Incalzirea globala.Planeta noastra moare? (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Uite ca,fara sa vrea,pisi_ella a deschis un subiect mai jos,cu o tema care ar putea sa se asocieze cu subiectul nostru.

http://www.youtube.com/watch?v=2w52kcX2ydg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

[quote]Originally posted by conchita
io creca nu dispar natural cele enspe zeci si sute de specii. Omul le distruge habitatul prin simplul fapt ca se uita inocent la telejurnal sau la telenovele.

si tzantzarii distrug habitatul omului, ba chiar pe om, la o adica. tot inocent, ca n-au constiinta.

chiar azi citeam ca de la inceputul anului au fost vreo 180 de incursiuni ale ursului negru in casele celor din zona lacului tahoe, imagineaza-ti sa devina uzual sa te trezesti cu un urs in bucatarie. cazuri idem si in NJ si CT, dintre alea mai recente, dar istorii sunt destule cu intruziunea celorlalte specii in habitatul uman. sper ca avem voie sa folosim conceptul de "habitat uman", atata vreme cat il folosim pe-ala de "habitatul ursului".

de fapt, care e problema in discutie? ca mor mustele? dar oamenii nu mor din cauza bolilor capatate de la celelalte specii?

ce sa fac, votez cu antropocentrismul, mi se pare cea mai logica si sanatoasa atitudine. cand o vana ursu pentru om, mai discutam despre ce trebuie sa faca omul pentru urs.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by conchita
chiar azi citeam ca de la inceputul anului au fost vreo 180 de incursiuni ale ursului negru in casele celor din zona lacului tahoe, imagineaza-ti sa devina uzual sa te trezesti cu un urs in bucatarie. cazuri idem si in NJ si CT, dintre alea mai recente, dar istorii sunt destule cu intruziunea celorlalte specii in habitatul uman. sper ca avem voie sa folosim conceptul de "habitat uman", atata vreme cat il folosim pe-ala de "habitatul ursului".

Nicaieri in lume, cu exceptia unor extrem de rare cazuri de turbare, ursul nu ataca omul. NICAIERI. Omul este animalul care ataca ursul, PESTE TOT in lume. Il ataca direct, vanandu-l, dar mai ales indirect, taindu-i padurile in care isi duce veacul, rapindu-i caprioarele sau cerbii pe care-i mai mananca caci deh, mama ursoaica nu l-a nascut lacto-vegetarian, stresandu-l cu avioane, teleferice, ATV-uri, snowmobile, etc.
Daca se va trezi cineva cu ursul in bucatarie vina este a bucatarului, nicidecum a ursului.
Daca vrem ca nepotii nostri sa mai poata trai pe planeta asta trebuie sa acceptam ursul si toate celelalte animale in marea familie care este Terra.
quote:

ce sa fac, votez cu antropocentrismul, mi se pare cea mai logica si sanatoasa atitudine. cand o vana ursu pentru om, mai discutam despre ce trebuie sa faca omul pentru urs.

antropocentrism = autodistrugere
Mai logica si mai sanatoasa mi se pare coabitarea omului cu toate celelalte specii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona2006 spune:

Daca pina si papa o spune...
www.msnbc.msn.com/id/20548340/" target="_blank">http://www.msnbc.msn.com/id/20548340/

O sustin si eu pe Brenda care spunea ca aici nu isi au loxul polemicile...cine vrea sa ajute planeta, bine, cine nu...asta e...

"animals ...exist for their own reasons. They were not made for humans any more than black people were made for whites or women for men." Alice Walker

Mergi la inceput

quote:
Nicaieri in lume, cu exceptia unor extrem de rare cazuri de turbare, ursul nu ataca omul. NICAIERI.

pe langa faptul ca nu am sustinut asa ceva, te contrazic totusi, daca tot faci afirmatii fara acoperire.

quote:
antropocentrism = autodistrugere
Mai logica si mai sanatoasa mi se pare coabitarea omului cu toate celelalte specii.

atata vreme cat nu exista si reciproca - adica intentia celorlalte specii sa coabiteze pasnic cu omul, consider sinucidere curata sa aperi dreptul pestilor de a nu fi pescuiti in primul rand, in timp ce milioane de oameni mor de foame. antropocentrismul reprezinta realitatea, omul stapaneste planeta asta, pana una alta.

planeta nu se salveaza cu colportari alarmiste si neintemeiate de genul conspiratiei bubulilor sa ne-o incalzeasca pe respectiva planeta.

Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil

Mergi la inceput

quote:
antropocentrismul reprezinta realitatea, omul stapaneste planeta asta, pana una alta.

Aceasta sintagma inventata de progresistii secolului al XIX-lea in plina revolutie industriala si preluata deopotriva de capitalistii si comunistii secolului al XX-lea se erodeaza pe zi ce trece.

Omul supravietuieste prin bunavointa planetei. Bunavointa care usor-usor se indreapta spre limitele ei. Daca echilibrul precar al ecosistemului global, echilibru intins aproape la maxim, pocneste s-a zis cu noi, cel putin cu o parte consistenta a celor 6 miliarde.

Conchita, trebuie sa intelegi ca omul este o frunzulitza insignifianta intr-una din ramurile regnului animal care a capatat importanta prin faptul ca inteligenta ii permite sa scuture ramurile. Din pacate, scuturandu-l fara discernamant au inceput sa cada frunzele. Din pacate, adaptabilitatea omului este limitata, si din ce in ce mai mult artificializata gratie medicinei (care pacaleste selectia naturala), alimentelor modificate genetic (despre care nu stim ce efecte au pe termen lung), igienei sanitare (sterilizare, dezinsectie, deparazitare, etc). Omul a iesit din canoanele selectiei naturale bazate pe mostenirea genetica gratie mostenirii culturale si tehnologice dar efectul pervers al acestui salt aparent este slabirea omului ca specie in fata provocarilor naturii (virusi noi, dezechilibre climatice, schimbarea fortuita a dietei).

Omul nu este stapanul planetei ci doar administratorul ei.
iar administratorii incompetenti sfarsesc rau intotdeauna ...

Mergi la inceput

pana sa fiarba planeta si administratorii ei sa piara ca frunzulitele uscate sub dogoarea soarelui nebarat de stratul de ozon disparut din cauza efectului de sera, iata ca ne paste o adevarata problema: albinele nu se mai intorc la stup. fenomenul e generalizat in America de Nord si Europa de Vest, unde in procente de pana la o treime chiar, albinele sunt de negasit. pur si simplu au disparut si nimeni nu stie unde, de ce si cum, inca. o consecinta imediata ar fi scaderea recoltelor in agricultura pentru ca, dupa cum se stie, albinele polenizeaza plantele. in US, de exemplu, sunt milioane de albine transportate regulat de la un camp cultivat la altul, calatorind mii de kilometrii in camioane speciale, ca sa asigure polenizarea culturilor agrigole. vorba lui Einstein, daca dispar albinele, specia umana ar supravietui fix patru zile.

Capcaunul, ok, nici o problema, gandim diferit. observ ca te cam contrazici, omul nu mi se pare chiar asa insignifiant, pentru ca daca era, atunci efectul sau asupra planetei ar fi ramas asisderea. cred cu toata convingerea ca nu rezolvam nimic nici daca ne minimalizam rostul si rolul pe planeta, nici daca exageram ce se intampla, nici daca imprastiem info alarmiste. pana una-alta, asa antropocentrista cum ma aflu, reciclez tot ce se poate in gospodaria proprie, am grija sa nu cultiv decat plante native in gradina personala, ma duc la cumparaturi cu sacosa de panza sau cutii de carton pe care le reciclez dupa aia, pe langa multe altele care imi demonstreaza buna credinta de cetatean al planetei care se fereste pe cat posibil sa nu distruga mediul, ci sa-l conserve - ceea ce nu se poate spune despre majoritatea alarmistilor pe care ii cunosc - numai gura e de ei. ca sa aiba eficacitate actiunile de protejare a mediului trebuie sa fii foarte bine informat si sa nu cazi in cursa mesajelor predominant politice si cu substrat economic care abunda pe piata ecologistilor de azi.

Mergi la inceput

quote:

quote:
antropocentrismul reprezinta realitatea, omul stapaneste planeta asta, pana una alta.

Aceasta sintagma inventata de progresistii secolului al XIX-lea in plina revolutie industriala si preluata deopotriva de capitalistii si comunistii secolului al XX-lea se erodeaza pe zi ce trece.

de dragul adevarului si al informatiei corecte, "sintagma" asta o gasesti in Biblie inainte sa o gasesti la progresistii sec.19. dupa aia o gasesti la filosofii iluministi. antropocentrismul reprezinta o ramura a ecologismului, daca nu stiai, sunt cei care spun ca planeta trebuie protejata pentru ca altfel omul nu ar supravietui, spre deosebire de biocentristi care zic ca omul e egal cu furnica in lupta de supravietuire, dar trebuie sa-i dea intaietate furnicii ca importanta, nu se stie de ce totusi, atata vreme cat furnica nu gandeste la fel despre om cand ii devora camara cu bunatati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:

Nicaieri in lume, cu exceptia unor extrem de rare cazuri de turbare, ursul nu ataca omul.

Capcaune, lumea toata e mai mare decat Brasovul, vino pe la noi prin Muntii Stancosi, sa vezi cine ataca pe cine si cine e in habitatul cui
In rest discutatul discutiilor despre a cui a fost Moldova, a mea, a voastra sau a urmasilor urmasilor mei in veacul vecilor mi se pare...cum sa zic, amuzanta, tot atata gaz ardem, daca nu cumva mai mult, atata energie irosita...
Ce e aia "schimbare fortuita a dietei", conform teoriei conspiratiei nu e fortuita deloc

Mergi la inceput

quote:
Capcaunul, ok, nici o problema, gandim diferit. observ ca te cam contrazici, omul nu mi se pare chiar asa insignifiant, pentru ca daca era, atunci efectul sau asupra planetei ar fi ramas asisderea.

Nu ma contrazic deloc. Omul este insignifiant in regnul animal. Number one in topul naturii este bacteria. Fara ea nicio alta vietuitoare n-ar rezista. Urmeaza ceva alge, protozoare, chestii aproape indispensabile. Omul este un animal ca oricare altul in babilonia genetica a vietii pe pamant dar in cei 2 miliarde de ani de cand bacteriile au descoperit diviziunea muncii el este singurul animal care a tras lozul castigator la loteria "cine stie castiga". Lozul asta ii da posibilitatea sa se bage in seama intre animalele de-acelasi rang, dar se afla tot la cheremul bacteriilor, algelor si altor organisme "mici, fara frontiere".
Responsabile cu ciclurile oxigenului, carbonului, azotului sau fosforului sunt bacteriile. Bacterii care pot prolifera excelent in conditii de mediu in care omul n-are nicio sansa de supravietuire, fapt pe care omul de pe strada inca nu-l intelege cand se gandeste doar la propriul SUV, la noua lui casa de vacanta, sau la urmatorul DVD pe care-l va urmari, la fel cum pentagonistii sau kremlinistii credeau pana nu demult ca isi vor putea savura linistiti pensiile dupa niscaiva dusuri termonucleare aplicate recalcitrantilor.
quote:

cred cu toata convingerea ca nu rezolvam nimic nici daca ne minimalizam rostul si rolul pe planeta, nici daca exageram ce se intampla, nici daca imprastiem info alarmiste.

In cele vreo 30 de pagini ale acestui subiect n-a prea venit nimeni cu stiri alarmiste. Din contra, participantii au fost destul de rezervati . Intre cele cateva mii de subiecte pe forum, un subiect dedicat incalzirii globale n-ar trebui sa supere pe nimeni. Din contra, suntem mahniti ca lumea chiar nu ia in serios evidentele.
quote:

pana una-alta, asa antropocentrista cum ma aflu, reciclez tot ce se poate in gospodaria proprie, am grija sa nu cultiv decat plante native in gradina personala, ma duc la cumparaturi cu sacosa de panza sau cutii de carton pe care le reciclez dupa aia, pe langa multe altele care imi demonstreaza buna credinta de cetatean al planetei care se fereste pe cat posibil sa nu distruga mediul, ci sa-l conserve

quote:

- ceea ce nu se poate spune despre majoritatea alarmistilor pe care ii cunosc - numai gura e de ei.

Concret?
quote:

ca sa aiba eficacitate actiunile de protejare a mediului trebuie sa fii foarte bine informat si sa nu cazi in cursa mesajelor predominant politice si cu substrat economic care abunda pe piata ecologistilor de azi.

Fara revolutie nu exista progres.

Mergi la inceput