Vreau sa fiu libera de fitze si de material!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
tinatache spune:
Ca toti romanii sunt asa nu prea e adevarat. Parintii nostri apartin unei generatii crescuta in lipsuri dar care vrea sa se laude cu copiii plecati si "realizati" prin strainataturi. si nici ei nu sunt toti la fel, mai cu seama nu toti atat de evident. Faptul ca o mama nu mai vb cu copilul ei pt ca il considera "ratat" este ceva ce nu pot intelege. Parintii au voie sa fie nemultumiti, sa-si spuna parerea (o data!
) dar nu au voie sa-si abandoneze copiii doar pt ca nu corespund standardelor impuse de ei. Mai ales standardelor materiale! Asta e o lipsa de educatie si nimic mai mult.
Cat despre valorile in viata, da, mi-am luat casa, dar numai ca sa ma simt eu bine, nu pt ceilalti. Si da, am sa-mi schimb si masina cand am sa consider necesar, pt ca actuala ne face probl si nu mai putem pleca la un drum lung fara emotii. Hai sa nu amestecam totusi confortul personal cu statutul.
Alessia105, imi pare rau ca relatia cu parintii tai are de suferit din cauza asta, dar, repet, asta nu inseamna ca sunt toti la fel. Si nu numai in Ro e asa, si aici marca si vechimea masinii spune multe, si cred ca nu exista tara in lumea asta in care sa nu fie la fel. Altfel ar da Mercedes Benz faliment
este un lucru la care iti dau dreptate: suntem intrebati de sit. financiara, insa raspund invariabil (si din cauza asta sub. apare din ce in ce mai rar) ca "ne-am adaptat bine"
, "multumesc, suntem sanatosi" si variatiuni pe aceeasi tema. Nu am spus nimanui in tara cat avem salariile, intrucat rap. chelt/venituri e altul si perceptia ar fi fost gresita si cu asta s-a cam incheiat subiectul "bani".
Si da, imi plac hainele de la Esprit si H&M si le prefer celor de la C&A, pt ca imi vin mai bine si sunt mai comode. Dar cine ma stie, stie si ca nu fac parada de tzoalele mele.
Guestus, ai vrea tu
:))
Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/
ellej spune:
quote:
Originally posted by Marina
parerea mea e ca sunteti putin invidioase. De ce e treaba noastra ce au altii si cum le etaleaza?
Marina
Asa, ca sa mai schimbam o vorba. E voie ?
In alta ordine de idei, ceea ce imi place in RO este ca inca femeia mai arata a femeie si nu striga sus si tare ca e ok sa ai 180 de kg si sa-ti pui un sac pe tine ca tot frumoasa esti. Sincer, occidententalele mi se par imbracate nesarat si cred ca oamenilor ar trebui totusi, in limite rezonabile, sa le pese de cum arata si de ce pun pe ei (fara a deveni ostentativ sau a-ti face din asta un scop in viata).
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
saphir spune:
quote:
Originally posted by ellej
In alta ordine de idei, ceea ce imi place in RO este ca inca femeia mai arata a femeie si nu striga sus si tare ca e ok sa ai 180 de kg si sa-ti pui un sac pe tine ca tot frumoasa esti. Sincer, occidententalele mi se par imbracate nesarat si cred ca oamenilor ar trebui totusi, in limite rezonabile, sa le pese de cum arata si de ce pun pe ei (fara a deveni ostentativ sau a-ti face din asta un scop in viata).
Eu cred ca in Romania femeile sunt prea impopotonate...nu stiu sa isi asorteze tinuta cu locul in care merg. La piata tocuri, la servici tocuri, la intalnire iar tocuri...si tot asa.
Cred ca important este sa te imbraci cu bun gust, firma uneori conteaza pentru ca se stie ca hainele sunt de mai buna calitate( nu numai croiala, materialul ci si cum se aseaza), dar daca nu sunt haine de firma dar sunt de bun gust, e ok. In Romania poate e mai greu sa iti iei o haina de firma, in strainatate, nu...cel putin nu aici, in Israel.
In rest, cum spunea si tinatache, cred ca iti iei casa, masina, haine bune etc pentru confortul personal, nu pentru ca sa vada lumea.
Saphir
,
Amos si
Ailish pozele noastre
light spune:
Alessia, citind aceste invataturi ale lui Iisus, nu iti ramane decat sa fii fericita pentru ca gandesti asa cum gandesti si sa nu ii iei in seama pe cei care te condamna:"Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura.Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura.Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta,...........Nu va ingrijiti pentru viata voastra ce veti manca, nici pentru trupul vostru ce va veti imbraca; au nu este viata mai mult decat hrana si trupul decat imbracamintea?Priviti la pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna jitnite, si Tatal vostru Cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele?Si cine dintre voi, ingrijindu-se poate sa adauge staturii sale un cot?Iar de imbracaminte de ce va ingrijiti? Luati seama la crinii campului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.Si va spun voua ca nici Solomon, in toata marirea lui, nu s-a imbracat ca unul dintre acestia.Iar daca iarba campului care astazi este si maine se arunca in cuptor, Dumnezeu astfel o imbraca, oare nu cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor?Deci, nu duceti grija spunand: Ce vom manca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom imbraca?Ca dupa toate acestea se straduiesc paganii; stie doar Tatal vostru Cel ceresc ca aveti nevoie de ele. Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua.Nu va ingrijiti de ziua de maine, caci ziua de maine se va ingriji de ale sale. Ajunge zilei rautate ei."
semnat de mine
andriushca spune:
mai, mai ce fete pline de altruism pe aici!
si modeste pe deasupra!
am impresia ca exagerati. pe unde ma invartesc eu (si e vorba de un serviciu normal, prieteni normali, cunostinte normale, aici, in Ro), nu se uita nimeni crucis ca n-am tricou de firma si vila, iar masina n-am deloc. nici macar nu se discuta vreodata despre asa ceva.
acum depinde prin ce cercuri va invartiti voi.![]()
in alta ordine de idei, alessia, pentru ce ai nevoie de acest protest? nu-i cumva tot o fitza? daca esti liber, esti liber fara sa te gandesti ca esti sau ca vrei sa fi.
asa se intampla cand vrem sa parem altceva decat suntem.
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
ellej spune:
quote:
Originally posted by saphirquote:
Originally posted by ellej
Eu cred ca in Romania femeile sunt prea impopotonate...nu stiu sa isi asorteze tinuta cu locul in care merg. La piata tocuri, la servici tocuri, la intalnire iar tocuri...si tot asa.
Cred ca important este sa te imbraci cu bun gust, firma uneori conteaza pentru ca se stie ca hainele sunt de mai buna calitate( nu numai croiala, materialul ci si cum se aseaza), dar daca nu sunt haine de firma dar sunt de bun gust, e ok. In Romania poate e mai greu sa iti iei o haina de firma, in strainatate, nu...cel putin nu aici, in Israel.
In rest, cum spunea si tinatache, cred ca iti iei casa, masina, haine bune etc pentru confortul personal, nu pentru ca sa vada lumea.Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
Depinde pe ce tocuri. Pe tocuri cui eu n-am vazut prea multe femei la piata si ma duc destul de des, zic eu. Sandale cu tocuri ortopedice, chiar daca ceva mai inalte, mi se intampla sa port chiar cand ma duc la piata, dar sunt comode.
clarrice spune:
Frumos citat LUCIA MIRELA. Mi-ar placea sa pot spune ca ma apropii de cele zise acolo, insa de multe ori o iau pe aratura. Nu ma pot plange ca o duc rau, ba, dimpotriva nu-mi lipseste nimic din cele esentiale si... poate nu, numai. Insa, asa e omul: intotdeauna vrea mai mult, nu se satura niciodata. Ne uitam in jurul nostru prea mult si ne raportam la ceilalti, cand de fapt ar trebui sa ne vedem strict de ale noastre, de drumul nostru. Eu una, recunosc, ca ma trezesc ca fac asta uneori si atunci, imi impun sa ma opresc. Si o vreme e bine, pana ma apuca iar sa dau cu ochiu pe la "altii". Poate intr-o zi o sa reusesc sa ma detasez.
Ideea e, ca, mai mult ca oricand se duce o mare lupta pentru bani. Ba nu, pentru BANI si PUTERE. Si astfel, vrand nevrand ne trezim ca intram in cursa asta. E aiurea, pierdem esentialul vietii, alergand dupa bani. Suna deja a cliseu ce spun aici, asa ca nu mai continui.
Marina spune:
ellej e voie sa schimbi cate vorbe vrei da asta nu inseamna ca nu e vorba de invidie la mijloc. Sau ca jumatate din cele oripilate de hainele armani nu le-ar purta daca ar avea bani sa le cumpere. Sa fim seriosi. Sau serioase ca vad ca xeno ne-a retrogradat la femina intim ![]()
In alta ordine de idei mai rea mi se pare meteahna romaneasca de a sta cu okiul pe gardul vecinului si de a comenta tot ce vede.
ellej spune:
quote:
Originally posted by Marina
ellej e voie sa schimbi cate vorbe vrei da asta nu inseamna ca nu e vorba de invidie la mijloc. Sau ca jumatate din cele oripilate de hainele armani nu le-ar purta daca ar avea bani sa le cumpere. Sa fim seriosi. Sau serioase ca vad ca xeno ne-a retrogradat la femina intim
In alta ordine de idei mai rea mi se pare meteahna romaneasca de a sta cu okiul pe gardul vecinului si de a comenta tot ce vede.
Marina
Iti spun cu mana pe inima ca as purta Armani :), dar numai daca veniturile mele ar fi mult mai consistente; dar sa nu vad nimic din lumea asta doar ca sa port o tzoala cu eticheta e aiurea, parerea mea. Dar nu ma deranjeaza, fiecare face ce vrea cu banii lui atata vreme cat nu ma agreseaza in vreun fel; dupa cum spuneam am si prieteni mai fitzoshei, dar mi-s dragi pentru altele si faptul ca nu intersectam pe un subiect nu inseamna ca nu avem altceva in comun.
XIO spune:
Ii dau dreptate lui Ellej , e trist sa ai un salar de 5 milioane din care sa dai 3 pe un tricou pe care scrie D&G , doar ca sa nu se uite lumea cu bani chioras la tine.
la fel de trista mi se pare achizitionarea hainelor si accesoriilor D&G din bazar.
Si eu imi cumpar haine de firma cand prin ocazia , dar nu fac un scop din asta.
In schimb la ceea ce tine de sport , picioarele mele nu intra decat in Adidas , Reebok ,Nike , Fila din motive f. intemeiate.
Haideti sa nu etichetam orice om cu eticheta de valoare ca un ahtiat.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422