Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (23)
Raspunsuri - Pagina 8
Mihael@ spune:
Amma, pt. scaunele apoase ti-a prescris ceva dr.? deci nici morcovul nu e o solutie...eu nu stiu ce sa fac, face efectiv lichid, nu mai ramane nimic pe scutec si nu stiu daca e normal...vad ca nici ceaiul de menta nu are mare efect...
in plus, astazi mi-am dat seama ca fata mea n-a mai supt nimic in biberon de cand avea 2 saptamani si am zis sa incerc sa-i dau ceai, da' ce a vrut? atata l-a mai mestecat, l-a lins, s-a prins de el dar de supt din el nu a vrut si pace..cred ca o sa fie o problema cand n-o sa mai alaptez, va trebui sa bea direct din canita, alta solutie nu vad...
mady, este prea mic ca sa aibe mese diversificate fara lapte la final...abia dupa 6 luni se inlocuieste complet o masa de lapte
Apropo de alaptat, la inceput, cand am vazut eu ce greu e, tot timpul cu teama ca n-am lapte, cu voci care intrebau daca se satura cu san, mi-am fixat drept tinta sa alaptez pana la 3-4 luni...parea asa departe..apoi pe la 3 luni ziceam ca o sa fiu multumita daca am lapte pana la 6..si uite ca se apropie si 6 luni si sper sa alaptez pana la vreo 9...mai vorbim atunci
Mihaela siStefania (19 martie 2007)
Varsta Stefaniei
martutza spune:
Coolutz JOS PALARIA! si un .Inteleg perfect.Si eu am trecut peste faza silicoane (am inca 2 perechi in casa si acum) si peste faza numita sotz si replici de genu:"ma duc sa iau lapte praf ca asta plange de foame" iar galactocil si ceaiuri cred ca am baut hectolitri.
Sa stii ca in luna a 4 a Victor a avut 2 saptamani in care a luat doar 50g (adiac 25g/sapt)si apoi la sfarsitul lunii a luat cate 125/ saptamana.Nici acum nu inteleg de ce.Dar nu i-am dat nimic in plus.Am cochetat 2 zile cu 1 lingurita de morcov si m-am lasat pagubasa - facea diaree.So...vezi cete indeaman constiinta ca oricum ai dovedit ca faci orice sacrificiu pt bb.
Mady nu avem baieti in familie.El e primul.Eu am surori si ele au fete.Sotul nu are frati sau surori.Dr. nu ma invatat si nu a zis nimic pana acum.Daca nu intrebam cred ca nici azi nu aflam nimic.Dar azi era doar asistenta si am stat mai mult de vorba.Dr e in concediu, astept vaccinul la 6 luni si intreb si dr.
Maresti treptat cu cate 5 ml cantitatea de suc si o reduci pe cea de lapte. Daca Sefu e de acord cu schema in cateva saptamani aveti o masa completa de fructe.
Amma eu nu tin mortis sa o fac.Eu vreau sa aflu ce e mai bine si cum e mai bine.Sa nu faca Doamne fereste vreo infectie si sa fie din cauza asta.
Ioana la fel zice si sotzu.Cica daca o sa conduc bine Dacia la masina straina o sa zic ca sunt experta ca ne orientam la un Renault sau Volswagen.Caut ceva cu portbagaj mare pt familion si cu climatizare, airbag, faruri de ceata, oglinzi incalzite si geamuri electrice si alte chestii pt sotzu..gen cai-putere si consum mic
Victor sa trezit pe la 4.40 ca niciodata a dormiiit.A papat si acum chitaie la jucarii.Merg si eu sa mananc si iesim afara.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
loradin spune:
pup toate fetele!!!
imi pare rau ca am disparut ca magarul in ceata! Stiu ca am pirdut multe discutii interesante dar sper ca voi recupera.
Noi suntem bine.Am avut musafiri o saptamana(niste prieteni din Franta).A fost foarte frumos insa si fff obositor.In final ne-am descurcat dar...sunt franta.
Despre Ana ce sa va zic? Parca e din ce in ce mai frumoasa(imi laud si eu puiul)si mai simpatica.Nu e zi de la Dumnezeu sa nu ma faca sa rad in hohote.A zis primul mama(de doua ori) vineri (cand eu nu eram acasa).Cu diversificarea nu am probleme.Mananca supa cu de toate(nu-i pasez ceapa in rest tot(cartof,morcov albituri,rosie ardei,dovlecel)+carnita de pui.Sa nu uit!Martuza[/blue]-avem progrese cu biberonul.Pe langa suc si ceai mai bea cu biberonul si cerealele.Nu vrea sub nici o forma laptele praf si apa.Mai incercam...
La cinci luni jumatate are 6830g.Nu este grozav dar nici rau.Mancarica ei preferate este piureul de fructe(mar ,nectarina si pepene galben cu branzica de vaci.Am sa citesc in urma sa vad ce le mai dai voi puiutilor vostri.Am sa incerc sa mai adaug acum niste poze cu piticul meu.Nu de alta dar mi-e teama ca o sa o uitati!
Mi-a fost tare dor de voi.Nu am fost prea coerenta insa sunt nauca.Am sa intru maine si va povestesc mai multe.Hai sa vad daca ma descurc cu pozele.Nu stiu sa le pun decat la semnatura.Tineti-mi pumnii!
Inchei urand si eu tuturor mamicilor si copiilor lor La multi ani ! pentru zilele de nastere.Sa fiti sanatosi si voiosi!
loradin
poze cu albinuta mea
madybulancea spune:
Deci Martutza,parerea mea e ca mai bine ii faci decalotarea...eu stiu un caz sigur in care unei tipe i-a facut baiatul fimoza si s-a laegat doctorul de ea ca de ce nu a fcaut decalotarea la baiat,asa ca....
Si o sa aiba o masa intreaga numai din suc sau o sa il trec pe pulpa????
Mihael@ mersi pt raspuns...
Poze Razvanelu
Mady cu bb Razvan Stefan 9.05.2007
coolutz spune:
rebiana- multumim pt aprecieri si pt sfaturi...de fapt unul din motivele pt care am inceput sa scriu pe forum a fost sa ma mai laud cu el putin...
martutza- hmmm daca asa stau treburile (adica si victor a luat mai putin in greutate o perioada)..atunci nu ma mai panichez nici eu ...numai ca la noi dureaza deja de ceva vreme semi-stagnarea asta...cine stie, poate isi revine
multumim,
andrea si andrei(6april2007)
Mihael@ spune:
Am uitat sa va zic...am gasit azi un fir de par in pampersul Stefaniei, il inghitise, desi am mare grija, scutur de nu stiu cate ori pe zi cearsaful si pernuta si toate cele...e posibil sa faca din cauza asta kk asa lichid ? sper sa nu-i ramana vreun fir pe-acolo sa pateasca ceva
Mihaela siStefania (19 martie 2007)
Varsta Stefaniei
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
Raportam si noi ca mancam cereale de 3 seri.De aseara le mancam cu lingurita...i-au placut si cred ca incepe sa se obisnuiasca cu lingurita desi i se pare acum ceva neobisnuit.Mananca, da pe ea, pune mana pe lingurita sa vada cum e, in gura, suntem pe scurt un mic porcusor.
KISS, sa stii ca Alexia cam facea asta cd am ramas eu cam fara lapte, incat sa nu-i mai placa ei sa traca.Adica nu mai venea asa de repede cum ii placea ei.Dc nu e nervos copilul si vezi tu ca s-a saturat n-ai de ce sa-i dai completare...Eu i-am introdus formula ca plangea si nu se satura....
DDANA, de ce ai tu cezariana pe verticala????Scuze dc sunt indiscreta...Si poti sa nu raspunzi..Insa e cam dubioas pt vremurile astea...
LEGUMELE, din cate stiu eu merg tinute o zi in frigider, asa pasate, adica fierbi o zi , una nu.
De la fetele care le tin la congelator, am inteles ca merg si asa desi , se lasa ceva apa la suprafata....
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-
anamana123 spune:
io cand l-am vazut pe andrei al lui coolutz, m-a izbit asemanarea cu victorash!!! sau sunt io dusa? nu seamana, voua nu vi se pare?
btw: bun venit noilor mamici!
de ieri ii dau si eu mariei fructe; adica zeama de la o nectarina, cu un mar copt si cereale. sa nu va imaginati ca baga tot. io pastrez in frigi si pt a doua zi, iar piureutul de legume l-am pastrat si o sapt in congelator. azi a facut kk cam tare, ceea ce e cam ciudat, ca niciodata n-am avut probleme cu kk.
voiam sa va zic ca am remarcat o chestie! medicii din ro sunt mai catlici ca papa cand e vorba de diversificare. aici pt 4 luni gasesti borcanele cu toate fructele posibile, inclusiv cele cu seminte mici ( capsuni, fructe de padure, kiwi etc). aici toti bbii papa si nu fac alergii! si nici nu se introduce treptat cate o lingurita etc. dai copilului putintel, dc ii prieste ii dai mai mult a doua zi etc.
mady, noi la 5 luni nu am reusit inca sa inlocuim o masa. dupa ce papa mancarica vrea neaparat si ceva laptic? io-s bucuroasa ca vrea, ca asa ajungem si noi usurel aproape de cantitatea de lapte pe care ar trebui s-o pape la varsta ei. chiar voiam sa va intreb cat lapte ar trebui sa mai bea, dar am gasit scris pe cutia de lapte praf ca dupa 5 luni tre sa pape 3 bibe pe zi, a cate 7 masuri de lapte fiecare. asta inseamna 705 ml de lapte pe zi! uraaaaaaaaa! reusim si noi!
loradin, ana sta f bine cu greutatea! maria are vreo 6200gr si mie mi se pare ca-i grasa! poate din cauza ca ma obisnuisem cu ea slaba tare si acum are niste picioroaieeeeee!
sapt trecute ma plangeam ca nu doarme din cauza de dinti( cred ca de fapt nu prea citeste nimeni mesajele mele dar io perseverez in a scrie, chiar si din joi in pasti); acum s-a linistit, insa e atat de energica ca ma zapaceste. se ridica singura in fund din sezlong si ne chinuim tare la masa. ca ea asa papa, in scaunu' ala! si mai nou, da cu kru de pamant!!! adica sta lungita pe spate si se ridica in pod si se lasa jos de nshpe mii de ori, pana ma ia cu ameteala!
stefanyia, pt ca noi suntem chele-chelioase si cu urechi clapauge, ne intreaba lumea dc e baietel! . io cred ca toti bebeii, pana la o anumita varsta (nu stiu care) sunt cam androgini, asa!!!
hai ca pe parcurs, imi mai aduc aminte si mai raspund. sper sa intelegeti ceva din ce scriu!
ela, nu e considerata febra pana la 37.5; dar maria mea ajunge si la 37.7. e mai fierbinte de felu' ei, cam ca raresu!
martutza, multam si pup pt intelegere! ( cu lenea din meu).
hai ca acum chiar ca m-am lungit!
pupam,
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica
anamana123 spune:
aaa! uite ca mi-a adus mihael@ aminte! i-am gasit si io de cateva ori in kk fire de par, o data chiar ii atarna unu' din fund si i l-am tras. m-as rade si io in cap, c-am vazut ca lui lumi ii sta tare bine! s-asa voiam sa fac chestia asta de vreo 13 ani!
chiar, voi credeti ca ar putea pati ceva de la fire de par de mama halite? nici io nu stiu cum reuseste sa le pape, ca tot timpul ma uit dupa ele in patutz, tzarc si alte locuri si i le scot din mana pe cele pe care mi le jumuleste zilnic...
ana, mama Mariucai (11.03.2007)
http://b1.lilypie.com/eEDwp2.png
www.sonia.as.ro" target="_blank">Sosonica
loradin spune:
Gata!! Am reusit sa mai pun poze in album.Sper sa va placa!
loradin
poze cu albinuta mea