*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analex spune:

[quote][Chiar... am si eu o intrebare pt. medicii care NU recomanda aceasta pozitie.. EXPLICATI-MI de ce! Sau sa va explice de ce... intreg procedeul!!! Chiar sunt curioasa ce mai inventeaza mintea umana... PROMIT sa dau replica explicatiei... cu EXPLICATIA care pooate lamuri mintile luminate de ce e cea mai sigura pozitie!!!) sau nu, diversificarea... tocmai pt. ca eu daca VA zic... nu va pun sa ma urmati... Si nici nu vreau sa dau senzatia ca o fac poentru a fi urmata... ca apoi sa va salveze de la pieire nu stiu ce studii americane... ]

Andrada, motivul pentru care nu se recomanda somnul pe burta sub varsta de 4 luni e riscul crescut de apnee in somn pana la acea varsta. Apneea in somn e o conditie specifica nou nascutului, se datoreaza imaturitatii functionale a centrilor respiratori, care nu ies din starea de inhibitie in timpul somnului de tip REM, iar nou nascutul mai are o problema legata tot de imaturitatea sistemului nervos si anume ca in cazul in care ii creste concentratia de dioxid de carbon in sange, el spre deosebire de adult, n-o sa caste gura mare incercand sa respire, ci dimpotriva. Asa ca daca in timpul somnului REM (care survine cam dupa 20 de minute de somn linistit)apare criza de apnee, el nu mai respira, CO2 creste, inhibitia se amplifica, si moare.
Cam asta e explicatia medicala, poti sa mai citesti.
Oricum eu una l-am culcat pe fi-miu pe burta de la inceput, fiindca altfel probabil ca n-ar fi pus geana pe geana in timpul zilei, insa il ascultam cum respira si cam la 20 de minute il mangaiam usor ca sa-l scot din somnul de tip REM. Asta a durat primele 4 luni (riscul maxim de apnee in somn e intre 2 si 3 luni), oricum la un moment dat a inceput sa se rostogoleasca si indiferent cum il culcam eu, il gaseam tot pe burta. Si in ziua de azi, rar doarme altfel decat pe burta.
Analex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Am pus cateva poze in semnatura de la botez.
Acum merge?

www.flickr.com/photos/9223353@N08/sets/72157600448643226/" target="_blank">DAVID ANDREAS CRESTIN

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2a7ad00ea4169d54f32f5c" target="_blank">FILMULET DAVIDUTZ

Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Dati click unde scrie Alinafobl ca nu stiu ce are
de nu merge ce pun eu!

www.flickr.com/photos/9223353@N08/" target="_blank">DAVID ANDREAS CRESTIN

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2a7ad00ea4169d54f32f5c" target="_blank">FILMULET DAVIDUTZ

Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

LULU26 si daca mai e cineva a carui bebe are reflux as vrea sa stiu si eu ce tratament fac cei mici pentru asta. Fetita mea are aproape 5 luni (5.800kg de la 3.350 la nastere), a fost diagnosticata cu reflux la 2 luni. Si acum mananca super prost (600ml lapte / zi- de la san dar cu biberonul ca nu vrea sa suga).A facut un tratament cu ranitidina timp de o luna si a fost putin mai bine. Dar m-ar interesa ce alte tratamente se pot face. Si mai ales daca e normal sa ia atat de putin in greutate. Ei pur si simplu nu-i este foame.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Ma rog si eu pentru Sosonica sa se faca bine.

Mamica Mariei - 28.02.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu26 spune:

Daca are reflux , atunci asta s-ar putea sa fie motivul pentru care nu ia in greutate. Noi avem tratament homeopat. Ni s-a recomandat gaviscon dar se gaseste in franta si belgia si pana ne-a fost adus am luat tratamentul homeopat cu care ne merge f bine asa ca pastram pentru orice eventualitate gavisconul.

Lulu si Alessia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

puypici pt capsunici
intram si noi dupa o mica pauza datorata botezului
ieri am incercat sa ma odihnesc dar inca nu am recuperat somnul pierdut
bebe a fost un cuminte ca de obicei...sunt foarte norocoasa sa am un asemenea copil
ce ne-a suparat a fost caldura ...
noroc ca l-am facut la baile olanesti si a fost cat de cat mai racoare decat in oras
pt ca acum simt ca mor in casa de caldura si nu stiu ce sa mai fac pt bebe sa-l ajut sa o suporte mai usor
vad ca iar s-au incins spiritele pe aici...oricum nimeni nu-ti poate ordona cum sa-ti cresti copilul...tocmai de asta am apreciat atat de mult forumul pt ca am avut ocazia sa aflu cat mai multe pareri si in final am luat decizia pe care am considerat-o EU mai buna pt copilul meu
o sa pun si poze de la botez dar intai tb sa le descarcam pe toate
fug la dus pana se trezeste bebe

Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Scriu si eu, sa nu ma treceti la Disparute

Alina, merge foarte bine! Si pozele sunt grozave

Miniuta, nu-si tine capul decat cateva secunde, maxim 10, apoi ii pica fata in saltea

Legat de pozitia in timpul somnului,Dolofanel face parte din categoria "dorm cum vreau eu" Eu in toata saptamana de la spital nu l-am pus pe burta, iar cand am ajuns acasa, dupa o saptamana - era prea tarziu: nu vrea deloc pe burta! L-as tine peste zi din cand in cand, sa i se mai "aranjeze" capsorul, dar plange. Mai mult, daca il prind in toane bune si il pun (nu sta mai mult de un minut niciodata...) cateodata vrea sa se intoarca si nu poate, asa ca ramane cu nasul blocat in saltea. L-am urmarit si cat p-aci sa ramana fara respiratie (l-am smuls eu).

O data cand era adormit si colicos l-am pacalit, dar am stat cu ochii pe el "ca pe butelie". A dormit non-stop 3 ore, fiindca din pozitia asta nu mai are miscarile de tresarire (reflexul Moro) care il trezesc.

Cu toate astea, al meu Dolofanel nu doarme decat pe o parte, cu mainile impreunate, ASA . In cateva minute se intoarce, oricum l-as pune

Miniuta sper sa te simti mai bine!

Madi, multumesc! . Uite, POZA MEA PREFERATA , cred ca in asta e cel mai dulcic.

Sobi, pediatra ta si sotul meu s-ar intelege de minune. Eu pot sa fiu de acord cu ei, cu exceptia luatului in brate Din punct de vedere psihologic, eu cred ca e bine sa raspunzi nevoilor bebelului imediat; astfel el intelege ca e important si i se dezvolta stima de sine. Dar fiindca eu tin la chestia asta, cine crezi ca sta toata ziua cu copilu'n brate pana nu mai poate??? Io Cine-l adoarme de 4 ori pe zi scuturat in brate nu-sh cate minute?? Io

Mica, aniversare fericita!

Cristinamaria - La multi ani, felicitari pentru schimbarea prefixului!

Eimotto, tu pe unde esti?

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

ARTHURANA- te inteleg perfect ca-ti este greu sa-ti vezi copilul asa. si Maria plangea cate 7 ore pe zi din cauza refluxului dar mie pediatrii imi spuneau ca are colici si ca exagerez eu. pana la urma un medic (conferentiar la IOMC) mi-a spus ca are reflux si i-a dat tratament. Per toatl ea e mai bine. Nu o mai deranjeaza chiar asa rau dar tot nu manaca, din cauza asta nici nu o mai pot pune la san. Laptele anitreflux nu-l vrea asa ca-i dau lapte de-al meu cu biberonul. E chiar greu . Si nici nu ia in greutate. de slabit nu a slabit dar face 5 luni si are 5.800 kg. Ea e vesela, vioaie, rade, se rostogoleste... Dar cat e de normal sa ia doar 150g pe luna? Ca asa a luat luna asta. e drept ca e si cald dar chiar si asa....

MARIA 28.02.2007

Mergi la inceput

lulu 26 - vrei sa-mi spui te rog despre ce fel de tratament homeopat e vb si la ce medic mergeti voi in bucuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Azi am fost si noi la controlul de 3 luni; doctorita spune ca David are greutatea si inaltimea unui bebe de 4 luni.

Ne-a spus sa-i dam cu creme cat mai grase pe cuculet ca sa putem face decalotarea mai usor; de 2 zile ii dau cu crema baneocin si vad ca se zareste si putulica .

Am intrebat-o daca putem sa-i dam suc de morcov sau de mere ca sa poata face caca mai des si ne-a spus ca daca vrem putem sa-i dam si sarmale si chiftele ca el le mananca dar ca nu ne recomanda pana la 4 luni sa-i dam altceva decat lapte; ne-a spus ca la 4 luni abia sa-i bagam cereale si pe la 4 luni jumate incepem cu suc si supite clare.Deci pentru caca mai des ne-a zis sa-i facem ceai de marar care se gaseste la plafar.

Am intrebat daca putem sa plecam la mare cu el in august cand va avea 4 luni si ne-a spus ca nu ne recomanda fiindca marea oboseste bebelusii atat de mici , ca nu mai dorm, nu mai mananca cum trebuie; ne-a recomandat insa sa mergem la munte cu el.

Ne-a dojenit ca nu-l punem pe burta, dar asta fiindca David nu suporta pozitia asta si urla.

Botezul a fost frumos, David nu a plans deloc sper deosebire de cele 2 bebeluse cu care a avut onoarea sa se boteze; a dormit pentru prima oara ziua 3 ore fara sa se trezeasca;poze de la botez voi pune si eu abia peste o saptamana fiindca aparatul e cu familionul care a plecat in Turcia dis de dimineata.

Si da, botezul l-a linistit pe David, azi doarme de la 12:00 si e deja 5:20; s-a trezit doar sa manance.
O fi si de la swinger care e minunat, a adormit in el imediat; inventia asta mi-a salvat mainile, ca imi cadeau de fiecare data cand trebuia sa-l adorm si deci sa-l plimb cel putin juma de ora prin casa.

, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

Mergi la inceput