va mai aduceti aminte de ...
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
quote:
Originally posted by ardeiash
o sticla cu pepsi? ,, io n-am primit-o!
s-auzim numai de bine! si
Nu??? Si atunci ce ramane asa de placut de amintit???
Andreea, mama de Filip si Georgia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Florentina Roman spune:
De 23 august nu am participat niciodata la manifestatii, dar mi-amintesc toamna lui '89, cand si-a anuntat tovarasu' vizita la noi in oras...Ne-au strans pe stadion cu niste placutze colorate, cam cum era cu esarfele, dar de data asta aveau aia care ne instruiau liste cu numele si locurile pe care stateam si era vai si-amar de cine gresea...ca il striga pe nume...
Si mai era in apropierea stadionului o fantana arteziana in forma de ciuperca, pe care au montat ei un fel de schele din lemn, care scartaiau si se indoiau la cea mai mica miscare, pe care ne-au cocotat imbracate in salopete rosii...
Insa lui Ceausescu putin i-a pasat de desfasurarea noastra si s-a dus la vanatoare intr-o padure din apropiere...
Noi ne-am bucurat ca am fost selectati ptr ca am scapat de practica agricola de la fiecare inceput de an scolar...
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Dinitin foarte frumos ai descris tarabele din parc, parca vad toate lucrurile in fata ochilor
Mie imi placea ziua de 23 august, abea asteptam sa ma trezesc si sa ma uit la tv la manifestatie E si ziua fratelui meu pe 23 august
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by Androixquote:
pai am povestit!
toata lumea era fericita! si chiar sarbatoreau ziua nationala! zambeau, erau fericiti!
imi placea atmosfera de sarbatoare, in general...
este vorba despre inceputul anilor 70... nu despre anii 80
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
ellej spune:
quote:
Andreea, mama de Filip si Georgia
Mi-aduc aminte, momeau un stadion intreg cu o amarata de sticla de pepsi, pe care cica o primea cel care "prestase" cel mai bine. Eram pe stadionul Cutezatorii (habar n-am cum s-o fi numind acum) si in final o fata a fost aleasa si s-a urcat in turn, unde i-au inmanat maretul premiu. Nu mai stiu daca s-a si baut acolo in timp ce se uitau toti la ea.
Evident, atunci nu sesizam grotescul situatiei si batjocura, n-aveam decat 12 ani cand am participat la prima mea (si ultima) parada de 23 august si ma bucuram ca scapasem de vreo 6 saptamani de scoala. Eram imbracati in costume populare si dansam.
Slava Domnului ca macar copii nostri nu mai trebuie sa fie umiliti de un sistem nemernic
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
denizel spune:
quote:
Originally posted by ardeiashquote:
pai am povestit!
toata lumea era fericita! si chiar sarbatoreau ziua nationala! zambeau, erau fericiti!
imi placea atmosfera de sarbatoare, in general...
este vorba despre inceputul anilor 70... nu despre anii 80
Akeeelaaaaa, io ma preda-aaau!!!! :-))
Traisca fericitii ani '70 din istoria patriei dragi!
![](bis.gif)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ardeiash spune:
denizel: nu cred ca trebuie sa iei in batjocura o opinie ... la vremea aceea eram copil si chiar asta vedeam: oamenii erau fericiti!mai apoi lururile s-au "stricat" ... intrebati-va parintii.. dar nu cred ca trebuie... ca am simtit cu totii.. chiar si copii fiind...
da chiar.. cam din ce an au inceput lucrurile sa mearga rau? neluind in seama cand a luat fraiele PCR in mana?!
ellej spune:
quote:
denizel: nu cred ca trebuie sa iei in batjocura o opinie ... la vremea aceea eram copil si chiar asta vedeam: oamenii erau fericiti!mai apoi lururile s-au "stricat" ... intrebati-va parintii.. dar nu cred ca trebuie... ca am simtit cu totii.. chiar si copii fiind...
da chiar.. cam din ce an au inceput lucrurile sa mearga rau? neluind in seama cand a luat fraiele PCR in mana?!
Ardeiash, da-mi voie sa-ti spun ca mi-am intrebat si parintii si bunicii. Si mi-au povestit cum comunistii intrau in clasa si ii exmatriculau pe cei cu parintii intelectuali (dintre care multi au ajuns la canal).
Si in grozavii ani '70 parintii mei, din motive de dosar, a trebuit sa aleaga intre agronomie, ase (unde pe vremea aia nu se duceau cei mai buni) si sport, ca n-aveau voie sa faca o facultate mai de soi.
Si tot comunismul le-a luat tot ce aveau si a dat-o afara pe bunica din invatamant cu "manie proletara" si cu mentiunea de "dusman al poporului"; iar celalalt bunic, fiind ca fusese ofiter in armata regala si luptase la Odessa impotriva rusilor a ajuns muncitor pe santier.
Si pot continua, dar nu are sens. Altora le-a fost cu mult mai rau, dar unora le-a fost si bine. Probabil ca aceia erau fericiti. eu eram copil deci nu pot spune ca am resimtit toate aceste lucruri ca un adult, dar le-am stiut si comparand acum cu amintirile altora de varsta mea realizez ca e mare lucru.
Vrei sa spui ca in anii '70 nu se ajunsese totusi la delirul din ultimii ani si ca mai gaseai o pudra, un ciorap mai ca lumea? Asta da, insa asta nu inseamna fericirea.
ellej spune:
Vrei sa stii de cand a inceput sa mearga rau? De prin '47, de cand au venit bolsevicii la putere.
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by ellej
[quote]Originally posted by ardeiash
Ardeiash, da-mi voie sa-ti spun ca mi-am intrebat si parintii si bunicii. Si mi-au povestit cum comunistii intrau in clasa si ii exmatriculau pe cei cu parintii intelectuali (dintre care multi au ajuns la canal).
Si in grozavii ani '70 parintii mei, din motive de dosar, a trebuit sa aleaga intre agronomie, ase (unde pe vremea aia nu se duceau cei mai buni) si sport, ca n-aveau voie sa faca o facultate mai de soi.
Si tot comunismul le-a luat tot ce aveau si a dat-o afara pe bunica din invatamant cu "manie proletara" si cu mentiunea de "dusman al poporului"; iar celalalt bunic, fiind ca fusese ofiter in armata regala si luptase la Odessa impotriva rusilor a ajuns muncitor pe santier.
Si pot continua, dar nu are sens. Altora le-a fost cu mult mai rau, dar unora le-a fost si bine. Probabil ca aceia erau fericiti. eu eram copil deci nu pot spune ca am resimtit toate aceste lucruri ca un adult, dar le-am stiut si comparand acum cu amintirile altora de varsta mea realizez ca e mare lucru.
Vrei sa spui ca in anii '70 nu se ajunsese totusi la delirul din ultimii ani si ca mai gaseai o pudra, un ciorap mai ca lumea? Asta da, insa asta nu inseamna fericirea.
tatal meu a lucrat la canal.. si nu vad nimic rau in asta! acolo chiar se platea mai bine ! cam dublu decat in alta parte.. asta daca vorbim de canalul dunare marea-neagra..
ce li s-antamplat bunicilor tai e groaznic.. insa nu cred ca prin anii 70..
noi, tuturor am avut de suferit ! mama mea a fost in aceiasi situatie: chiar au dat-o afara din liceu: nici n-a apucat facultatea... apoi a reusit sa revina.. ma rog..
sunt multe de spus... toate au fost groaznice.. si nu te pot contrazice, ce-i drept!
poate trebuia sa zic: in anii 70 am fost un copil fericit?! si-atat?
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)