Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 6
b.nica spune:
cu acelasi respect draga alice,trebuie sa-ti spun ca aici nu este vorba de drobul cu sare:este vorba de sanatatea copiilor si nu numai a acelora care acceseaza forumul DC;ar fi bine daca am deveni un exemplu in situatii pe care le putem preintampina datorita discutiilor de aici.
in rest,revin la ce am spus la ultima postare.
alice2004 spune:
Uel, am inteles ...
quote:
Originally posted by b.nica
interesant ar fi daca ati scormoni in memorie si v-ati aminti cand ati gustat prima oara alcool si (f. important!)ce impresie v-a facut.
asa poate veti analiza mult mai bine situatia in care se gasesc la un moment dat multi parinti:noi bem,copiii se uita si nu inteleg de ce nu le dam si lor din ceea ce noua ne da atata buna dispozitie.
Ca tot intrebai ... tu iti amintesti ?? Si poti spune cu siguranta ca parintii tai nu te-au lasat sa gusti dintr-un pahar pe care ei il aveau pe masa si care le crea atita buna dispozitie ??
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by pisicuta si matei
Cat de usor hotarim ca sunt denaturati parintii care dau alcool copiilor si pana la urma s-a ajuns la concluzia ca nu se moare din asta.
Eu am mai intrebat..ce ne facem cu parintii care le dau tot felul de chestii copiilor inate sa fie considerat ok de catre medicii si mi s-a raspuns ca nu conteaza ca o sa aiba numai niste disfunctionalitati pe parcursul vietii. Fratilor astfel de parinti cum vi se par? Nu DENATURATI,INCONSTIENTI?
Si oricum pana la urma se poate muri si dintr-un soc anafilactic...poate ramane cu un soc de la o zgaltaitura la nervi si vreo doua palme ca a scapat pe jos covrigul.
Sunt atatea probleme la fel de importante precum aceasta cu alcoolul, numai ca sunt privite ca niste chestii minore si nu ar trebui sa fie asa.
Haideti sa vorbim despre disfunctionalitati sentimntale din cauza ca mama nu si-a pupat copilul ca are conotatie sexuala, ca atunci cand un baietel a plas mama l-a certat " nu mai plange ca barbatii sunt tari si nu plang" si multe altele care nici nu imi vin acum in cap.
Asa ca eu zic: inainte sa sarim la gatul unui om si sa ii spunem ca este denaturat sa ne gandim de cate ori am fost noi incostienti in educare propriilor copii si daca nu eram pasibili sa fim considerati denaturati.
Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor
Bravo pisicuta, dar e greu sa ai audienta pe tema asta. Ce daca-i dai suc de portocale la trei luni? Sa nu ia vreo gura de bere la sapte ani, ca i se face creierul burete, se urca la volan si calca tot in picioare.
Ooops, fiul meu a implinit ieri opt ani si a primit o gura de sampanie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by alice2004
Uel, am inteles ...quote:
interesant ar fi daca ati scormoni in memorie si v-ati aminti cand ati gustat prima oara alcool si (f. important!)ce impresie v-a facut.
asa poate veti analiza mult mai bine situatia in care se gasesc la un moment dat multi parinti:noi bem,copiii se uita si nu inteleg de ce nu le dam si lor din ceea ce noua ne da atata buna dispozitie.
Ca tot intrebai ... tu iti amintesti ?? Si poti spune cu siguranta ca parintii tai nu te-au lasat sa gusti dintr-un pahar pe care ei il aveau pe masa si care le crea atita buna dispozitie ?
alice,ai dreptate trebuia sa incep prin a raspunde eu prima;
parintii nu mi-au dat niciodata alcool sa beau,dar am ramas cu o imagine extrem de dureroasa, cu o persoana f. draga mie,aflata sub influenta alcoolului cand eram, cred, la vreo 5-6 ani;bere am baut prima oara dupa ce m-am maritat pt. ca nu-mi placea;
Guestus spune:
quote:
;bere am baut prima oara dupa ce m-am maritat pt. ca nu-mi placea;
nu-ti placea sotu"...sau ce nu-ti placea de ai baut bere?
gio spune:
nu ma pot abtine sa nu ma gandesc la alcoolul dat de preoti, la impartasanie. e totusi o lingurita - 3-5ml - data unui bebelus de 2-4-6 luni cat o avea el, cel putin la botez. sunt mamici care impartasesc saptamanal bebelusii. daca gura aia de alcool e atat de nociva, de ce au voie sa o dea, copilasilor in principiu????
si ca sa raspund, nu sunt de acord sa li se dea copiilor sa guste, pe motivul ca le e pofta, din orice ar manca/bea adultii...mai ales daca e vorba de bere, vin...ceapa prajita, cola etcccccccccc.
RamonaD spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Originally posted by RamonaD
-pentru cei care nu stiu,cei care consuma frecvent alcool sunt alcoolici si nu alcolisti,cum am vazut ca scria cineva mai sus.Scuze,dar nu m-am putut abtine de la remarca.
-nu este o regula sa faci ce ai vazut in familie;de exemplu in familia mea tata "le avea" in tinerete cu bautura,dar mie nu-mi place alcoolul.Acest lucru e valabil si-n cazul fumatului.Cunosc persoane care au incercat sa ia de la parinti,din mediul in care s-au nascut,doar ce e bun.Nu beau si nu fumez desi am vazut asta in familie...asa ca...
-copiii mici chiar pot fi curiosi-imi amintesc ca avea cativa ani cand am gustat dintr-un pahar cu alcool,cand nu se afla nimeni in preajma,doar pentru a vedea ce gust are.Nu stiu ce sa zic despre parintii inconstienti care le dau sa guste?!Poate apare vreun psiholog pe aici si ne lamureste cum sta treaba.
-Nici eu nu-i suport pe cei cazuti in patima alcoolului,cu starile lor schimbatoare-de la veselie la cearta si scandal.Sunt atat de previzibili,de penibili...Am vazut si femei baute-sunt atat de urate!!!
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
Nu e vorba de gustat. Am vazut cu ochii mei parinti care imparteau frateste cu copii de 3-4 ani paharul cu bere. Si nu doar incidente izolate din pacate.
Repet, problema mare nu este ca daca il obisnuiesti cu gustul bauturii va deveni alcoolic mai tarziu ci ca alcoolul, chiar si in cantitati mici, administrat in mod repetat duce la afectarea ireversibila a creierului manifestata prin grade variate de retard intelectual.
Si, evident, ca acest lucru este valabil si in privinta drogurilor.
Cu fumatul lucrurile stau putin diferit.
Inhalarea de fum lateral (fumatul pasiv al copiilor care traiesc in case in care parintii fumeaza) este o cauza directa de bronsita acuta si mai ales cronica, creste numarul de infectii virale ale cailor respiratorii superioare si, probabil, riscul de cancer mai tarziu in viata.
Apoi, cu cat te apuci mai devreme de fumat cu atat afectarea cronica a plamanilor se instaleaza mai repede si cu o evolutie mult mai grava.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
oK,daca esti de acord ca nu e vorba de cei care doar au gustat o gura,doua,iti multumesc si suntem" pe acceasi unda "!Pentru ca eu nu sunt inconstienta si idioata,si i-am permis copilului meu sa guste dintr-un pahar daca a fost curios,repet,sa guste,si asta s-a intamplat intr-o vizita,pentru ca nici eu,nici sotul meu nu consumam alcool.Nu stiu daca sotul meu bea 6 beri intr-un an!Sunt de acord cu cine scria mai devreme despre curiozitate,nu e vorba de pofta,ci de curiozitate.
Gio,ai dreptate cand te referi la impartasanie.Baietelul meu a fost botezat la o luna si jumatate,avea in saptamana botezului 2,850 kg .Dupa botez,care a fost in jurul orei 13.00,a dormit pana a doua zi la ora 9.00.Chiar ma speriasem!Cei aflati in jurul meu incercau sa ma linisteasca,spunandu-mi ca asa e dupa botez,ca somnul asta are legatura cu divinitatea,dar eu cred ca era vorba de lingurita de vin.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru.
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
Sheannamp spune:
Cred ca trebuie sa delimitam matematic 2 notiuni.
A da sa guste 15-20ml de bere (merxi Joxy de calcul) odata pe an nu poate fi echivalent cu a-i da sa guste de fiecare data cand adultul bea bere. Pentru ca, cel mai adesea, mai ales in concediu, adultii beau bere sau alt tip de alcool la fiecare masa sau de fiecare data cand se duc pe plaja.
ori asta echivaleaza cu o cantitate mult mai mare pe zi decat acei 20 de ml.
Si nu, berea nu era fara alcool. In nici unul din cazurile vazute de mine.
Oricum, nu inteleg prea bine de ce se cer atatea explicatii si de ce atatea incercari de a arunca umbre de indoiala asupra faptelor. Este cat se poate de clar ca in Romania se bea, mult mai mult decat este sanatos si copiilor li se da sa guste acest alcool mult mai mult si mai des decat pare la prima vedere.
Pana sa ajunga sa moara de cancer din cauza Eurilor din margarina, sau de poluarea din marile orase, inhaleaza fumul si gusta alcoolul din tigarile si bauturile noastre. Iar asta este 100% periculos pentru sanatatea si viitorul lor.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
b.nica spune:
quote:
Originally posted by Guestusquote:
;bere am baut prima oara dupa ce m-am maritat pt. ca nu-mi placea;
nu-ti placea sotu"...sau ce nu-ti placea de ai baut bere?
pe vremea aceea sotu' m-a "naravit" cu bere si cu palinca cu slana;cred ca eram tare indragostita,pt. ca inainte nu m-as fi atins de asa ceva si ce este mai grav, cred ca am ramas in continuare indragostita....asta este off-topic si pt. ca sa mai destindem spiritele.
DanaR spune:
Haideti sa nu exageram.
Sunt de acord cu tine bunica dar... o guritza de bere nu face ravagii in creierul copilului. Si sa va mai spun una destul de tare. Mica fiind 3 ani cred ca aveam, din povestile alor mei am aflar ca nu mancam... Un doctor militar cu experienta si care a facut mult bine la viata lui deci al carui profesionalism si competenta nu il contesta nimeni din cei cu care am vorbit i-a sfatuit pe ai mei sa puna pe coltul mesei din cand in cand un paharut mic cu o gurita -doua de bere - deoarece berea face pofta de mancare la copii. Nu ma intrebati daca asa a fost, daca asa au facut ai mei sau daca eu am mancat mai bine pe urma dar este sfatul unui medic si nu cred ca a facut-o cu rea intentie!
Deci, nu exagerati cu nu dati copiilor bere caci nu facem parte din categoria parintilor care isi imbata copii! Recunos o jumatate de paharut i-am dat si eu baiatului meu de 8 ani cand a fost bere pe masa si asta nu l-a facut dependent. Cred ca si alcolismul se invata cu timpul si creierul poate controla acest fapt. Tatal meu este destul de bautor de de toate si asta nu ne face nici pe mine si nici pe fratele meu dependenti de alcool. Ba chiar de loc, nu consumam nici eu nici frate-miu care are si el 30 de ani alcool mai deloc dacat la ocazii special un pahar maxim doua de ... ce o fi si nu stim ce inseamna sa fii beat. Deci? Ma intreb ce creeaza dependenta, mereu l-am vazut pe tata baut de cel putin o data pe luna si nu am ajuns niciunul betiv...
Deci e cam relativ totul.
DanaR si baietii ei : http//www.ealbum.ro/danar/a165