati, mers cu spatele...vezi tu, de asta scriu eu "din exterior" si ma minunez de cele japonesti, ca niciodata n-o sa ma identific cu ele , desi le privesc cu mare curiozitate.
Dolofanel nu e asa linistit precum pare (insa doar cand e calm il prind sa-l pozez ) De ieri, de exemplu, a descoperit ca poate sa tipe, si asa o tine non-stop, m-a innebunit . La inceput ii place sa seasculte, apoi se enerveazai el ce galagie face si se pune pe urlat de nu-l opresc. Am doar noroc ca doarme mult, o data la doua ore, cate 3-4. deja stiu, dupa 2 ore de trezie il duc in dormitor, il pun pe pat si daca incepe sa se foiasca e clar ca nu-i e somn, daca isi baga degetul in gura sau se uita pe geam, ies pe usa si el adoarme. cand am venit din OKinawa a dormit de la 18 pana a doua zi la 12, cu mancat des si o ora treaz de dimineata Intre timp s-a refacut si azi m-a cam alergat prin casa, la un moment dat nu voia decat hatzanat cu fata in jos, tip avion, am zis ca paralizez de spate dupa 10 minute, dar cum schimbam pozitia se punea pe urlat.
Mai voiam sa-ti zic de scutece, eu folosesc exact in acelasi ritm. taica-su, cum incepe sa scanceasca, poc ii schimba scutecul, cica sa elimine una din posibilele cauze dar si eu il schimb des, ma gandesc ca i-o fi cald si umed, si asa e caldura asta idioata... Odata insa nu am avut timp sa cumpar Moony, asa ca am luat Merries. la newborn to 6 kg erau super, dar astea S sunt nasoale rau, nu le recomand. Sunt tare subtiri (poate e bine la caldura, insa se umplu repede).
Eu in Toys n-am mai ajuns decat am cupilu' fiindca e prea departe, iar in Akachan Honpo au niste urati de saci de nu e adevarat. Cu personajul ala albastru urecheat, Lilo sau Stich, nu stiu cum il cheama dar e urat restiul aveau culori pale (magazinul asta e faimos ce urate sunt hainele de copii). Plus ca toate erau din prosop, nimic vatuit, dar cui sa-i trebuiasca? Poate aduc la iarna...
Mi-am amintit sa-ti zic de iaurturile Ohayo, cred ca n-ai nimerit ala pe care il laudam, la gama aia cu fructe nu sunt decat afine, capsuni si pepene.
De maine mai avem o saptamana
Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel
miniuta spune:
ancamari, merci de intrebare, ma simt mai bine, algocalminul ala si-a facut efectul. ba chiar am reusit sa fac o ciorba si o mazare. ei, e drept ca bucataria arata ca dupa bombardament, ca ciorba am acrit-o cu david pe umar si ca mi-am ars limba ( asa ca nu am aflat daca ciorba e suficient de sarata sau acra), dar macar am fost bine intentionata. acum piciul doarme la mine-n brate si eu butonez cu o mana, astept sa se trezeasca si sa termin de spalat in bucatarie, si poate si sa mananc (am bagat si eu ciocolata si bomboane...la naiba, in ritmul asta nu voi slabi in veci, si mai am o groaza de dat jos.
mica, ce fain ca ati descoperit ca sunteti vecine. acum va puteti vizita in voie...eu ma tot chinui sa gasesc pe cineva pe-aici, ca-mi pierd mintile de singuratate...dar n-am noroc. stii, elteka, spuneai ca dintre cd-urile alea din cutiuta muzicala e unul pe care nu-l poti asculta ca te apuca dorul de casa si implicit plansul. eu plang aproape de fiecare data cand ascult ceva in romaneste. ascultam dimineata ada milea - apolodor, si plangeam iar...mi-e dor si mie de fratii mei din labrador. hai ca nu va mai umflu capul cu de-astea...
eu ii schimb scutecul lui david dupa fiecare masa, deci cam la trei-patru ore, asta in cazul in care nu-mi ajunge vreun miros deosebit la nas. folosesc deci cam 7-8 perechi pe zi.
mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa
roxicucu spune:
Ieri am fost ai am depus dosarul pentru CIC, doamna de acolo spunea ca poate fi depus in termen de 60 zile de cand s-a terminat concediul de 126 zile si ca banii ii primesti dupa 60 zile de la analizarea dosarului.
An@, eu folosesc pentru hainutele copiilor un detergent special pentru bebelusi de la amway. Am cumparat o cutie cand s-a nascut bebe si inca mai folosesc din ea.
Noi folosim cam 3-4 pampers pe zi pentru ca suntem cam lenesi si nu facem kaka decat o data sau de doua ori maxim. La Stefan foloseam si cate 10 buc. pe zi cateodata dar el avea scaun la fiecare masa.
Duda35 si noi am avut cojite galbene dar am scapat foarte repede de ele cam in 3 zile astfel: inainte de baie cu 30 min. il ungeam pe bebe cu ulei de masline in locul unde avea cojite si apoi la baie ele se inmuiau si se curatau. Am mai folosit si o perie moale speciala pentru bebelusi, cu ea se curatau mai usor. La noi au aparut cojitele acelea imediat dupa botez iar babeturile din familie spuneau ca a fost la botez cineva care nu era "curat" .... eu nu cred in chestii de genul asta, oricum, bine ca am scapat de ele si nu au mai aparut.
Poate ma invatati si pe mine cum sa scriu in loc de adresa de net POZE.
Multumesc
Roxana mami de Stefan (24.04.04) si Andrei (05.06.07)
http://community.webshots.com/album/560562208aEOGLy?vhost=community
roxicucu spune:
Ura!!!! Am reusit sa scriu boldat.
Va multumesc pentru sfaturi.
http://community.webshots.com/album/560562208aEOGLy?vhost=community
duda35 spune:
Elteka si Roxicucu multumesc pentru raspunsuri.
Azi am fost si i-am luat o crema speciala de la Mustela...sper sa ne treaca cojitele pina la botez...ca avem o rochita tare draguta roz.
Am cumparat o cutie de lapte praf sa o am in casa...cu toate ca nu imi vine sa-i dau .
mamica fericita de Eric (6.12.03) si Anastasia (9.06.07)
duda35 spune:
Kid,
Eu la Eric sterilizam jucariile cu solutie de la Chico la rece.
E foarte simplu pentru ca poti folosi apa de la robinet, pui solutia, le lasi parca vreo 30 minute si apoi le lasi sa se usuce si gata.
mamica fericita de Eric (6.12.03) si Anastasia (9.06.07)