Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (74)
Raspunsuri - Pagina 15
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by kokorina
DONIA....sant de acord cu virusii si bacteriile care pot declansa meningita,dar eu chiar de un caz concret vorbesc.o vecina de-a mea si o buna prietena cu sora mea,dupa ce baietelul ei implinise cateva lunisoare, a racit,racise de la o baita,nu mare lucru.dar racise atat de crunt ca(virgula)...creerul nu a mai putut functiona si astefel a dat intr-o meningita,care l-a facut din om-neom.a ramas cu grave sechele....handicapat....iar la varsta de 14 ani a murit.eu de aia am fost mai mult decat speriata,pt ca am auzit-vazut caz concret.
Nu se poate raci de la o simpla baie, ca doar n-o fi tinut copchilul cu orele in apa rece sa faca hipotermie. Iar evolutia probabil c-o fi fost urmatoarea:
"Uneori meningita incepe ca o simpla raceala, alteori urmeaza unei sinuzite sau unei otite- dar meningita poate debuta si brusc, foarte violent."
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=772
Mai multe despre meningita (tb sa eliminati XX):
http://www.sfatulXXmedicului.ro/articole/Neurologie/Meningita_-_inflamatia_meningelor_467.htm/Generalitati
"Daca nu se trateaza in unele cazuri pot aparea sechele ale creierului."
Iar meningita chiar e o treaba ff serioasa; pediatra noastra mereu scrie la finalul observatiilor "nu prezinta semne de iritatie meningiana".
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
dianocica spune:
laura mersi de intrebare. tu esti mereu draguta..eu, cand totul e bine, uit sa mai zic...sa multumesc de intrebare...sa mai arunc un pupic...d a fost ok azi, cred ca aseara era totusi de la dintisor. toata ziua a ros o jucarie si cred ca se cam iritase acolo, era un pic rosu..azi pare totul ok. sa vedem diseara...
alex se simte super acasa si tot amana plecarea...ma bucur mult pt el, ca se relaxeaza dar eu sunt la capatul rabdarii....sper totusi sa plecam maine...nu e de mine viata la tara...oricat de bune ar fi conditiile...nu e de mine. n am cum sa zic mai frumos...in fine, sper ca maine ajungem acasa, nici haine curate nu mai avem..azi d acea pantalonii murdari in genunchi mi era un drag de el...
kikineata eu credeam ca e ceva serios cu dr asta a ta....de asa chestii nu am ce comenta ca daca ma apuc nu mai termin...poate doar sa-i faci un print la reglementarile OMS si sa i-l pui in cap. sau sa i-l bagi pe gat, ca vad ca asta ar cam fi nivelul la care se discuta....
kokorina, lavinia jap jap. bai nene, tu n-auzi ca tre sa fie un virus/o bacterie prin zona...aerul rece poate inflama mucoasa nazala, de ex, dar nu racesti neam din asta. daca ai fi intr un mediu perfect steril poti sa iesi transpirat in vant rece si tot nu faci gripa, de ex...intr-adevar, organismul isi pierde din forta si nu se poate apara la fel de bine ca inainte, dar e o tampenie sa zici ca a facut nu stiu ce boala pt ca a transpirat. da? si pupati repede sandokanii si mihaitza
pt fetele din buc: v-o recomand cu toata inima pe dr lui d. NU e pediatra, e dr de familie. Dar e extraordinara. si nu m-a dezamagit deloc pana acum, cu tot stolul meu. o cheama Ozana Simionescu si am gasit-o...pe net! a luat o alex dintr o lista cu toti medicii de familie din buc, pe criteriul referinte bune pe forumuri si aproape de noi. e de nota 10.
diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by dianocica
laura mersi de intrebare. tu esti mereu draguta..eu, cand totul e bine, uit sa mai zic...sa multumesc de intrebare...sa mai arunc un pupic...d a fost ok azi, cred ca aseara era totusi de la dintisor. toata ziua a ros o jucarie si cred ca se cam iritase acolo, era un pic rosu..azi pare totul ok. sa vedem diseara...
.. adica eu nu sunt draguta????
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
almo spune:
Buna fetelor!
Dupa o indelunga absenta m-am gandit sa va scriu si eu un mesaj. Am reusit sa citesc acest capitol doar dupa mult timp, vad ca sunteti bine si chiar chefuiti impreuna.
Sa va spun putin despre printesa mea.
Fetita mea Nicole e f bine. A facut o singura data rosu in gat dar cum nu era bacterie, la sfatul medicului, nu i-am dat nici un antibiotic decat multe lichide. I-a trecut de la sine cam intr-o saptamana. A facut febra doar in prima noapte.
E fascinata de desene animate si incerc sa nu o las mai mult de juamte de ora pe zi. Am un set de desene se numesc "baby einstein" pt copii mai mari de 6 luni pe care le gasesc f educative.
Nicole spune multe cuvinte. Primul ei cuvant cam pe la 8 luni jumate a fost "becu" caruia ii spune "be" si il arata peste tot pe unde il vede. Mai spune "be-be" cand vede un copil mic, la "luna" spune "na-na", si spune "data" in loc de "gata" de cate ori nu mai vrea ceva.
Repeta foarte multe cuvinte/sunete dupa mine.
Apropo de olita, am pus-o pe olita de la 7 luni doar atunci cand vedeam ca se forta sa faca kaki. Nu a refuzat niciodata. Mai mult, cam dupa o luna, dupa ce termina, a inceput sa ma prinda de maini ca sa se ridice in semn ca a terminat. Niciodata nu a mai facut dupa ce s-a ridicat. Eu zic ca cu cat ii punem mai repede pe olita, cu atat o sa fie mai usor sa trecem de la scutece la olita. Mai tarziu e posibil sa nu mai vrea sa stea pe olita decat dupa 2 ani.
Parerea mea ca nu e asa improtant greutatea copilului ci improtant e sanatatea. Aici medicii sunt ingrijorati de obezitate si nicidecum de cat e de slab.
In present, la sfaturile unui pediatru intr-un spital f mare din Toronto, ii dau sa manance doar cereale, legume, carne si fructe complecatez cu lapte dupa fiecare masa in loc de apa. ii mai dau si apa uneori. Mi-a specificat insa, Nu ou, nu sucuri de fructe (mai bine fructul in sine), nu branza (sa nu contina sare).
Eu zic sa fiti atente sa le dati suficiente proteine care sunt necesare dezvoltarii intelectuale. Am citit ca e nevoie de 1 proteina/ pe kg corp.
Eu ii dau mancare gata preparata pt copii. nicole cand o mananca scoate sunete de bucurie. ar manca mai mult decat ii dau eu dar sunt stresata sa nu ingras copilul. e un amestec de tot felul de legume si carne. eu nu as reusi niciodata sa o fac mai buna. se gasesc in ro borcanele cu mancare pt copii?
7 luni
Sep 28, 2006
by Adrian
View Album
Message from Adrian:
sau
http://picasaweb.google.com/adrian.alb
If you are having problems viewing this email, copy and paste the following into your browser:
http://picasaweb.google.com/adrian.alb/7Saptamani?authkey=rBhwKTcjFhM
kokorina spune:
stai,stai,ca-mi iau "jap jap " degeaba....cel putin eu.cand am zis eu ca se face nu stiu ce boala daca transpira copilul?si LAVINIA,doar si-a dat cu presupusul,ca mama se gandea ca mihaita a racit atunci cand a deschis ea geamul,s-a tot gandit cum si cand s-ar fi putut ca mihaita sa se imbolnaveasca?si a gasit si ea....probabil ca si eu m-as fi invinovatit daca imi raceau copchii.na!asa-s mamele,mai sensibile.hai ca am pupat sandokanii cu dedicatie de la tine si d....asa ca.....fara "jap"
marani spune:
KIKINEATZO, pt ce dobi te consumi tu ma fata....nu stiu cine naiba ti-o recomandat-o...dar mai bine te lasi pagubasa. Nu poti aplica o reteta tuturor copiilor, nu-s 2 in lumea asta la fel. Bunica-mea a facut militarie cu noi si la 5 luni ( nu stateam bine in fund, eram inconjurati de perne ) ne-a pus pe olita si ne lasa plangand pana faceam ceva. 6 luni mi se pare devreme...eu pe bubamara mea o s-o pun pe la 10 luni la kk la olita. N-as trezi copilul din somn la 6 dim sa pape sa batzi in mine ca-n sacul cu fasole, doar n-am innebunit...si cum naiba sa-i bag mancare fortat in gura? auzi tu, 3 feluri? a mea cand nu vrea ceva papa nu deschide gura sau isi mai si bate joc de mine, ia o gura si incepe s-o scuipe improscandu-ma, razand evident. Nu te lua draga mea dupa ea, parerea mea, cauta un dr nu o libelula ce se joaca cu psihicul unei mame in halul ala. si jap-jap daca te mai aud vb prostii, esti o mama minunata!
DANDUSO, cum vazui tu draga!
Ajutati-o pe Sonia
danutz spune:
quote:
Originally posted by almo
Eu ii dau mancare gata preparata pt copii. nicole cand o mananca scoate sunete de bucurie. ar manca mai mult decat ii dau eu dar sunt stresata sa nu ingras copilul. e un amestec de tot felul de legume si carne. eu nu as reusi niciodata sa o fac mai buna. se gasesc in ro borcanele cu mancare pt copii?
Eu una nu cred ca am inteles bine! Cum sa nu existe in Ro mancare la borcanel?!!! Or fi ele scumputze, dar se gasesc garla peste tot.
In alta ordine de ideei, ne bucuram ca mai auzim de voi. Nicole e super tare daca sta singura pe olita, in grupul nostru doar Kara de Miro a mai experimentat olita!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Laura13 spune:
salutari mamici!
iar sunt varza, dar nu are sens sa mai discutam. azi am fost mai bine, dar tot obosita sunt.
ruxandra esti o draguta, mereu tonice mesajele tale si pline de informatii bine documentate! baietii si pe mamica lor!
dianocica ma bucur ca sunteti ok. de maseaua ta tot nu ai zis nimic, o pun pe seama stresului cauzat de soacra.
dia sa iti traiasca minunea, sa creasca mare si frumoasa! sunteti bine??? a trecut raceala? hai, da un semn de viata si eventual si o visinata
danita sa iti traiasca si tie minunea, sa creasca mare si frumos!
dandusa cum mai adoarme/doarme crinuta??
miro pana la urma ii faci analize? cu olita....si eu si eu, acusica, trebuie numai sa imi fac timp sa cumpar
fug si eu la cartea mea, poate intr-o luna o termin
va pup dulce si va doresc o noapte usoara!
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Laura13 spune:
asa .... sa nu uit....kokorina uite un dulce dulce pt sadokani si unul dulce pt tine, sa treaca durerea de la jap-jap ceva poze noi???????
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
fatima spune:
quote:
Originally posted by danutz
Eu una nu cred ca am inteles bine! Cum sa nu existe in Ro mancare la borcanel?!!! Or fi ele scumputze, dar se gasesc garla peste tot.
In alta ordine de ideei, ne bucuram ca mai auzim de voi. Nicole e super tare daca sta singura pe olita, in grupul nostru doar Kara de Miro a mai experimentat olita!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
varsta rares
si noi, si noi..uite dovada..pe olita
si noi la fel, stam ocazional pe olita, in general dimineata, si cand mai banuiesc eu ca ar face..nu refuza niciodata, dar daca n-are nimic de facut, se ridica singura..nu am fortat-o niciodata..
ruxandra, esti o draguta ca te-ai gandit la noi..asa e, toata lumea imi spune ca Eva arata mai maricica..e inalta si s-a mai implinit in astea 3 saptamani..a luat bine in greutate..se pare ca i-a placut mancarica gatita la plita electrica, in camera de hotel..
kikineata, au spus fetele tot ce era de spus..nici eu nu i-as impune evei un asa program spartan..
fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)