Discutiile in contradictoriu
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
lily spune:
Din moment ce nu sintem identici, nu gindim la fel, nu am fost educati la fel samd nu avem cum sa finm de acord 100% pe o anumita tema/subiect.
In privinta controverselor si certurilor de pe forumuri, online, cred ca apar in primul rind din orgoliu, unii crezind ca sint superiori altora , le pot da lectii (gratis-zic ei, insa nu cred ca degeaba se chinuie sa convinga ca au dreptate!) si obligatoriu trebuie sa fie primite lectiile lor. Numai ca oameni sintem, si nu poti primi lectii si observatii de la oricine, numai ca asa vrea acela/acea. iti spui parerea, aceasta nu coincide cu a altuia, si tot asa...
In final, se isca certurile si mai apar si jigniri-in lipsa de argumente, care ranesc, supara, creeaza disconfort.
Nu stiu care ar fi solutia-
1. taci, nu scrii nik-citesti doar !
2. accepti 'lectiile' , spunind ca el/ea are dreptate
3. ignori orice alt punct de vedere, si iti pastrezi parerile
4. incerci sa dialoghezi-sa vezi ce vrea celalalt, ce gindeste, de ce crede ce crede si sa incerci sa ajungi la un numitor comun cu el, fara sa te enervezi, fara sa pleci, dar raminind 'tu insuti'.
Cred ca a comunica inseamna a merge pe un drum nu mereu drept, nu fara riscuri, nu preasarat mereu cu flori,nu batatorit, dar unul frumos.
Putem invata sa dialogam, putem invata sa tacem, sa meditam la ce ni se raspunde, fara sa vrem neaparat sa dovedim ceva.
Cred ca dictatura in care am trait multi ani ne-a lipsit de exercitiul dialogului-stiam ca trebuie automat sa spunem 'da', sa fim de acord cu partidul unic, cu mai marii-superiorii, fara sa gindim nici-o clipa, sau sa ne fortam sa zicem ca ei.
Apoi a venit libertatea, posibilitatea de a spune ce credem, dar unii nu au inteles ca nu mai sintem in dictatura, nu au stiut cum sa foloseasca libertatea. Au ramas tributarii vechii mentalitati-cine nu e cu noi, e impotriva noastra.
Si constat ca astazi asa se procedeaza-orice schimbare de orice fel e etichetata ca ceva rau, imoral, degradant.Traim intr-o societate care nu vrea sa se schimbe la nivel de gindire, de individ, toti trebuie sa purtam un anumit soi de uniforma- e mai comod asa, ne ofera un soi de confort...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
Discutiile in contradictoriu - nici o problema.
Daca se aduc jigniri - problema mare. Sunt cateva persoane care daca nu esti de acord cu parerea lor deja vin cu insinuari si cu jigniri mascate.
Aida - mama de pisica mica.
b.nica spune:
discutiile care duc la contradictii te pun in situatii cu care te confrunti,poate, zi de zi;acasa,in trafic,la serviciu,te lovesti de oameni care gandesc altfel decat tine si reactioneaza mai mult sau mai putin agresiv.
depinde de tine cum primesti replica;daca te revolta, daca te copleseste sau daca te lasa indiferent, are legatura cu personalitatea fiecaruia.
sunt persoane introvertite care primesc tac si inghit;sunt persoane care se simt obligate sa riposteze si o fac dupa cum ii este caracterul si educatia;altii(ii prefer)isi pun mintea la contributie si isi anhileaza oponentul cu eleganta si pt.acest tip de persoane contradictia poate fi un "antrenament" al spiritului.
alessia105 spune:
Consider ca suntem oameni ... si ca orice om fiecare dintre noi este diferit ..deci este normal sa avem opinii,pareri diferite ...Personal cand ma framanta ceva ( spre ex topicul cu lb romana ) deschid subiect sa vad ...is io nebuna sau mai is si altii ... Nu imi place sa privesc lucrurile numai si numai ca mine ... imi place sa vad lucrurile si de pe partea cealanta ...DISCUTAM .. e normal sa avem opinii diferite ..dar asta nu inseamna neaparat ca este strict personal sau ca ne uram ..pentru ca ne-am contrat la un subiect .
A fost un topic unde mi-am tinut cu vehementa parerea( si o voi tine pana in panzele albe ..normal atata timp cat nu ezista dovezi PALPABILE ) ... am constatat intamplator dupa un timp ca una din fete( pe care o admiram de mai muult timp
) a crezut ca a fost personal si ca am ceva cu ea ...e adevarat ca ne-am mai contrat noi doua si pe la alte subiecte ...ghinion asta e daca nu cadeam pe aceeasi unda , pur si simplu pentru mine au fost doar discutii ..fiecare argumentandu-si parerea ...am invatat din asta ...dar nu inseamna ca am urat sau mi-am format o idee proasta despre o persoana .Doamne fereste , sincer m-a durut sufletul ca am putut lasa impresia asa
Discutiille in contradictoriu sunt bune atata timp cat invatam din ele si nu ne jignim intre noi ...ci discutam strict pe subiect si argumentandu-ne mai mult sau mai putin parerea personala .Cand ne jignim ..eu prefer sa inchid ochii si sa ma fac ca nu am vazut ..mai bine sa cad de fraiera decat sa ma cert cu o perosoana .
Aici pe Dc niciodata nu mi s-a intamplat sa fiu jignita ..am fost jignita ,direct din prima pe alt forum,de persoane care habar nu aveau cine sunt, i-am raspuns acceptandu-i jignirile ...si ce daca m-a facut cum m-a facut?!?! ..stiu cine sunt ..cine ma accepta bine ..cine nu asta e ...nu m-a fauct el pe mine sau eu pe el ..slava domnului ca nu oi fi eu singura membra a unui forum sau fac eu singura discutie .. Imi plac discutiile constructive din care pot invata ceva fie ele si in contradictoriu .
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
b.nica spune:
quote:
Originally posted by alessia105
draga alessia acesta este avantajul forumului DC,nu conteza persona, conteaza ideea.
sa nu fiu inteleasa gresit:persoana nu este cunoscuta (cu educ.,maniere,sit. sociala,etc.),dar ceeace spune o defineste,trebuie sa-ti asumi anonimatul!
de aceea trebuie sa fim atenti la ce postam;lumea ne judeca dupa ce spunem si considera ca asta gandim chiar daca am postat un raspuns la nervi, sau sub influenta unui raspuns neplacut.
gonghy spune:
Piiiiiiii azi sunt tare suparata.
Am intrat pe forum si am vrut sa vad ce subiecte noi mai sunt si tot asa uitandu-ma........am observat ca la multe dintre subiecte noi sau mai vechi iar se da peste nas si se arunca cu noroi.
Doamne e chiar asa de greu sa ne intelegem si sa ne vorbim frumos una alteia??
Daca cuiva nu-i place subiectul sau persoana,sa nu raspunda sau macar sa nu tot dea peste nas.
Si sunt aceleasi persoane care constant fac acest lucru,nu vreau sa dau nume ca apoi incep sa se ia de mine aiurea'n tramvai si nu are rost.
Ma deranjeaza faptul ca atunci cand citesti un subiect si nu-ti comvine ce a scris cineva macar sa-si vada de treaba si sa nu raspunda cu vorbe care uneori dor foarte tare.
Asta e parerea mea si am vrut sa o expun din nou aici cu voi.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93574
Povestea fetitei noastre
http://community.webshots.com/user/gonghy
Poze cu noi
Laura si bebe Maya 19.09.2006
carmenpit77 spune:
Toata lumea discuta in contradictoriu la un moment dat, e normal si mai ales este omenesc. Dar atentie mare la certurile a la "tatisme" "mahalagisme", persoane care se cearta de dragul de ase certa.
Si sunt de acord cu Gonghy nu-mi pica bine certurile de pe DC. Aici eu intru sa invat din experienta altor mame sau sa impartasesc din experienta mea celor care ma citesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Discutiile in contradictoriu sunt constructive atunci cand participantii au bunul simt la purtator.
In grupul meu de prieteni ajungem sa ne contrazicem cateodata si 4 ore pana ne plictisim , dar niciodata nu am ramas certati , dupa ce s-a pus punct discutiei respective radeam si vorbeam ca la inceput , fara ranchiuna si mai stiu eu ce .
Pe de alta parte pe un forum este greu sa nu arunci tu eticheta celuilalt fara ca macar sa stii cu cine vorbesti.
Da , sunt discutii in contradictoriu aici , sunt si disctii eficiente si discutii de-a dreptul jenante.
E vorba doar de bun simt si de ratiune, sa-ti dai seama ca nu-i poti spune userului Gigel ca e prost , urat , jegos si cu disfunctii erectile doar pt. ca nu-ti place cum gandeste .
Depinde de om ...
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
sirimie spune:
quote:
Originally posted by CrisaS
Sint de acord cu Viviana , e diferenta intre discutiile in contradictoriu si cearta sau pina la jignire e cale lunga.Sincera sa fiu de cind am intrat pe acest forum ,am vazut discutii in contradictoriu , am vazut si certuri dar nu jigniri, inca!!
Cred ca inca nu ai descoperit ZZ
![](icon_smile_big.gif)
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
![](icon_smile.gif)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
Mie imi plac discutiile in contradictoriu.
Cel mai putin imi place cind se vorbeste despre "atacuri" si "jigniri". Daca cineva nu este de acord cu mine consider ca nu este de acord cu ideea pe care o sustin, nu cu persoana mea. Ei bine, pentru multi pe aici daca cineva nu e de acord cu ei inseamna ca au ceva personal cu modul lor de gindire, si asta dilueaza controversa.
Am avut si eu unii parteneri de discutie care se legau de mine personal si nu de ideile pe care le sustineam. Asta e, forum public, sint fel si fel de oameni.
Cel mai mult imi plac discutiile inteligente in contradictoriu, in care se vorbeste despre idei. Sint de fapt singurele controverse care ma pot invata ceva. Si sint si dialoguri de genul asta (ma bucur pentru asta).
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei