Copiluti de mai-iunie 2005 (46)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Pliiiz, am si eu o intrebare pt fetele din Bucuresti!
A fost cineva la restaurantul Jaristea? As vrea sa stiu cum sunt preturile! Am aflat ca este un local deosebit, cu specific romanesc, dar cu preturi maricele. Nu stiu ce inseamna asta.

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

OlgaM, imi cer scuze, nu am raspuns la intrebare...Diana face progrese vizibile cu engleza (ca si cu romana, ca a inceput sa le vorbeasca aproape simultan). Imi spune Maria ca o imita tot timpul (repeta dupa ea cuvinte noi, asa face si acasa) iar ieri i-a cerut foarte politicos apa: "Maria, give me some water, please". Si in acasa ne omoara cu "mami/tati FOPTIM" dar "te rog" nu am auzit-o spunand pana acum. Bine, nici in engleza, nici in romana nu pronunta "l", "sh" etc. dar inteleg ce spune daca ma prind din prima in ce limba vorbeste. Chestia asta nu stiu sa o explic dar mi se intampla sa o pun sa repete ceva ca sa realizez apoi ca e in engleza ce spune ea si spune corect; probabil sunt "setata" pe romaneste si nu ma astept sa aud altceva de la copilul meu. Cam asta e, nu-ti face probleme, sa vezi ce o sa ne mai povestesti despre Maya in vreo doua luni sau chiar mai devreme!!!

Nelia, am ramas cu gura cascata la propriu...7CAD/zi la gradi? Asta inseamna cam 140CAD pe luna. Noi am platit anul trecut pentru Diana 800 iar acum platim 600 (tarifele sunt mai mici daca copilul e mai mare). Si aici sunt subventii chiar la gradi particulare (si a Dianei e subventionata) dar ca sa te califici trebuie sa nu depasesti 1400CAD pe luna de familie ori asta e un singur salariu minim sau pe aproape. Auzisem eu ca dpdv social Quebecul e mai protejat. Nici asigurarile la voi nu se compara cu ce e pe aici (in Alberta cel putin ne-au omorat, plateam pe asigurare cat o rata lunara la o masina). Nu stiu cum stati cu chiriile, aici sunt cam echivalentul gradinitei sau mai mult ceea ce m-a facut sa-mi cumpar casa ca muream de ciuda cand vedeam cum se duc banii aiurea. In fine, nu stiu cum sunt nici salariile, poate se compenseaza toate pana la urma...oricum daca vreau mai multi copii e clar ca Quebecul ar fi locul ideal de stabilit.

Hai ca m-am intins rau...Oana, sper sa nu aiba dermatita atopica. De fapt speram sa nu aiba probleme cu alergiile de loc dar chestia asta cu tantarii ma cam sperie. Un unchi de-al meu a murit in vara asta din cauza unei intepaturi de albina (soc anafilactic). Nu cred ca a fost vreodata bolnav in viata lui, iar sensibilitatea asta la intepaturi de albine i s-a declansat dupa 50 de ani (mi-e greu sa cred ca pana atunci nu l-a intepat nici una, mai ales ca locuia la tara). Asta e, o sa vedem...

Denisa, mult succes!!!

http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Olga sa-ti spun ca Tony a inceput in ianuarie si ca acum plange cum iesim din casa? Plange tot drumul si repeta "I don't go to Bernadine" ( asta e numele tantitei). A plans la inceput 3 saptamani in fiecare zi in medie 1-2 ore pana cadea lat. M-am temut ca-l termin psihic, etc. Deocamdata e normal Stiu ca doare, imagineaza-ti ca pe toate ne-a durut la fel dar a trecut si s-au obisnuit mai mult sau mai putin. Cand credem ca e ok incep iar sa planga o anumita perioada. Si sa stii ca e infinit mai greu cand mergi la lucru, ca tot drumul esti cu lacrimi in suflet si simti atata neputinta ca nu ai optiunea sa-l iei acasa daca vrei. Si apoi nu poti sa-i tii lipiti de tine tot timpul, trebuie sa-i lasi sa zboare altfel ajung super dependenti. Plus ca e vorba si de tine, de viata ta profesionala, etc. Nu poti sta acasa toata viata. Cel putin nu in secolul asta. Doamne ce mi-as fi dorit sa ma nasc in alt secol, sa stau acasa sa-mi alint copilul si sotul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by Margott

Pliiiz, am si eu o intrebare pt fetele din Bucuresti!
A fost cineva la restaurantul Jaristea? As vrea sa stiu cum sunt preturile! Am aflat ca este un local deosebit, cu specific romanesc, dar cu preturi maricele. Nu stiu ce inseamna asta.

Margott, Mami de scumpete David (27 mai 2005)

Acolo mi-am facut eu nunta. Mancarea e super, portiile mari, servirea excelenta (in regim de nunta, la o masa obisnuita am auzit ca se asteapta cam mult mancarea) dar preturile sunt maaaaari. Daca vrei sa mergi doar asa o data merge si o sa fie o experienta foarte placuta, dar daca te gandesti sa dai vreo masa acolo sau o nunta sau botez atunci se schimba problema.

Denisa, felicitari! Doamne ajuta!

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Mersi, Andreea! Pentru o masa mai deosebita doream. Adica m-ar costa mai mult de 2 mil de pers, un antreu si un fel 2?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Referitor la Quebec - sitn avantaje si dezavantaje. Adica da, daca ai copii mici si multi si e liber doar un parinte liber sa munceasca, atunci probabil ca in Quebec e mai bine. Dar daca nu si esti bine calificat, atunci e mai bine sa o stergi spre zone mai prospere. Pentru ca aici e bine pina la un amunit plafon, dar dupa aceea nici nu cresti, ca nu prea ai unde, nu prea sint posturi, dar nici nu mai ai avantajele sociale ale celor cu venituri mici. Noi avem venitul pe familie destul de mic, cu tot cu bursa mea abia daca ajungem la 3500 CAD si cu astia traim si facem de toate. Chiria noastra e mica, dar au crescut cam peste tot, noi platim 656 CAD pe un apartament cu trei dormitoare si un salon imens, f aproape de centru si cu o curte maareee in spate. Dara fara nimic inclus, ne mai costa si caldura vreo 200 pe timp de iarna, lumina vreo 50... Deci, in concluzie, o ducem destul de greu, dar cum am mai spus, avem un principiu, copiii nu au nici o vina ca noi nu am fost in stare de mai mult pina sa-i avem pe ei si le oferim tot ce credem noi ca au nevoie sa de dezvolte sanatos si armonios. Pentru ca daca esti bine pregatit, stii limbile foarte bine, eu cred ca oriunde poti sa obtii o slujba buna si atunci o duci bine. Noi avem mari lacune in pregatirea noastra, am tot schimbat macazul din diverse motive, am si demarat tirziu pe drumul asta, al familistilor... asta e, sanatosi sa fim!

OlgaM, Agata a inceput inotul la 18 luni, cu unul din noi in apa bineinteles si i-a prins tare bine. Dar ea nu avea frica de apa si nici acum nu are deloc, cind ne bagam in apa era ca un peste si cum era si destul de plinuta si se zvircolea, abia o tineam. Dar acum si-a dat drumul deja singura, de aceea i-am luat privat, ca sa prinda bine niste tehnici si dupa aceea se va descurca singura. Scopul activitatilor nu e sa faca sport de performanta, ci doar sa invete si sa se obisnuiasca sa-si petreaca timpul liber frumos si sa faca miscare, sa-si faca prieteni, sa comunice, sa invete lucruri noi. La tot ce nu i-a placut sau simteam ca o obosesc sau o plicitsesc, am renuntat dupa o perioada, deci nu o oblig sa faca nimic. Cu Tudora e altfel, e fricoasa (prudentica lu' tati cum ii place sa indulceasca Octav, caci seamana cu el [:]), e extrem de incapatinata, ca un magarus (taur) si nu se lasa prea greu sa faca ceva la cerere, indiferent ce ar fi. Si e drept ca e mult mai introvertita decit Agata, e mai retrasa si are o putere de concentrare mai mare pentru lucruri statice, spre deosebire de cea mare, care e intr-o miscare permanenta. Dar ii place sa danseze, mult de tot, cum aude un pic de muzica se pune pe dansat... mai tineti minte filmuletele de cind era foarte micuta, ce dans avea in ea!?! Ei, acum a evoluat...

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">25+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Dana-multumesc de incurajari!

Olga-eu chiar nu vreau sa stau acasa. Nici nu stiu cum am crezut ca voi putea vreodata sa fiu casnica. Am fost convinsa ca pot, dar nu-i de mine.Deocamdata cu job searching-ul merge tare greu. Trimit CV-uri si nimic.
Eu cred ca mi-ar fi mai usor daca m-as duce la servici. M-as lua cu treaba si as uita. Dar asa, vin acasa, casa-i goala, ma lovesc de jucariile si de hainutele ei peste tot.
Ce-i zici lui Tony cand plange dimineata?

Se pare ca azi a fost mult mai bine la daycare. A plans numai 20 de minute si apoi a participat la jocuri, a dansat (ei nu-i place sa danseze), a iesit afara. Se pare ca merge spre bine. Doar ca pana marti cand o duc din nou este pauza cam mare si mi-e ca o luam de la capat.

Olga si Maya (28.05.2005)

Mergi la inceput

LA MULTI ANI DE SFANTA MARIA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Iulia, nu cred ca ar costa mi mult de 2 mil. de persoana. Eu desi am in general o parere buna despre restaurantul asta, am ramas cu un gust amar dpdv financiar dupa nunta si mi=am jurat ca nu mai calc pe-acolo. Asa ca iata cum se fac in oct. 5 ani de cand nu am habar care mai sunt preturile.
Iti sugerez sa mergi o data sa mananci acolo si te lamuresti si de preturi si de atmosfera si de cum e mancarea. Si iti dai seama daca merita.

Mi-a scos limba de-un cot Filip. Si ieri dar si azi. Cred ca avem o problema cu kk. Desi acum cateva zile gaseam amuzant ca spune ca-i e frica cand ii vine sa faca acum cred ca am o problema: chiar ii e frica sa faca! Si nu face! Ieri ne-am luptat 6 ore pentru un kk pe care l-a facut la mine in brate, tremurand din toate incheieturile si plangand ca-i e frica. Si l-a facut numai si numai pentru faptul ca era si el epuizat fizic, cred ca daca mai avea energie ne mai luptam, ca degeaba i-am pus pampers ca nu mai vroia sa faca nici acolo.
Pe langa Filip, Georgia vrea sa-mi intre bine in cap ca am 2 copii asa ca in loc sa suga urla iar mie imi dispare si ultima picatura de lapte. Sunt tot mai dese episoadele astea de "nu am lapte", inainte aveam la cateva saptamani unul, acum am la 2 zile
Tineti-ma ca ma impusc

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna ziua,

Sa zic repede pana se fierb spaghetele...am comanda de carbonara

LA MULTI ANI tuturor celor care sarbatoresc SF.MARIA, cu mic cu mare...

Cuscra citesc ce spui si imi aduc aminte ca la fel era o secventa in fimul "Uite cine vorbeste"...cand ala micu isi imagina tot felul de mostrii cand trebuia sa merga la wc ...iar cand si-a invins teama dansa ma-sa si tac-su roata roata...te-as sfatui cu ceva insa nu imi trece chiar nimic prin teasta,nici macar un glont...doar sa-l lasi deocamdata pana isi mai dilueaza teama...

IO am fost sa-mi fac analizele ca tot ma simteam rau si azi am avut un soc si-o groaza...glimemia si colesterolul sun limita minima,i schimb trighliceridele si aicul uric duble fata de valoarea maxima...si leucocitele foarte mari desi am luat o tona de antibiotic acuma de curand...pa icum celulita mea dupa 5 luni de pascut,cand mananca carne mai rar de cat pe vremea lui Ceausescu,cand nu mai stiu ce-i ala pepsi,fara multe altele sa am asemenea analize...nici nu pun in dicutie calitatea reactivilor ca stiu ca-i laboratorul bun...de ce-mi est efrica sigur cred ca nu scap si anume mostenirea genetica legata de problemele cardiovasculare...m-as mai naste odata dar cu alte gene...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput