Copiluti de mai-iunie 2005 (46)
Raspunsuri - Pagina 8

omustata spune:
TDI-Uraaaaaa!!!
dana-sora mea face blande din astea de la orice. Are pielea foarte sensibila, este alergica la orice (desi acum nu prea mai este pentru ca a urmat un tratament care in mod miraculos aproape a vindecat-o). Ea cum se zgarie putin, o musca ceva, etc se umfla rau la locul su pricina. Nu cred ca ai ce sa faci, decat sa-i dai un antihistaminic pe moment. Asa reactioneaza ea. Multumesc mult de incurajarile legate de daycare.
Cum se descurca Diana cu engleza (vorbit si inteles)?
nelia-
Aurasa-ce bine vorbeste Catalin!! Maya nu este in stare sa faca propozitii. Mai pune 3 cuvinte impreuna, dar atat (de ex. mami tai caua-mami stai pe canapea). Bravo!
babygirl-ce mult mananca Ema!!! pai eu zic ca Maya este mancacioasa, dar mananca numai 1/2 sau cel mult 3/4 din ce mananca Ema.
Am luat-o iar pe Maya dupa 3 ore de daycare. Am gasit pe WC, tinea dizertatii si spunea ceva de genul "Maya nani nu, mami iau-adica Maya nu face nani aici vine mami si o ia"). M-am ascuns sa o las sa faca si apoi am aparut. Mi-au spus ca din 3 ore a cam plans una si jumatate (a si adormit vreo 15 minute, de la plans probabil) si apoi a inceput sa inspecteze camera, jucariile. Nu a mancat nimic la micul dejun, dar mancase masa de pranz. Era foarte bine dispusa cand am luat-o. Asta este un semn bun, zic eu. Ieri a plans 2 ore din 3, deci si plansul s-a mai redus. Ma amuza ca, desi nu vrea sa stea cu educatoarele, totusi le lasa sa o duca la WC.
olita-in timpul zilei stam foarte bine, zic eu. Cere cand vrea sa mearga sau o pun eu cand iesim din casa. Are si accidente, cam 1 pe saptamana la pipi si 1 la 2-3 saptamani la kk. Insa in timpul somnului, si cel de pranz si cel de noapte uda pemapersul cu succes.
Maine o iau de la capat cu calvarul. Bine ca vine we.
Olga si Maya (28.05.2005)

iuliana spune:
OlgaM, Diana aplins mai putin azi la scoala. Cum am ajuns,s-a dus la jucarele, dar apoi a inceput sa plinga ca vrea la masina (au o masinuta mare in care intra cite 6 copilasi si pe care o impnge unadintre profesoare...pro. zice caii duce cu boogie ride). Cica a plins un pic, apoi i-ar am fost la 10 si erau afara si ea plingea si zicea "a luat"...nu stiu ce exact, dar peste citeva minute era deja in boogie ride, iar dupa aia in alta si se lasa trasa de o fetita. Cind am ajuns plingea de vreo 5 minute...a ciugulit un pic la prinz, ceea ce e o imbunatatire:). Ai sa vezi si tu ca o sa se obisnuiasca Maya. Nu pot sa spun ca nu sufeream ca un ciine cind o vedeam ca plinge azi, dar trebuie sa ma obisnuim.
Mie mi-au spus educatoarele ca sa imi iau intotdeauna la revedere de la ea chiar daca plinge si sa nu plec pe furis.
Dana, sotul meu e alergic la muscaturi de tintari. I se umfla toata mina sau piciorul daca are "bafta" sa il muste.
OlgaT, lasa si tu vopsitul acum si odihneste-te. Si noi mai avem bucataria si holul de vopsit si am asa un cheeeeef.
Tdi, sanatate multa!!
Am pus niste poze aici:
http://good-times.webshots.com/album/560551928lpcwlN
http://good-times.webshots.com/album/560494015QgGCgt
http://good-times.webshots.com/album/560555579mQuIVm
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
www.onetruemedia.com/shared?p=2351399f8c46a1ae170a0b&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaje 1,www.onetruemedia.com/shared?p=234cdd6e62ba9d04868ae9&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">2,www.onetruemedia.com/shared?p=23501567911f18fe8b4543&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">3

gtexro spune:
Multumesc pentru raspunsuri...
Daca ar fi doar blande sau cucuie obisnuite nu mi-as face probleme dar e cum zice Iuliana, se umfla rau de tot. Acum, de exemplu, abia poate sa mai deschida ochiul si muscatura este mai jos de pometele obrazului . Pentru corp am folosit sprayuri de tantari dupa ce am vazut cum face dar cum naiba sa-i dau cu chestiile alea pe fata?
O sa ii rog pe ai mei sa-mi cumpere Fenistil gel din Ro; inteleg ca se aplica direct, poate e mai bun decat siropelul asta pe care mi l-au dat aici.
Dana

loreen spune:
Dana si fata mea cea mica se umfla de la ciupituri de orice fel...dupa spusele dermatologului are o dermatita atopica si din cauza asta...la ea nu are efect fenistilul...doar vreo 3-4 zile de peritol,altfel nu-i trece deloc...vara asta am scapat usor ca nu au fost tantari din cauza caniculei,insa anul trecut era numa o blanda...
Tdi bien venuto printre noi...abia astept impresiile tale si mai ales cum te simti...si evident cum s-a descurcat fata fara tine...
Doamne fetelor cu gradinitza ce mai chin pentru voi,dar in final se uita exact cu au fost si durerile la nastere,amintire...imi doresc sa nu trec prin asta ...am mai zis-o ca la cum e Delia acum sigur educatoarele vor fi alea care s evor acomoda...dar cine stie mai este un an pana atunci...
Loreen cu BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

onixone spune:
nelia{/red]: nelia draga fetele voastre am vazut ca fac multe activitati p;us aia mica gradinitza/Nelia te rog sa nu te superi pe mine vreau sa te intreb cam cat te costa toate astea?pt ca vad la noi, cu doar o persoana in casa care munceste, plus ce face particular...si la momentul de fatza te rog sa ma crezi, pe cuvant de onoare, ca nu il pot da pe alex part-time la gradinita.Cum va descurcati financiar pt mine e un mister si va admir foarte mult!!! Te rog din suflet sa nu te superi ca te-am intrebat, tocmai am facut finantele pe july, august and september...dupa ce am fost in concediu.PAi e dezastru nici nu vreau sa spun cat ne trebuie sa ajungem pe zero.
tdi: hi, hi...bine ai revenit..d.esi nici pana la ora actuala nu stiu ce operatie ai facut.
[red]dana: si alex se umfla de la intepaturi(mai ales in romania ca aici nu prea il ciupeste nimic)...ii dadeam o zi sau 2 claritin sirop(asta dupa mine reteta).Si la ochi a fost intepat si tot asa nu putea deschide ochiul.Dinc ate stiu, popular vorbind copii mai deschis la culoare au o sensibilitate care nu stiu cum se numeste dar parca cum a zis Loreen.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

onixone spune:
NELIA....NU AM VRUT SA SCRIU CU ROASU CA SA IASA IN EVIDENTA.MII DE SCUZE...DAR NU STIU CUM A IESIT.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

nelia spune:
Onixone, munceste sotul, dar din septembrie anul trecut am si eu o bursa de 900 CAD pe luna, care e cam cit un salariu mic pe economie, plus imprumutul pentru cursuri, in care am zis ca nu intru, dar am intrat si imi platesc cursurile din el, ca sa punem bursa la venitul familiei. Pai, noi de asta nu ne-am mutat in partea engleza a Canadei, in Quebec, daca prinzi un loc la o gradinita de stat (dupa parerea mea sint si cele mai bune pentru ca sint cele mai controlate - cel putin cea unde sint fetele e super), locul este subventionat de stat si e 7 dolari pe zi, in loc de 28 parca cit ar trebui sa fie si cum este, de altfel, in restul Canadei. Cele mai multe dintre activitatile pe care le fac fetele sint tot in centre care traiesc si din subventii guvernamentale: patinajul este de 185 CAD pe an, plus profesorul privat pe care il platesc cit ma tine punga (e 24 de dolari ora si va avea privata cam o ora pe saptamina, maxim doua), la care se mai adauga si patine, costum (chiar astazi i-am luat o rochita de patinaj) si spectacolul de la sfirsit). Inotul e 70 CAD pe sesiune plus profesorul tot 24 pe ora si i-am luat o ora pe saptamina. Chineza si yu shu sint in cadrul scolii de chineza care are subventie si de la statul chinezesc si de la cel canadian (eu m-am fofilat pe acolo, ca au putini din alte natii) si costa 300 pe an (din septembrie pina in mai). Dansul e 130 CAD pe sesiune (sept-dec), cursul de desen-pcitura-ceramica ar fi fost cam 250 plus materialele 25 pe sesiune, dar nu am cum sa i-l iau sesiunea asta din cauza aglomeratiei din viata noastra, dar si a programului Agatei. Muzica nu poate sa faca pentru ca e 40 de dolari ora si chiar nu ne permitem si ma doare rau lucrul asta. Nu stiu daca am uitat ceva... Iar pentru Tudora ne trebuie 200 CAD pe sesiune si pentru inot si pentru gimnastica, adica 70 primul si 130 a doua... dar m-a sunat astazi si mi-a dat niste ore imposibile: inotul simbata de la 8 si gimnastica duminica de la 9! Eu nu o vad pe Tudora apta la aceste ore sa faca ceva, asa ca, tinind cont si de restul programului nostru, vom sari cred aceasta sesiune si le va incepe la iarna sau la primavara. Si asa ea nu e ca Agata, cred ca mai bine le-ar incepe de la trei ani, ca acum nu prea am cu cine sa ma inteleg. O vom duce la inot din cind in cind, la baie libera, si cind vine iarna si se vor infiinta patinoarele in aer liber ii vom pune patinele in picioare, ca sa vad cum va reactiona. Nu am facut un calcul cit dam in total, dar nu e chiar asa mult cum pare, dar nici putin. Dar ne refuzam multe alte chestii, chiar mult mai multe decit se vad (haine, mobila, casa, carti, concedii sau calatorii etc.) Asta e unul din punctele forte ale Quebecului si ale Canadei in general, ca poate copilul sa faca de toate la niste preturi accesibile totusi. Noua ne e greu acum, dar Agata nu are nici o vina ca noi am vrut mai multi copii si ca nu avem un venit corespunzator, in ea trebuie investit, asa cum ii va veni si rindul Tudorei si apoi al baiatelului. Bineinteles ca nu va face de toate toata viata, acum e mica si trebuie sa incerce cit mai multe, care o va ajuta sa stie sa-si petreaca timpul liber in mod placut si util, dar pe urma, de pe la 10-12 ani isi va alege singura una sau doua activitati extrascolare si le va face doar pe alea. Oricum, pina atunci va sti sa inoate si sa patineze destul de bine, de dansat aproape la fel, asa ca va merge cu una dintre acestea doar daca vrea sa faca mai mult decit pentru simpla ei placere. Ah, si mai facem economii la ceva: jucarii. Nu prea le iau jucarii, sint scumpe si multe dintre ele deloc educative, dimpotriva. Le iau carti si jocuri, dar nu jucarii, prefer sa platesc o activitate si sa faca ceva pentru corpul si sufletul ei. Bine, ca jinduiesc dupa jucariile altora si daca as avea bani le-as lua si din acestea mai multe, dar neavind am ales partea cu relele cele mai putine. Nu ne intreba cum ne descurcam sau cum ne vom descurca, ca nici noi nu stim, ne bazam pe superbul proverb romanesc: la barza oarba ii face Dumnezeu cuib!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

monu spune:
Nelia, ce bine ca aveti de unde alege atatea activitati pentru cele mici. Din pacate la 2 ani in Ro poti alege doar inotul.
Iuliana, m-au emotionat (sincer) pana la lacrimi micile balerine. Absolut incantatoare. Iar profesoara pare f dragutza. Mi-a placut.
Acum incerc sa caut ceva activitati pentru Alexia si NIMIC. :(
Eu iar am dormit din parti. S-a trezit Alexia plangand pe la 2 noaptea ca o dor picioarele. Cred ca e sensibila la schimbarea de reme. A fost tare frig azi noapte.
, mami de printeseAlexia Ioana
siIulia Antonia

fran spune:
Aurasa-saru'mana de poezioara. S-a distrat Iepu' da' nici gand sa repete ceva dupa mine
Monu-apropo de activitati pentru kinderi, parca pe site-ul gradinitei Bambi zieau ca au incepu cursurile fastrack la ei. Noi am renuntat pentru ca a aparut problema cu tata-el ar fi trebuit sa o duca-si daca se opereaza nu mai are cum. Nu o sa mai poata nici afara sa o duca, urmeaza o perioada naspa si din punctul asta de vedere pentru noi. Iepu sta bine-merci in casa si cu mama-se uita la desene, deseneaza(ieri a fost randul mochetei), se joaca dar mama nu poate sa o scoata afara, de fapt nici ea nu prea iese din casa pentru ca se misca foarte greu. Asa ca probabil o sa o scoatem pe afara cand venim noi de la serviciu, dupa 7
...
Da' am deviat de la subiect, tot pe site-ul de la bambi parca am vazut si activitati in we-desen impreuna cu parintii-asta imi suna bine si mie, dans, si cred ca primesc si copii din afara gradinitei.
Olga (mami de Maya)-felicitarile mele pentru curaj cu gradi. Sincer eu nu cred ca as fi in stare sa o aud plangand si sa nu o iau de acolo in secunda doi...de asta si amanam momentul cat pot...
Apropo de gradi in Romania-colega mea are un baietel care face 3 ani in noiembrie. Oarecum in stilul Iepuretelui, vorbit tarziu, agatat de ea la maxim, pupacios si bland din fire. Imi tot povestea in ultimele luni cum ia bataie in parc de la altii mai mari, daca nu intervine ea, fara sa riposteze in nici un fel...In fine, saptamana trecuta au inceput gradi-particulara, program scurt 9-12, in ideea de a sta mai mult in compania altor copii etc-ca acasa are cu cine sa stea(bunicul). Prima zi a fost un succes total -a plans cand l-au luat de acolo(joi). Vineri-idem. Astea doua zile a stat si bunicul cu el si nu a mancat acolo(masa de dimineata e la 10-un fel de bufet-suedez cu platouri de pe care copiii isi luau ce vroiau-cascaval, branza, cereale, tartine cu dulceata-cam asta era trecut prin meniu). Buun, luni l-au lasat singur, succes total, intrebat acasa ce a mancat-"pateu". Asta nu era trecut in meniu, dar in fine...Marti-"pateu". Miercuri a fost trimisa bunica in recunoastere cam pe la ora mesei-copilul manca la masutza pateu(de ficat) cu linguritza. Directoarea cica e pateu Hame de ratza, foarte bun, introdus in meniu la cererea parintzilor...La explicatiile date de bunica-cum ca ei nu vor sa dea asa ceva de mancare copilului -i s-a raspuns ca dna dir. e medic pediatru si de fapt a lucrat si la sanepid. Aici e aici, ca si bunica tot la sanepid lucreaza...Se pare ca amanuntul a deranjat, caci a doua zi la ora 10 au fost sunati sa vina sa-si ia copilul acasa, ca a dat cu scaunul in cap altui copil, a vrut sa stranga de gat o fetitza si trebuie sa stea o educatoare dupa el ca bate copiii...Prin urmare sa mai amane mersul la gradi(adica nu-l mai primesc deloc
), sa-l duca la psiholog sa vada ce probleme are etc...Cum se laudau ca filmeaza tot ce se intampla la gradi si pastreaza inreg 48 de ore, parintii au cerut sa vada inregistratrea, dar "asta nu s-a filmat"...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

denisa73 spune:
Buna mamicutelor! Nu v-am mai scris demult.Am fost in Romania,a fost frumos!M-am intors si am facut ultimul transfer cu embrionii congelati! am reusit de data asta si s-au prins(nu stiu cati deocamdata am pus 3)! Rezultatul BHCG-437.Pupic dulce mamicutele si copilutii! Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la mot
Cristian 13-15 luni,poze
16-19 luni
poze noi 20-23 de luni