Stelute de ianuarie - februarie 2007 (44)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delfinuta spune:

Buna ziua mamici si bebici!

Mirandolina eu lucrez acasa de cand am intrat in concediul pre-natal, dupa ce am nascut a fost greu in primele doua luni, apoi m-am obisnuit. Iau jumatate din salariul dinainte "la negru" si cei 8 mil de la stat. Nu ma ajuta nimeni si nici n-am apelat la altcineva. Nu stiu ce fel de munca ai tu, cat de mult te va solicita...eu lucrez cateva ore pe zi, insa mi le pot planifica cum vreau eu. Concluzie: daca iti poti planifica orele de lucru in functie de cerintele copilului, parerea mea este ca te vei descurca fara probleme!

Eli eu as vrea sa vin la botez, macar la biserica. azi am reusit sa merg si la banca, daca se poate sa-mi dai mai multe detalii - ora si locul si daca vrea sa mai mearga cineva cu mine in masina.

Liuda imi pare tare rau ca a iesit asa nashpa. Te inteleg! Si eu am fost luata peste picior ca sunt exagerata cu copilul, n-am bagat in seama pe nimeni...pana acum. Pe 5 august plecam sa-l ducem pe Bitu la mama si stam pana pe 7 acolo, sper sa nu ne intoarcem toti trei..Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Delfi, pai va spun din timp , probabil ca pe vineri-sambata , o intreb pe Alina cum se ajunge exact, la care biserica, etc.
deci pana acum mergem asa:
DELFINUTA-cu masina
ALINUK-cu masina
ELI-cu masina

lista e deschisa, si fara masina, daca sunt fete, ne impartim noi cumva..

Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
taina botezului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

marina e clar,n-am nici o sansa sa lucrez cumva,ca "la negru" n-am chef,nu vreau sa imi dea bani din buzunarul lui cum ar venimerci mult de raspuns oricum.

anis bine ai revenit!
eu zic ca nu e bine sa o fortezi ci mai bine sa faci o pauza de 2-3 zile.eu mai fac altceva:pun in legume cateva masuri de fulgi de orez cu diverse arome (piersici,banana,mar) si o mai pacalesc.

spor cu pregatirile!!!

diana ce faza cu sertarul! eu astazi am lasat-o pe fi-mea sa isi bage manutele in castronul cu mancare.mai baga un deget, se uita la mine mirata ,iar mai baga un degetel,iar se uita mirata,am lesinat de ras.parca zicea "...e...voie...???nu ma mai certi?chiar pot sa ma manjesc?" dupa ce am lasat-o sa isi faca damblaua asta a mancat tot,fara sa se mai smiorcaie.asa ca daca bebeii refuza papica,poate functioneaza si la voi metoda

Adriana Maria *iubita lu' mami si tati * //11 ianuarie 2007//*//pozele noastre
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">filmulete cu fetita mica in burtica //www.desprecopii.com/info.asp?id=1080" target="_blank">Nasterea unei stele//

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Liuda, imi pare rau de ce s-a intamplat. insa, da-mi voie sa iti spun ca te admir enorm, esti o mama pe cinste. ai stiut ce e mai bine pentru puiul tau si ai procedat in consecinta, nu ai acceptat nici un compromis, nu ti-ai lasat bebelina sa fie tratata oricum, bravo.

Anis, nu forta copilul sa manance, va avea probleme mai tarziu, asculta ce zice Gabriela.

Messa, desigur ca incep cu o lingurita, a doua zi doua lingurite, etc, da, asta o stiam, sarumana.

Raluca, nu incep dupa metoda romaneasca in primul rand pentru ca pediatra de aici nu e familiara cu asta si n-ar stii ce sa ma sfatuiasca la o adica, in al doilea rand pentru ca am io convingerile mele legate de regimul alimentar pe care nu mi le scoate nimeni din capatana. :-))) cum ar fi: diversificarea se incepe cu masa de dimineata, pentru ca e mai safe daca are alergie la ceva, ai timp sa vezi in cursul zilei reactiile si sa ajungi la spital cu bebe. si cum meniul unui adult pentru dimineata consta in cereale+ceva (preferabil fructe), consider ca cerealele sunt o alegere buna pentru inceput. treaba e ca asa cum o educ acum cu mancarea, asa o sa mamance toata viata. daca o educ sa manance consistent dimineata si la pranz si mai usor seara, ii fac un bine, nu?

pe de alta parte, nu vreau sa inlocuiesc laptele cu mancare solida, nu cred ca asta e rostul diversificarii. mancarea solida o sa vina in completarea laptelui, care ramane baza pana la 1 an, si are rolul de a obisnui copilul cu diferite texturi ale mancarii, diferse gusturi, etc. nici o mancare solida nu are valoarea nutritionala a laptelui - ma refer la copiii sub un an, deci telul meu cu diversificarea nu e sa o indop, ci sa ii educ obisnuinte sanatoase legate de hrana, ma refer la tipul de alimente, la program, etc. cam asta e...

am gasit aici diverse meniuri si aici discutii despre lipsa apetitului la copii, ma gandeam ca sunt folositoare linkurile pentru eventuale idei.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

bei doarme copilul de la 7, gata cu plimbarea! nu se mai trezeste si basta!
cred ca i-a placut la tigri si la lei la zoo de asta doarme oricum se uita in cer si la copaci...
bei e bine ca e fata acasa si nu imi bat capul oare ce face...
stiu - doarme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Anis, subscriu si eu la ce zice Gabriela, nu o forta. Eu am facut de doua ori pauze mari (de vreo sapt) cu Matei pt ca urla pur si simplu la legume. El care nu plange de fel. Acum am inceput sa i le fac cu gust, mancabile asa, ca o mancare si le mananca. Chiar mormaia de placere azi. Asa ca mai bine da-i o pauza sa uite ca nu ii place.
Noi stim ce trebuie bebeii sa manance si sa faca numai ca deseori ei nu sunt de acord cu noi si trebuie sa ne mai pliem si dupa ei.
Cu prietena ta ... ce sa zic, sa faca totusi un test de sarcina dar am mai auzit de dereglari. La mine a fost taman invers, dereglata o viata intreaga, acu m-am reglat aproape ceas. Asa ca cred ca bebe doi o sa vina imediat.

Maaama ce vorbiti voi de paste. Cred ca le incerc si pe astea. Chiar, sa traiasca cine a inventat blenderul. Auziti dar pastele astea sunt ok? Adica ma rog, banuiesc ca fara ou.

Conchita, zici tu "nu vreau sa inlocuiesc laptele cu mancare solida, nu cred ca asta e rostul diversificarii. mancarea solida o sa vina in completarea laptelui". Asta ce inseamna, ca tu ii vei da la fiecare masa lapte, pana la un an? Intreb pt ca si eu sunt fana sa bea lapte in fiecare zi si acum ma gandesc ca si-a redus drastic portia cu 3 mese diversificate.

GAta, veni si pizza. :)) Asa ca fug sa ma ingras.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Cata, da, eu asa planuiesc. din cate am citit, discutat cu pediatra si alte mamici, abia dupa un an bebe ar trebui sa aiba trei mese solide, doua gustari si lapte doar de 2-3 ori pe zi. nu mai inainte de un an, insa.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana si Sonia * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Ce faceti fetele? Va multumesc mult, Daconst, Gabitz, Catalina, Cristiana, Marybell, Delfinuta!

Cred ca o sa fac un contract de prestari servicii, asa cred ca e cel mai bine pentru toti, si daca pot sa flexibilizez orele de lucru... asta ar fi minunat. Totusi, trebuie sa diversific copilul un picutz mai devreme. Ei, nu cred ca doua saptamini in plus sau in minus conteaza. Va multumesc

Gabitz, ti-am esplicat cum e cu bebeii care caaaaad, sper ca sunteti bine acum, poimiine va veti fi relaxat pe deplin.

Liuda, foarte bine ca ai plecat! Eu ma cert cu oricine pe teme de crescut copii, dar chiar sa fiu luata la misto de propria familie nu mi s-a intimplat. Probabil ca ei ma stiu deja de dusa cu capu' si nu se baga

Anis, si eu am un CM f haotic de cind am nascut, am ajuns sa fac testul, ca nu ma mai suporta Liuda in stress Au fost trei rusi la distante de 13 zile, apoi nimic timp de vreo 50 de zile, apoi inca unul serios ca pe vremuri, si de atunci nimic, cred ca a trecut mai mult de o luna. In orice caz, cine se simte cu musca pe caciula e bine sa faca totusi un test

Mai citesc cite ceva... sunt varza de oboseala...

Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadiutapm spune:

buna fetele, va multumim ca ne sunteti alaturi cu gandul si o vorba buna la toate mamicile.

Liuda, ai facut bine ca nu ai lasat copilul acasa, ti-ai fi facut si mai multe griji daca treceai cu vederea anumite aluzii si atunci numai concediu nu se numea ci stres. , pt apetitul Dianei sa-l tina in continuare.

Mira, multa bafta si curaj cu serviciul
Lore, hmm, zici chilotii ai !!!

fetelor daca nu am raspuns cuiva sa ma trageti de maneca insa cum am o mica intrebare sau mai bine zis problema:
Lidiuta de ieri e maraita cum nu-i convine ceva incepe iiiiiiie sau mrrr si se screme, astea nu ar fi nimic dar de astazi am observat ca si-a schimbat vocea o are mai ragusita asa, sa aibe ceva in gat,??? febra nu are, mananca ca de obicei, rade se joaca, stie careva ceva ??? e semn de ingrijorare???

pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici
Nadia de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Sa fie, Nadiutza

Nush care ar putea fi cauza... Maya a mai miriit si de cald, dar nu pot sa-mi dau cu parerea de data asta...

Apropo de familie... Ieri: "vai, cum ai lasat fata cu umerii goi? Sunt 26 de grade!!!"(a se citio frig) (umerii goi = o salopetutza bufanta de fetitza care sa n-o coaca la foc mic)...

Ella de www.youtube.com/watch?v=deHt6udGM6k" target="_blank">Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput