PIERSICUTZE de iul - aug 2006 (53) - LMA!
Raspunsuri - Pagina 11
Muuh spune:
Eu intentionez sa il tin pe Alexei pe lapte praf pana la trei ani. Motivul principal fiind ca laptele de vaca poate produce anemie la copii.
Legat de vaccin eu am mers pe schema cu Infanrix la recomandarea pediatrei. Medicul de familie mi-a sugerat ca la 1 an sa ii dau antipolio pe gura dar pediatra a zis ca sub nici o forma mergem pe schema cu Infanrix.
Bysko nu prea ai cum sa cumperi toate dozele de vaccin odata si oricum nu prea este nevoie ca de exemplu in Bucuresti, chiar daca au fost perioada scurte cand nu se gaseau, le poti cumpara de la aproape orice farmacie mai mare.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Cristina_Ioana spune:
Mamanati, bine ati revenit si multumesc pentru urari
Miruna, si eu il mai tin pe Luca o tura pe laptele asta Junior, ca nu-i graba, o sa tot bea lapte d-ala
Ioana stai fata calma ca nu era mare schimbare, l-am facut o nuanta mai inchisa doar Pai va tinem pumnii azi la vaccin. Maine eu am masaj de dimi, apoi ma duc la Vlada, iti zisei io ieri. Asa ca va sar
Am fost ieri la derma si 'ne-am linistit'. O sa avem ceva de tras cu dermatita asta, cica poate fi sensibil cam la orice, incepand cu pestii din acvariu si mancarea lor. Apropos, mai are cineva acvariu? ...noi cre ca o sa cam scapam de el ca cica face mari belele chiar si la adulti.
In concluzie, nu mai am voie sa il spal decat cu un sapun anume, sa il dau numai cu o crema Nutrigena, fara balsam la spalatul rufelor, putin detergent doar, numai haine din bumbac (oricum are numai d-astea), cel putin alea care vin in contact direct cu pielea...
Treaba nasoala e ca se poate ameliora cu varsta sau se poate agrava si practic nu prea avem ce face, decat sa fim atenti la cele enumerate mai sus
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
martta spune:
quote:
Originally posted by julax
marttacand spui ca mananca cu placere mancare de fasole verde, mancare de conopida, spanac, dovlecel umplut cu carne, pilaf sarbesc, ciorbita de perisoare, taitei cu lapte,te referi la Alexia?Ca eu nu i-am dat pana acum doar mancare de fasole verde ca am zis sa nu fie prea multa fasole,desi stiu ca cea verde e diferita de cea uscata Oricum,felicitari,bogat meniu.Ce taietei folosesti?
Julax: da, despre Alexia vorbeam. Folosesc taietei din comert. In casa, spre rusinea mea, n-am facut niciodata! Inca pregatesc mancarea Alexiei separat. De ex., la mancarea de fasole verde, am fiert fasolea cu pulpa de rosii si putina ceapa(pe care ulterior am scos-o)si am pus unt si verdeata la final. Am pus in mancare piept de pui, pe care l-am facut la gratar, si am bagat la blender. Cu tecile nu cred ca am fi scos-o altfel la capat
nicolica spune:
Buna dimineata dragutzelor!
Cristina_Ioana, noi avem acvariu iar Philip, ca si noi nu avem (inca)probleme. Mi-ai dat de gandit! Doar eu bag mana la ei, sa mai curat un pic, de 2-3 ori pe an. Oare cum pot dauna pestisorii aia micuti si frumosi, sau poate apa?! Voi discuta cu pediatrul vineri cand mergem la vaccin.
La recomandarea pediatrului, Philip bea de 2 luni lapte pasteurizat cu grasime de 3,5%, fara nici un fel de probleme momentan!
Pupam toate piersicutzele
Piersicoiul Philip www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">iulie
martta spune:
Dariana: si eu sunt in aceeasi situatie cu alaptatul noaptea. Ca si Norocuta, incerc sa-i mai dau ceva mai consistent sa manance inainte de culcare. Tinem pumnii pt operatie! Cand va fi?
Amabella: spor la invatat si bafta la examene!
Katik: a iesit bine petrecerea. Nasa ei, care nascuse in urma cu doar 10 zile, ne-a facut surpriza placuta sa vina cu bebe si sa rupa turta. Alexia a ales foarfeca, o bijuterie din aur si banii. Poze voi pune in urmatoarele zile, cand le voi primi de la prieteni. Cu aparatul nostru am facut doar cateva.
Acum sa ma plang si eu...Dupa petrecere am plecat la tara si m-a intepat o viespe in mana. Desi am mai fost intepata de albina si n-am avut nicio reactie, de data asta simt ca am o laba de urs in loc de mana. Imi tot dau cu Fenistil...
martta spune:
Nicolica: eu stiu ca mancarea de peste e cea pacatoasa. O mamica mi-a zis ca a avut probleme cu parul fetitei din cauza asta si medicul i-a zis renunte la pesti. Nu stiu daca a fost doar o coincidenta, dar problema s-a rezolvat dupa ce a dat pestii.
nicolica spune:
marta, multumesc. Voi vorbi maine cu doftorul sa aflu si parerea lui.
Piersicoiul Philip www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">iulie
Cristina_Ioana spune:
Nicolica, da intr-aevar cica mancarea e beleaua, ca imprastie in aer nu-stiu-ce microbi care sunt daunatori copiilor, dar si adultilor care pot avea sensibilitate. Noi avem acvariu mare, are peste 200l, e cat un perete aproape nu stiu cum o sa procedam cu el. Cum adica faci curat 1-2 ori pe an??? Numa' atat? Noi avem un baiat care vine o data la 2 sapt si curata apa, trateaza plantele etc. ca stiu ca daca lasi asa e mediu plin de microbi acolo.
Martta si Dariana- eu ii dadeam lui Luca sa pape mancare solide, cum am zis mai demult, pe la ora 19-20 cand mancam noi de seara, dupa care ii dadeam la 22 laptele+ cereale. Se trezea noaptea sa mai bea ceai, iar laptele pe la 6-7 dimineata. Aseara, ce mi-a venit, i-am pus in lapte biscuiti rasi. Cred ca au fost mai consistenti asa, ca pana la 5 nu s-a trezit deloc, incredibil!
nicolica spune:
Cristina_Ioana, ce sa mai zic!!! Fac curat cum am spus, doar ca acvariul e mic, 60l. Avem o pompa-filtru care face treaba bine!
Cristina_Ioana spune:
Nicolica- da mei, iti dai seama ca si noi avem super filtre la cat de mare e acvariul, dar nenea ala munceste la el cate o ora la fiecare 2 sapt si trateaza apa si plantele cu nu stiu ce, nu ma pricep sa iti zic, dar stiu ca e nevoie de asta si pt ca probabil se strang diverse mizerii p-acolo -sursa de microbi