Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Marina, pana acum i-am dat iaurt zdravan si numa bun de la napolact si iaurt gras de la prodlacta. Mananca la 6 jumate cate un iaurt de 200g cu doua masuri de cereale in el. Nu l-a mancat simplu. Incerca sa mestece si se enerva cumplit ca nu avea ce.

Messa, auzi, dar condimentele astea nu au nimic la bebei da? Ca ti-am zis ca mi se pare ca m-am cam scapat la boia. :))) O sa incerc si eu sa coc usturoi, stiu ca e ff sanatos dar la mine microundele nu se dau la high sau low. Sunt pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Cata, suntem si noi enterovirusate, de asta si vroiam sa citesc postul Laurei, dar mama ei de treaba ca nu dau de el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Catalina, daca boiaua nu e din ardei iute, e ok. Boiaua este ardei gras rosu sau kapia dulce uscat si macinat - deci perfect safe pentru bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Tot uitandu-ma in urma vazui filmuletzul cu Emmi - exact asa face si Eva - se pune in 4 labe, apoi pe burta ca o broscutza, se taraste pe coate si ajunge unde vrea ea. De-abia astept sa invete sa miste mainile si cand e in 4 labe si sa vezi atunci cum mut toata casa pe tavan
Interesanta faza cu mirodeniile; o sa mai studiez capitolele din urma sa vad ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

MESSA, error, am bagat si condimente in vasul ala de condimente, tocmai ti-am explicat mai devreme cum e steamerul de la Moulinex. Dar papica nu e nici dulce, nici sarata.

Branzica de la Prodlacta nici n-am vazut la noi, iar pe cea de la Napolact trebe sa fii norocos sa o gasesti la Selgros, de aia de la Milli ce parere ai? Oricum, vorba fetelor, dupa un Danonino dulce si gustos sa pape pireu...

Acum, la sase iar m-am pus pe blenduit, i-am facut lapte cu cereale si o nectarina, a baut vreo 100 ml, dar dupa aia bau, am gustat, era cam acrisoara afacerea. Trag concluzie ca plodului meu ii place dulcele.

CATALINA, cand m-am pus in pat aveam senzatia ca un colt de la fereastra o ia in sus, si acum sunt zombie. Imi fac un capuccino.

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia sa traiasca!
cristina mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Oricum, MESSA, ai perfecta dreptate, e genial sa ai o scula d-asta in casa, in cateva secunde rupe tot. Bine ca nu m-a pus sa dau padurea de bani si pe un storcator de fructe. Acum ma gandesc la cate cele as putea sa-l folosesc, si asa nu-mi iesea amestecul de clatite perfect omogen, acum sa vad cine mai scapa. Chiar asa, ii fac maine niste clatite lui tati, ca merita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Catalina - nu sunt suparata pe tine, nu vroiam sa reiau subiectul, iti scriam separat pe PM, dar vad ca intreaba si Gio asa ca mai zic o data: "Am plecat miercuri seara la Valcea, iar joi seara Eva a facut febra 39,7 cu frison, s-a invinetit, am crezut ca moare, am fugit de urgenta la spital in Valcea unde ne-au internat de urgenta. I-au facut impachetari toata noaptea si i-au dat antitermince, ca antibiotic nu am vrut eu fiindca nu-mi zicea nimeni ce are, rosu in gat sau infectie gastroalimentara. In fine, dimineata au aparut scaune cu sange si atunci, speriati si de scandalul pe care il faceam in spital, si de faptul ca pe fisa scria "jurnalist" la ocupatie, au vrut sa ne trimita cu salvarea la Matei Bals in Buc. Atunci noi am dat semnatura si am venit cu copilul acasa, l-a vazut pediatra noastra si e pe tratament, dar e acasa cu noi, ca era disperat bietul copil, nu puteam sa o las jos din brate in spital nici o secunda ca se sufoca de plans. Suntem bine, azi a facut kk normal, se joaca. Se vede, in schimb ca nu a uitat, fiindca ne chinuim si eu si taica-su sa o distram si cu greu ne arunca un zambet, ea care radea tot timpul si la toata lumea. Diagnosticul este infectie gastrointestinala. Nu stiu de la ce, ca ea sta cu mainile si picioarele in gura non-stop..." Dupa cum spuneam acum suntem ok, am mancat 5 zile mancare de regim pt bebei kkcioshi:
- 6 – NAN fara lactoza preparat cu apa de orez
- 10 – mar copt cu orez fiert
- 14,00 – piure de morcovi, telina, dovlecel si piept de pui
- 16,00 – banana cu cereale de orez
- 22 – NAN fara lactoza preparat cu apa de orez
Ca tratament am luat negram (parca!) am auzit ca-i zice, pe blister scrie acid nalidixic, saruri de rehidratare si antitermice.

La coprocultura si coprocitograma nu ne-a iesit nimic, dar eu cred ca nu au avut ei culturi suficiente....

Dupa cum spuneam ne-am revenit. Suntem mancacioase si vesele ca inainte.
Azi am cantarit-o. A luat 400g! Dupa ce a slabit ca o pisica s-a pus pe mancat! Da' numai lapte!

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Cristiana70 -acum ca a zis Messa, mi-am amintit ca la inceput, cand incercam eu iaurturile sa vad ce ii place Evei, a vomat de la Danone si Brenac. Nu stiu ce sa-ti zic cu ametelile. La mine trec cu o cafea tare. Am patit si eu o data si m-am cam speriat.

Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva

Mergi la inceput

LAURA, David nu a vomitat de la iaurt, ci iaurtul... plus ce mai avea in stomacel. Ieri si alaltaieri a tot ras pe Danonino si nu i-a facut rau, azi am incercat sa-i dau pireut cu carnita dupa, eu zic ca le-a gasit insipide si de aia. Am mai patit asa saptamana trecuta, la prima lingurita de mar ras cu biscuite mi-a facut "cadou" tot ce avea prin stomacel. E disperant si caraghios totodata, il vad ca analizeaza continutul linguritei, ori totul inauntru, ori totul afara!

DANA, hi, hi, acum tu ma ignori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Salutare mamici!

Nadia ma bucur ca ati scapat de ghips... Cu putin noroc o sa vada Roni chiloteii Lidiutei...

Nu mai stiu cine intreba cat are bb la 6 luni (rusine mie), Roni are la 5luni jumate, 8.500kg si 74cm...

Utile pt preparea mancaricii lu' bebe, am asa... cuptorul cu microunde (a carui lipsa o simt acut, acum in deplasare; buna inventie a omenirii), blenderul, robotul de bucatarie si cam atat... Eu ii fierb legumele in apa...

Ai vostrii copilasi cam cata mancare papa la o masa? Dimineata eu zic ca mananca suficient... branzica cu mar/para + nectarel (suc de morov cu mar/para) in total cam 200ml de papa. Intrebarea mea e de fapt, cat piure de legume dati voi la bebelusi?

Noi ziua ne-o petrecem asa...
Ne trezim la 8-8.30, ne uitam la tv cat pregateste mami papa, papam apoi ne jucam un pic si facem nani... Ne trezim pe la 12, mai stam putin si ne jucam si ne dragalim, apoi papam, iar mai stam de vb si iar facem nani. Ne trezim pe la 15-16, stam putin, iar papam, iar ne jucam si iar nani pana pe la 17.30-18, cand ne imbracam si plecam la bunici (parintii lu mami; noi stam la mama lu' tati). Aici ne jucam cu bunelu, buni, unchiletu', apoi papam pe la 19-19.30, mai stam putin in casa si apoi plecam la plimbare in parc (20-20.30). Mai venim acasa pe la 22-22.30-23 (depinde de dispozitiz puiutului), facem baita, papam si facem nani...

Katy, am vazut ca te-ai tuns; iti foarte bine...
De ce imi faceti in ciuda cu bebelusi care stau in fundulet? Auzi la ea, Ema se ridica si-n picioare. Roni inca nu sta in fundulet; abia astept sa-l vad si pe el ca sta in fundulet... In schimb... cand e pe burtica se opinteste si cauta sprijin sa se impinga cu picioarele ca sa inainteze...

Cam atat... Ma duc la pui sa papam... Va pupic.

Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
Poze Roni www.flickr.com/photos/8401629@N06/" target="_blank">aici
Poze mami www.flickr.com/photos/9549359@N04/" target="_blank">aici

Mergi la inceput