fumatul in parcurile pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Dianocica, este problema mea, da, daca ies singura cu fetita in parc. Insa exemplul dat de tine, nu are nici o legatura cu faptul ca eu fumez in parc. Crede-ma ca ma uit mereu in jur sa nu derajez pe cineva. Mosul ala m-ar fi enervat si pe mine, care sunt fumatoare.

Voi vorbiti de loc de joaca, eu vorbesc de parc mare. Da, in parc fumez, asta este...insa la locul de joaca am si mentionat ca fumez la 10 m de copil. Adica o las la nisip cu copiii si ma duc mai departe de locul ala. La tobogan nici eu nu sunt de acord. Nu trebuie sa-mi sariti in cap, fiind fumatoare care recunoaste ca fumeaza in parc, pentru ca eu nu sunt una dintre mamicile care afuma copiii. Chiar am grija de asta. Oricum, fie ca ma feresc sau nu, tot veti comenta la nesfarsit pentru simplul motiv ca fumez.

Exista fumoatori si fumatori. Este clar ca totul se rezuma la educatie, pana la urma. Si este chestie de bun simt sa iti dai seama cand este momentul sa fumezi si cand nu. Eu una, nu m-as aseza pe o banca langa cineva cu scopul de fuma acolo.

Pe mine ma dranjeaza taximetristii care fumeaza, au tupeul sa isi aprinda tigara cand tu esti cu un copil mic in spate, pe motiv ca...e geamul deschis. Sau alt caz demn de nervi, o asistenta care, venind la noi acasa pentru o injectie, s-a asezat pe scaun in bucatarie si si-a aprins o tigara. Asta da, e nesimitire. Ianca avea un an pe atunci.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Revin!
Si nu mai vorbesc de plaja de la Mamaia plina de mucuri de tigara. Copilul meu in varsta de 11 luni (atunci cand am fost la mare)culegea de pe jos mucurile de tigara.
Asta mi se pare (imi fie iertate cuvintele dure) "nesimtire" din partea celor care arunca pe jos tot felul de lucruri si mucuri de tigara.
Si apoi mai zicem ca in Rom este mizerie, ca nu este ca in Germania, ca in .. bla, bla, bla ... si cine ar trebui sa ne invete sa fim civilizati?

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Dianocica m-a dat pe spate faza cu "aglomeratia de pe o banca din fata blocului" daca am inteles eu bine.
Acolo nu se mai pune problema de fumat ci pur si simplu eu cred ca ar trebui sa eviti aglomeratia.
Eu nu as sta cu puiul meu pe o banca pe care mai sta si un mos si ... o baba si.. etc. N-am nimic impotriva lor, sa nu credeti asta, dar nu mi se pare in regula sa ma dau deoparte chiar sa le fac loc. Cine stie mai tuseste mai "cobeste" si ce boli or mai avea. Eu merg sa ma plimb cu baietelul de ma dor calcaiele, dar evit astfel de situatii.
Sa nu te superi pe mine, dar asta este parerea mea.

Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
indiferent cit de multi copaci ar fi in parcul expozitiei, nu trebuie sa uitam ca parcul este totusi asezat intre 2 strazi, strazi care se afla in oras, nu la 20km in afara orasului. in acelasi oras exista fabrici, spitale de boli infectioase...si lista poate continua. in concluzie...chiar credeti ca un copil care se joaca intr-un parc de citeva sute de metri patrati (ma refer la parcul mare din parcul expozitiei) isi va polua plaminii pentru ca la 10-20 de metri de el cineva isi aprinde o tigara?
--------------------------------------------------------------------------------

este vorba de 1-2 metri, cateodata doar 50cm, nu 10-20 m...
si intr-adevar sa fim rationale, copoul este in oras, si daca este acelasi lucru sa mergi acolo sau in fata blocului, hai sa taiem toti copacii de acolo.
si repet, este vorba de loc de joaca pentru copii nu de loc pentru fumat.

diana, denisa si raisa
http://community.webshots.com/user/dianadumitroaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

maryion nu ma supar, doamne fereste, orice sfat e binevenit. era perioada cand inca mai testam. nu mai calc in parcul ala nici batuta desi e la doar 2 scari de bloc de mine....din acel motiv dar si pt ca nu exista parinti/bone/bunici care sa se si joace cu copiii. vin, ii pun in parc si gata...la o revista/cafelutza la termos/tigara...si ma enerveaza teribil sa i vad cum cersesc atentia parintilor si acestia sunt mult prea ocupati cu ..relaxatul...
diana te stiu de fata de treaba de la alte subiecte, insa modul in care ai pus problema atunci nu mi se pare ok.

daca tot vorbim de tutun, mucuri de tigara si chestii faine in nisipul in care se joaca copiii, am si io o pasarica...de ce pisici nu pun portite sa nu si mai faca nevoile toti maidanezii (si nu numai...)? ma refer aici la parculetele mici, dintre blocuri, nu s tampita sa vreau sa ngradeasca herastraul...

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Am maio avut un subiect asemanator cu ceva timp in urma si bineanteles ca fiecare o tinea pe a lui.
Cei care fumeaza vor sa fumeze unde vor si sa faca ce vor , iar cei care nu fumeaza nu vor in preajma lor fum sau mucuri .
Eu am obosit sa mai spun cuiva ceva si sa se uite la mine ca la extraterestru , dar sunt satula si sa-mi vad copii jucandu-se printre mucuri de tigari .
Eu zic ca totusi tine de educatia fiecaruia ........fumeaza daca chiar nu te poti abtine dar arunca naibi mucul la cos nu in nisipul copiilor ....
In parculetul unde mergem noi scrie MARE de tot ca fumatul e interzis , dar cui ii pasa .....halal oameni.
Ma opresc aici chiar daca la inversunarea ce o am pe fumat in general as putea scrie mult si bine......
Fumati dragilor (dragelor ) cat vreti si unde vreti atata timp cat nu afectati pe altii (in special copii ) ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Diana eu zic sa renunti, nu o sa gasesti nici un pic de intelegere. Atata timp cat esti fumatoare ai un fel de eticheta cu "asa nu", nu mai conteaza explicatii de genul "nu fumez langa copii, nu arunc mucurile pe jos"
Si eu procedez la fel ca tine, nu fumez niciodata langa copilul meu si nici langa ai altora, daca mor sa aprind o tigara ma duc pe o banca libera departe de locul de joaca si, in nici un caz, nu arunc mucul de tigara pe jos (asta tine de bunul simt al fiecaruia, fumator sau nu).

Si pe mine ma deranjeaza mucurile de tigara de pe jos. La fel de mult ca si cojile de seminte, hartiile si ambalajele de toate genurile. Insa toate astea la un loc nu ma deranjeaza atat de mult precum excrementele de caini la locurile de joaca si nu numai.

A, si apropos de "intoxicatul" copiilor altora si pe mine ma supara mamicile binevoitoare care imi intoxica copilul oferindu-i chips-uri si alte asemenea de mancare, cu toate ca nimeni nu le cere. Scuze pentru off topic ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

NAty, nu cred ca are nimeni nimic cu fetele care fumeaza dar o fac tinand cont sa nu deranjeze si sa nu faca mizerie. eu imi manifestam indignarea fata de cei care se baga in nasul copiilor, nu la 10-20 de metri, si mai umplu si parcul de chistoace.bineinteles ca la fel de tare ma deranjeaza si kk de catei si restul de gunoaie aruncate peste tot. eu nu inteleg, avem in fata blocului un parculet cu leagane si tot ce-i trebuie. are si o ghereta cu un paznic de la BGS, care nu face decat sa stea de vorba cu betivanii care isi fac veacul pe bancile din parc.paznicul asta ce rol o avea? nu ar trebui sa aibe grija sa se pastreze curatenia, sa dea si el o amenda, ceva, la cei care arunca hartii, mucuri de tigari si alte alea? nu exista legi pt asa ceva? ma scuzati ca m-am indepartat de la subiect

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by adita

paznicul asta ce rol o avea? nu ar trebui sa aibe grija sa se pastreze curatenia, sa dea si el o amenda, ceva, la cei care arunca hartii, mucuri de tigari si alte alea? nu exista legi pt asa ceva? ma scuzati ca m-am indepartat de la subiect

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Ce te retine sa mergi la nenea paznicu` si sa-l intrebi ce rol are??? De ce nu-si face meseria?? Si daca tot nu te satisface raspunsul lui si nu-si face treaba, de ce nu faci o reclamatie firmei angajatoare??

Mie imi place de voi ca va "plangeti" aici, pe forum, dar daca mergeti afara si vedeti ceva ce nu-i in regula, nimeni nu spune nimic. De ce nu va cereti drepturile si nu rugati pe cei din jur sa va respecte drepturile??
Si aici ma refer la tot ce inseamna drepturi ale omului??

Cand am fost in Romania, pe o banca in parc, niste pustoaice mancau seminte si scuipau in toate partile, nimeni, dar NIMENI din jur(si era plina zona) nu spunea nimic. Pe mine m-a depasit momentul si nu am rezistat si am reactionat...le-am pus sa adune de pe jos. Atunci au inceput si altii sa comenteze si sa le faca morala.
Ideea este ca degeaba va plangeti pe forum, daca in momentul cand sunteti intr-o situatie care nu va convine nu reactionati.Parerea mea este ca ar trebui ajutat sistemul si "educati" cei din jurul nostru. Atata vreme cat ne complacem in situatia de cacao care este in Romania, nimic nu o sa se schimbe niciodata.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by pisigri

eu zic sa fiti un pic rationale:

isi va polua plaminii pentru ca la 10-20 de metri de el cineva isi aprinde o tigara?

Da.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput