Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Llaura
Capcaune, lumea toata e mai mare decat Brasovul, vino pe la noi prin Muntii Stancosi, sa vezi cine ataca pe cine si cine e in habitatul cui

In Muntii Stancosi omul ataca ursul. Ursul nu are dreptul la legitima aparare?
quote:

In rest discutatul discutiilor despre a cui a fost Moldova, a mea, a voastra sau a urmasilor urmasilor mei in veacul vecilor mi se pare...cum sa zic, amuzanta, tot atata gaz ardem, daca nu cumva mai mult, atata energie irosita...

quote:

Ce e aia "schimbare fortuita a dietei", conform teoriei conspiratiei nu e fortuita deloc.

Schimbarile climatice duc la modificari majore ale arealelor plantelor cultivate. Cu repercursiuni asupra regimului alimentar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Da' sa ne spalam avem voie, sau omoram bacteriile si cauzeaza regnului animal?
Off-topic: am vazut o scrisoare a cuiva o data, semnata "c..r respect"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Mai, nu stiu m-ati bagat in ceata cu antropocentrismul si biocentrismul ( asta-i lipsea mintii mele de vrabiuta, sa intre si-n ceata groasa!), pur si simplu m-am gindit mereu la mine ca la o furnica ce se viseaza leu pentru putere, ca la un leu care s-ar dori sa fie pasarea lira, pentru frumusete, ca la o pasare lira care se viseaza ghepard pentru agerime, ca la un ghepard ce ar dori sa fie maimuta ( bine fie, antropoida...) pentru istetimea de-a minui obiecte ascutite care scot furnicile din "cotet", maimuta ce bineinteles viseaza sa fie om ca sa devina ecologist!

Pe scurt, nu mai stiu ce vreau sa fiu din toate astea ( ca am citit prea multe) dar stiu ca mi-e bine daca-mi pasa un pic de ceilalti si celelalte si-s multumita daca traieste si furnica si leul si pasarea lira si ghepardul si maimuta si omul si inca altele pe care nu le pomenesc aici (ca nu-i spatiu suficient).

Da, da! Si ursul! Ca tin si cu el!

De vrabiuta am zis?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by daniela_b
Pe scurt, nu mai stiu ce vreau sa fiu din toate astea ( ca am citit prea multe) dar stiu ca mi-e bine daca-mi pasa un pic de ceilalti si celelalte si-s multumita daca traieste si furnica si leul si pasarea lira si ghepardul si maimuta si omul si inca altele pe care nu le pomenesc aici (ca nu-i spatiu suficient).

Da, da! Si ursul! Ca tin si cu el!

De vrabiuta am zis?

www.helpsonia.com

Danutza, zi si de vrabiuta. :-))
ce nu intelege Capcaunul e ca si antropocentristilor le pasa, dar fara zdranganelele si fanfarele inutile ale biocentristilor, mai green asa, deci mai comunisti, cu o agenda politica indreptata, in ultima vreme, contra marilor corporatii in primul rand, ci nu pro apararea mediului.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by conchita

Danutza, zi si de vrabiuta. :-))
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil

off topic si scriu mic-mic (oare s-ar putea sa nu observe nimeni? )ca sint asa de jenata...:

Conchita, nu pot pentru ca sa-mi permit sa vorbesc de vrabiuta, ( de mintea ei, adicatelea) asa pur si simplu, necenzuree ( nu ma puneti sa-mi reamintesc termenul corect din franceza ca n-am nicio, da' nicio sansa!).

Da' de ce spui ca "biocentriiipismul" asta nu-i bun?
Cum aleg eu, un om care viseaza sa fie om ce e corect, daca vreau sa fiu corect? Dupa ce ma ghidez?

Haide! Zi...
Ca vrabiuta din cap (plus familia)...doarme-n papusoi! Pe baza ei...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

de ce va luati de capcaun!a spus f. bine:omul este cel mult arendas(as spune eu)pe pamant si ar face bine sa protejeze proprietatea pe care o administreaza;numai ca are ca toti arendasii ambitii de proprietar cu drepturi depline si face cum il taie capul.in rest... ce sa zic, ma cam pierde la argumente,sau se pierde el in peioratii!

Mergi la inceput

Danutza, biocentrismul e ca si comunismul, adica elucubrant in teorie, loser in practica. Capcanulul nu e, insa, biocentrist, nu mi-e clar ce e, ca el pune omul in inferioritate fata de toate celelalte specii. biocentrismul zice cu juma de gura ca omul e egal tuturor celorlalte specii, dar in practica (dau exemple, daca vrei), plaseaza toata natura cu o treapta mai sus decat pe om.

de ce nu suntem egali? si-acum ii raspund si bacteriei lui Capcaunul? pentru ca deoarece! :-)) criteriul de diferentiere nu e cine e mai ucigas decat altul (criteriu aplicat de Capcaunul ca sa ne dovedeasca ccc ca bacteria rulz), ci cine are capacitatea de a-si utiliza inteligenta pentru , tan-taaa-naaaam, a crea unelte de munca. cu alte cuvinte, creatia este ceea ce ne diferentiaza. Bergson numea asta inferenta. vrabiuta, daca nu gaseste seminte sa pape sau iarba uscata sa-si faca un cuib, nu supravietuieste. omul, daca nu gaseste caprioare sa le omoare, ca superior in lantul trofic ce se afla, poa sa isi faca niste pastile cu vitamine si proteine din alte elemente gasibile in natura si tot supravietuieste. :-)) poate sa construiasca o sapa, o roata si o grebla si sa cultive pamantul. frunzele insignifiante din natura nu pot asta.

alt criteriu de superioritate pe care l-am tot sugerat pana acum, dar se pare ca tre s-o scriu simplu si clar e si faptul ca noi putem sa protejam celelalte specii, in timp ce ele nici nu doresc, nici nu sunt capabile sa ne protejeze pe noi. asta, in virtutea altui atribut care ne diferentiaza net de bacterie si vrabiute, acela ca avem constiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

pai nu au dreptate crestinii cand spun ca toti suntem egali... in fata lui Dumnezeu!
de ce nu am fi?cine stabileste cine este superior si cine este inferior? pe ce criterii?cine stabileste criteriile se considera arbitru si automat detinatorul adevarului absolut.

acest orgoliu ne va distruge daca nu-l vom tine in frau!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

pai nu au dreptate crestinii cand spun ca toti suntem egali... in fata lui Dumnezeu!
de ce nu am fi?cine stabileste cine este superior si cine este inferior? pe ce criterii?cine stabileste criteriile se considera arbitru si automat detinatorul adevarului absolut.

acest orgoliu ne va distruge daca nu-l vom tine in frau!

B. Nica, egali sunt oamenii in fata lui Dumnezeu. dupa cum stii, Dumnezeu a creat Lumea si dupa aceea pe om si l-a plasat, dupa cadere, in Lume ca s-o stapaneasca.

nu stiu despre ce orgoliu vorbesti, e vorba despre realitate. daca omul isi constientizeaza rolul major pe planeta si capacitatea de a o distruge/prezerva, cred ca e un pas inainte. atitudinea de "noi suntem mici, insignifianti", nu suntem in stare de nimic, bla bla, e distructiva, pentru ca suna a fuga de responsabilitate. faptul ca ne recunoastem puterea si superioritatea e un atuu in actiunea de a implini Binele.

criteriile ti le-am enumerat inainte. cine stabileste criteriile? pai singura specie care e capabila de limbaj, si anume Omul. cine altcineva? ai vorbit tu cu vreo vrabiuta si te-a putut convinge ca ti-e superioara?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by capcaunul
In cele vreo 30 de pagini ale acestui subiect n-a prea venit nimeni cu stiri alarmiste.

ocupat sa numeri paginile, ti-a scapat titlul: "planeta moare?"

Mergi la inceput