Curat-murdar, Base ! Suna mai bine ?! :)
![](images/user_woman.png)
Lamuriti-ma voi , ca eu refuz sa ma dumiresc :
http://www.protv.ro/stiri/social/presedintele-basescu-declara-romana-limba-straina-in-secuime.html
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Andrada spune:
quote:
Initial creeata de women13
Lamuriti-ma voi , ca eu refuz sa ma dumiresc :
http://www.protv.ro/stiri/social/presedintele-basescu-declara-romana-limba-straina-in-secuime.html
nasha pungasha
Se practica in toate tarile care au populatie de alta limba materna. English as a second language, la fel si germana, franceza...etc.
E "straina" sau "second language" ptr cei care n-o stiu, nu ptr cei care o au ca limba materna.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
danyce spune:
Nasa, nu inteleg ce e asa de greu de priceput. Mie mi se pare o idee buna si mi se pare fireasca aceasta interpretare...ca limba romana e ca o limba straina pentru copiii din comunitatile maghiare, unde se vorbeste doar limba maghiara.
Chiar nu stiu de ce ar trebui sa-i fie rusine lui Basescu pentru ca isi expune parerea si propune o solutie pentru predarea si invatarea limbii romane in comunitatile de maghiari.Rusine sa le fie doar celor care critica, fara a veni cu solutii viabile de nici un fel!
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
women13 spune:
quote:
Originally posted by kim222
Nu este nimic de neinteles..a spus ..."ca si cum"...citeste cu atentie...
Eu am citit cu atentie. Problema este alta: eu astazi nu am avut timp , nici sa respir, deci nici de stiri nu am avut timp. Am auzit comentarii la oameni prin diferite locatii prin care am avut treaba. Nu eu nu inteleg, ci Marea Majoritate a lui Lapusneanu. Si, sincer , eu as promulga o lege prin care toti cetatenii de alta nationalitate , sa dea examen de limba "materna", ca doar nu traiesc nici in Germania, nici in Ungaria, traiesc in Romania. In Lacul Rosu, la un chiosc ordinar, o mamica a cerut o sticla de apa pentru fetita ei, ce-i drept in romaneste si vanzatoarea se facea ca nu intelege, iar copilul plangea... Nimic. A venit taica-su si a luat-o la injurat si A INTELES.
Nu stiu sincer, poate nu gandesc logic sau rational, dar chiar nu mi se pare corect sa merg la Brasov, Satu-Mare, Harghita, etc. si sa trebuiasca sa stiu maghiara sau alte limbi straine, ca sa imi procur cele necesare. Hai, sa fim seriosi ! Hai, sa le dam un deget, ca o sa ne trezim cu stat in stat , acusica !
danyce spune:
Andrada, ai dreptate. Si eu am invatat olandeza, urmand un curs numit "Nederlands als tweede taal" (Olandeza ca a doua limba/ "second language" adica, exact cum spuneai mai sus).
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
A zis cineva ceva de Base???
Ia avetzi de grija...
Elle_seb
May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
ina_nz spune:
quote:
Eu am citit cu atentie. Problema este alta: eu astazi nu am avut timp , nici sa respir, deci nici de stiri nu am avut timp. Am auzit comentarii la oameni prin diferite locatii prin care am avut treaba. Nu eu nu inteleg, ci Marea Majoritate a lui Lapusneanu. Si, sincer , eu as promulga o lege prin care toti cetatenii de alta nationalitate , sa dea examen de limba "materna", ca doar nu traiesc nici in Germania, nici in Ungaria, traiesc in Romania.
bre cred ca vrei sa promulgi o lege sa dea examen la limba romana.....ca daca dau la materna n-au nici o problema sa nu-l treaca
Ina
women13 spune:
Nu uitati , ca am fost si sunt o sustinatoare convinsa a lui Basescu. Si, nu de acum, mult mai de mult , decat il cunoasteti poate multi dintre voi de pe aici. Astfel de "greseli" nu se fac...
Eu nu cred , ca in Olanda se preda romana ... Danyce, tu ai invatat limba materna a tarii in care vietuiesti, nu invata olandezii , limba romana!!!!
women13 spune:
quote:
Originally posted by ina_nzquote:
Eu am citit cu atentie. Problema este alta: eu astazi nu am avut timp , nici sa respir, deci nici de stiri nu am avut timp. Am auzit comentarii la oameni prin diferite locatii prin care am avut treaba. Nu eu nu inteleg, ci Marea Majoritate a lui Lapusneanu. Si, sincer , eu as promulga o lege prin care toti cetatenii de alta nationalitate , sa dea examen de limba "materna", ca doar nu traiesc nici in Germania, nici in Ungaria, traiesc in Romania.
bre cred ca vrei sa promulgi o lege sa dea examen la limba romana.....ca daca dau la materna n-au nici o problema sa nu-l treaca
Ina
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Merci. Ai dreptate! Sunt nervoasa, ca am auzit astazi o gramada de oameni comentand negativ la adresa lui Basescu si , habar nu aveam despre ce este vorba...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Spre rusinea parlamentarilor romani parlamentarii maghiari din Parlamentul Romaniei vorbesc romaneste mai corect, mai politicos si mai frumos () decat o mare parte a celor ce se declara aparatorii limbii romane in Parlament.
O tara devine mai unita atunci cand o majoritate isi da silinta sa-si apropie minoritatea, nu atunci cand isi impune cu forta ideile fixe.