Stelute de ian/feb 2007 (47) - felicitari Mira!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Mihaela uite ce am "cules" si eu in lunile astea tot citind si studiind problema...

LEGUME:

1) de la 4 luni:

morcov (tolerat si crud si fiert)
cartof (tolerat la borcanel)
yams (tolerat la borcanel)
pastarnac
telina (in supica de legume)
patrunjel (in supica de legume)
fasole verde (tolerat la supa de legume si pasirat si si la borcanel)
mazare (tolerat la borcanel)
ardei
dovlecel (tolerat la borcanel)
ciuperci
gulie (gaze)
conopida (gaze)
brocoli (incercat numai fiarta in supa de legume si pui o bucatica extrem de mica cam de 1 cm patrat, de incercat SINGUR fiert, totusi poate da gaze, nu e o graba cu el)
spanac (tolerat la borcanel)
salata verde
porumb

2) de la 6 luni:

rosii (alergene)
ceapa verde, numai fiarta si nu se face cu piureul de legume se fierbe numai cu celelalte legume si se arunca din supa sau piure

3) 12 luni:

varza (provoaca gaze)
fasole uscata (gaze)
usturoi
ceapa cruda
vinete (nu se stie, mai bine mai tarziu dupa un an)

FRUCTE:

1) de la 4 luni:

mar (face caca moale)
para (face caca f moale)
caisa (tolerat la borcanel)
strugure (baut suc)
piersica (tolerat la borcanel)
kiwi (tolerat la borcanel)
ananas ( sucul se dilueaza)
pepene verde, galben
mango
cirese
visine
avocado
afine (constipa)
coacaze (constipa)
banana

2) de la 6 luni:

zmeura (alergen)
mure (alergen)

3) de la 8 luni:
citrice (portocale, lamaie, grapefruit) - pentru ca pot fi alergene si iritante gastrice

4) de la 12 luni:

capsuni (f. alergene)

CARNE, OU, LAPTE, CEREALE:

1) de la 4 luni:

cereale pt bebelusi (fara gluten): (orez, orz, ovaz, grau)

2) de la 6 luni:

carne de pui (incercata si in supa de legume si la borcanel)
galbenus de ou (NU SE DA ALBUSUL! se fierbe minim 15 minute!)
derivate din lapte de vaca (ATENTIE! laptele de vaca se da numai de la 12 luni!)
iaurt
branza dulce
unt
smatana (cu branza, untul, smantana mai astept pana la 10 luni)
ficat de pui (dupa 8-10 luni)
carne de vita

3) de la 12 luni:

carne de porc
ou cu albus
miere (risc de botulism sub un an)
lapte de vaca
cacao

Fainoasele se evita la copiii cu greutatea peste medie

!!!- derivatele din lapte de vaca sunt ok pentru ca proteinele care dauneaza copilului mic sunt eliminate prin zar

A se evita untul, smantana la copiii cu greutate peste medie.

Carnea se fierbe, NU se frige.

Se alterneaza carnea cu oul. Nu se dau in aceasi zi si carne si ou.

P.S. (editat) - am vrut sa pun si un link cu mai multe informatii si bineinteles ca am fost acuzata de "reclama mascata"

Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lili, cum mi-a scapat vestea cea mare despre Darius???? Doamne ajuta sa iasa ceva cu propunerea asta, ma rog in continuare pentru micut. banii se fac...

Mihacarm, eu dupa astea doua ma ghidez in principal, primul e descoperit de la Messa, e super bun, are si retete, si info despre fiecare aliment in parte:
http://www.wholesomebabyfood.com/solids2.htm
are cateva chestii cu care nu prea sunt de acord, ti le scriu mai tarziu, acum is iar pe fuga!
si al doilea e asta:
http://www.cfs.purdue.edu/safefood/nutrition/babies.html
de la prietena mea.

Marybell, ma bucur sa te revad, cum este Erikutu scump?

gata, fug la munca, pup.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

conchita multumim de intrebare. Erik se simte mult mai bine, inca mai continuam tratamentul extern cu dezinfectat pielea seara inainte de culcare, dupa baitza, cu rivanol, apoi unguent baneocin si pe alocuri si pudra baneocin. vad ca de vreo 4 zile nu a mai aparut chiar nici o alta bubitza, nici de Impetigo nici de Varicela, mai sunt doar urme, care sper sa ii treaca in timp, sa nu ramana pielicica lui cu semne.

Marybell de Erik (23.12.2006) si Edy (22.06.1994)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Kate, maaaama ce chinuiala. Cred ca esti rupta saraca de tine! Iti doresc sa se linisteasca Ane cu dintii astia odata.

Conchita, multumesc de sfat. Dar nu noi avem pb cu mancarea. Am avut dar acum nu mai avem. A refuzat ieri piureul de dovlecel dar asta e pur si simplu pt ca nu i-a placut. Slava Domnului, mananca f bine. Messa, Liuda, Kate si Lili ziceau de pb de mancare.
Nu te simti prost ca nu ai tu nici o vina ca m-am ingrijorat de tremurat. Chiar n-are nici o legatura.

Marybell, ce inseamna ca o leguma sau un fruct sunt alergene? Ca pot genera alergii? Scuze dar chiar nu stiu si am auzit mereu.
Inteleg ca parantezele reprezinta cum le-a tolerat Erik, nu? Sa fie sanatos si cumintel.

Miha, daca tot faci branza din alt lapte decat ala pe care il papa bebe de obicei, de ce iei tot praf? Ca io oricum cand fac branza il fierb 10 minute, se fierbe si mama lui de lapte ... Intreb si eu.:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Buna dimineata fetele,
INTRU SA MULTUMESC PTR CADOUL VOSTRU PENTRU ROBERTICA,IMI CER SCUZE CA AM INTRAT TARRZIU INSA ROBERTA A FACUT OTITA DE LA BOTEZ PLUS ROSU IN GAT.COLAC PESTE PUPAZA AM AVUT SI ROBEOLA SAU CUM S-O NUMII.NU VA FACETI GRIJI TOTUL E OK ACUM.
MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU GESTUL VOSTRU ADMIRABIL IN NUMELE ROBERTEI, A LUI ROBERT SI NU IN ULTIMUL RAND AL MEU.
AM MAI AVUT PARTE DE UN INSUCCES VIS-AVIS DE PROBELE DE CARE VORBEAM.MAI INCERC O DATA PESTE3 SAPT APROXIMATIV CAND SPER CA TOTUL SA FIE ASHA CUM IMI DORESC.
VA PUP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

ajutooooor, stiti ca era una pe aici care se vaita ca se trezeste copilul noaptea?eeee, azi noapte tageam eu de el sa se trezeasca.
ma doare rau un san, ncii nu pot sa il ating, si daca ating vreunul din ei, incepe sa curga lapte.
programul nostru e asa: incep de la doispe' noaptea
1-2 lapte
4-5 lapte
6 lapte
7:10 trezirea ca incepe boul de deasupra sa bata cu ciocanul...
pana la 9 diverse tentative de lapte+ maraieli+ zambete+ gangureli
10-11 fructe
1-2-3 legume (cu aprox 50 ml lapte praf in ele)
seara, pe la 8 sau 9 cereale cu lapte praf.

undeva gresesc sigur... da' unde?.
dupa mesele de legume sau fructe incerc intotdeauna si tzitzi' dar nu mai vrea.

azi noapte nu am dormit, ca aveam doo baloane atasate care ma dureau. ce sa fac?
asta o fi noul model de sani? nu zic ca nu's frumosi, da' chiar asa durerosi?

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Shine, ti s-au infundat canalele, uof. deci, pune niste comprese caldute sau du-te la baie si lasa dusul cald pe sani si maseaza-te usor sa pompezi laptele. sau alapteaza-ti bebeul, nu conteaza ca doarme, pune-l la san ca trage prin somn fara probleme. nu te panica, trece. si mie mi se mai intampla cand sare Sonia vreo masa, ma trezesc cu balonase. :-)) cu programul nu gresesti nicaieri, doar ca ai putea sa alaptezi inainte de mesele solide, nu dupa. io asa fac, ba mai vrea lapte si dupa masa. hai ca vad ca ne scoala puii nostri cam la aceleasi ore. :-))

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

'Neata fetele, ne-am intors de cateva zile de la mama, au fost cateva zile de vis, David s-a simtit in largul lui si acolo, am facut baita, am mancat bine (inclusiv supa!!!!), se pare ca balaceala ii face bine. I-am promis mamei ca mai mergem sa stam cateva zile la ea la inceputul lui septembrie, si sa ne mai balacim, chiar daca merg doar eu si David. Drumul l-a suportat bine doar ca, vorba aia, am carat jumate de trusou. Va promit sa pun si poze, mai tarziu, cand ne intoarcem de la gimnastica si masaj.

MIRA, casa de piatra si toate cele bune ti le doresc, sa ai o casnicie fericita!

ALINA, iti tinem pumnii in continuare, eu cred ca ai sa reusesti!

LILISOR, tu daca vrei ajungi si pe luna, asa ca nu imi fac griji, soarta lui Darius e pe maini bune! Ma bucur ca ai deja un raspuns, sunt vesti minunate, bine ca ai convins-o pe Madalina sa-ti dea mana libera.

MARYBELL, ma bucur sa aud ca Erik e mai bine, cand va intoarceti acasa? Ieri sau alaltaieri a pus Messa un link la drgreene, si acolo am citit ca de multe ori impetigo este asociat cu varicela, doar ca cea de-a doua o determina pe prima, prin suprainfectarea bubelor. Oricum, sistemul imunitar al lui Erik a fost pus la grea incercare, aveti mare grija cu el, totusi incet-incet va trebui sa iesiti in lume.

MESSA, LIUDA, iar sunteti in greva foamei? Nu voi... fetele!

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Acum am o intrebare-rugaminte pentru fetele din Bucuresti, nu stiu daca mai tineti minte, tatal meu si sotia lui sunt acolo. Am nevoie urgenta de o persoana care sa-l supravegheze cel putin 3-4 ore pe zi pe tata, care in urma unor accidente vasculare cerebrale are perioade de absenta in care efectiv nu stie ce face, si mai nou face de toate, a si plecat de cateva ori de acasa lasand usa larg deschisa. Va rog, daca puteti sa ma indrumati sa gasesc ori o persoana, ori o agentie, mama mea vitrega a ajuns la capatul puterilor.

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput
Mergi la inceput