Copiluti de mai-iunie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Androix Matei a venit aseara de la Breaza, de 3 saptamini sta acolo. noi ne duceam si stateam cu el numai de vineri seara pina duminica. dar aseara l-am adus ca nu mai puteam de dorul lui si am zis sa mai stam si noi o saptamina cu el. duminica viitoare plecam 10 zile. oricum alea 10 zile cred ca o sa platim roaming la greu. in ultima spatamina vad ca si-a mai dat drumul la vorbit. primele cuvinte legate: "nu vleau!" asa ca inceputul e promitator. aseara s-a uns cu crema pe tot corpul pentru ca avea o zgaiba la genunchi, si imi tot arata "buba", drept pentru care a facut o baie de crema, cred ca cel mai fericit a fost "cucu" ca l-a scaldat in crema.
diseara il filmez cind face cu ochiul si cind se uita urit, m-am spart de ris aseara.

Gabitzam drum bun, ce bine ca aveti unde sa stati la mare!

Gusta.....daca crezi ca in Ro iti gasesti linistea....in tara asta nu-ti gasesti nici capul darmite linistea.

bey, e o nebunie cu gradinitele, de cind s-a anuntat ca s-a bagat legea cu 3 ani obligatoriu au ajuns la niste preturi de-a dreptul nesimtite. am o gradinitza linga mine si cind am discutat in iunie am fost tentata dar acu........ma gindesc de 3 ori, dar degeaba ca tot va trebui sa-l duc. faceam socoteala cu o prietena, 9 mil gradinitza, 2 mil sa iti mai invete o limba, profesor acasa, daca il mai dai la un sport ceva inca 2 mil. il mai duci si la nu's ce teatru, joc, alea alea, ajungi la 15 mil pe luna!!! 500 de Euro pe putin. UAU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Cum adica ma obliga sa dau copilul la 3 ani la gradi daca in Bucuresti nu sunt locuri?

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

buna ziua.Fetelor nu am mai intrat sa scriu dar v-am citit zilnic.Si vrea sa va spun ca de trei zile ma doare capul ingrozitor de nu pot sa il tin pe unmeri.azi m-am tezit mai bine, dar din pacate am citit vreo6 pagini din linkul dat de Gabi.Si am ras de eram pe jos si iar m-a apucat durerea de cap.
gebitzam: w-end placut la mare.Vad ca va place ca tare des mergeti.

gusta: sincer nu stiu ce probleme ai ca nu am citit daca ai scris.Dar stiu un singur lucur, ca desi imi iubesc barbatul asa de mult...asa imi vine cate o data sa imi copilul, sa plec in romania si sa nu mai stiu de nici o Anglia si de nimic.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

gusa...m-am exprimat gresit.Am citit , dar nu am reusit sa imi dau seama de
probleme

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

si eu am citit topicul dat de gabitzam. de mult nu am mai ris cu atita pofta. mare e gradina lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao fetelor, sa nu ma dati disparuta ca-s pe aici, va citesc dar cu greu mai scriu cate ceva...tot in butoiul cu "nervancolie" sunt, adica sunt plina de draci si depresii, daca va spun ca abia astept operatia numai ca sa mai ies din rutina poate credeti ca sunt nebuna...si poate chiar sunt, cine mai stie.
Alyssa e plina de energie si de crize de personalitate si ne pune la grea incercare, mai ales pe mine ca stau non-stop cu ea, din pacate a ajuns sa primeasca aproape zilnic cateva palme la fund ca nu se mai poate, face prostii una dupa alta si ne sfideaza in fatza si nu asculta oricat de mult si frumos ii explic. Ultima gaselnita e sa arunce lucruri pe geam sau de pe balcon, ii zic cu frumosul, iau de la ea ce vrea sa arunce, o cert, ii mai trag o palmutza usoara demonstrativ...parca vorbesc la pereti...pana la urma se alege cu 2 zdravene si pleaca urland sa bata cu picioarele in usi de nervi, logic o doare si se enerveaza si mai tare si vine sa ne piste si zgarie pe noi sau sa-mi smulga mie parul...ca la nebuni, ce mai!Sincer nu mai pot si nu stiu cum sa ma comport cu ea, stiu ca am rasfatat-o cam tare si acum culeg "roadele".

Gusta, imi pare rau ca ai probleme...ce pot sa-ti spun, parerea mea: daca te-ai hotarat sa pleci atunci du-te cu inima impacata, poate daca va distantati putin si priviti lucrurile mai cu calm vedeti altfel situatia si gasiti o rezolvare, daca nu gasiti calea sa va impacati macar intrerupeti o stare de tensiune care nu e benefica nimanui. In Romania cred ca ti-ar merge bine, mama ta mi s-a parut o femeie deosebita si sunt sigura ca te ajuta daca ai nevoie. Iti doresc numai bine!
Oana lui Alex, sa-ti treaca durerea de cap. Cu lasatul balta la fel patesc si eu, cateodata imi vine sa-mi iau lumea in cap si sa plec dar nu in Ro ca nu-mi prieste!
Gabitza, drum bun si week-end placut!
Lucas, zic si io ca Monu...cum or face oare gradinita obligatorie daca nu sunt locuri?! as putea cauta raspunsul si in It ca la fel e, obligatoriu de la 3 ani si locurile la stat (si implicit mai ieftine) sunt limitate deci ramane optiunea la privati. eu momentan stau acasa cu pitik si din cauza banilor, la cresa as da minim 600 de euroi pe luna si salariile nu-s o fericire ca sa merite sa ma duc.
Androix, ti-am trimis PM. Multumesc inca odata.

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

OlgutaM, ma bucur ca s-a insanatosit Maya si sper sa scapi de griji!
OanaC, iti impartasesc parearea cu vorbitul limbii romane de catre copil. eu acum cu Alyssa vorbesc in principal italiana, cand era mai mica ii vorbeam mai mult in romaneste insa am observat ca pricepe mai usor italiana, in plus aici o sa merga la gradi si la scoala deci mi se pare important sa nu plece din start cu handicapul limbii. nu mi se pare deloc ok sa nu inveti copilul limba tarii unde traieste pe considerentul ca "o sa invete el de la altii". unii ma blameaza (ex. taica-meu) ca nu vorbesc cu ea exclusiv romaneste - chestie imposibila, sa fim seriosi! - la fel le-am raspuns si eu: "draga, i-ai cumparat o carticica in romaneste sa-i citesti?! i-ai zis o poezie, ceva?! atunci ce vrei de la mine???"...bineinteles ca se umfla pipota in ei si nu le convine. ma seaca rau de tot "neamurile binevoitoare" care i se adreseaza Alyssei cu o voce prefacuta "vai, dar cu tine oare in ce limba tre' sa vorbim ca probabil tu nu stii romaneste!?"...ma apuca greata.
oricum, pitika zice cuvinte in ambele limbi, nu prea multe ca nu e foarte vorbareata inca.

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

Multumesc de primire fetelor...hai sa aduc eu subiectul mai in fata ca daca tot am intrat in hora trebuie sa joc, nu?

Monu...nici eu nu ma stresez cu jucariile; e adevarat ca trenulete nu are (m-am uitat la cateva variante de Thomas pe aici dar nu m-au incantat prea tare si am renuntat). In general jucariile Dianei sunt de plastic; nu am vazut sa se ia vopseaua de pe ele.

Oana C si TDI...poate ca daca sotul meu era canadian (sa zicem) si vorbea engleza acasa as fi vorbit si eu dar altfel chiar nu pot sa-i nu-i vorbesc Dianei decat romaneste. Pe de alta parte, as vrea sa fie capabila sa se inteleaga cu bunicii (ii aduc regulat aici cand pe ai mei, cand pe soacra-mea, in general pe timpul iernii cand am eu un program mai dificil) asa ca aveti si voi dreptate. Am insa si prieteni romani care ii vorbesc engleza copilului si as spune ca Diana e mai avansata cu ambele limbi desi copilul respectiv e mai mare cu 9 luni si a mers la gradi cu un an inaintea ei. Eu cred ca nu exista retete de succes aici si ca fiecare copil se dezvolta in ritmul propriu si asimileaza tot asa. Important e ca parintele sa faca ce crede ca e mai bine pentru copilul lui (indiferent ce zice mama, soacra etc.) si sa fie multumit sufleteste.

Distractie placuta la mare gabitzam!

Androix, noi tocmai am venit dintr-o "plimbare" de 4000km prin BC si pot sa spun ca, pe cat e de placut sa stii ca ai copilul cu tine si ca va bucurati impreuna de ceea ce vedeti/experimentati, asta numai relaxare nu se poate numi. Nu mergeam cu masina decat o data la doua-trei zile cate 4-6 ore cu opririle de rigoare dar era de ajuns sa ne enervam pentru o saptamana. Diana incepuse sa arunce jucariile in spate, in locuri unde nu puteam eu sa ajung (avem un mini-van)si apoi plangea sa i le dau bineinteles, numai ca sa oprim.

Gusta nu stiu ce sa-ti urez. Drum bun si sa-ti gasesti linistea!

Andutzy bun venit lui Horia Andrei!!! Cam tarziu vine urarea dar ti-am tinut pumnii, sa stii (de acolo, din umbra :))

Lucas, primele cuvinte legate ale Dianei au fost "unu' male" (castravete murat adica, nu ii placea ca il taiam bucatele mai mici,l-ar fi vrut intreg) si prima propozitie "nu mai ie oua" (i-am dat un carton gol sa se joace cu el si a fost tare dezamagita ca nu era nimic inauntru)

Ha, m-am intins rau la vorba...
Am selectat niste poze mai recente. Nici mie nu prea imi place noua versiune a dropshots-ului dar e bun pentru filmulete.
http://www.dropshots.com/gtexro

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Buna seara!

Suntem la Constanta si de cand am venit m-a pocnit o criza de rinita alergica si tot stranut si am mucii pina la brau de-mi vine sa mor. Cred ca de la catelul sora-mii, de la tigarile lui Costi, habar nu am de la ce, sper sa ma lase.

Destul de aglomerat, am facut mai bine de 4 ore, din care mai mult de o ora ne-a luat sa ajungem din Baneasa la iesirea din Bucuresti spre Constanta.

Andrei la inceput a marait nitel, dar dupa aceea a fost ca acasa. Pina acum a alergat in puta goala si descult prin curte, cu catelusa dupa el, nu m-a lasat sa-i pun nici chilotei.

De-abia astept sa ajung maine sa zac la soare.

Voiam sa intreb daca stiti ce maselute urmeaza sa iasa acum? Ca el are toata garnitura cu cei 20 de pina acum. Dar de cateva zile baleste si sta tot cu mana in gura de zici ca se scarpina pe amigdale.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dana, am vazut pozele cu Diana si cu tine, te-am pus pe lista de prieteni la dropshots. Daca o sa intri pe contul meu de acolo o sa gasesti lista cu toate fetele din grup care mai au conturi pe dropshots.
Pe ce data este nascuta Diana?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput