Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (74)
Raspunsuri - Pagina 26
Donia spune:
Laura, inteleg ce zici, eu nu ti-am scris ca sa iti arat ca Dani nu doarme destul, ci ca sa iti dau o idee, o solutie. Tu spuneai ca o sa incerci sa il lasi sa doarma singur, poate merge sa ii pui si niste jucarii in pat, iar dimineata cand se trezeste poate incepe sa se joace un timp, in loc sa planga dupa papa. Si poate in felul asta reusesti si tu sa ii mai amani ora de masa, urmand ca el sa nu se mai trezeasca atat de devreme.
dianocica, uite cam cum e modelul de seara la noi. Cand urc cu Cristi in dormitor el incepe de obicei sa freamate, apoi sa vocifereze, iar in final sa urle de foame... sau de dor de tzitzi, mai degraba, ca seara are masa de cereale, deci nu sta cu burta goala. Asa ca nu apuc sa il schimb, ci il pun direct la alaptat. De obicei, fiind si destul de obosit, i se inchid ochii si o parte din timp suge asa. Daca vad ca se opreste din supt ca sa doarma mai bine, ii scot mamelonul din gura, moment in care el se cam trezeste. Dupe care il duc sa ii pun pampers curat pentru noapte, ceea ce il trezeste de-a binelea. Dupe care il pun in patut cu suzeta si de regula adoarme destul de repede. Asta se intampla cam in jumatate din timp.
In alte ocazii (cam un sfert, sa zic asa), nu face scandal prea mare pentru tzitzi si reusesc sa il schimb inainte de masa, iar dupa supt ii dau suzeta in timp ce e semiadormit si apoi il pun in patut. Deci aici as putea sa spun ca adoarme la san.
In ultimul rest de ocazii nu adoarme in timp ce suge, deci il pun in patut cu suzeta si adoarme acolo.
Facand bilantul, in proportie de 75% adoarme in patut cu suzeta, iar in 25% la san.
La voi cum e? Grafice, desene, scheme, bilant... etc ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
m_monique spune:
Dianav si al meu are 3-4 scaune pe zi. eu inca il alaptez.
Fatima te inteleg f bine. si pe mine ma ingrozeste intarcatul. andrei e disperat dupa prietena lui tzitzi, daca gaseste tzitzica vrea sa suga chiar daca nu-i e foame. suge din orice pozitie: daca stau in fund, il tin in fundulet si suge; daca stau intinsa pe spate si gaseste tzitzica se intinde singur pe burta si suge. din fericire am reusit sa-l adorm ziua fara tzitzi.
Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei
almo spune:
Danutzam gresit, un borcanel de mancare in canada costa cam 20,000 lei. ma gandeam eu ca era prea mare diferenta. oricum mai ieftin decat in ro.
fatimacand te aud cum pove apropo de alaptat ma regasesc pe mine cu nicole.
o! este sublim momentul alptatului. ce diferenta acum fata de primele luni cand imi venea sa ma urc pe pereti de durere si ma gandeam ca nu mai trec odata cele 3 luni de alaptat ca atat imi propusesem sa ma intind cu alaptatul. ma gandeam atunci ca am indurat destul. dar apoi durerea a fost inlocuita ca placerea. si ce placere! sa o vezi cum se cuibareste la pieptul tau si cu o manuta te pipaie si te mangaie pe fata, apoi te ia dupa gat sau te prinde de sutien, haine sau unde gaseste un loc sa-si vare manuta gingasa ca nu cumva sa plec cum de altfel fac de aproape de fiecare data imediat dupa ce a adormit. ma simt atat de vinovata ca plec si o las sa doarma singura dar asta e viata, tot timpul gasesti ceva ce trebuie facut. apoi se trezeste la scurt timp mai ales seara si cum nu ma gaseste langa ea incepe sa planga, alerg repede, o iau in brate, ma gandesc ca trebuie sa o intarc ca dupa trei patru astfel de treziri seara sau noaptea ma apuca disperarea ca ce o sa fac cand incep serviciul, dar curand dupa ce ma asez langa ea si iar se cuibareste la san ia tit si suspina, ma ia dinnou sentimentul de vinovatie si ma gandesc ca o mai aman pana maine. si maine se face poimane si tot asa.
uneori ma gandesc ca o sa am nevoie de o terapie. sigur o sa sufar langa ea si poate mai mult chiar decat ea, ca o sa sufar atat pt pierderea ei cat si pt a mea.
asa ca fetelor nu e usor intarcatul asta. sunt norocoase cele a caror copii renuta singuri. as vrea si eu ca nicole intr-o zi sa dea sanul la o parte asa cum o da pe mama mea cand merge la ea sa ma mai scuteasca pe mine. o impinge cu mana si zice "mama"
Album
sau
http://picasaweb.google.com/adrian.alb
If you are having problems viewing this email, copy and paste the following into your browser:
http://picasaweb.google.com/adrian.alb/7Saptamani?authkey=rBhwKTcjFhM
dianocica spune:
tema cu imitatul pt d au fost f productive iesirile in herastrau cu clanul
. chiar daca nu prea socializeaza el (din cauza ca se sperie..
) a doua zi repeta tot ce a vazut in parc...deci nu e chiar imitatie..dar undeva pe acolo...
danone am gustat o data un iaurt danone simplu. natural..cum ar veni...e un fel de budinca gelatinoasa, nici o legatura cu iaurtul. din acest motiv eu nu servesc. si pt ca eu nu servesc, nici prin cap nu mi trece sa i dau copilului aceeasi firma. danonino nici atat. are gust mult prea bun pt branza cu fructe
. serios acum,. nici ala n are nici o legatura cu realitatea. nu ma indoiesc ca e bun la gust dar..cam atat...
mai era o tema dar....
kikineata nu am mai recunoscut o pe sara..in poza asta e SUPERBA. si ochiul meu neavizat
zice ca arata fooarte bine. frumusica foc. sa ti traiasca!si mai intoarce si tu din pozele alea ca mi am sucitul gatul...nu zic, a facut toti banii..![]()
pont de la raluca_u. daca aveti blender din ala cu picior, care are si vas pt tocat verdeata/ceapa, incercati sa faceti piureul de fructe la el. iese super, mai ales daca fructele sunt copate bine. nu iese o fleoscaiala ca la blender.
donia aaaa, vorbeam de adormitul de seara...pai e un grfic tare simplu. adoarme la tz/. punct. mancat/nemancat/leganat/pupat in fund nu conteaza. cu tzi, marea lui iubire. in timpul zilei e alta poveste dar seara...bine, alta poveste..tot ruda cu asta...de acelasi autor..![]()
diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
kokorina spune:
seara buna gagici!
DANUTZ.....dar sigur ca pt romania va face galerie.doar nu s-o imbraca cu tricoul galben si cu tricolorul romaniei sa faca galerie la austrieci,sau cine sufletul meu va juca cu romania atunci.....il vede jiji becali,trimite badigardul de mi-l jumuleste....
stiu melodia din film(ca doar este si film,nu? SANDOKAN TIGRUL MALAYEZIEI)....dar nu mi-o mai aduc aminte.oricum si eu ii mai cant,si mai si raspunde la numele de sandokan atunci cand il strig....durere cu el.
CHINICO.....pufuleti n-am mai mancat de cand eram eleva la generala,ca la liceu nu mancam pufuleti,asa nu se mai uitau baietii la mine.oricum nu se uitau ca eram urata clasei...aber,wenn interesiert acum....i-am spus de eugenii,s-a uitat la poza si i-a placut cum arata,asa ca si-a comandat si vreo 20 de eugenii.hai,ma ca astea imi placeau si mie.dar acum au alt ambalaj,am vazut.inainte erau invelite in celofan,sau ma rog...cum s-o fi numind,oricum erau transparente...ambalajul nu si eugeniile.alea de pe vremea lui ceausescu erau bune,mai apoi le-a mai schimbat reteta,dar tot bune erau....inainte de a veni in austria,imi aduc aminte ca avusesem o faza,mancam cate 10 eugenii pe seara....si tot nu ma ingrasam.eu aici in tara asta am luat mult in greutate....in fine....deci vom avea si eugenii in dulapul cu dulciuri....
DONIA.....da,intr-adevar aici e pista de ski si asa e.....este foooooarte frumos aici.te astept cu mare drag,uite asa mai trag si eu o cana de vin fiert impreuna cu cineva.....ca n-am cu cine.am o sticla de glühwein(la astia se gaseste gata preparat "vinul fiert",trebuie doar sa-l incalzesti)de anul trecut.....poate desfac sticla chiar maine la cat de frig e aici,imi da senzatia ca vine craciunul.pt tine cumpar una,doua,noua....cate duci,proaspat....suna-ma!...fara continuare
ruxandra_sb spune:
Neata
si haideti la
.
"Dineul" fu un succes. Iar pastele la cuptor au fost delicioase; norocul incepatorului
. Mi s-a parit mie ca mi-a scapat o leaca cam mult ulei de masline, da toata lumea m-a contrazis, cica..
Multam mult inc-o data pt sprijin&ajutor. 
Acu mi se duce barbatul iara la dr sa vedem cum a mai evoluat gaurica din timpan.... 
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
ruxandra_sb spune:
Monica, deci se pare ca Dragos e pe invers. Apropo de care lapte praf papa de e asa inebunit dupa el?
Kikineata mama ce gospodina esti. Atatea bunataturi.. ma complexezi..
Vazut ultimele poze cu Sara Maria.. o adevarata zvarluga. 
Dianocica, da nasol cu gradele in plus. Si cu bordurile inca neschimbate.. ti-am spus? la noi se asfalteaza strazile.. 
Danita cum adica se minuna cat de mare este.. pai n-o fi vazut si ea la viata ei bb mai voinici??
Leyla, era un Muscat Ottonel 99 de Murfatlar dulce si yamy, yamy. Ce papacios si somnoros e bb Kaan. Sa-ti traiasca! Vazut si-n poze .. e frumusel si dragalas ca o fetita. Intrebare: nu-l deranjeaza bretonul la ochisori?
Frau Donia m-ati spart. Pai de unde sa stie un neavenit ca mine de "pasta oven temperature"?? Oricum aveti mare dreptate cu Herr Gugal; numa ca nu mai era vreme.. oalele duduiau, pastele mi le coceau. Danke. 
Madaluta, te-ai mai obisnuit cu casa fara Darius?
A_deju si conu serveste imbaierea in cadita mare (de piata) pusa in cada. Eu folosesc scaunul de baie. Sotu (adica imbaietorul principal) nu. ![]()
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
Laura13 spune:
salutari mamici.
prezent la raport: azi am dormit pana la 7.
deci: la 5 era in picioare, maraia, i-am dat lapte. apoi am aplicat sfaturile doniei, ale mamei mele si ideea mea de a ne muta din camera. la 6 s-a trezit. avea 2 jucarii in pat. a inceput sa maraie, mama mi-a spus: lasa-l un pic, nu sari imediat. asa ca am stat cuminte, a readormit dupa vreo 2 min. la 6.30 iar maraia. am stat, nu stiu ce a facut el acolo, a readormit. la 7 s-a trezit ceva mai vesel. mai perseveram si maine.
la iasi a fost furtuna azi noapte, e chiar frig, mie imi este in continuare somn. dar sunt ceva mai bine.
va pup
Laura
lui
Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
dianav spune:
Buna dimineata!
Sunt la serviciu si rasfoiesc. Sincer nu ma asteptam la un asa feedback. Sunteti dragute si multumesc fetelor care mi-au raspuns , acs, danutz, Laura 13, ruxandra_sb, donia, m_monique, si scuze daca am uitat pe cineva. Sunt incredibili copii astia. Timp de luna jumate nu mi-am pus intrebarea daca scaunele ei dese sunt o problema sau nu, iar ieri cand mi-a intrat in cap sa profundez subiectul, nu a facut decat de 2 ori!!!
Cu luatul in greutate stiu si eu ca nu mai cresc ca pana acum, insa ea de la 6 luni pana la 8 luni jumate nu a luat decat 500 grame....mi se pare putin. Are 8,3 kg si arata bine zic eu, dar imi placea sa o vad cu obrajorii mai plini. Cand aud ca alte fetite la vasta ei au 9 sau chiar 10 kg....
Inca ceva, nu stiu daca voi v-ati pus problema. Cate carne dati copiilor la o masa. Pe eticheta borcanelelor pt. 8 luni, scrie ca au carne pana in 10% parca. Eu de ieri, ma framant intr-una pt. ca Oana are si fontanela cam mare dupa parerea mea si ma gandesc ca nu am alimentat-o corespunzator. Adica nu i-am oferit destule proteine, fier, calciu, etc.In mancare pun carne fiarta cam de dimeniunea unei castane, ceva de genul, poate putin mai mult. Ideea e ca o amestec cu legumele si in castronelul ei pun o anumita cantitate din ce am preparat. Deci ea nu inghite toata carnea ce am pus-o eu in mancare. Nu stiu daca am fost coerenta....
Am vazut cateva poze......frumosi copii, ce mult au crescut, parca mai ieri aveam burta.
A, si am tot citit ca nu e bine sa amestecam iaurt, barnzica in mancarea cu carne (care contine fier) ca cica fierul nu se absoarbe in prezenta calciului (iaurt, branza), ci in prezenta vitaminei C. Adica mai bine punem catva picaturi de lamaie in piureul cu carnita si iaurtul il pastram pentru fructe sau gol.
O zi buna!!
Diana