Copiluti de mai-iunie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Tdi, ma bucur ca ati scapat>
Moama ce tipa Toeodra, aparent fara motiv, sa vedem ce nu ii convine.

"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata! Fetele ne-au dat trezirea la 6 fara un sfert! Eu sa vreau sa scriu despre meniul Tudorei si nu am ce pentru ca nu maninca. Dar eu m-am resemnat, atita timp cit e sanatoasa si e (in ultimele luni, cu toate schimbarile, a avut doar o viroza la sosirea in Romania si o indigestie), nu e palida, e energica si vesela... ce sa-i fac!?! Atit ii trebuie ei sa traiasca. Ai vostri nu maninca fructe si a mea maninca doar fructe. S-a sculat cu noaptea in cap si a cerut pepe osu (pepene rosu). Apoi a mincat o banana, apoi o piersica si acum maninca pepene galben. Si cu asta va sta pina la prinz, cind cu chiu cu vai va linge o lingura de supa si ciuguli cite ceva din felul doi. Ah! Si sache (adica inghetata)! Si asta luni intregi, zi dupa zi... Am cintarit-o pe cintarul nostru, care e sigur bun si are 11.700, deci nici macar 12 kilograme, in timp ce la inaltime sta bine, chiar peste medie, prin comparatie cu alti copilasi de virsta ei.

Soacra... a fost la inaltime! Am avut emotii pentru ca ne intilneam dupa o discutie aprinsa despre facutul copiilor, nerezolvata si nedigerata inca si veneam acasa cu altul in burtica. Dar totul a decurs nesperat de bine, ba chiar pot sa spun ca am avut o relatie super cu ea si sintem prietene la catarama. E foarte incintata de fete si de faptul ca e baietel in burtica! Am povestit un pic in primul mesaj scris din Romania despre reactia ei, adica lipsa de reactie... Sotiorul meu si viitorul taticut, alias fiul ei cel iubit, a gindit 2 luni o metoda diplomatica de a-i spune. Si a gindit-o atit de profund incit in timp ce noi eram in avion si ea se agita acasa sa ne pregateasca bunatati si torturi pentru 2 si 6 ani ai fetelor... a sunat-o si scurt si cuprinzator, fara drept de replica, a anuntat-o in ordinea prioritatilor lucrurile esentiale din viata noastra: 1. Agata are febra, probabil de la git, asa ca sa dispara din frigider orice ar tenta-o si i-ar face rau. 2. Tudora a inceput prima pubertate si e cu curu'-n sus. 3. Cornelia e coplesita de situatii si obosita dupa sesiune si examene. Asa ca ciocu' mic, ca e si gravida pe deasupra. Ce sa mai spuna biata femeie!?! Era socata si amuzata in acelasi timp cind am ajuns. Si s-a purtat cu mine ca atare, cu grija si m-a menajat, cit am stat cu ea sau la ea, a facut tot ce s-a putut ca sa ma simt bine si ca sa-mi fie mai usor. Si cind am plecat am primit cadouri pentru toti membrii familiei, inclusiv pentru piticutul din burtica.

Ah! Si vestea cea mai buna este ca ne-a mai dat si ceva bani pe deasupra (a tradus tot anul ca sa ni-i dea pe toti noua) ca sa ne rearanjam casa un pic in asa fel incit sa-mi fac viata mai usoara si sa incapem toti fara sa ne dam chiar de tot peste cap viata de familie. In concluzie, si cu ce ne-a dat ea si cu ce mai avem noi, Agata va avea o camera nou-nouta (pat, dulap, biblioteca si birou cu scaun de scolarita, bicicleta, patine si role noi, plus calculatorul nostru, Tudora una rearanjata, bebe mic ce are nevoie, iar noi un pat mare pentru superba noastra saltea si un calculator nou-nout, de data asta un Mac, plus un birou adecvat lui si studiului nostru. Pentru ca am uitat sa va spun ca din ianuarie va fi si Octav student, incepe si el un program universitar (gestiune de tipografii), la timp partial.
Si ca sa inchei, ne-a mai facut cadou si trei tablouri superbe, picturi in ulei, unul mare de tot pentru salon si inca doi mai mici pentru dormitorul nostru. Abia astept sa mergem la cumparaturi!!! Si m-a rugat foarte insistent sa gasim o femeie care sa ne faca menajul greu (calcat, aranjat hainele, aspirat si sters pe jos, sters geamuri, macar simbata, cind noi vom avea zi plina de activitati de tot soiul... cica imi trimite ea bani lunar, numai sa nu stie ca fac eu toata treaba, i se pare inuman de mult. Cam asa stau lucrurile cu soacra... Dumnezeu sa-i dea sanatate, ca tare mult ne-a mai ajutat. Si sa nu va imaginati ca a facut-o pentru ca are cu ce, amindoi sint intelectuali pensionati, deci cu niste pensii poate un pic mai mari, dar nu cine stie ce si traiesc din ele si din traducerile ei, care s-au imputinat odata cu iesirea la pensie. Nu stiu cum reuseste sa stringa bani, cind noi nu reusim decit sa cheltuim tot de la un salariu la altul!

Ma duc sa gatesc!!! E musai, chiar daca, dupa atita timp in care nu stiu daca am facut mai mult decit o supa si vreo doua feluri doi, numai chef de asa ceva nu am. Vreau sa fac o ciorba de legume, cu bors romanesc si cu leustean! Mazare sau pastai cu carne si coltunasi! Poate fac si piine, dar nu promit. Iar fetele cer clatite, ca am adus dulceata de visine (de la soacra, bineinteles). Si sa desfac restul de bagaje. Ar trebui sa spal, dar aici ploua cu galeata si e un frig!!! Am uitat sa va spun ca am avut un tupeu de dragul sotului cum nu s-a mai vazut si am adus din Romania o gramada de brinza de oi din aia care ne place noua si aici nu gasim, palinca de Bihor, cirnati romanesti, ardei iuti in otet si proaspeti... si lista continua!

Ma duc la treaba, o dupa-amiaza placuta va doresc. Nu am apucat inca sa citesc mare lucru, dar de marti fetele vor incepe scoala si gradinita si voi avea in sfirsit o saptamina de vacanta, chiar daca numai pina la ora 3!!!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">24+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nelia, ce soacra pe cinste ai! Vorba ta: sa fie sanatoasa si sa va ajute in continuare. Tanjesc si eu dupa o soacra ca ea. Sa-ti traiasca!

Filip e mai bine ca nu mai are febra doar putin kk moale si ma lupt cu el sa-i dau smecta, dar in schimb are nervi, m-a capiat de cap azi. Azi e o zi d-aia nasoala. Stiti, eu una le cunosc zilele astea de dimineata, exact ca in proverb, sis tiu sigur ca daca are nervi si figuri asa o tine pana la culcare. O sa invat sa identific zilele astea si o sa ma refugiez sub o crusta de nesimtire.
Caldura ma termina, stam cu AC-ul non stop, zi si noapte. Mihai s-a trezit cu capul greu cica de la aer, eu nu cred ca doar n-a dormit sub el. Si cel mai tare ma enerveaza ca trebuie sa stau tintuita in casa.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Intr-un final i-am dat o doza de loperamid dupa inca un scaun moale si urat mirositor. Sa vedem acum in continuare ca deja copilul are oroare cand ma vede ca ma apropi cu siringa.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Nelia, pai e bine ca ai asa o soacra.. Cinste ei! De-ar fi toate la fel.

Noi maine ne pregatim de mers cu bicicletele 80 km pana in orasul lui Kamlet, Helsingor. Este prima calatorie mai mare ca asa am mai facut 50 km in wek trecut si ne-am intors super obositi... Dar abia asteptam!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Azi sunt 6 grade, e din ce in ce mai "bine". Macar e soare si cer senin.

Drum bun Gusta!
Monu, poate bona o fi aruncat si ea o vorba acolo; nu cred sa spuna vreuna ca e usor indiferent de conditii. Mai ai un pic de rabdare cu ea daca crezi ca merita.
OlgaM, Diana nu mananca decat iaurt natural, organic (seamana cu cel clasic din Ro, un pic acrisor). Am incercat sa-i dau si cu fructe dar nu a vrut sa puna gura pe el; de fapt nu prea mananca mancaruri dulci, in schimb e fan castraveti murati, masline (tot acrisoare), gogosari in otet si alte chestii de-astea "ciudate" (cred ca am mancat eu prea multe cand am fost gravida). Si, la fel, mesele noastre au un singur fel de mancare, nu mananca niciodata si supa/ciorba si felul doi.
Cat despre TV, pe Diana nu o intereseaza foarte tare; nu are rabdare sa se uite la desene animate. In schimb i-am cumparat V. Smile Baby de la VTech (tot la TV se ataseaza) si daca ii pun casete cu semnele bebelusului (ea ii zice baby piciu ca asa a inteles in loc de "teach you") sau cu numerele se uita si imita/numara. Vad ca in ultimul timp a inceput sa fie interesata si de animale si a descoperit ca daca apasa pe butoane se schimba culorile sau apare ceva nou pe ecran. In fine, cu chestia asta cred ca sta vreo 10min legate linistita. Ma gandeam ca daca tot crezi ca sta prea mult la TV, macar cumpara-i o chestie de-asta (se gasesc si alte genuri), casetele sunt pe varste si sunt educative. Jocul in sine e interesant pentru ca e si interactiv.
Cloreta, Diana vroia azi de dimineata sa-si ia la gradinita nici mai mult nici mai putin decat ditamai maimuta (cat ea de mare)si sa se incalte in sandale (am mai spus ca sunt sase grade afara). Cu sandalele n-am scos-o la capat, a trebuit sa i le las, dar de maimuta am reusit sa scap.
Oana, pentru tine nu am sfaturi din pacate...si eu am dureri crunte de cap cateodata dar imi trec cu Tylenol chiar daca numai temporar.

Vad ca am spor la scris azi...trimit asta si revin.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Hello!!! Si noi pe aici...
Oana englezoaica pe Andreas l-am facut la 26 ani, iar pe Bianca la 33 si m-am casatorit la 21, asa ca prea tanara nu mai sunt, ehe…multe sunt la trecut acum, including tineretea mea, adevarul e ca nu ma simt de 35 de ani, cel putin cand sunt la mami parca eu sunt sora mai mare a lui Andreas si Bianca…sarumana de compliment si urari.
Felicitari pentru masele, sa nu aiba probleme never cu ele!
Teddy vazui leutul tau cu coama, ce-a zis cand s-a vazut tunas, a stat? Imi place cum ii sta, ii scoate si mai bine in evidenta parul ei frumos si bogat.
Nici mie nu-mi iese faza cu “back” la mesajele pierdute…
Simona multumesc de urari, felicitari pentru renuntarea la biberon, lasa ca nu mai e mult si scapati si de scutec.
Olguta mersi de info, am renuntat la Paris din motive de lene grosolana, cand eram in Ro ne-am propus sa lasam copiii cu mami si noi sa ne plimbam, dar vad ca o data ajunsi aici nu prea mai avem chef de umblat, de abia ne-am urnit prin magazine, toata ziua suntem prin parcuri cu copiii, locurile de joaca sunt excelente. Sper sa nu ratam parcul de distractii, ca azi maine e nunta si apoi ne intoarcem acasa.
Clara mi-a spus Marilena de piciorul tau…sanatate multa si refacere rapida, imi pare rau de patania ta, cat trebuie sa stai cu el?
Iulia uau doctorat!!! Esti tare ce mai, sincer te admir! Usor nu ti-a fost cu problemele de sanatate, including operatia lui David si framantarile inerente, tin pumnii sa treci cu bine peste emotii si apoi vei avea timp sa te linistesti. Ai incercat vreun remediu pentru insomnii, ceva ceaiuri, teiul parca e indicat…multumesc de urari!
OanaC aici am vazut mult marca Elefanten, pe la 40-60 euro, foarte dragute.
Oana cred si eu ca a fost un cosmar prin ce-ati trecut, doamne, bine ca nu s-a confirmat diagnosticul si sunteti pe drumul de recuperare. Sanatate multa si sa uitati cat mai repede cosmarul!
Clara ce dulcica e gargarita ta, ma topeste poza asta , foarte reusite pozele, dar ce-s cu bubitele de pe corpul ei? In Utrecht stam.
Acum am citit ca nu e rupt piciorul tau, dar tot pe-aproape, refacere rapida!
Olguta noi am lasat-o toata vara desculta prin parcuri pe Bianca, la cererea ei, e si bine sa mearga desculti prin iarba, pe nisip.
Monu mltumim de pupici, felicitari pentru progresele cu suzi, bibe, scutec de zi, azi maine vei trece din nou prin asta. Bafta cu bona!
Clara vreau sa-ti vad “botina”cu paiete si toc…

Dau drumul la mesajul asta care e din capitolul trecut (pe care nu l-am terminat) si revin

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Nelia, super soacra ai! Sa-ti traiasca! Am citit si la "canadience" ca ai planuri mari pentru amenajat casa. Eu iti recomand sa alegi magazinele in care crezi tu ca gasesti tot ce-ti trebuie si sa aplici pentru credit carduri. Toate lanturile astea mari (Brick, Leon, United Furniture, Ashley etc.) au asa ceva si poti sa platesti in 3, 8 sau chiar 15 luni. Important: NU SE PERCEPE DOBANDA daca platesti in perioada pe care ai ales-o dar exista o taxa pentru perioadele mari; una peste alta merita. Noi ne-am luat casa si am preferat metoda asta ca sa nu stau cu ea goala pana se aduna cash-ul (care, by the way, nici la noi nu se prea aduna dar daca vine factura trebuie sa o platim, nu?). Si nu numai mobila poti sa-ti iei ci si electronice/electrocasnice...Aaaa, si urmareste promotiile; reducerile sunt pe bune, am "studiat" eu chestia asta ca sa ma conving ca nu-i doar vreo strategie de marketing de-a lor dar canapelele pe care le-am cumparat noi asta iarna sunt acum in magazin mai scumpe cu vreo 500CAD.

Androix, sanatate multa lui Filip!

Beatrice, adica 80km facuti pe bicicleta cu Pifosul in spate? Mai, dar voi sunteti sportivi tare! Si curajosi, as zice...distractie placuta!!!

Elisor, vacanta placuta!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Fetelor din Bucurasti, nu va stingeti de caldura? Am fost pana in Carefour, la 4, erau 37 grade, iar cand m-am intors, la 5 jum erau 38 grade. Oribil!
Referitor la tv, David nu se uita decat la cateva reclame, mai ales la cea de la Jacobs, unde rade puternic la faza in care postasul cade.
Elisor mersi pt cuvintele frumoase. Sper sa se termine cat mai curand, ca efectiv nu mai am rabdare. Am sa incerc cu ceai pt insomnii, dar pana nu ma linistesc eu inlauntrul meu, nu prea am sanse de somn.
Durerile de cap eu le omor cu Quarelin. inca nu s-a obisnuit organismul cu ele, si au efect.
Nelia hai sa iti laud si eu soacra. Super!
Andreea si la David se aplica proverbul. Daca se scoala dimineatza cu drakushori, asa este pana seara.

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Dana , ce da mai papa Diana, auzi muraturi.
Elisor, bine ai revenitMultumesc pt urari, pana duminica cealalta stau in gisp, mai vedem dupa ce o fi. Ica daca nu e ok ar trebui sa fac un RMN. Pana una alta ma "bucur" de statul acasa:)) Sdica lucrez ca si la birou aproape doar ca am program prelungit.
Am auzit ca se gaseste incaltaminte Elefanten si la noi dar prin vest, nu la noi la mitici aici:))
Androix, sananate multa lui Filip.
Gusta drum bun si sanatate multa!

"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"

Mergi la inceput