S-A SCHIMBAT Limba romana ????

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Despre ce carte vorbesti Guestus? Io nu am nimic cu nimeni ...mi-a iesit primul in cale.

Iuliana dar daca fica ta( la scoala fiind) ar fi prin preajma sau eu stiu ai sta de vorba cu o prietena care are copil de scoala si stii sigur ca ..da-mi voie sa cred ca te-ai controla si ai scrie corect.

Repet nu e vorba cum scriem intre noi ..ci cum scriem in prezenata copiilor

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Alessia, dar atit poate prietena ta, nu te mai supara pe ea. Fraza pe care ai reprodus-o mai sus n-are cap, coada, logica si e agramata. Nu cred cred ca prin asta vrea sa fie cool, mai degraba pare categoria "fata de la mall", nu-i mai incarca mintea cu cratime si alte prostii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Natasa, ca bine zici! Chiar ne radem ca o secta! Da nu se merita, pe bune, ca noi stim sa scriem si sa vorbim corect (sper) iar pentru cei care nu stiu suntem prea subtile

Alessia, in locul tau i-as explica fiului meu ca asa este CORECT ROMANESTE si cine scrie altfel indiferent de motiv, graba, moda sau altceva este analfabet. Daca fiul tau va dori sa fie la moda va fi si fara sa te agiti tu sa faci observatie tuturor cunostintelor sa scrie corect cand vorbesc cu el daca imi permiti aceasta mica gluma, ca asta se intelege din ce ai scris, ca ai atras atentia tatalui si sotiei acestuia sa scrie corect cat vorbesc cu el.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

quote:
Initial creeata de alessia105

Cand naiba s-a modificat limba romana si eu nu stiu?!?!?Ultimul exemplu dintr-o lungaaaa serie ...tocmai am vorbit cu cineva cunoscut pe messenger ( o amica din bloc , o tipa undeva pe la 30 si de ani), nu mai folosea cratimele ..am rugat persoana respectiva daca doreste sa avem o conversatie sa scrie corect ( mai ales ca era si fiul meu cel mare prin zona ,cu care am cam acelasi gen de discutii ) si redau raspunsul ei exact " Am auzit eu ca ai nasul pe sus draga de acu de cand esti prin strainezia habar nai lbrom si ai pretenti asae lbrom acu "( absolventa de facultate )
Adica cum am pretentii??? A vorbii sau scrie corect romaneste este o pretentie ???
Mi se pare in primul rand o jignire adusa limbii tale materne ,apoi o grava jignire adusa celor care pentru un anumit numar de ani ne-au educat si vorbesc aici de parinti,educatori,profesori .
Si eu fac greseli( mai ales de mancat litere ,inversat etc)...si eu scriu cu tz (cateodata ) ...sau folosesc prescurtari cu prietenii . hai sa le zicem "limbaj de internet" ,dar niciodata nu folosesc acest limbaj de internet in conversatii cu copiii(am vro 3 copii in lista mea de mess 9-15 ani) sau cu persoane unde exista posibilitatea ca prin zona sa fie copii scolari , dar de aici pana la a scrie gramatical incorect ( ma refer la scrierea intentionata fara cratime ) e cale lungaaaa.
Si iar mi se pare aiurea ca sunt pagini de net care accepta acest limbaj ...sau mai rau chiar principalele publicatii sau televiziuni din Romania accepta comentarii de la cititorii scrie in aceeasi maniera .
Daca noi adultii( absolventi macar unei scoli generale) scriem asa , ce pretentii sa mai avem de la copiii nostrii sa scrie corect ???? Sunt eu depasita si/sau cu nasul pe sus sau s-a schimbat limba romana ? Mai sunt si altii care simt ca mine ???

Da eu simt ca-mi vine sa ma dau cu capul de toti peretii cind vad ca majoritatea celor plecati din tara de multi ani sau de putini ani nu mai stiu sa scrie.Spunea cineva pe-aici ca s-a strecurat o greseala si in textul tau , vezi ca am scris-o cu rosu. Ei aia e greseala de care vorbesc.Bai ca maninci litere ca nu folosesti cratima hai sa zic , ca inteleg.Dar cum DOAMNE IARTA-MA sa adaugi? Am sezizat greseala pe care-ai facut-o tu la foarte multi plecati.Extrem de multi. Si nu pot sa inteleg de ce s-a ''lipit chestia asta de ei'' Ba s-a lipit in asa mod ca atunci cind trebuie sa foloseasca doi de ''ii'' folosesc unul si invers.Tu acuma ai cam picat ca musca in lapte(no offense) ca ai venit sa critici pe cineva , si tocmai tu ai facut greseli si uite ca nu te-=au iertat.Sint atit de multi care nu scriu si nu vorbescccc corect mama mama ti-as da un exemplu concret de pe un alt forum sa vezi acolo adminul cum scrie si mare parte din cei ce scriu acolo , dar asta e. Daca faci greseli si le spui nu o sa-ti atragi decit antipatii , ti-o spun din proprie experienta.Insa poti gasi modalitati mai diplomate sa le atragi atentia. Si uite-te cum i-ai scris Iulianei ''dar daca fica ta''..Si sunteti se scrie legat
Numai bine,
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Dk va strofocati prea mlt o sa vedeti k va ies riduri tokmy pe fatza. Din knd in knd se scrie asa pe mess. Mai vb. Makr dk apuc sa scriu, nu am tp sa scr my mult. Kiar va rog sa intelegeti k nu pot, kiar dk vr.

Ei, ce ziceti de stilul asta? Asa imi scriu mie doi pusti de 18 ani din Romania (fiul unei prietene si nepoata altei prietene). Imi vine sa-mi smulg parul din cap, dar nu zic nimic (ca doar si pe vremea mea se zicea "misto", iar adultii se luau cu mainile de cap cand ne auzeau); eu raspund insa la asemenea mesaje asa cum scriu eu in mod normal, adica in forma lunga si fara nici un fel de prescurtari sau greseli de ortografie.

Fetelor, asta e vremea, ne modernizam, ne prescurtam, ne grabim...

Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!

Mergi la inceput

Miss Parker vai de capul nostru , unde o sa ajungem cu generatiile de azi:)))))) Si mie imi scrie cineva din lista de mess asa si de fiecare data ii atrag atentia dar e asa de obraznica si are un tupeu ca in final m-am lasat pagubasa.Nu trebuie domnule sa te prostesti pentru ca ei nu-si dau seama dar se invata.Pai vorbesc asa pe mess si am vazut la bacalaureat cum au insirat la scris la romana ''orashe din rominia: bucureshti, constantza, clujna poca'' Astia sint mindria noastra , viitorul nostru.Te-apuca sila ..pe cuvint.
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Alessia, pai asta e limbajul chatului. Dureros, nu? Cu cat scrii mai prost cu atat esti mai cool.
Si eu am ramas uimita cand am vazut o fata de 12 ani in ce hal putea sa scrie in engleza pe YM cu prietena ei. Ioc gramatica. Imi lua ceva timp sa compilez ce a vrut sa zica. Prescurtari, coduri, greseli cu caruta ... Dar tasta repede. Asta era fala ei. Ca se facea de ras daca scria incet. Asa ca mai bine repede si cu greseli.
Referitor la prietena ta nu pot spune decat ca este agramata.
Cris, mai era o greseala in mesajul Alessiei, daca stam sa facem analiza gramaticala a mesajului.
Alessia, daca noi scriem intre noi cu greseli, asa o vom face si in prezenta copiilor. Pentru ca va deveni un obicei.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Nu asta mi-a fost intentia sa fac analiza pe text, doar am incercat sa-i spun ca toata lumea a sesizat greselile ei cu atit mai mult cu cit ea venise sa spuna de greselile cuiva.Toti facem greseli sint convinsa de asta.Scrii mai repede maninci o litera, adaugi o litera , pierzi o cratima, adaugi o cratima , o data nu zice nimeni nimic dar sint persoane care fac greselile repetat si la un moment dat ajungi sa te enerveze.Dar ma rog asta spuneam ca daca faci observatii mereu nu faci decit sa-ti atragi antipatii si sa fii catalogata cu nasul pe sus.
A..si inca un exemplu crunt o studenta la medicina era anul 4 am intrebat-o ce specialitate isi va alege. Mi-a spus ca vrea ''obstretica ginecologie''.Am intrebat-o vrei sa faci ostetrica? Da , vreau sa fac obstretica.Asta e strigator la cer.
Crisa

Viata-i scurta daca nu o putem lungi s-o facem lata!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
http://www.flickr.com/gp/10650554@N05/x96080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

quote:
Originally posted by ciuf

Alessia, pai asta e limbajul chatului. Dureros, nu? Cu cat scrii mai prost cu atat esti mai cool.
Si eu am ramas uimita cand am vazut o fata de 12 ani in ce hal putea sa scrie in engleza pe YM cu prietena ei. Ioc gramatica. Imi lua ceva timp sa compilez ce a vrut sa zica. Prescurtari, coduri, greseli cu caruta ... Dar tasta repede. Asta era fala ei. Ca se facea de ras daca scria incet. Asa ca mai bine repede si cu greseli.
Referitor la prietena ta nu pot spune decat ca este agramata.
Cris, mai era o greseala in mesajul Alessiei, daca stam sa facem analiza gramaticala a mesajului.
Alessia, daca noi scriem intre noi cu greseli, asa o vom face si in prezenta copiilor. Pentru ca va deveni un obicei.

www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

ciuf
daca ai vedea cum chatez eu cu fratele, ai zice ca amandoi suntem analfabeti. asa ca alessia nu -ti inteleg supararea- cred ca mai mult te-a deranjat ca ti-a spus ca esti prin strainataturi si ai pretentii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Mathilda, no comment. E alegerea ta.
Daca tot suntem la capitolul limba romana, poate cineva sa modifice aici: http://forum.desprecopii.com/ Vrei sa devii (scris devi)membru?

Mergi la inceput