Mamici fericite cu mai multi copilasi (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Beyy,o sa va zic "clubul bocitoarelor" ca na,m-ati facut sa pling!
fomalhauti,alina si toate mamicile din club si din afara lui

mcrmiki,ce frumos ca te-ai apucat sa le citesti copiilor despre sexualitate!!
Stii,eu zic sa iti faci rost de carti de colorat,povesti,flash card-uri si sa ii pui sa coloreze,sa zica culorile,sa zica cuvintele (animale,pesti,flori...ce coloreaza ei).Sa cintati cintecele,alfabetul si alte cintecele scurte.Poti sa cauti niste postere cu body parts,alfabetul,zilele sapt.lunile anului,profesii...etc si sa le arati mereu.De asemenea poti sa le arati obiectele din casa de ex. phone,sofa,chair,table...si sa le repeti chiar dupa ce il zici in romaneste sa il zici in engleza.
Poti sa le cumperi niste card-uri ,asa cum ti-am zis si dupa ce faci un minim de cuvinte cu ei (de ex fructe,legume,culori,forme..)le pui pe jos si tu strigi cite o culoare,fruct,leguma ce ai in card-uri si ei sa trebuiasca sa o ia repede.Poti sa le faci cu puncte ,cine ia mai multe card-uri (inumarati punctele care pot fi niste nasturasi si e ocazie buna sa invete sa inumere) si cistigatorul primeste recompensa doua bomboane,iar cel care are mai putine card-uri,ca sa nu se simta "discriminat" primeste doar o bomboana.
Poti sa faci si shopping game.Tu esti vinzatoarea si ei sa vina sa cumpere cite ceva de la magazinul tau(fructe,legume din plastic)Daca ai cu cine sa faci jocul,cineva le da cite un card si ii intreaba ce e acolo si apoi ii trimite la magazin sa cumpere lucrul respectiv.Normal,magazinul e la doi pasi mai incolo in camera.
Daca mai vrei idei,spune-mi!
Hai ca m-am luat cu vorba si-am uitat ce vroiam sa zic.
Cine vrea sa ma vaza e posibil cred ca pe ym.Slabe sanse cu pozele

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Hai ca m-am hotarat sa scriu si eu....dar intru la grupa mica doar cu doi bobocei.
Asa de drag mi-e sa deschid subiectul asta de nu aveti idee. Eu am doi frati mai mici cu 8 si 10 ani....atat de mult mi-am dorit sa fim multi in casa....dar ei au fost mai mult copii decat fratii....am stat foarte mult cu ei ca dadaca....si acum ca eu am 1,60 m si ei peste 1,70 eu tot piticii mei le spun .
Acum sa povestesc de adevaratii mei pitici....pe Rares l-am facut imediat dupa casatorie....ne era urat la amndoi si ne plictiseam singurei ....hohoho si ne-a trecut ca 1 an si jumatate am avut sirena in casa. Cand avea Rares ceva peste 2 ani si jumatate am ramas insarcinata cu tot cu protectie si nu am stiut, cum faceam un tratament pentru rinichi....medicul a spus sa nu tin sarcina ca e compromisa......of cat am tras fizic si psihic .....cu depresii si hemoragii fara un motiv aparent. La vreo 9 luni iar o sarcina, dorita si constienta de data asta dar din nefericire la 6 saptamani s-a dus.....iar bocete, iar depresii si "prieteni" draguti care mi-au spus ca din cauza chiuretajului de dinainte ...asta mi-a fost pedeapsa . Altii spuneau sa nu mai fac copii ca si asa duc sarcinile greu. Cu Rares am stat la pat de la 4 luni.
Dupa 2 luni am incercat iarasi si a mers....dar a fost iar o sarcina ingrozitoare cu greturi...dadeam afara si dupa apa, am stat 2 saptamani cu perfuzii ca nu puteam manca nimic.
Dar si domnisoara mea era grabita cu iesitul si la 7 luni au legat-o acolo.
Au fost doua nasteri grele dar merita fiecare minutel de durere (fara pic de analgezice....) am doua minuni.....nu stau o clipa, dar va spun cu mana pe inima ca imi e mai usor decat cand era doar Rares mic. Cu toate ca se mai bat...de obicei Daria pe Rares....sau macar sa tipe chiar daca el nu ii face nimic.
Acum ce sa spun de 3.....intotdeauna mi-am dorit multi copii....dar ma gandesc ca suntem cu casa luata de un an si rate de nu le putem duce...noroc ca ne ajuta parintii si mai mare noroc ca la cei mici nu prea am de cumparat multe....in afara de dorintele lor personale pe care le satisfacem la greu toti ....mi-e frica ca daca il fac si va fi la fel de grea o sarcina? daca nu e descurcam....si nu in ultimul rand....daca ma fugareste sotul de acasa daca ii spun . A iar ceilalti sigur vor spune ca la Hannen (la mine nu ca sunt musulmuna) ca tot din cauza religiei fac multi copii....ete na sa spuna....ca nu ei imi cresc copii. Si atata timp cat eu ma chinui cu ei si nu am ajutor la cresterea lor din partea nimanui nu au dreptul sa ma judece.

Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Cami bun venit..uite ca ne intalnim si aici.

Mcrmiki o fi fost ieri ceva in aer?Ca si noi am mers la librarie sa ne uitam ce dvd-uri mai sunt, sa le puna Phillip pe lista dorintelor si am tras cu ochiul si la carti.Am gasit o carte:"ce se intampla la mami in burtica", cu poze, si multe detalii mai mult decat explicite-dupa parerea mea.Oricum i-am explicat pe imagini lui Phillip cum de e bebe acolo, ce face, cum arata, cum va fi cand se va naste..si a stat cu ochii si gura cascata la propriu.Am mai gasit o carte cu anatomia pentru copii, si i-am explicat cum e cu spalatul dintilor.Ca noi avem problema asta mai nou, nu mai vrea sa se spele.Ce de doua ori pe zi cum era obisnuit, nici macar o data.Si s-a cam speiat cand i-am aratat ca pot cadea dintii si ce fac bacteriile(dusmanii) pe acolo.Acum o sa vad daca a contat sau nu.

Cu limba engleza, iti spun ce am facut eu.Totul sa fie din joaca, nu stiu exact ce varsta au ai tai.Phillip intai s-a obisnuit cu desenele in engleza, a ajuns sa repete cuvinte.Repetam si eu cu el, ii explicam, apoi il intrebam cate ceva si a inceput sa isi dea drumul.Cel mai bine ar fi daca ar avea si alte persoane cu care sa se "joace" spunand cuvinte.Eu una nu ma grabesc, Phillip deja vorbeste doua limbi simultan(germana si romana), dar se si vad progrese.Din Octombrie oricum va merge la clasa bilingva si asta il va ajuta.
Hannen ti-a dat exemple foarte bune, dar uneori daca nu exerseaza nu i se va parea haios ce faceti voi acasa.La gradinita/scoala, nu fac nimic?Se merge mult pe audio, vizual ca asta e important la ei in perioada asta.

Revin cand imi amintesc ce trebuia sa mai spun..ca uit in ultimul timp

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

GABI si eu am probleme cu Rares cu spalatul pe dinti....si l-am speriat cu cazutul dintilor....numai bine ca mama isi facea dantura si cand a vazut-o a inceput sa planga....dar mai uita. A primit si periuta electrica cu spiderman pe el...dar tot il urnim greu la spalat.
Ce face printesa carliontata?

www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Fomalhauti, Alina si pe mine m-au podit lacrimile.
Alina si la noi e cam la fel....parintii mei au doua fete si amadoua asa departe de casa.
Mama si-a tot dorit nepoti. Era tare nerabdatoare sa ne maritam si sa-i facem nepoti. Dupa ce sora mea s-a maritat si eu eram in "tratative" mai mult pentru ea, ne tot zicea "ce credeti ca asa de repede vin copii" (ea ramasese cu mine dupa vreo 6 luni de incercari). Asa ca am asculatat-o!!!.........si am ramas amandoua gravide la diferenta de 1 luna. Pentru nastere si-au programat in asa fel sa fie la amandoua cu noi. In 2002 inca era destul de complicat sa iesi din tara, vize....dar au reusit. Au mers in Franta 3 saptamani au fost acolo cand s-a nascut prima lor nepotica, si de acolo au venit la mine si au fost si aici cand s-a nascut primul lor nepotel.....defapt si singurul.Mama plange de fiecare data cand vine si cand pleaca de la noi sau de la sora mea....la fel cand suntem noi acasa. Are 5 nepoti dar sunt asa departe de ea. Noroc ca vine cel putin odata pe an la fiecare cate 1-2 sau chiar 3 luni.
....si apoi la toate celelate 3 nepoate a venit cand s-au nascut, chiar si la Selin pe care la inceput nu si-a dorit-o chiar deloc!!!! ............acum spune ca "e cireasa de pe tort"
Nicoleta bine ai venit si felicitari pentru bebe2. Lasa nu-ti mai face griji o sa fie bine, sa vezi ce ajutor de nadejde va fi Stefan, doar ai baiat mare!!!
Hannan apropo de vecina ta.......chiar si musulmanii isi doresc fetite. Deasupra noastra in casa locuieste o familie de irakieni cu....8 baieti. Si-au dorit tare mult o fetita dar din pacate nu a iesit. Ultimii doi sunt gemeni, care nici macar identici nu sunt. Mama lor de fiecare data cand vede fetele mele le ia in brate. II e tare drag de ele.

....off trebuie sa plec, bagajele inca nu sunt gata, casa e intoarsa cu fundul in sus si noi la noapte plecam in vacanta. Am emotii, noi pana acum nu am zburat cu copii, mai ales ca la ora 5 trebuie sa fim in aeroport, mai face si pana acolo o ora cu masina.

v-am pupat.!

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

fetelor in sfarsit am reusit sa pun pozele realizate in concediul la oradea si escapada noastra la stana de vale

sunt cam multe dar va urez vizionare placuta...

http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

OANNA cat de dulci sunt puiutii....de fapt sunteti o famile tare vesela.....jos palaria din partea mea. Mi-a placut un filmulet in care se jucau cu cearsaful de la pat....ca niste pisoiasi, de tati cu minunile in brate nici nu mai spun, iar pozele cu voi 5 sunt perfecte.
Ma gandesc cu groaza cat de greu trebuie sa va fie. O prietena cu gemeni caruia ii tot spuneam ca eu nu m-as fi descurcat cu gemeni imi raspunea ca ei ii e mai usor ca au amandoi aceleasi nevoi si ei i se pare mai greu la mine unde sunt doi cu nevoi total diferite ....na fiecare cum simte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Oana tare dulci sunt puii..pe mine ma amuza cand stau toti 3 in patut..niste scumpi.Sa fie sanatosi si sa va bucure toata viata.

Mira cred ca deja ai plecat.Vacanta placuta si drum bun.Nu te speria, le va placea mult cu avionul si vor fi cuminti.

Gabi25 pai ce sa faca Pisi?(pentru restul fetelor, asa e alintata Rebecca noastra).Il trage toata ziua pe sot sa o plimbe(sa o tina de manute, ca il duce ea unde vrea), asta e topit tot dar si cocosat, inca ii e frica singurica sa mearga, si in sfarsit i-au iesit 2 dinti.Ei dorm acum, eu cucu bau ca a fugit somnicul.Si bebe falfaie in burtica,cred ca i-a placut mancarica de la pranz

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

si noi avem probleme cu spalatul pe dinti, cu greu ii urnesc la operatiunea asta. si deja baietii au cateva carii, nu stiu ce sa fac cu ei.
fetelor, am gasit niste poze cu familia Duggar, poate ati auzit de ei, au 17 copii si inca mai vor. mi-au placut pozele lor, asa ca vi le arat si voua: http://www.duggarfamily.com/photos.html

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Fetele,vroiam sa va scriu ceva da` am primit un fax de la directoarea unei scoli si ne tavalim pe jos de ris ,barbata-miu citeste si eu la pc nu ma mai pot concentra .Ia ascultati "the theme for september is kitchen ,chopsticks,cup...flying pan"
De dimineata se chinuie sa-mi trimita mail,a reusit la 10 noaptea sa-mi trimita fax cu specificarea"e asta adresa ta de mail ...amila@yahoo..

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput