*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(6)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Vali5, nu am primit inca nici un ban de nicaieri, doar am primit acasa decizia prin care se aproba indemnizatia. Eu am optat pentru a fi trimisa pe card iar pe decizie scrie ca dupa data de 10 se vireaza banii. Nu am verificat cardul ca nu am avut timp, e adevarat ca nici nevoie de bani nu am avut ca altfel era verificat de mult.
Decizia a fost emisa pe 10 iulie, s-ar putea sa imi intre ceva, de alocatie chiar nu stiu nimic, si aia tot pe card am facut cerere.
Ce incoerenta sunt in dimineata asta. Sper sa intelegi ce am vrut sa spun.

Sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Andrada, sa-ti traiasca flacaul si colicii sa fuga departe, departe, departe de el!
69 cm!!! Wow! Felicitari!

Noi i-am mutat patutul de vreo saptamana, si doarme foarte bine si singur in camera. Problema e ca pentru mine e mult mai obositor sa ma tot ridic peste noapte din pat si sa ma duc tocmai in camera cealalta. Dar nu il mai aduc inapoi la noi in dormitor.
Andrada, Antonio doarme 8-9 ore pe noapte fara sa mai ceara papica?

Eu nu m-am gandit prea mult la premergator, dar cred ca il voi folosi. Si eu am mers cu premergator, si sora mea, si sotul si multi cunoscuti, si toti merg normal acum.

moberi, nu m-am lovit de asa ceva. Pe net nu ai gasit nimic referitor la punctisoarele de pe limba?

vas, multumesc pentru raspuns! Eu m-am hotarat sa ma duc maine la primarie si sa ii intreb cand au de gand sa imi dea alocatia lui Andrei (au trecut aproape 4 luni de la nastere si ei nimic). Cei 600 ron nu cred ca ii voi primi prea curand, ca am depus in iulie dosarul.

Valentina, mamica lui Andrei

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

LA MULTE LUNISOARE ANTONIO!

de Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Moberi probabil ca a facut o ciupercuta de la lapte, dr mi-a zis ca bebele trebuie sters pe limba in fiecare zi inainte de a manca cu o compresa sterila imbibata in glicerina boraxata cu stamicin.

de Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Hello mamici!
Piticii dorm asa ca intru sa va scriu 2 vorbe despre noi. Multumesc mult pt gandurile voastre bune. Acum sunt si eu mai linistita. Inca n-am facut vaccinul de 2 luni pt ca B a fost bolnav, insa sper sa-l fac sapt viitoare, inainte de botez cu cateva zile.
Am vazut ca ati discutat despre rostogolirile bb-ilor. Ei bine Bogdanel desi nu are decat 2,5 luni m-a surprins in cateva nopti cand il lasam sa doarma pe spate si il gaseam intors pe burtica. De cand cu episodul cu bronsiolita l-am pus sa doarma numai pe burta si de atunci cred ca ii place aceasta pozitie. In timpul zilei e tare ambitios si vrea sa se ridice in funduletz. Il las la 30 de grade si o data il vad cum impinge capul in fata si isi incorda muschii de la burtica ca sa se ridice. Daca il apuc de manute profita si se impinge mai mult, pana ii cade in fata bostanelul. E tare comic! Ii plac mult exercitiile astea. Daca nu-l ajut sa se ridice face scandal.
Pepsi, iti solicit si eu un sfat. Pana acum i-am dat lui B sanul ori de cate ori vroia: cand ii era somn, foame, daca era nervos etc. Problema e insa ca s-a cam obisnuit asa si daca nu-l pun la san intr-una din situatiile astea devine nervos si plange la nesfarsit. Cum zicea Forina parca, m-am cam saturat sa tot sot sanul (si suncile) in locuri publice ca sa-i satsifac lui nevoile. As vrea sa nu devina dependent mai ales cand e vorba de adormit si calmat. Suzi nu o vrea... deci ce ma sfatuiesti? N-o pot tine asa pana la 1 an...
Despre premergator: opinia mea e ca ajuta copilul sa faca miscare, sa exploreze si sa cunoasca. In acest timp isi foloseste muschii de la piciore si deci il ajuta sa debuteze mai repede la mersul biped. Matei a facut primii pasi nesustinuti la 8 luni, asa incat voi folosi premergatorul si la Bogdanel.
moberi, stai linistita, ce are puiul pe limba nu e candida. Daca folositi suzi, pune-i glicerina boraxata pe ea si petele ii vor trece f repede. Daca nu folositi suzi, pune tu pe deget o bucata de tifon si sterge-l in gura cu glicerina.
Ella, cum a fost cu intarcatul? Ai scapat repede de laptic? David cum a reactionat? Ce fericita trebuie sa fii ca poti pleca unde iti doresti fara pui... Sa ne spui cum v-ati distrat la Nisipuri, ok?
Vali5, am vazut pozele voastre. Sunteti tare frumosi!

OFF Topic:

Lulu, zi-mi ce detalii te intereseaza despre florile presate si iti raspund cu placere.
Arcadia, hehe, nu ai gusturi rele. Intr-adevar tabloul care imita vitraliile e cel mai complex si a fost cel mai greu de realizat. I l-am daruit cumnatei mele la ziua ei. Pe cel cu pasarea il mai am acasa, dar e neterminat. L-am facut mai mult ca incercare sa vad daca imi iese pasarea. Uite, cand il termin, ti-l daruiesc ca tot iti promisesem, ok?
Andrada, multumesc. Intr-adevar, desi pare simplu, se ascunde multa filozofie in spatele artei cu flori presate. Mie insa mi-a adus multa satisfactie asa incat voi continua aceasta activitate cata vreme timpul imi va permite. Felicitari pt cele 3 luni ale lui Antonio! Apropo, pt sucul de mere folosesti razatoarea din sticla/plastic, nu? Pt cine nu stie pe cea din metal sucul de mere se oxideaza...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

La multi ani, Antonio!!!

Si eu sunt membra cu drepturi depline a Clubului "Leagana-ma"!!! Teodora adoarme doar leganata si in clipele alea trece prin mai multe stari: de mare nervozitate si plans, de maraiala si foiala, apoi de amorteala si apoi adoarme. Insa leganatul trebuie sa continue macar inca vreo 5 minute caci altfel se trezeste! Daca e somnul din timpul zilei se poate trezi ai dupa cateva minutele si iar o luam de la capat. Daca e noaptea adoarme si eventual ii mai legan patutul de cateva ori!

Am dat fotografiile la "Public"... sper sa le puteti vedea acum!

Iarasi scriu rar ... am niste musafiri dragi care stau in camera in care e computerul si nu vreau sa-i deranjez ... dar sper sa tin ritmul!

Sa-mi ziceti de fotografii!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

multumim pt urarile de la multi ani petit_ange, poohy, alyna24, pepsi si intoarcem si noi urarea sarbatoritilor de astazi
carrie la ultimul control facut la ginecolog mi s-a zis ca o sa-mi vina menstruatia cat de curand ( probabil a vizualizat endometrul pe ecran, nu stiu). Tin sa-ti spun ca alaptez exclusiv, deci se poate sa-ti vina. Ce-i drept inca nu mi-a venit si au trecut 2 saptamani de atunci dar de cateva zile gasesc pe chilot un mucus ca un albus de ou. Poate se pregateste mucoasa sa se desprinda, cine stie.
ella, despre kk verde as putea scrie un roman. In primul rand nu te ingrijora. Daca ai fi alaptat ti-as fi spus ca e de la ce ai mancat tu ( asta mi s-a intamplat ultima oara de la o para). Pentru ca nu mai alaptezi nu stiu ce sa-ti spun insa daca se mai repeta ii poti da debridat ( regleaza ) si ceai de menta cu 1/2 pliculet de hidrasec de 2 ori /zi. Asta a fost tratamentul recomandat de pediatrul nostru. Daca se intampla insa de doar 2-3 ori nu cred ca e cazul sa-i dai nimic, doar sa excluzi pe rand ce i-ai dat pana acum( parca ziceai de mar, morcov).
Pe la o luna si jumatate Albert a facut kk verde timp de 2 saptamani, fara a avea insa alte simptome si pediatrul atunci nu i-a dat nimic, si si-a revenit. Ce-i drept deja ma saturasem eu dar cum ai spus si tu, uneori mai avea si "susan", nu era chiar moale. Acum insa ( saptamana asta) a facut verde cu 2 firicele de sange si i-am facut coprocultura. M-am dus intr-un suflet la spital la pediatra, dar dupa analiza nu avea nimic, asa ca s-a dovedit a fi de la para+prunele mancate de maica-sa. Asta e, regim strict acum la mine, fara pepene, pere, prune, rosii, lapte, etc.
De dormit Albert doarme in patutul lui, desi cand e marait si eu il adorm in brate uneori. Am noroc insa ca de cand si-a descoperit manutele roade la pumni si degete si nu-i mai trebuie nimic altceva, deci adoarme usor. Asta nu e o regula insa In patul nostru cred ca a dormit de 2-3 ori maxim si doar pt o ora doua, cand era mai micut. Nu am vrut sa-l obisnuiesc asa si pana acum mi-a iesit figura. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, insa incearca sa-l mai lasi si plangand putin, asta daca nu e un plans isteric. Binenteles ca atunci cand e marait si vreau sa-l pun in pat sare ca ars, zici ca-l frige, experimentam si noi asa ceva, dar cu insistenta reuseste sa adoarma in patut.
Va pup pe toate.

gabi

-Albert Mihai, 10.05.2007
http://community.webshots.com/album/559913285ldDyRQbotez[url]
http://photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare si de la noi,

Multzumim mamicilor de griji. R are un rosu un gat cu punte galbene..pana acum i-am dat eferalgan, nurofen. Dar nu mai face febra de vreo 30 de ore. La el febra e simptomul principal.Sper sa nu aiba nevoie de antibiotik.

Cand am citit ca a scris Pepsica parca era un deja-vu. Baietelul meu cel mare a dormit numai la el in patutz. Indiferent unde am fost noi am avut pazutzul dupa noi. Eram asa stresati ca nu o sa doarma in patutz. Adormea la san si apoi cu bibe singurel. Se urca singur in patutz stingeam lumina si somn, incepand cu vreo 9-10 luni.
Bine, bine se trezea de cateva ori, dar acum nu vb decat de adormit . Trezitul e cealalta parte a medaliei.
Abia pe la 2 ani cand l-am trecut in pat si a inceput sa aiba mai multe temeri/frici, mai adormeam io langa el. Si, imi aduc aminte in maternitate, acum la nasterea lu David, fiind singura in camera, am chemat asistenta sa mi-l ia pe bb ca imi este teama ca adorm si nu il aud, sau mai rau intra cineva si mi-l fura . Si, asitenta imi spune sa il iau in pat langa mine. NUuuuuuu, zic io cam socata. Abia acum la cateva saptamani as vrea sa il tin pe D numai lnaga mine, seara adorm langa R, si de vreo 3 saptamani incep sa il plimb si pe el prin camera asa ca un fel de dans. Nu-s normala, dar asa ce dragi imi sunt copii astia. Avandu-l pe D mik, imi dau seama cat de mult a crescut si cat de repede trece timpul. Asa ca uneori incerc sa il conving pe R sa vina langa noi in pat. Si sta pe margine, uneori il trang mai mult si io dorm intre ei. Cam greu ca uneori tre sa stau dreapta, as vrea sa il tin si pe D in bratze, dar vrea si R. Si atunci ma intorc.Si pot sa spun ca as putea sa dorm si pe scanduri ca ma trezesc fresh si zambitoare. E asa bine
De cand ati inceput sa scrieti voi de tinutul in bratze mi-am dat seama ca io pe D nu prea il tin, bunicii inca nu l-au cunoscut, si il tin mai mult io...sunt multe de spus..abia cand treci prin experiete asemanatoare si cand sunt ai TAI iti da-i deama de adevarul grait de altii si nu poti decat sa zambesti cu coltul gurii.

Intr-o alta ordine de idei, Antonio de Andrada. Felicitari mamico!!!!

Moberi, ai reusit cu pozele?

Tre sa va intreb cat de linistiti sunt ai vostri copii? al meu se trezeste la 8-9 mai doarme 1 ora la 10-11 si apoi la 12 doarme vreo 3 ore si seara mai doarme 1 ora pana la somnul de seara. Sper sa ii fi trecut nervisorii de la ora 20, si alaptatul a devenit o placere. Daca nu ii e foamne slabe sanse sa il potolesc la san.
Si, chiar daca ii dau sa manace cred ca de vreo 10 ori tot linistit il cred si nu pot sa ma intreb daca o fi normal, Avand in vedere ca primul cum deschidea okii urla ca din gura de sarpe, nu ca ar fi avut ceva, ci asa..de zile mari.

Mica, pe Florina vreau sa o bombardez cu un PM.

Trimit si revin

Am revenit. incepusem mesajul de mai sus pe la 9 asa ca am mai aparut N mesaje.
Despre premergator: alta dilema, noi controverse, precum la suzi dar mai mica decat la diversificare. Fiecare face cum vrea, sau cum simte, mai nou spunea cineva pe aici.
Noi nu ne gandisem sa nu il folosim la R, dar in luna aprilie 2004 a aparut un articol in Mami si apoi am mai cautat noi info si ne-am spus: nu cumparam. Dar, daca aveti un copil energic cum a fost R,as fi lasat balta teoriile si m-as fi dus de mii de ori sa il cumpar. Asta poate si pt ca el nu a stat decat 1 zi in fund, si apoi a plecat ca viermele pe jos, peste tot. Si pe atunci stateam intr-un alt ap. mai friguros si lua totul la scotocit pe jos. Ce mai, ma kilarea . Acum, nu o sa cumparam doar pt D. Dar am vazut ca daca unii copii sunt mai lenesi, e bine pt explorare.Intr-un fel premergatorul ii acelereaza ritmul mersului, asa ca daca ne grabim sa-i insuram/ maritam il cumparam. ei oricum vor explora.
Noi avem o fetita, v-am mai inebunit cu ea, nu a noastra, in gasca sa spun asa, nascuta in mai anu trecut si nu merge. Pediatra le-a spus parintilor ca e cam lenesa. Si parintii nu sunt stresati deloc.
Acum suntem la faza cu diversificarea si remarci: Nu i-ai dat suc, branza etc, apoi premergator, apoi Nu ai scapat de pampers? ooooaaauuaa..Gura lumii. Mai sunt si altele.

Parerea mea. Nu da-ti cu rosii ca-s scumpe

Ella, multumesc mult pt info in legatura cu pass. O sa le facem la consulat. Pt apostila ar trebui sa merg la vreo 70 de km de aici si nu se merit ca tot acolo ajung. Si apropo, cat costa un pass, nu la urgenta. Multzam !

Cat despre kk verde, cum spunea si soacra Florinei, tranzit intestinal marit dat de lipsa laptelui matern cat si de introducerea Dl Morcovel si MAr. Daca nu trece, poate il lasi o perioada sa se obisnuiasca numai cu lapte praf si apoi introduci alte alimente.

Moberi,incearca o crema antimicotica. Noua asta ne-a prescris pediatra cand era alba gurita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

^ce fac capsunelele? noi bine. am pus poze noi cu Sonia, care din pacate, tot 2420 gr are... munceste mult inimioara ei, asa ca toate caloriile se duc acolo. daaaar, nemtii stiu ce fac si ii dau suplimente si tot felul de chestii pe care le pun in laptele DE LA MINE ! adica mai am lapte inca !

am citit si eu prima pagina si daca nu era lume in jur radeam in hohote ! nu te supara ANDRADA, dar mi s-a parut atat de draguta problema ta cu dormitul ! eu fac parte din categoria '' mi-e frica s-o pun pe burta'' si asta cu moartea subita... ar fi culmea sa moara subit in somn, la cate probleme are ea, asta ar fi culmea !!! Sonia e bine, puteti vedea poze noi in albumul ''prima operatie, munchen'', ala cu actele ! incerc sa pun si un filmulet, tot acolo, sa vedem dac merge ! abia astept sa ne intoarcem la voi !!!

puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup capsunicile !!!

oana si Sosonica Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

rosioara

100.000 USD pt a salva viata Sosonicii cont RON : RO59RNCB0318088189010001!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

andrada, feclicitari din suflet ptr cele 3 lunisoare!si felicitari ptr ambsenta colicilor si frumoasele masuratori!pe domiminic tot la trei luni i-am mutat patul la el in camera, david a sta imediat la el in camera. ha ha, pai vei fi soacra draga mea intr-o zi!vom fi parasite ptr o alta femeie pe care avem interes s-o iubim daca nu vrem sa ne pierdem baietii!of cu biberonul asta, trebuie sa mai incerc

a, ca vad de premergator, am uitat sa zic ca aici sint interzise cele cu roti! sint dinalea fara roti, dar dominic nu statea in ele, asa ca l-am dus inapoi!

carrie, multumesc ptr dominic. distractie placuta azi

vali, merci mult de aprecieri, sa stii ca e minunat cu doi copilasi, la anul ma apuc de al treilea...mie imi place poza aia cu Andrei cu ochelarii de soare cind e mare capo del mafia

moberi, acuma cu problemele ce le am cu sinii, au crezut ca e candida, si l-au verificat pe bebe, si am intrebat cum se manifesta ca sa-mi dau seama, si mi-au zis ca daca are candida are o ititatie ff mare la fund, cu basici, are pete albe asa mai mici ca unghia de la degetul mic pe limba si obraji in interior, nu maninca bine, trebuie tratata si mama care alapteaza, solutie de nistatin ptr bebe si crema nistatin ptr mama asta se da aici, mai este o solutie care pateaza tot dar am uitat cum ii zice, uite ce zic pe situl ligii de lapte http://www.allaitement.ca/theme.asp?pubs_id=47&theme=defis dar cel mai important inainte de orice tratament mi-au zis si la clinica de lapte sa fie pus bine diagnosticul, ca sa tratezi ce trebuie.poate sint doar afte, ceea ce e diferit!

liviana, asa e si la noi, si la dominic a fost la fel, dar pe david l-am fortat sa accepte suzeta, dar cind e in crize n-o vrea si pace. eu, cind chiar nu pot in loc tare public sa-i dau sin, il las sa plinga si pace, o data mi-a plins 40 min apoi s-a calmat si a vrut suzeta. l-am obisnuit cu suzeta tinindu-l cu fata spre mine pe pieptul lmeu, si-i tot bagam suzeta in gurita, el o scuipa, eu o bagam si uite asa timp de 1 ora! dar sa stii ca tot la sin se vor calma ei, si ii calmeaza indiferent de situatie, imi amintesc la dominic cind a inceput sa umble mai cadea, pai numa la sin se calma, dar in 5 min era ca si nou....eram bucuroasa ca nu-mi plingea minute in sir f frumos tabloul cu flori

didi, ma bucur ca e mai bine Robert, sanatate multa!am ris la faza cu dormitul pe scindura, pai daca m-ai vedea in ce pozitie stau eu intre ei cind dorm cu ei......ma scol toata amortita, da fericitasi asa este, cind nu aveam copii, sa vezi ce sfaturi dadeam, si eu nu voi face aia si aia, si mamele imi ziceau stai sa-i ai tu pe ai tai.....si acuma sint atit de toleranta ca ma speriu....dar am copil fericit!david e tare linistit, acuma nu stiu daca din cauza ca si eu sint mai calma ca la primul, dar dominic era muult mai agitat....si totusi lumea zicea ca e cuminte, am fost ieri cu astia mici in centru prin port, la restaurant, si atit de cuminte a fost david ca ne-a uimit, si lumea in jur se oprea la el si cinta un nene si eu ii cintam lui si lumea in jur cinta, si david tragea la zimbete, si se uita la lume, a stat asa 3 ore, cu suzeta in gura, si o scotea sa mai zimbeasca!cica se zice ca daca nu umbla pina la 2 ani tre sa-ti faci griji si daca nu vorbeste pina la 4 ani....si tot asa....rideam la faza cu pampersul, stai c-o sa ajunge si acolo.....si iar pareri diferite.

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput