Mamici fericite cu mai multi copilasi (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

babee, bun venit in club! sa stii ca este un club special, nu oricine are acces! este ca in cluburile selecte!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Babee, stai, ouicutza, linistita ca si eu am avut parte de comentarii din astea :
- mama (proprie si unica) : da' la ce-ti mai trebuie 3 ?
- soacra (la care nu apelez nici daca-s pe moarte) : de ce nu-l dati afara ? ca ea a facut 3 fiinda nu erau conceptionale pe vremea ei.

Acum mama e foarte obisnuita sa vada aici familii cu mai multi copii si mai ales sa vada ca ma descurc foarte bine.
Soacra nu i-a facut totusi aceleasi comentarii timpite fiica-sii cind a avut si ea 3.

Roxana, eu cel mai tare ma supar de la pozne de monstri-mici. Imi vine sa dau de pamint cu poci spune ce ... Aseara aveam niste ciuperci puse la uscat in cuptor pentru iarna si cel mare are idee geniala sa mareasca temperatura ! M-am tipat la el, l-am trimis in camera lui si am bodroganit singura in bucatarie pina mi-a trecut. Apoi l-am coborit in bucatarie si i-am explicat sa lase fanteziile la bucatarie.

Fomalhauti, si eu eram la scoala cu o multime de fete pe care le chema ca mine, si le-am ales la copii nume rare, dar la stele nu m-am gindit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut mamici cu multi copii. Intru sa citesc ce mai scrieti de mult timp, eu am un nazdravan de 4 ani si 7 luni, bebe 2 e pe drum (7 saptamani). Mai fur idei de la voi (nu va suparati pe mine), dar sunt cam speriata ca nu ma voi descurca din primavara incolo... Sincer, va admir ca reusiti sa faceti fata, uneori ma gandesc si la bebe 3, dar ar insemna sa devin casnica o vreme si nu stiu...
Multa putere si energie in continuare si scrieti "retete", sa mai afle si altii.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Mik..pai soacra mea chiar n-a zis nimic, vorba sotutlui:a reactionat mult mai bine decat parintii mei.Cam pe-acolo e buba, eu a trebuit s-o pregatesc moral pe mama ca il vreau pe-al doilea..la al treilea nici n-am mai indraznit sa-i zic in fata, i-am spus lui tata.

Nicoleta dar cine-ti spune ca daca ai 2, 3 trebuie sa fii musai casnica?Uite eu lucrez part time, inca vreo doua saptamani, apoi stau acasa si ma pot intoarce oricand dupa ce nasc.Pentru mine a insemnat mult sa ies, sa am si alt mediu de cateva ori pe saptamana, sa aduc si un ban in casa si sa-i las si sotului posibilitatea de-a sta mai mult cu cei mici.Si a functionat, nu mi-a cerut nimeni sa stau doar acasa.Si voi face asa pana vor fi toti la scoala, si ma voi gandi apoi la un job fix .Pana atunci nici nu ma gandesc, vreau sa fiu cu ei , cateva ore pe saptamana pot fi plecata, dar nu 8-10 ore zilnic.

Capra cu trei iezi iti multumesc...stiu eu ca e un club special

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Of, of, cum imi mai amintiti de tata....A murit in ianuarie. A fost un om deosebit dar niciodata nu a putut accepta ca am facut mai mult de un copil (hai, doi). El si-a dorit un singur copil ca "sa-i poata oferi totul". Si mi-a oferit multe, multe, tot ce se putea cumpara cu bani in Romania lui Ceausescu....Si eu le-as fi dat pe toate numai sa am si eu o sora...Eram destul de marisoara si stiam ca mama face chiuretaje si plangeam si o rugam...

Cand am ramas insarcinata a doua oara tata a spus: "Cam repede... Poate ar trebui sa mai asteptati.." Eu eram deja gravida....Dar la a treia sarcina...Vai, ce scandal a fost. La inceput nu a indraznit nimeni sa-i spuna, apoi m-a vazut la mare...La a patra sarcina mi-a oferit o masina daca fac intrerupere. Va jur ca era un om extraordinar, dar pur si simplu era convins ca fac rau, ca le fac rau copiilor. La a cincea sarcina nu m-a primit la el in casa 8 luni. De cand a aflat ca sunt gravida pana cand avea copilul mai bine de 3 luni. Intr-o zi i s-a facut foarte rau, varsa si abia putea sa vorbeasca si tot ce ii spunea mamei era "Nu o chema."

Si apoi a venit cea de-a sasea sarcina...Era deja bolnav, avea multe probleme, nu a mai observat ca sunt gravida. Toata lumea se mira ca nu vede, aveam o burta imensa si el ma certa ca "m-am ingrasat". A aflat abia in ziua in care am nascut...M-am dus la parintii mei aproape imediat dupa ce am nascut si tata nu inceta sa spuna : "Vai, da' urat mai e." Probabil acum, cand mititelul meu merge pe piciorutele lui, l-ar fi iubit, asa cum i-a iubit pe toti ceilalti.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Formalhauti

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Fomalhauti curajoasa esti . Si pana la urma si-a acceptat nepotii si i-a iubit? A existat o relatie frumoasa intre ei? Din cate scrii despre el a fost ceva special intre voi, cred ca te-a durut faptul ca el nu-ti accepta decizia in privinta numarului de copii pe care ti doreai.
Nicoleta bine ai venit printre noi. Sarcina usoara!
Oanna ma bucur s-a razgandit bona si ca nu iti mai este chiar asa de greu. Si eu am mai citit la acel subiect, am descarcat filmul, dar inca nu am reusit sa-l vad, poate in week-end daca ploua si stam mai mult prin casa.
Hannen mai poti? Vad ca bolile se tin lant de voi, sper sa se termine si sa nu mai aveti parte de alte boli. Asteptam poza cu tine tunsa si vopsita.
Marimar imi place foarte mult cum gandesti, ai o de la mine, imi place sa citesc postarile tale.
Pe unde mai sunteti fetelor care nu ati mai scris de mult? Sper sa sunteti bine si ca doar timpul limitat este de vina.
Astept sa ne povesteasca cineva (daca este acel cineva) cat de frumos a reactionat familia atunci cand s-a anuntat ca va avea mai mult de doi copii. Sau sa ma consolez cu ideea ca provenim dintr-o societate in care avortul era considerat metoda contraceptiva, asa cum spunea Hannen?
De mult tot vreau sa va intreb daca aveti idee cum sa procedez cu copii mei, as vrea sa-i invat engleza, dar sa fac in asa fel incat sa nu se plictiseasca. Am doua CD cu engleza pt copii, dar ei nu vor decat la animale, pt ca astea le plac, pe cand eu as vrea sa-i invat cat mai multe cuvinte, ma gandeam la o metoda prin joaca, dar sunt lipsita de imaginatie la ora actuala.
Hai sa va povestesc, ca azi am avut prima jumatate de ora de educatie sexuala cu baietii mei, cei mari. De la un timp mi-am dat seama ca Bogdan incepe sa fie tot mai interesat de fetite, ca se uita cu coada ochiului la ele si m-am gandit ca ar fi cazul sa vorbim despre sexualitate. Asa ca am fost la librarie si am cumparat cartea sexul povestit celor mici si azi le-am citit. A fost destul de bine, au fost interesati, mai ales Bogdan care intelege mai multe, inca mai avem de citit si am picat la intelegere cu el ca de fiecare data cand are vre-o nelamurire sa vina sa discutam despre orice. Sa vedem cum va reactiona cand ii voi citii cum se fac copii si pe unde ies. O sa va pove.
Pana atunci va urez un week-end placut si sa ne "auzim"cu bine.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

fomalhauti, si de la mine!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Am citit totul
Bine ati venit in clubul select la fetele noi noute!!!!!
Fomalhauti,imi pare rau ca ai avut asa experienta cu parintii tai.Dar eu cred ca parintii reactioneaza asa,din dragoste pt noi.Vor sa ne scuteasca de greutati si probleme.Si nu isi dau seama ca de fapt ne ranesc prin aceste "sfaturi"

Hai sa va zic ca la noi a fost totul OK,ambele parti au reactionat normal.
Mama mea dimineata imi zice visul care l-a visat in noaptea respectiva "precum ca ,ea il avea in brate pe Samuel(primul copil),si apoi a aparut inca un bb(fetita) la ea in brate un pic mai micut"
Eu,m-am pus la suspiciuni si am trimis sotul dupa test,era si ziua sotului in acea zi.
Si ce credeti????????/ sigur ca au aparut 2 liniute rosii.Am avut emotii,si am inceput a plinge....... de frica.Samuel avea 5 luni si era un bb foarte plingacios. M-am dus la mama si i-am spus ca visul ei s-a inplinit chiar in acea zi..........vor mai fi inca o data bunei.
Si sotul s-a ales cu un cadou de ziua lui. Intr-adevar a fost o fetita.Si seamana leit cu bunica sa. Toti care o vad acuma,chiar si la 4 ani,zic ca o vad pe mama mea.

La a 3-a sarcina,peste 1an jumate,iar a fost o surpriza(folosind contraceptive).Ii spuneam mamei ca ceva nu este in regula,dar ea era mai calma de cit mine.Cind am mers la medic si am aflat ca este sarcina,iar am avut soc.Dar se pare ca mama mea simtise ea mai bine de cit mine.Si ma certa ca pling.Mi-a zis ca totul va fi bine.
Si uite ca a 2-a fetita seamana cu tatal meu si soacra mea.
Da,sa va zic si reactia soacrei(care are siea 3 baieti): ei lasa dragul mamei,ii veti creste cu ajutorul Domnului.Eu am visat ca voi veti avea 3 copii
Si stiu ca ele se gindeau,"of sarmanica,ca nu ii va fi usor",dar si erau bucuroase ca vor avea mai multi nepoti.In special soacra,se bucura ca am umplut-o de fete.
Dupa cum v-am mai povestit,parintii mei m-au ajutat mult la cresterea copiiilor.Si mereu au fost foarte apropiati de nepoti.
Acuma, dupa un an de cind suntem departe de ei,ei sufera foarte mult(am si lacrimi cin scriu) dupa copii.Tatal meu nu poate vorbi la telefon nici cu mine nici cu ei.Cum ne aude vocea,il bufneste plinsul si il apuca inima.Si copiii mereu intreaba de bunei si imi zic ca vor inapoi in tara,doar sa vada buneiii,(of,iaca am inceput si eu a boci).
Si soacra tot plinge,de fiecare data cind o sunam.

Uite cam asa e povestea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alincic spune:

Iarasi eu
Sa-mi termin gindul.
Dupa ce ne-am casatorit,eu ii ziceam sotului ca imi doresc 4 copii.Eram topita cind vedeam familii cu multi copii.Poate ca mereu am simtit lipsa unei surori,fratele fiind mai mare cu 7 ani si celalt mai mic cu 15 ani.
Acuma mereu ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat copiii asa cum a fost(cu diferenta mica intre ei).Si ne-a dat de toate pt ei.
Acuma tot mai des ma prind gindindu-ma la al 4-luea.Nu stiu de ce,dar imi pare ca va fi cindva si bb4.

Acuma,va las si pe voi sa mai povestiti.

Mergi la inceput