* Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (39)
Raspunsuri - Pagina 27
alinaalex spune:
Kim, vazut toate pozele voastre, inclusiv vacanta de la Gaspesie! f. frumos acolo! asa frumos ai povestit...lasa ca Alicia se va obisnui si cu calatoriile! lui Marc ii place mult sa calatoreasca, de fapt asa l-am obisnuit, mai putin imi place mie, ca tre sa ducem juma de casa cu noi chiar daca stam 2-3 zile ![]()
chiar esti slaba si cine te intelege oare mai bine ca mine cand zici ca vrei sa sa te mai ingrasi un pic, sa arati mai cu forme???
pt. mine din pacate e greu sa pun kg, poate doar daca oi fi din nou gravida, ca altfel...![]()
Nshiro, nu stiu ce sa-ti zic, eu una nu suport sa mi se dea sfaturi, de aia Marc n-a stat fara mine nici macar cu maica-mea mai mult de cateva ore, stiu, exagerez, dar de multe ori ma gandesc ca poate eu stiu ce e mai bine pt. el, si nu o data am ajuns sa am discutii in contradictoriu cu mama sau chiar sa ne certam...de aia ma descurc mai mult singura si cred ca e mai bine asa pt. mine. Soacra-mea nici macar nu l-a vazut pe Marc de la ziua lui si sta tot in oras, dar macar ma lasa-n pace. Bine, dar diferenta e ca eu inca sunt acasa, nu lucrez.
Totusi, ai putea sa-i sugerezi asa, subtil, ca te deranjeaza anumite chestii, poate o sa inteleaga...Mai ales daca spui ca e o persoana cumsecade. In mod sigur ea a fost bine intentionata.
Poli, si eu l-am pus pe Marc direct pe WC, avem si noi reductor pt. WC, ca nici el nu face la olita, fuge de ea ca dracu' de tamaie
, si vad ca-l amuza, acuma vom vedea daca va persevera!
chiar, oare ce mai face MP??? n-a mai dat nici un semn de viata din primavara...Irina , daca bine imi mai aduc eu aminte, e plecata in Oltenia, la mama ei. Si stam cam toata vara. Probabil nu are net acolo.
Alina si
Marc Alexandru (28.03.2006)
pozele noastre
ciuf spune:
Rocsana, eu zic sa discuti cu ea inainte. Nu cu sotul. Ca parca vad ca el o sa ii dea mare dreptate surorii lui. Mai ales la japonezi unde legaturile de sange sunt foarte importante. Dupa cum vezi el este foarte fericit ca tu sa fii in relatii bune cu neamurile lui. De asemeni e minunat ca Maria sa aiba verisori cu care sa se joace. Copiii trebuie sa se joace cu copii, nu cu adultii sau tot timpul prin picioarele noastre. Deci pe langa faptul ca ea iti mai da si sfaturi bune ai avantajul de a mai iesi cu cineva, Maria de a se mai juca cu cineva. Pentru mine asta ar conta mult de tot.
Eu ce as face. As incerca sa ii explic frumos ca instinctele de mama de multe ori nu dau gres. Si ca odata ti s-a intamplat sa asculti de cineva, iar sfatul acela nu a fost tocmai bun si tu ai avut de tras. Nu dai detalii.
Deci preferi sa faci ce iti spune instinctul ca la o adica daca e vorba de a invinui pe cineva tu vei fi aceea. Preferi sa fii tu cea vinovata decat altcineva.Vrei sa fii responsabila pe deciziile luate de tine.
Si cu asta termini. Deci eu ti-am spus ce as face eu.
Si pe mine ma obosesc cateodata sfaturile altora, mai ales daca observ ca se face obisnuinta din asta. Deja persoana respectiva nu mai e deloc agreabila pentru mine.
Tu pune in balanta ce e mai important. Mi-e teama sa nu fie genul de persoana suparacioasa care sa iti intoarca spatele imediat si apoi sotul sa iti vina cu acuze.
Deci tu stii cel mai bine ce e la voi in familie, cum se procedeaza in Japonia.
Asta e sfatul meu. Te pup si sper sa o rezolvati cat mai frumos problema.
Fetelor noi ieri ne-am dus la un orasel cu un lac frumos cam la o ora distanta de noi, unde sunt si multe ferme de legume.
Asa ca mi-am luat 2 cutii de castraveciori, o cutie de ardei (care i-am copt la ei), dovlecei, un pepene galben dulce si aromat, fasole verde si o cutie de rosii.
Deci azi am de facut castraveciorii, curatat ardeii si pusi la congelator. Sa sper ca ma voi descurca cu maimutelele pe langa mine.
Cei care vindeau la ferma de unde luam noi in fiecare an si de acolo am luat si anul asta ca au preturile cele mai bune si dau en-gros, erau sarmani, vai de ei, fara dinti, cu fete bolnave. Mi-au inspirat multa mila. Stiu cat de mult muncesc ei pamantul si cat de cald e in zona asta.
Si cand fu sa platim cel in varsta (tatal) ne spuse ca avem de plata $30. Sotul zambind la el spuse ca nu crede, ca numai doua cutii fac $28. Omul se apuca sa mai adune ditamai sirul de cifre. Nu, $30. La care sotul ii cere voie sa faca el calculul. Rezultatul $70. Puteam sa il tapim bine de tot dar nu suntem genul si mai ales cand stim cat de mult muncesc ei.
Apoi sotul i-a dat $80 la care batranelul ii dadea rest de la $100. Vai de el.
Dupa asta ne-am dus la lac, unde am mancat papica ce ne-o luasem de acasa, copiii incantati sa se joace in apa, sa priveasca barcile jetski-urile cum plecau. Fain dar cam obositor ca m-a cam batut soarele in cap.
Cum se mai anunta vremea in Ro?
V-am pupat.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
kim spune:
Nshiro,
f bine te-au sfatuit fetele cu diplomatia, si mi s-a parut f buna ideea lui Ciuf, cu instinctul de mama care nu da gres si sa-ti asumi tu responsabilitatea deciziei.
Andreea,
cred ca iti vine s-o mananci pe Eeeea cu totul cum ciripeste ea atatea! Lungana sau nu, f bine, sanatoasa sa fie!
Polixeni,
ei manechin, la varsta mea! Ma intrebi cum e sa vezi balenele, sentimentul e grozav, am incercat sa-l descriu, probabil fara succes, in orice caz te simti mic-mic in imensitatea ocenului de balene, si nu e deloc infricosatoar, ele sunt pasnice, vin pana aproape de vas, parca bucurandu-se de spectatori.
Alinaalex,
pai da, sper sa o obisnuiesc pe Ali cu calatoriile mai lungi, ca si noua ne plac. Iar tie iti doresc sa ramai cat mai repede gravidutza.
Ciuf,
ai avut spor cu legumele? cum le-ai facut? le-ai copt?
ciuf spune:
Catrinutza, faina iesire ati avut. Cred ca Mariuca a fost incantata la maxim. Atatea animale la un loc, sa le vada pe viu, nu in carti, sa le auda cum fac, oyoyoy ce mi-as dori si eu pentru ai mei.
Chiar zilele trecute cautam pe net ferme unde sa ma pot duce cu copii sa vada cum se mulge vaca, cum se taie lana la oi, sa vada oratanii, sa dormim sub cerul zilei pe capite de fan. Dar gaseste daca poti. Mai caut.
Fetele care au bunici la tara sunt niste fericite. Aer curat, copiii capata pofta de mancare, somn ca lumea, etc.
Tili, tie iti spuneamd espre visele mele de Romania: serbari, concursuri, mers la tara la bunici.
Deh, asta e. Nu le poti avea pe toate.
Sambata dimineata a trebuit sa duc inapoi aspiratorul de curatat carpeta. Si in fata magazinului erau mai multe masute si cativa copii. Tzop si noi. Ce faceau? Aveau kituri de instalare cum sa faca o cutie de scule . Era acolo o tanti care le arata cum sa tina ciocanul, cum sa bata cuie. Luca al mai mic. Mi-a zis ca nu a mai avut asa mici copii si care sa stie sa bata un cui drept (era prima data cand o facea Luca).
I-a dat sort, ochelari de protectie, pacat ca nu am avut aparatul foto sa il pozez. La sfarist i-a dat si o emblema de se pune in piept pe care era desenta proiectul la care lucrase Luca.
Magazinul se cheama Home Depot si in fiecare sambata din luna au activitatea asta. Te miri ce le mai astora trece prin cap ca sa atraga clienti.
Daaaaa. Luca era atat de concentrat, rosu la fata, se vedea ca incepuse mana sa ii oboseasca dar era nerabdator sa vada rezultatul.
Mi-a parut rau ca nu l-am pozat. De acolo am mers la zoo. Normal ca a vrut sa mearga cu sortul pe el si cu cutiuta in mana . I-am zis ca e ca Gepetto. Parea tare mandru.
A fost primul lucru facut de manuta lui, o pastreaza mamica lui ca trofeu.
Peste tot a mers asa. Si cu trenuletul, si la mangaiat de caprite , absolut peste tot 1.
Nah, reclama la Home Depot.
Sa vedeti ce incaltari i-am luat lui Luca. Sunt dintr-un cauciuc mai rezistent, e a doua pereche pe care o are. prima a fost purtata toata vara trecuta si jumate din asta, au fost galbeni, i s-au rupt de atata purtat, iar acum a vrut portocalii. Dar un portocaliu de portocaliu. Iti sare in ochi culoarea. Asa ca o sa ii vedeti in poze. Se cheama Crocs. ideali pentru joaca.
Soacra-mea cand i-a vazut anul trecut s-a uitat un pic stramb. Adica cum sa incalt copilul in incaltari de cauciuc? "Lasa, draga, ca ii iau eu copilului pantofi daca nu are". Si pe urma cand i-am spus ca am dat vreo $30 pe ei (la banii astia gasesti ceva fain din piele, mai de calitate), ca sunt nemaipomeniti pentru joaca, ca de vreo 2 ani sunt la mare moda aici, ca pana si adultii au (mai ales asistentele in spital) am reusit sa o conving.
La anul ii vom lua si Evei, anul asta a sarit-o randul pentru ca are destule incaltari de vara. Dar pe undeva parca imi pare rau cand o tot vad ca se incalta cu Crocs-ii lui Luca
.
Dupa cum va spuneam ieri dimineata ne-am hotarat sa ne ducem in Pueblo, orasel aflat la o ora de al nostru, renumit pentru fermele de legume ce le are cat si de un lac/rezervor foarte frumos . Copiii au fost innebuniti sa isi balaceasca piciorusele in apa, sa priveasca oamenii cum isi pregateau barcile sa plece in larg, jetski-urile, Lucaparca savura fiecare moment.
Kim, imi imaginez ce captivat ar fi fost Luca sa vada dansul balenelor. Ca lui ii place mult de tot sa se uite pe Animal Planet sau Discovery cand sunt documentare despre animale. Este excat la varsta cand prinde imediat, cand e dorit sa exploreze. Acum e timpul nemaipomenit sa il expun la noutati.
In parc ne-am asezat la o banca si am si mancat pranzul.
A fost foarte frumos.
Ca ma intrebai de cum merge treaba cu legumele, pai merge, un pas inainte, trei inapoi. Dezastru
. E greu sa faci ceva cu copiii langa tine. Eva statea numai cocotata pe masa, i-am lasat sa se joace ca sa apuc sa fac din cele propuse, nu va pot spune ce deranj mi-au facut. In fiecare camera din casa sunt jucarii insirate. Aiciun mic exemplu, altul, samd.
Acum trebuie sa strang dupa ei ca se scoala imediat si sunt gata sa faca dezastru iar in casa. Tura a doua.
Noe, infricosatoare intamplare. Eu sa nu aud de serpi ca mi se zburleste pielea imediat.
Zilele trecute ne-am dus la un parc unde al meu sot tot bicicleste si in parcare zacea un sarpe mort. Era unul cu clopotei. Cineva il omorase si isi luase ca trofeu coada cu clopoteii.
Aida, v-ati intos? Vezi, noi am fost cuminti. Nu ne mai spui nimic de Alexandra?
Rocsana, Ile77 a decis sa nu mai scrie aici de cand cu scandalul. A cerut sa fie stearsa de pe lista.
Gata, ma duc sa imi murez varza.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
Delia21 spune:
ADARma bucur mult sa te "revad".Pupici multi si tie si printesei!Ce ne mai povestesti?
NOE,....uhuhu...mama ce sperietura de proportii!Eu sunt mai paranoica din fire.....Bine ca ai vazut la timp!Catrinel,mi-e dor sa mai citesc de Onika,mai sune-ne ceva,pliiiiz!!!CIUF,mei....pe tine te invidiez ca ai timp de pus la muraturi ca eu nu am timp nici sa-mi trag sufletul,...sunt intr-o cursa contra-timp in continuu,abia e lui azi si astept weekendul...caci ne tin astia cu teste in fiecare zi.....vor sa ne calasca ...am impresia.Oricum sunt mai mult decat bine impresionata de profi....mama ce diferenta ca de la cer la pamant intre cei de aici si cei de acasa,ma refer la atitudine in primul rand....(unde totusi am fost la cel mai bun liceu din judet,asta-i adevarul,chiar daca poate suna a lauda).Rudy e bine....e mai plangacios de cand vede ca nu stau toata ziua cu el,....prietena mea zice ca e tare cuminte cat lipsesc...dar cand ma vede ca ntru pe usa nu ma lasa nici sa ma dezbrac...tipa si se cere la mine in brate....si binenteles ca nu il refuz caci si mie mi dor de el.Va pup si fug la ale mele!
Stefanna spune:
Salut fetele.. se presupunea sa dorm la aceasta ora.Imi facusem dus, si apoi am mers sa imi pup puradelul si sa ma culc.Asa de captivata am fost de fetisoara ei, ca mi-a sarit tot somnu, si am stat sa ma uit minunte in sir la ea.Si daca tot n-am somn, am zis sa intru un pic pe forum.
Kim ma alatur fetelor si iti recunosc talentul de a povesti.Cat despre asemanarea dintre fetite, si mie mi-a sarit in ochi.CA intotdeauna a fost un deliciu sa ma uit la pozele Alisucai, si sa te invidiez cat esti de slaba.Mai, si oamenii astia... al slab vrea mai plin, al plin vrea mai suplu.Asta e conditia umana, ce sa-i faci![]()
Poli iti inteleg asa de bine frustrarea!!!!!!!!!! Important e sa iti pastrezi buna parere despre tine, si sa te tii scai de ei, ca tre sa reusesti.Asta imi spun in fiecare zi si in fiecare noapte, ca nu-s nascuti canadineii cu stea in frunte, tre sa razbesc si eu sistemul lor! Il pupam pe Nick iubitorul de catelusi simpatici
Rocsana intamplator eu sint intr-o chestie de asta de ceva timp.Eu una am tacut, nu am dat replica, am zis ca daca am putere sa fiu pacifista sa o fac.Si am ajuns obsedata de acea problema, am cosmaruri noaptea, drept pt care tre sa iau o atitudine.Mie una mi-e groaza, pt ca persoana in cauza, desi ruda, nu e de o calitate prea grozava, si mi-e ca de incerc sa fac "ordine" scot din ea tot"noroiul" si ajung sa sufar si mai mult.Asa ca eu am zis ca e mai bine sa pun un urias punct,nu vreau sa stiu nici cand vb sotul meu cu ea, nu vreau sa stiu nici de fetita ei, de ea, de nimeni.I-am sters din viata mea.Nu cred ca asta tre sa se intample la tine, mai ales ca a ta cumnata pare ,pt mom cel putin, un om normal.Discutati voi intre mamici, si incearca sa o faci a se pune ea in postura ta, primind mereu sfaturi care ii cam contesta calitatea de mama.
Ciuf.... detest lopatarii care ii poarta Luca.... dar si Nicola! Mie nu imi plac absolut deloc, dar la nisip orice alta incaltaminte era total ineficienta.Asa ca i-am cumparat si eu... si pt ca puradelului i-a sarit in ochi un pink de ala de iti iesa ochii din cap, si i-a luat si fugea prin magazin cu ei, i-am luat asa....insa crede-ma ca eu ma rog sa se rupa!!!!!!! Dar auzi, tin o vara si jumate, vai de capu meu!!!!!!!!!!!!!!! Mai , da si tu ce bine arati si ce supla esti.... voi v-ati pus toate in gand sa ma faceti sa mor de oftica.
Andreea Georgiana, esti o dulce ca vrei sa imi vezi puradeschiul meu.Promit sa trimit link-ul.. l-as pune iarasi, dar daca nu ai timp sa intri curand, iar ii pierzi urma, si sa ramana "cioara" mea fara laudatori?! Tocmai o admiram pe Bubu prin piscinutele ei.Dar cate stie sa zica!!!!!!!!! Misto loc de concediu.Sper ca bubu sa savureze deplasarea, si mai ales zborul.La noi zborul peste ocean a fost fain, ca ne-am plimbat de m-am cocosat, dar cel de a Viena la iasi, cam greu, pt ca am stat tintuite pe scaun si fata mea vroia sa ii cant.Despre calitatile mele muzicalicesti daca dau amaunte pica pana si netu! Sint un dezastru, si imi era o jena de cei de prin jur care trebuiau sa auda lalaiala mea.Sper sa nu fi pervetit gustul pt adevarata muzica in mica mea printesa
Si ceva sumarizari despre evolutia Nicolei.Se bucura zi lumina, pe puterile sarmanei mele mame, pe care o striga atat de clar si de minunat BAMBI.Urca primele 2 trepte de la scari fara sa se tina de nimic,sau sa o sustinem noi.Are in dodate 2 masele, a treia in curs de iesire, si se crizeaza asa de aiurea, de nici nu stim cum sa ne purtam cu ea.Vocalbularul ei consta in urmatoarele
BAmbi
mami
tati
papa
apa
Chichi= cristi
hana=haina
nenea
tanti
chi-chi=chit-chit
pisa=pisica, care se mai chema uneori si mau
bia=bianca
maie-mamaie
pepi=pepene
piutza=perluta
reproduce toate animalele, care am stiut eu cum fac
sta=statuie
bebi=bebe
cei=cer
Daca vrea ceva vine si te apuca de haina si te trage si te duce unde ii doreste inima.In casa e un permanent dezastru, dar zau daca il mai vad... a intrat in rutina, si daca nu ma mai impiedic de cate o papusa ratacita, sau daca nu ma culc pe cate o jucarie tipatoare, parca ceva nu e normal.
Gaca, vremea de somn, ca maine vin altele de dus, si trebe energie nu gluma.
De la cord dor si pupici pt toate fetele
Stefanna si Bianca-Nicola( 22 martie 2006)
aida_o spune:
ne intorseram si noi din voiaj, unul scurt pt ca acolo unde am vrut noi sa mergem... ardea padurea in vreo 4 locatii.
Kim,
ti-am trimis si un email mai detaliat, dar sa stii ca se pot salva melodiile respective. uite-asa:
1. te duci pe pagina de unde vrei sa salvezi cintecul,
si apoi dai click-dreapta pe player
2. selectezi "properties"
3. selectezi ce scrie la "Location" (http.... bla bla), si - in timp ce toata adresa aia e selectata, - o copiezi cu Ctrl+C (sau click-dreapta si "Copy")
4. apoi deschizi separat Windows Media Player (din Start -> Programs sau unde il ai tu instalat),
si acolo selectezi "File" -> "Open URL..."
5. Acum pastezi adresa aia pe care o copiasei mai devreme (cu Ctrl+V sau click-dreapta acolo cu mouse-ul si din optiunile afisate alegi "Paste" si apoi click pe OK
(va incepe sa ruleze melodia respectiva)
6. Acum mai ramine decit sa salvezi melodia, accesind meniul: "File" -> "Save As..."
7. Acum salvezi melodia unde doresti in computerul tau
(nu uita sa adaugi, la sfirsitul fiecarui nume de melodie, extensia .mp3)
8. Click pe "Save", si gata :)
www.onetruemedia.com/shared?p=241b3734905abb9d5d8142&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">A fi parinte, e o binecuvintare
(Alexandra - 3 mai 2006)
aida_o spune:
am pus poze din mica noastra vacanta (am fost cu rulota), aici.
pozele sunt facute, deci, in Great Falls (statul Montana).
cea mai mare bucurie a mea, e ca ne-am luat o telegutza (remorca, sa zicem?) pentru bicicleta. asa ca pot pleca si cu Alexandra dupa mine, ca de cind imi doream. este exact modelul de aici: www.bicycletrailers.com/Instep-Take-2.pro#specs" target="_blank">http://www.bicycletrailers.com/Instep-Take-2.pro#specs
sotul e si el fericit, ca de ziua lui am cedat si l-am lasat sa-si ia televizor high-definition, cu diagonala de 42". fiecare cu ce-l doare :)
va pup, mai sunt 3 minute pina la miezul noptii si eu stau cucuvea pe laptop
Qamar spune:
LA MULTI ANI, ADA SI MULTA, MULTA IUBIRE SI ZILE FRUMOASE LANGA MAIA SI CEI DRAGI!
pazea ca venim la prajituri!

P.S. sunt pe zappppp, nu imi mere netul...
Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause