S-A SCHIMBAT Limba romana ????
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/violeta69/violeta69.jpg)
violeta69 spune:
am si eu o intrebare...
cei care nu stiu sa scrie corect(sau nu stim ) ar trebui mai intai sa faca/facem ceva scoli?!
sau ii/ne invitati frumusel afara de pe forum?!
asta sa ca sa stiu si yo...pardon,ma scuzati eu .....cand sa ma apuc sa fac clasa a V-a din nou
m-o mai primi inapoi?!
fara suparare
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by miri_mik
insade aici, si pana la a accepta discursuri inundate de jargoane, regionalisme si dezacorduri... e cale lunga. si sunt total impotriva lor:) nu toti avem scoli inalte, dar daca redactezi un mesaj, sa fie macar inteligibil si sa nu te jenezi pe urma de ce ai scris.
parerea mea:))
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
Aoleu! Eu tocmai explicai ce-i cu cuvintul vailing... Numai mie mi se pare ca regionalismele imbogatesc limba romana?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by violeta69
am si eu o intrebare...
cei care nu stiu sa scrie corect(sau nu stim) ar trebui mai intai sa faca/facem ceva scoli?!
Teoretic, dupa parearea mea cred ca sint suficiente clasele I-IV pentru a scrie CORECT din punct de vedere gramatical.Nu cred ca-ti trebuiesc ''scoli inalte''.Mult bun simt, respect fata de tine si fata de cei din jurul tau si acei 7 ani de-acasa.De fapt nu sint numai 7 ci sint vreo 18 cel putin in cazul meu pentru ca abia cind am plecat la facultate pot sa spun ca am plecat de-acasa.Asa ca nu conteaza cite facultati ai si cite mastere doctorate si asa mai departe.Daca ai primele clase facute , teoretic ar trebui sa stii sa scrii corect.
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
meg67 spune:
quote:
Originally posted by alessia105
...i-am rugat la fel macar cat vorbesc cu el sa scrie corect ..
violeta69 spune:
quote:
Originally posted by CrisaSquote:
am si eu o intrebare...
cei care nu stiu sa scrie corect(sau nu stim) ar trebui mai intai sa faca/facem ceva scoli?!
Teoretic, dupa parearea mea cred ca sint suficiente clasele I-IV pentru a scrie CORECT din punct de vedere gramatical.Nu cred ca-ti trebuiesc ''scoli inalte''.Mult bun simt, respect fata de tine si fata de cei din jurul tau si acei 7 ani de-acasa.De fapt nu sint numai 7 ci sint vreo 18 cel putin in cazul meu pentru ca abia cind am plecat la facultate pot sa spun ca am plecat de-acasa.Asa ca nu conteaza cite facultati ai si cite mastere doctorate si asa mai departe.Daca ai primele clase facute , teoretic ar trebui sa stii sa scrii corect.
Numai bine,
Crisa
Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080
si totusi daca la scoala n-am prea invatat sa scriu corect...in astia 4 ani,ce o sa-mi faci?
o sa ma dai afara de pe DC?!
sau asta inseamna ca nu am respect fata de membrii DC sau fata de mine?!
si nici ca nu am 7 ani de acasa?!(sa ma rog,18 ani de acasa....pana sa plec la scoli din astea mai inalte...in care oricum n-am invatat mare branza....)
crezi ca o fac intentionat?!
asa scriu eu....pur si simplu nu stiu sa scriu altfel....
sper ca nu o iei/luati ca pe ceva personal....e doar o discutie pur teoretica
![](hop.gif)
![](avion.gif)
![](grup.gif)
![](floare.gif)
![](floare2.gif)
saphir spune:
quote:
si totusi daca la scoala n-am prea invatat sa scriu corect...in astia 4 ani,ce o sa-mi faci?
o sa ma dai afara de pe DC?!
sau asta inseamna ca nu am respect fata de membrii DC sau fata de mine?!
si nici ca nu am 7 ani de acasa?!(sa ma rog,18 ani de acasa....pana sa plec la scoli din astea mai inalte...in care oricum n-am invatat mare branza....)
crezi ca o fac intentionat?!
asa scriu eu....pur si simplu nu stiu sa scriu altfel....
sper ca nu o iei/luati ca pe ceva personal....e doar o discutie pur teoretica
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*![]()
![]()
Probabil ca o sa fii catalogata intr-un anumit fel si vei primi raspunsuri la intrebarile tale pe masura modului in care te exprimi/scrii. Se intampla sa gresim, dar cand asta se repeta, e mai mult decat o simpla greseala....
Pana la urma modul de scriere/exprimare pe un forum (si nu numai) este cartea de vizita a fiecaruia.
![](mamica.gif)
![](gravida.gif)
![](bonjovi.gif)
![](fetita.gif)
pozele noastre
violeta69 spune:
Saphir,mi se pare absurd sa incep sa dau lectii de gramatica cuiva care nu poate mai mult .....
eu am "vazut" destule persoane care nu au notiuni elementare de gramatica ...acum ce sa fac?! sa ma apuc sa corectez fiecare "miscare"?!
sau sa il/o iau peste picior de fiecare data?!
mi se pare jenant sa ma apuc sa-i corectez textul...nu as face asta vis-a-vis de nimeni.....nici prieten,nici cunostinta......
sa fiu sarcastica nu cred ca pot....
incerc doar sa-l/o inteleg......atata poate!
e greu sa recuperezi.....nu mai merge de la o varsta.....spun toate astea pt ca incerc sa fiu toleranta!
sunt oameni care se pricep,invata,incearca......pot...
sunt oamnei care nu pricep,nu stiu,nu inteleg...nu pot!
saphir spune:
Pe mine personal, nu m-ar deranja sa fiu corectata, iar din asta as invata si as incerca sa nu repet greselile. Iar daca nu ma corecteaza nimeni si nu sunt sigura de un cuvant cum se scrie, nu-l folosesc sau ma uit si eu in drepta, in stanga sa vad cum se scrie. Eu cred ca e chestie de bun simt sa scriem corect gramatical. Sa accept un agramat/a langa mine nu ma face mai toleranta, ci mi s-ar parea lipsa de respect fata de mine.
Revin: imi amintesc ca atunci cand m-am mutat la Bucuresti, am fost socata de dezacordurile facute de marea majoritate, dezacorduri care pur si simplu imi zgariau timpanul...si am inceput sa-mi corectez prietenii (si nu numai) glumind si cu ironii fine. A dar rezultate si nu imi amintesc sa se fi suparat cineva pe mine din cauza asta.Saphir
,
Amos si
Ailish
pozele noastre
violeta69 spune:
imi pare rau,dar eu nu pot sa-mi corectez decat copilul
cu restul.....incerc sa vorbesc(sa ma exprim ) cat pot de corect....
imi amintesc ca si eu faceam dezacorduri cand eram copil....eram obisnuita asa pt ca nu ma corectase nimeni
si a inceput sa ma corecteze profa. cu care faceam meditatie...apoi m-am prins care ce si cum
deci un copil as corecta,pe adulti....nu stiu.....nu cred.....
alessia105 spune:
quote:
deci un copil as corecta,pe adulti....nu stiu.....nu cred.....
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*![]()
![]()
De acord cu tine pana aici, dar atunci cand tu incerci sa iti corectezi copilul si vin terte persoane care iti dau peste cap toata corectura, cu ceva gresit ..copilul tau gandeste " babaca asta e nebuna , lumea vorbeste/scrie altfel pe net si ea o tine pe a ei " ..atunci incerci pe cat posibili nu sa ii corectezi pe ceilanti,ci sa ii rogi sa se corecteze/controleze singuri CAT E COPILUL IN PREAJMA .Am fost si noi copiii stim cum e cand mama ne impunea ceva ..si noi aveam prin preajma ex ca x,y,z, faceau ceea ce mama ne interzicea ...Nu vreau sa fiu ca mama sa impun cu forta ..cu pumnul in gura ..desi imi e frica ca voi ajunge chiar asa ( prin faptul ca sunt cicalitoare)...in ultimele doua zile mi-a demonstrat ca scrie corect atata timp cat sunt eu prin preajma ...cum plec si ramane singur ...scrie aiurea .L-am intrebat de ce? " Asa e moda,ai vazut ca si x,y,z scriu asa ..ei is multi,tu esti singura care zici altceva"..Nu vreau sa ma transform in baba cloanta ,in vrajitoarea rea in personajul negativ pentru copilul meu ...doar ptr ca unora le este pur si simplu lene sa scrie corect ( nu pot sa cred ca un licentiat nu stie sa scrie corect sau nu trebuie sa am pretentii de la el/ea) sau care considera ca pe internet trebuie vorbit strict in limbaj internautic( vezi articolul postat de copiloi
![](floare.gif)
![](pupic.gif)
Sunt sigura cand copilul lui x,y,z vor ajunge la varsta la care sa stea pe net din n motive si chiar daca ei, parintii, nu au facut scoala, vor avea aceleasi discutii in casa cand copilul va scrie gresit ..nu pot sa cred ca un parinte poate permite copilului sau sa scrie gresit ,doar ca asa face el si este constient ca nu e corect...Noi suntem adulti suntem responsabili pentru noi ,ei sunt copiii si suntem responsabili pentru ei , pentru ca ei sunt viitorul nostru .Ceea ce nu inteleg eu de ce ptr proprii copiii putem fi responsabili si pentru copiii prietenilor ,amicilor,vecinilor..etc nu ... nu sunt tot copiii?!?!
----------------------------------------------------
Alessia
![](vampa.gif)
![](olanda.gif)
![](avion.gif)
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine