Curat-murdar, Base ! Suna mai bine ?! :)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Priscilla spune:
Bravo Base,te sustin
In tara mea,nu-s un strain!
Iolanda, de printesica,Alexandra,17 iulie 2006
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
kim222 spune:
[/quote]
Si, sincer , eu as promulga o lege prin care toti cetatenii de alta nationalitate , sa dea examen de limba "materna", ca doar nu traiesc nici in Germania, nici in Ungaria, traiesc in Romania. In Lacul Rosu, la un chiosc ordinar, o mamica a cerut o sticla de apa pentru fetita ei, ce-i drept in romaneste si vanzatoarea se facea ca nu intelege, iar copilul plangea... Nimic. A venit taica-su si a luat-o la injurat si A INTELES.
Nu stiu sincer, poate nu gandesc logic sau rational, dar chiar nu mi se pare corect sa merg la Brasov, Satu-Mare, Harghita, etc. si sa trebuiasca sa stiu maghiara sau alte limbi straine, ca sa imi procur cele necesare. Hai, sa fim seriosi ! Hai, sa le dam un deget, ca o sa ne trezim cu stat in stat , acusica !
nasha pungasha
[/quote]
eu chiar nu te inteleg..zau ...pai tocmai asta face /vrea Basescu...sa te ajute sa te faci inteleasa in tara ta
..
Gabbriela spune:
eu nu va inteleg supararea... nu e bine ca vrea ca acei copii sa invete ro, sa poata folosi ro si sa poata vb corect si in ro?
Vreti sa ii lase in pace si sa nu invete nici o data ro, si sa te trezesti cu genearii care vb numai maghiara in acele colturi?
Zau asa.. ce va deranjeaza de fapt, modul cum e sc articolul, sau ideea dumnului Basescu?
Ideea mi se pare geniala.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Mie nu mi se pare nimic rusinos,mai bine schimba titlul subiectului ca sa nu ni se faca noua rusine pina la urma.
Eu cred ca tu ai tras cu urechea la "Radio Shantz"(stii tu care),de aia refuzi sa te dumiresti ,dar domnul Basescu nu zise nimic grav,din contra.
Hannen mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Donia spune:
quote:
Originally posted by women13
Nu stiu sincer, poate nu gandesc logic sau rational, dar chiar nu mi se pare corect sa merg la Brasov, Satu-Mare, Harghita, etc. si sa trebuiasca sa stiu maghiara sau alte limbi straine, ca sa imi procur cele necesare. Hai, sa fim seriosi ! Hai, sa le dam un deget, ca o sa ne trezim cu stat in stat , acusica !
nasha pungasha
Simpla curiozitate, ai fost vreodata in Brasov? Daca da, ai simtit nevoia unui ghid de calatorie romano-maghiar?
Hai sa fim foarte seriosi, am trait o viata in Brasov si nu m-am lovit niciodata de probleme cu maghiarii. Am fost des si in Sfantul Gheorghe si desi mi se adresau initial in maghiara, vanzatoarele treceau imediat la romana atunci cand eu le spuneam ca nu inteleg maghiara. Ca mai sunt cazuri izolate, nu spun ca n-or fi, dar nu generaliza, asta nu e o problema reala a Romaniei.
Si doi la mana, in Canada exista scoala in limba romana pe care o subventioneaza guvernul canadian. Si de poloneza, de spaniola, de italiana si de orice altceva mai vrei. Singura cerinta e ca numarul elevilor inscrisi sa fie de minim 25.
Asa cum exista si scoli gratuite de limba engleza, sau scoli de franceza in care invataceii primesc chiar o suma de bani.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Llaura spune:
Donia, asa e cu Canada, dar iti dai tu seama cat de repede engleza, respectiv franceza vorbite in Canada, vor ajunge limbi moarte?
Limba romana bine protejata le va supravietui fara indoiala!
Traiasca si infloreasca goana dupa voturi!
petra spune:
Cu multe ne-a uimit Basescu asta si nu-i de mirare nonsalanta cu care face niste declaratii fara rost si necuvenite unui presedinte de stat ! DAr pe BAsescu nu-l doare gura !
Peste tot in lume minoritatile trebuie sa invete si sa stie limba oficiala a statului respectiv si fara nici o urma de rasism consider ca asa trebuie sa se intample si cu maghiarii din Romania. Dar daca presedintele Basescu le da apa la moara cum se zice normal canu-si vor bate capul sa invete limba romana si vom ajunge sa mergem la Tg. Mures de ex. cu translator dupa noi sau invatam noi maghiara, asa ca un "english as a second language"! Frumos ar mai fi !
tlaura spune:
Nasha,nu am inteles de ce te-ai suparat asa pe Base? E posibil ca nu erai lamurita total, asa e cand auzi din surse nesigure; acum e ok? Pentru ca mie mi se pare normal si corect sa fie asa.
Petra, mie nu mi se pare ca Basescu le-a dat apa la moara vreodata.
Numai bine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/violeta69/violeta69.jpg)
violeta69 spune:
mai,ia aveti voi grija ce vorbiti de Basescu....da?!!!!
mie nu mi se pare aiurea ce a spus(normal,nu?)...
e vorba de faptul ca etnicii maghiari nu cunosc de nici un fel limba romana si atunci tb sa o invete exact cum ar invata un roman(sau altceva) limba chineza....de ex.
tot e mai bine decat deloc....
sigur,logic ar fi ca lb. romana sa fie obligatorie de la gradinita,dar cu cine daca nu au cadre didactice specializate....
cred ca daca cineva ar indrazni sa vorbeasca romana (prin unele zone) ar fi pus pe fuga.
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
alipiticot spune:
De obicei nu prea comentez dar aici deja ma supar cand e spus "rusine" pt nimic rusinos.Si eu sunt perfect de acord cu ce a spus base.Si peste cateva zile plec la balvanyos intr-o comuna numai cu populatie magiara,am fost si in oradea, la tel am vb la balvanyos si nici macar in gluma nu pot spune ca am fost tratata altfel decat cum trebuie.Sa nu mai zic ca nu am ascuns cu nimic accentul de moldova,iar la bucuresti am patit-o cu taximetristi si chiar cu altii,nu vreau sa nasc polemici,dar au fost ironii...deci bravo lui base,bravo magiarilor ca pot avea o comunitate in care se pastreaza limba ani si ani,oare chiar nu aveti prieteni care stau in italia dupa 10 ani sau in alte tari si deja se fac ca nu mai stiu limba romana???sincer apreciez omul iar unii romanii sunt mult prea parsivi si uita romana dupa cativa ani afara,dar magiarii intr-o tara straina nu uita limba ci chiar o invata inca si copii de la cel mai mic la cel mai mare.Eu am vazut copii de romani plecati care au venit in vizita si nu stiau deloc romaneste(4-5 ani copii).Nu ma refer la comunitatea de aici ci strict la cunostintele si prietenii mei plecati.
Si inca o chestie...daca ei cand merg in alta localitate in tara SI A LOR, nu stie nimeni sa le raspunda SI IN LIMBA LOR cum credeti ca se simt??? Si daca ei intr-o tara plina de romani nu si fac probleme ca undeva,candva,vor cere o apa si nu i va intelege nimeni,va faceti voi probleme pt un concediu ca nu ve-ti fi intelesi?Ca romanii din zona oricum stiu si magiara si se inteleg cu ei,numai noi astia mai de departe suntem mai cu mot si avem pretentii sa stie ei romana...
Scuze daca tonul a fost putin aspru dar iar se nasc o multime de polemici si acuze pt o chestie absolut normala pe care a facut-o presedintele..... asta daca am suparat pe cineva,nu vreau cearta.va
pe toti.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos