Mamici fericite cu mai multi copilasi (2)
Raspunsuri - Pagina 25
marimar spune:
Alina, mascarpone e un tip de brinza italiana, dulce si cremoasa ( ca frisca dar e mai groasa ca frisca). Sigur o gasesti la raionul cu produse italienesti. Nu se bate, se amesteca doar, cu grija.
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
marimar spune:
Gabi
am copiat ce am scris la un alt subiect mai demult:
Din ce am mai citit stiu ca e normal, mai ales la copii cu diferente mici de virsta, sa apara asemenea probleme.
E foarte important sa-i incurajezi si sa-i lauzi mereu atunci cind vezi ca se impaca bine, ca nu se cearta si ca impart jucariile. lauda-i cit de des posiil, pe fiecare in parte.
Incearca sa-i angajezi in activitati care incurajeaza cooperarea: sa aseze jucariile impreuna la locul lor, sa se ajute unul pe altul sa se imbrace sau sa se pregateasca sa iasa in parc.
Gindeste-te la jocuri si activitati in care ei sa joace diverse roluri si sa schimbe cu rindul rolurile: sa se joace de-a magazinul, sa construiasca o fortareata din perne, pune-i sa joace un joc in care unul e un animal feroce si celalalt un explorator care imblinzeste si se imprieteneste cu animalul.
Cind cei mici se cearta, o buna strategie este sa-i angajezi in activitati care sa-i incurajeze sa imparta: de ex pictura, desenul, plastilina.
Invata-i sa-si rezolve problemele singuri. Cit sint mici e dificil dar incurajeaza-i si invata-i sa se asculte unul pe altul si sa gaseasca impreuna solutii. la inceput poti sa-i trimiti in colturi diferite ale camereu sa se joace singuri daca nu termina cearta/lupta.
Si nu uita sa-i lauzi cit de mult posibil ori de cite ori reusesc sa-si rezolve problemele, sa se impace singuri.
E o carte f buna despre asta :" Siblings without rivalry "
de Adele Faber , Elaine Mazlish "
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Babee spune:
Salut mamici si copilasi.
A facut cineva prajitura aia?Ca eu astept sa "mananc" si de la altcineva.
Am fost astazi la control la doctor, e totul bine si se pare ca bebe e fetita.Medicul asa s-a pronuntat, dar 100% aflam la morfo.Am incredere in el si in experienta lui
.
Am mai calcat si astazi nitel, maine mai am putin si gata.Of rau e...
Hannen am citit la celalalt subiect ca te-ai necajit.Fii ferma si ignora-le.Si daca zic ceva cheama politia, ca sigur le piere cheful de "distractie".
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca
miraklucker spune:
buna seara mamici
Ieri dupa masa ne-am intors si noi din vacata.
Ne-am petrecut tare bine, a fost super, super in vacanta. sigur vom mai merge acolo. Noi care suntem mari colindatori anul asta nu am vazut nimic din insula...dar nici nu ne-am plictisit. A fost ....doar prea scurt. David a plans o zi intreaga ca trebuie sa ne intoarcem, pe Daria cand am dat-o jos din masina acasa, adormise, imi zice plangand "nu vreau acasa!!!![]()
Ii inteleg, daca nici noua astora mari nu ne venea sa plecam.
De doua zile " mesteresc" la poze Sardinia 2007 daca vreti sa ne vedeti.
E tare tarziu dar revin, saptamana asta sunt inca in concediu, deci sunt prin zona!!
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
adriana spune:
Mira, ce frumoase poze.. Si fetite tale sunt atat de dulci, cu parul cret
.. Daca n-as avea trei, m-as pune pe facut copii.. Stiu cum e... bine, adica![]()
Babee, felicitari pentru fetita... 
Noi am dat pe baietel si pe mijlocia la gradi, ca sa invete limba engleza.. Acuma mi se pare ciudat sa vin acasa cu un singur bebe
.. eu ii iau pe toti 3 cu masina si ii las pe la gradinita... Parca mi-au plecat la insurat toti si au ramas babalacii singurei acasa![]()
In rest, oboseala mare, Cornelia se scoala des in toiul noptii si are perioade de veghe, sta pur si simplu si trage de mine sa ne jucam,, iar eu sunt capie de somn
..
Acuma am inceput sa ne intelegem si noi cu astia mai mari, pot explica, spun ce ii doare, vorbim omeneste, rau e sa fii bebelus si sa nu poti comunica usor
..
Mai vreau un bebe, dar sa vina direct de la 2 ani..
Acum am o scurta pauza (tati s-a dus cu cei mari in curte sa se bicicleasca putin) si eu efectiv nu stiu ce sa fac... Adica de ce sa ma apuc mai intai
...
Cred ca o sa lenevesc putin
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
hannen spune:
Salutare mamici si burtici!
Babee,multumesc!Off,ce zi am avut,m-a ravasit complet!
Inca n-am facut prajitura,ieri am bucatarit mult pt. ca azi sunt super ocupata,mai am putin si plec.
Dimineata am fost cu Amira la spital,cred ca a racit.Are rosu in git si tuseste.
Cind prin o pauza o sa o fac,n-am mai facut tiramisu de vreo 3 ani!
mira,wellcome back!Ma bucur ca v-ati distrat!Ah,ce-as pleca si eu!
Feteleeeeeeee,a fost sotul meu ieri la politie ,la alte milioane de birouri
pt permisul meu.
Am trimis la traducator foaia prin care am imputernicit pe cineva sa-mi scoata noul permis(o vor,nu stiu de ce) ,permisul mi l-au tradus ei
si cind am foaia merg la test!Am scris si traseu!
Si GATAAAAAAA!Daca il iau,CONDUC!

Trebuie sa arunc vreo citiva ochi prin carte,ca nah am cam uitat semnele![]()
Abia astept!Maine cred ca am traducerea si cind imi fac curaj ma duc la testare!
Sa-mi tineti pumnii!Ca de nu,va boxez
Glumesc!!!![]()
Adriana,ai lenevit?![]()
eu am vazut azi un bb asa mic la spital si mi s-a facut dor!!Va vine sa credeti???![]()
Va pup,am plecat la scoala!
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
cornelia_laura spune:
Ne-am intors si noi de la munte. A fost frumos dar cam frig. Oricum baietii s-au simtit tare bine si nici nu au racit. Eu am avut ceva sperante luna asta ca mi-a intarziat cateva zile dar azi Z1
asa ca tot inainte.
Mira, bine ati venit! Am vazut pozele, sunteti o familie tare frumoasa!
Babee, felicitari pt fetita! Of, ce imi doresc si eu una...
Fata nasilor nostri(si nasa astora mici) are o fetita de 5 luni si era cu ea la munte asa ca am venit de acolo si mai hotarata pentru bb3...o dulceata e....
Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
cornelia_laura spune:
Poze de la munte:http://community.webshots.com/album/560649974PZGDPF?start=0 
Cornelia, mama sefilor Eduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
Mik spune:
Babee si eu fac des tiramisu, fii atenta totusi ca brinza mascarpone e foarte grasa. (asta ca sa echilibrezi mesele).
Poze de la inceput de scoala : http://family.webshots.com/album/560578067DOFFKH
va pup pe toate.
katik spune:
neatza si de la noi!
mira, vazut pozele! superbe! iar puiutzii sunt ca niste papusi!
cornelia, am vizionat si pozele voastre din concediu. foarte frumoase. ce mare este piersicutzul tau! merge tinut de o manunta deja!
mik, vazut si scolarii tai! frumos unt! fetita marceline parca este o printesica, stie sa pozeze
.
babee, eu inca n-am apucat sa fac tiramisu. mi-e gindul la el dar ai mei mi-au cerut sa fac galuste cu prune
si deseara asta trebuie sa fac, am cumparat vreo doua kilograme de prune, sa fie![]()
hannen, am citit si eu subiectul cu parcul. este ingrozitor, cum pot fi asa niste adulti (ce de multe ori numai parinti nu-mi vine sa-i numesc). io cred ca o pocneam acolo, in mijlocul parcului
.
fain ca au inceput sa se rezolve problemele cu permisul.tinem pumnii, cum nu?![]()
multa sanatate amirei, off-off, iara da-ti din boala in boala
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi