Copiluti de mai-iunie 2005 (45)
Raspunsuri - Pagina 10
Androix spune:
Andra, sa va traiasca micul crestin! Sa fie sanatos si cumintel! Si tie iti doresc mai mult curaj si mai multa incredere in fortele proprii, ca tu de asta ai nevoie de fapt, nu de putere ca esti puternica asta stiu sigur. ![]()
Da si Mihai imi spunea ca are o presimtire cu loto
singura presimtire pe care a avut-o si s-a adeverit a fost aia ca se da cat. I ca vin aia sa supervizeze extragerea. Aici a nimerit-o, ce sa zic...
Filip e mia bine, nu a mai facut febra, cu caca s-a reglat dupa o singura doza de loperamid, pentru noi a fost foarte bun. Acum i-am cumparat adaptor pentru wc si incerc sa-l conving sa se produca acolo. Pana acum nu am obtinut nici un rezultat. Mai incercam.
Adela, felicitari, mami! Daca ai continuitate la cartea de munca incearca totusi s-o dai undeva la o firma a vreunui cunoscut ca sa poti lua cic macar. Sper ca e mai bine Sara. Pupici.
Andreea, mama de Filip si Georgia
Cloreta spune:
Andutzy, sa fie sanatos micul crestin, sa creasca mare si destept.
Cum te mi descurci cu puii? Am vazut poza cu ei doi
"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze
patriciaRO spune:
quote:
Originally posted by andutzy
Buna seara! Am intrat sa salutam, noi am avut ieri botezul lui Horia si astazi baitza de mir. Sper sa facem rost curand de poze de la rude, ca noi am uitat camera acasa. Pupici tuturor si sanatate la puii bolnaviori!
Andra, sa va traiasca micul crestin. Sa fie sanatos si voios!
Beatrice, mami de
Alex pifos
gtexro spune:
Adela, felicitari!!! Sarcina usoara iti doresc, si bebelus sanatos! Cat despre momente, daca ar fi fost dupa mine niciodata nu ar fi fost un moment bun sa am un copil....
OlgaM, Diana se duce la gradi numai vara. Din octombrie pana in martie aproximativ fac ai mei (si soacra) cu schimbul pentru ca eu sunt in plin "sezon" la munca si sunt plecata cate doua saptamani de acasa. La gradi se duce full time (o las la 7.30am si o ia sotul la 4.00pm). Asta e, muncim amandoi...
In privinta limbii sa nu-ti faci probleme, o va invata foarte repede. Am mai spus ca in Mai anul asta Diana nu facea propozitii nici in romaneste iar acum vorbeste de toate si baga si cuvinte in engleza. Prima data si-a pronuntat numele "Daiana" (de fapt a zis despre nu stiu ce jucarie ca e Diana's) si eu am intrebat-o cine e "Daiana" iar ea mi-a raspuns razand: Nana (asa se alinta, nu putea la inceput sa-si pronunte corect numele iar acum nu vrea). Apoi a inceput sa amestece cuvinte(ex. look aici) iar acum spune cate un cuvant in ambele limbi (verde green - ma rog, nu pronunta "r", "sh" etc.).
Nu stiu cat de greu le e lor cand ii lasi la gradi, dar am senzatia ca ne e mai greu noua...eu cel putin, cel mai linistita sunt cand o las si, in loc sa ma pupe si sa-mi zica bye bye, imi intoarce spatele si se duce glont la "treaba" ei (vreo jucarie noua sau mai stiu eu ce). Cand insa am senzatia ca e trista sau se aseaza cuminte pe canapea si nu zice nimic, mi se rupe inima chiar daca nu plange. De zilele cand plange nici nu mai vorbesc ce sentiment de vinovatie am. Dar de cate ori se duce sotul meu sa o ia, o gaseste vesela, jucandu-se cu copiii iar tanti la care o las zice ca dupa ce plec eu e ok.
Aaa, am uitat sa-ti spun. Gradinita Dianei este particulara, intr-o casa normala dar amenajata pentru copii (cea care o are nu locuieste acolo). Nu am vazut niciodata mai mult de 10 copii si sunt 3 educatoare care au grija de ei. Asa se face ca vara asta nu s-a imbolnavit deloc (a facut de vreo doua ori febra fara nimic altceva). Anul trecut, in schimb, a fost la o gradinita mai mare (aveau vreo 40 de copii cred, impartiti pe grupe si cu o educatoare la 3-4 copii); in primele doua luni s-au tinut antibioticele si antitermicele in lant iar urmatoarele trei i-a curs nasul non-stop.
Cand merge Maya la gradi?
Poate poti sa ramai cu ea o ora-doua dimineata pana se obisnuieste cu persoanele noi. Eu asa am facut anul trecut, dar aveam program de scoala, mai flexibil. Iar gradinita era a unor romani, mi-au dat voie sa stau pe acolo cat vreau mai ales dupa ce am tras un plans ca la carte in prima zi (el ma asigura pe mine ca nu i se intampla nimic copilului, ea si cu inca o educatoare se invarteau pe langa Diana si toata gradinita se intreba ce s-a intamplat). M-am mai obisnuit de atunci, dar tot nu-mi place ca trebuie sa o las dimineata la gradi.
Hai ca am facut apologia gradinitei...trimit mesajul asta si revin.
Dana
gtexro spune:
Etichete, asa cum a zis Nelia, scrie-le cu marker. Eu nu i-am scris numele decat pe castron, farfurie, biberonul pentru lapte si canita/sippy cup. Oricum iau totul acasa in fiecare zi, are geanta ei special pentru gradi plus un rucsacel antitermic in care ii pun snacksuri, fructe (mi s-a spus ca au si ei dar nu ma pot abtine, ale mele sunt mai bune
).
Nelia, nimeni nu te intelege mai bine ca mine
. Cum s-a comportat Tudora la gradi?
OlgaT, mai stii ca nu ai acasa vreun campion mondial? Bafta maine la eco!
Beatrice, super excursie!
Pasta de dinti - Diana nu numai ca nu scuipa dar ii place sa o inghita; mereu ne certam, ca vrea sa-i mai pun...
Cornelia, ai niste copii isteti tare! Diana l-a imitat in vacanta pe sotul meu care s-a incaltat si a iesit pe usa camerei de hotel zicand "vin imediat". Eu "mesteream" nu stiu ce pe la laptop si o tot auzeam in spatele meu ca spune ceva...m-am intors cand s-a deschis usa si am vazut-o cum a fugit pe hol in pampers (se incaltase, in schimb) dar nu inainte sa-mi zica foarte serios "vin iaiat".
Danelutza, mie imi placea iaurtul cu fructe dar adevarul e ca e mai sanatos asta simplu (stiu, ele, fetele noastre ce e bun!).
Andutzy, sa-ti traiasca micul crestin!!!
Pana si eu am urmarit daca iese cineva castigator la loto de data asta, atata tam-tam au facut la tv cu faptul ca se castiga mai des inainte, interviuri, sondaje etc.
Cred ca am raspuns la toata lumea. O saptamana buna va doresc!!!
Dana
nelia spune:
Buna! Nu a reinceput Tudora gradinita pentru ca astazi a fost inchisa!
Noroc ca m-am uitat pe lista cu datele cind e inchisa (aveam eu o banuaiala, ca miine incepe anul scolar la pitici si se rearanjeaza gradinita, grupele etc.) si nu ne-am dus degeaba pina acolo. Asa ca, a stat tati cu ele acasa cit timp am fost eu la ecografie, iar miine vor incepe amindoua: Agata clasa I si Tudora grupa mijlocie, adica 2-3 ani (Sunshine i se spune). Agatei trebuie sa-i iau si abonament de copil pe mijloacele de transport, e tare mindra de acest lucru... dar mie tot nu-mi vine sa cred ca am fetita atit de mare!!!
![]()
La ecografie totul a fost in regula, a confirmat sexul, ba chiar a facut o poza speciala pentru tati in care se vede foarte clar putzica!
Cind am timp, le voi scana, dar nici de pozele din concediu nu am avut timp sa ma ocup (ne-am ocupat de casa si vreo luna de acum incolo tot asta vom face).
Pasta de dinti - Tudora scuipa, nu chiar tot, dar nu mai inghite cum facea inainte. Pina la doi ani i-am tot luat fara fluor, dar ultima oara cind am fost la dentist cu Agata si l-am rugat pe doctor sa se uite si in gurita Tudorei ca sa vada daca totul e in regula, l-am intrebat si de pasta de dinti. Si raspunsul lui a fost ca o pasta de dinti cu o concentratie mica de fluor poate fi chiar benefica de la doi ani incolo. Numai ca, pina la aceasta pasta cumparata din Romania, nu prea am gasit o pasta de copii mici care sa fie pe placul Tudorei.
Gata! Ma duc la treaba, inca mai am rufe de sortat, de aruncat, de calcat, de aranjat. Una din marile mele probleme sint rufele si incaltamintea. Am senzatia ca numai asta fac si tot nu sint in regula. Si trebuie sa termin de golit camera Agatei, ca sa o vopsim. Mi-a dat cineva un www.starhouse.ca/bedroom/" target="_blank">site cu mobila pentru copii, absolut superba, care din pacate nu se gaseste aici, in Quebec (unde nu gasesti nimic!), ci in partea engleza. Si vazind camerele de acolo, ne-am hotarit sa facem la fel cu camerele fetelor, adica alb si inca o culoare, iar la capitolul mobila sa ne descurcam cu ce vom gasi pe aici, poate in Ikea. Agata a ales acest www.starhouse.ca/images/bedroom/diamond_girl_532.jpg" target="_blank">gen de camera (in ultimul timp si-a manifestat atractia spre diverse nuante de mov) si Tudorei ii vom face ori portocaliu, ori www.starhouse.ca/images/bedroom/spring_flowers_521.jpg" target="_blank">verde deschis. Mi-a placut simplitatea din camere, adica sa facem doar un perete de culoare si restul alb si sa ne jucam un pic din accesorii (perdele, lenjerii, tablouri, covoras). Abia astept sa vad ce va iesi!
Andutzy, sa-ti traiasca micutul crestin si sa fie sanatos. Unde sint poze, ca mie mi-au scapat...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
24+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
omustata spune:
Cornelia-Doamne cat sunt de simpatici puii tai! Si ai mare dreptate, si mie mi se pare ca din concediu am venit mai obosita decat am plecat.
Olga si Maya (28.05.2005)
omustata spune:
dana-deci tu ai stat numai 2 ore in prima zi? Si ea a dormit ok fara tine acolo? Eu nu stiu ce sa fac. Vreau in prima zi sa stau cu ea toata ziua, dar nu stiu daca sa stau pana dupa-amiaza, sau sa o iau acasa dupa masa de pranz (aici au toate mesele asigurate). Nici nu am cu cine ma sfatui ca sotul meu zice ca prea fac caz de chestia asta. El zice sa stau cu ea pana dupa-amiaza sau, oricum, sa o las acolo toata ziua din prima zi ca sa nu fie derutata. Ma streseaza atat de tare toata povestea asta, parca o trimit la razboi
. Dar vreau neparat sa imi caut de lucru ca nu mai rezist acasa. Gradinita ei este mare cu multi copii, dar este o profesoara la 4 copii, ceea ce zic eu ca este ok. Am vazut si una asa cum spui tu, dar ceva nu mi-a placut acolo, de fapt nu mi-a placut de tipa, ca el parea ok.
De iaurt simplu Maya nici nu vrea sa auda.
OLgaT-te pup si ma rog pentru voi maine. M-am gandit toata ziua azi la tine.
Olga si Maya (28.05.2005)
OlgaTarziu spune:
Olga relaxeaza-te cu gradinitza. Totul va fi ok. Tony a bocit bietul 3 saptamani in fiecare dimineata. sa-ti spun cum asteapta sa plecam acum? Sta la usa si nu-l pot aduce acasa...
Nu sta cu ea ca o bulversezi doar. Tony a inceput cu 3 ore si la a treia saptamana am schimbat la 6 ore, etc. Acum sta 8 si nu are treaba.
As vrea eu Dana. Asa m-as putea pensiona si eu la 50 si sa am casutza pe malul marii si barca.
Mi-e ca o sa-mi manance ca pe grauntze nervii si nici nu o sa faca nimic. Glumesc.
Felicitari Andra. Sa-ti traiasca crestinasul.
Clara nasol cu dormitul. Cat trebuie sa stai cu gipsul?