Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (74)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Tamaioasa, Busuioaca sau de Cotnari? Sa aveti pofta, sa ne spui si noua cum au iesit.

Teutz, Danut, multumim, multumim.
La multi ani pentru toti fulguletii, mamicile si taticii cu nume de Alexandru, Alexandra, Sandra, Sanda, Sandel...si alte derivate.

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

.. acu ca nu carecumva sa-mi otravesc oaspetii, testez vinul din reteta.. hac, hac. Ii tare bun si duuulce.. hic, hic.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

kokorina, e voie sa trimitem pupici pentru domnul? Il pupi din partea mea? Tare-mi place de el, sunteti o familie de milioane!
In Innsbruck, zici? Of, of, of, acolo e etapa de sarituri cu schiurile, of, of, ce as mai veni sa-ti vad sandokanii (si sotul) si sa ma uit la sarituri... sa inghet pe partie, apoi sa vin la tine la un vin fiert... intr-o alta viata, poate. Frumos tare trebuie sa fie pe la voi!

Tanti mama lui shinevaaaa... daca tantile de pe forum nu sunt disponibile, dati cu dejtu la domnu Gugal si daca mai aveti dileme din astea existentiale dati cautare cu... par examplu "pasta oven temperature" (eventual mai bagi si un celsius in coada ca sa nu te abureasca cu fahrenheit) si de obicei te rezolva. Eu am gasit la paste ceva gen 180 grade timp de 35 minute.

dianav, si Cristi are multe scaune pe zi, eram si eu curioasa daca mai sunt si alti copii asa. El cacaleste de 3-4 ori pe zi, uneori mai iese cate putin si a cincea oara. Scaunul e consistent, nu-mi fac griji. El si papa bine, asa ca si eliminarea trebuie sa fie pe masura, nu?

marani, mama tuturor ranitilor Fata draga, cum mai faci fata? Dupa ce ca esti singura mai ai grija si de tot blocul!

Yagmur, scoate capul din noroi si mai ia o gura de aer. Si un pupic de la mine Felicitari pentru mersul de-a busilea. Al lui Luca, nu al tau!

dandusa, chiar vrei sa stii sau intrebai doar din amabilitate?
Cristi doarme bine, nu se trezeste noaptea, doarme de pe la 9 seara pana pe la 7 dimineata. Ziua mai doarme inca vreo 3 ore mai nou (in doua reprize), cam de o saptamana. Iar de mancat, stam bine si la capitolul asta, pana acum nu a refuzat nimic din ce i-am dat. Uneori mananca mai haplea, se vede ca ii e foame, se bucura cand vede mancarea sau plange de nerabdare, alteori nu e prea entuziast, dar papa in continuare.
Merge bine.
Roxanica e inca in vacanta si incerc sa o tin ocupata si sa facem chestii faine. Ieri si alaltaieri am dus-o la un parc cu tasnitori, s-a udat si s-a balacit, ieri am ajuns cu ea si la o piscina si din pacate azi nu e vremea prea buna, asa ca stau pe acasa si mai gatesc.

Laura nu am prea mult timp zilele astea si in plus nici nu prea sunt in apele mele.
Am sa iti spun la ce lucrez eu acum cu Cristi, tocmai ce am citit pe internet despre metode prin care sa faci copilul sa doarma mai mult dimineata, scria ca daca se culca iar dupa vreo ora inseamna ca nu a avut suficient somn.
Ce fac eu acum este sa incerc sa imping ora mesei de dimineata. El de obicei se trezeste si striga pana il iau sa il alaptez. Ideea pe care am citit-o era sa il obisnuiesc sa manance mai tarziu intr-o prima faza, iar cu timpul e posibil ca sa si doarma mai mult, daca nu se mai trezeste pentru masa. Asa ca seara dupa ce adoarme ii pun in patut vreo doua jucarii pe care dimineata la trezire si le gaseste singur si in loc sa strige dupa mancare el incepe sa se joace. Am citit ca poti sa incerci sa amani masa cu 10 minute in fiecare dimineata, la noi vad ca merge chiar si o jumatate de ora. El de obicei se trezeste pe la 7 dimineata, iar de doua zile de cand am inceput cu jucariile s-a trezit la 7 si vad ca s-a jucat linistit pana la +/-7,30. Acum sper ca in timp sa si doarma pana la 7,30 in loc sa se joace. Ideea e sa-l faci sa se obisnuiasca cu o ora de masa putin mai tarzie, iar in loc sa se trezeasca sa manance si apoi sa adoarma din nou, sa doarma din start putin mai mult dimineata.
Oricum, mie imi prinde foarte bine acea jumatate de ora pe care pot sa o dorm in plus dimineata, si cu siguranta o sa-i prinda bine si lui sa doarma mai mult. Citeam ca la varsta asta copiii au nevoie de 11 ore de somn pe noapte, in medie.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by danita

am fost la controlul de 9 luni la repetenta aia de isi spune dr ! concluzie : caut pediatru!! copilul este ok si asta e cel mai important dar cand o auzeam cum se mira cat de mare esteeeeee imi venea sa ii dau cu geanta-n cap !

Pai cat de mari sunteti la 9 luni ?

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Stiam eu ca uitasem.
Mirona, o metoda prin care invata copiii e imitatia. Asa ca la un moment dat toti devin niste mici maimutele Kara ta e avansata si poti sa observi deja multe lucruri, ea poate sa faca mai multe. Incearca si Cristi sa ma imite, dar la nivelul lui. Plescaie din limba ca mine, isi misca manutele cand dam din palme, incearca (si uneori reuseste) sa apese pe jucarii asa cum fac eu... Tin minte cum tragea si Roxana de bidonul de apa prin casa... radeam si ii spuneam Xena!

Nu ca n-as fi uitat si altele, dar ma cheama trebile si cupchiii.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

quote:
Originally posted by Donia
prea buna, asa ca stau pe acasa si mai gatesc.

Laura nu am prea mult timp zilele astea si in plus nici nu prea sunt in apele mele.
Am sa iti spun la ce lucrez eu acum cu Cristi, tocmai ce am citit pe internet despre metode prin care sa faci copilul sa doarma mai mult dimineata, scria ca daca se culca iar dupa vreo ora inseamna ca nu a avut suficient somn.
Ce fac eu acum este sa incerc sa imping ora mesei de dimineata. El de obicei se trezeste si striga pana il iau sa il alaptez. Ideea pe care am citit-o era sa il obisnuiesc sa manance mai tarziu intr-o prima faza, iar cu timpul e posibil ca sa si doarma mai mult, daca nu se mai trezeste pentru masa. Asa ca seara dupa ce adoarme ii pun in patut vreo doua jucarii pe care dimineata la trezire si le gaseste singur si in loc sa strige dupa mancare el incepe sa se joace. Am citit ca poti sa incerci sa amani masa cu 10 minute in fiecare dimineata, la noi vad ca merge chiar si o jumatate de ora. El de obicei se trezeste pe la 7 dimineata, iar de doua zile de cand am inceput cu jucariile s-a trezit la 7 si vad ca s-a jucat linistit pana la +/-7,30. Acum sper ca in timp sa si doarma pana la 7,30 in loc sa se joace. Ideea e sa-l faci sa se obisnuiasca cu o ora de masa putin mai tarzie, iar in loc sa se trezeasca sa manance si apoi sa adoarma din nou, sa doarma din start putin mai mult dimineata.
Oricum, mie imi prinde foarte bine acea jumatate de ora pe care pot sa o dorm in plus dimineata, si cu siguranta o sa-i prinda bine si lui sa doarma mai mult. Citeam ca la varsta asta copiii au nevoie de 11 ore de somn pe noapte, in medie.

sunt perfect de acord cu ce spui tu....dar..dani de obicei se trezeste pe la 5.30-6 sa pape de dimineata. niciodata nu am apucat ora 7. azi noapte de ex s-a trezit de la 3 din 10 in 10 min, in fundulet si scancind, i-am tot dat apa, suza, la 4.30 am renuntat amandoi, am zis LAPTE. si at s-a linistit si a dormit....pana la 6. sunt de acord ca nu doarme suficient....dar am pe cine sa conving???? daca vreau sa il adorm in brate se lupta cu mine de parca il tin pe ace. offf, sper sa fie doar o faza si sa treaca repede. chestia e, ca daca s-ar trezi vesel, bine dispus, as spune asta e...atata somn ii trebuie lui. dar el se trezeste obosit, marait, stii tu....tot tacamul. inca sper sa fie doar o faza.....
oricum, am spus ca din noaptea asta dupa lapticul de dimineata ne vom muta noi in alta camera, ma gandesc ca se trezeste, ne vede pe noi in pat si nu mai vrea sa doarma. incercam si varianta asta.
ma bucur ca cristi papa tot ce ii dai, ca e bine, sanatos. roxanica tot asa frumoasa cum o stim? ca nu ne-ai mai arata de mult poze cu ei. va pup dulce pe toti!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Laura13
pe mine ma termina trezirea la 6 (si pt noi, ca suntem rupti), dar si pt el ca nu e odihnit. dupa 1h maxim, doarme iar. deci nu se trezeste de prea mult somn.

Laura, da de ce nu incerci sa-l mai pui la culcare imediat dupa masa de dimineata ? Conu, dupa ce-si serveste biberonul (6-7,30), este schimbat, dragalit si pus iara la culcare. Cateodata adoarme instant (de la finalul biberonului ) , alteori mai vorbeste cu amicii din pat vreo juma de ora, dupa care se face liniste.. sforr, sforr.

Si mai face pana spre 10, cand e fresh si gata sa se bucure de-o noua zi.

Ah, acelasi stil de program la avut si Matei. Noua ni s-a parut tare potrivit. Si am tras de el pana dupa 2 ani.

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

am scris mai sus.....papa la 5-6 si oricum il pun la somn dupa aceea. cateodata doarme pana la 8 (rar), cateodata se trezeste la 6 (mai des). oricum, multam de sfat! si pt portia buna de ras pupici

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by Laura13
dar avem o problema: nu a prins vaccinul facut in manuta in maternitate! trebuie sa ma duc luni, sa ii fac nu stiu ce analiza, sa vad daca intre timp nu a intrat in contact cu boala, daca totul e ok ii fac din nou vaccinul. si uite asa il intep de vreo 2 ori de pomana. sunt destul de amarata si ingrijorata cum va iesi analiza aia.

E vorba de BCG cumva? adica anti-TBC.
Stai linistita, sunt destui copii care au repetat vaccinul (si Matei). Mai bine asa decat sa faca boala.

Tinem pumnii sa fie totul bine.

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

da, despre ala e vorba, nu ma ingrijoreaza vaccinul in sine, plange cateva min si asta e. ma ingrijoreaza sa nu fii intrat deja in contact cu boala....m-a cam speriat doctorita. sa dea D-zeu sa fie totul bine

PS: azi nu a vrut sa pape nici iaurtul, deci a mancat 100gr fructe dim, cam 120gr legume+ficatel la pranz si 100ml lapte la 18 pt ca altceva nu a vrut si pace. si MARAIEEEEEE! si nu ii convine nimic. si sunt asa de obosita!!!! dar sa nu ma mai plang, ca se poate mereu si mai rau. sanatosi sa fim, ca le-om rezolva noi pe toate!

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

la tara d si a dat tot programul peste cap. din cauza ca erau muuult prea multe chestii care ii distrageau atentia, inclusiv in camera in care trebuia sa doarma/afar pt somnul in carut. asa ca...statea pana pica de somn, adica cu vreo ora mai mult decat de obicei, de mancat nu putea fi vorba, si de maraiala si oboseala nu voia sa adoarma decat la tz.

intr o singura zi l am prins bine cu mancarea si atunci a bagat o portie de legume cu iaurt de nu credeam ca poate sa i incapa atata mancare in stomac...in concluzie, eu sunt iar .

de maine tre sa incep sa l aduc la programul normal, sper sa mi iasa...plus ca a stat numai in brate, ca erau numai mileuri si chestii de care se putea agata, eventual sa si le si puna in cap...asa ca..singura varianta..in brate. sau pe paturica in curte, in mijlocul ierbii ca sa nu fuga . ca e periculoasa rau....numai ca asta tinea maxim o ora...dupa care ne intorceam in brate..

din aceste motive l am mai lasat la soacra in brate, decizie nu foarte inteleapta ca trebuia sa fiu de doua ori mai atenta... sunt deci mai obosita decat atunci cand am plecat..si cand ne am intors de la mare eram la fel, da' macar acolo a fost fun, am mai jucat si noi un rummy dupa ce adormeau copiii..alta viata...

donia zi mi daca am inteles eu bine. daca cristinel adoarme la tzi ii schimbi pampersul numai ca sa l trezesti? si dupa el adoarme singur in pat?

e gata kk

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

vreo metoda minune da a-l convige sa ma lase sa ii scot mucozitatile din nasuc??????? care dau pe afara............

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

salu! iar am pierdut sirul discuiilor voastre..am fost plecata la ai mei si deja sunt un capitol in urma. promit k maine sa recuperez.
dar stiti ce am facut?????
Am plecat cu darius si m-am intors fara el...aveam de gand sa mai stau si eu caci tati oricum nu este acasa, dar a intervenit ceva si a trebuit sa vin azi in c-ta... masina n-aveam caci tati ne-a dus si ne-a debarcat acolo..asa k flacaul meu a ramas la mama. pt cat timp???nu stiu ???initial am zis k poate il las o sapatamana k sa reusesc si eu sa fac o curatenie generala..dar n-am chef de nimic..imi este un dor groaznic.....of...m-am uitat la poze de nu stiu cate ori..am sunat de 3 ori sa vad ce face . cat a dormit, cat a mancat, de cate ori a facut kk..etc...
cand am fost plecati la munte parca nu mi-a venit chiar asa de greu k acum...Mi se pare k ii aud vocea prin casa, merg in varful degetelor avand impresia k e liniste pt k doarme el...Sunt dusa..de!
va pup si maine citesc din urma si raspund cat ma pricep.

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

concediu 2007
Darius - luna a 8-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput