*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (3)
Raspunsuri - Pagina 21
Monytza spune:
Buna fetelor!!! 
Imi pare rau pt absenta indelungata....n`am avut timp sa citesc din urma asa ca nu stiu dak mi`a dus cineva "dorul"....Am sa incerc sa spicuiesc din urma...pt ca ma simt rupta de realitate..
Noi am fost tare ocupati...am terminat si cu botezul...au plecat si musafirii...Antonia e o fetita cumintica, dar super alintata motiv pt care vrea purtata mereu in brate si "discutat" cu ea![]()
Coliceii s`au cam dus la noi...ori fetita mea e o viteaza si indura durerile de burtica fara urlete...Ea doar scanceste...si da din maini si picioruse.
Nici siropuri nu mai prea folosim...am ajuns la concluzia andradei...efectul e mai mult placebo....si..decat sa indop copilu` cu chimicale...mai bine1l port pe brate, ca o sa creasca mare si mai mult ca sigur o sa`mi para rau dupa perioada asta..
Singura noastra problemutza este constipatia...Antonia mea are mai bine de o saptamana d candnu mai face singurica...doar cu ajutorul unei bucatele de supozitor cu glicerina...odata la 2 zile

Am patit asta d cand am inceput sa ii dam completare cu NAN 1...a ineput sa faca din ce in ce mai rar..si apoi n`a mai putut sa faca deloc singurica
M`am chinuit sa ii scot completarea cand am vazut ca nu mai face kk(crezand ca`i din cauza laptelui praf)..si am stat cu ea agatzata de tzatze 3 zile la rand...sugea nonstop si era super agitata...n`am de ales...laptele meu e prea putin pt ea care e o mancacioasa..Laptele prafd il mananca de foame doar...am impresia ca nu`l agreeaza deloc...dar papa cand vede ca la tzitzi nu mai e chiar nimic
Sunt suparata ca nu stiu ce sa fac ca sa poata sa faca si fara supozitor....poate vreuna dintre voi sa ma sfatuiasca?
Dak o sa ma lase pitikutza..am sa mai postez ..ca sa recuperez din terenu` pierdut...dar acum cel putin nu se mai poate....ca s`a trezit si`a inceput sa scanceasca![]()
Antonia minunea noastra mica
Maria Antonia de Mone&Ionutz
(31 mai 2007)
lavini spune:
Salutare, mamici de capsunele!
Nu am mai intrat de aproape 2 saptamani, v-am citit, dar la scris nu am avut spor deloc.In primul rand multa sanatate Soniei, am urmarit povestea, m-am rugat pt ea si am incredere ca totul va fi bine.
Legat de alaptat, uneori sanii mei stau sa crape de plini ce sunt, alta data sunt moi si ca vai de mama lor(ca si acum).Nu i-am dat completare, l-am lasat sa traga de tzitzi, ma uitam ca avea gurita plina de lapte si mi-am zis ca desi sanii sunt mici si moi, probabil ca e lapte.O sa mai astept sa vad cum decurg lucrurile, si dc va fi nevoi de completare...
Legat de kk, nici Andrei nu mai face la fiecare masa asa cum se intampla la inceput.A fost o perioada cand facea o datya pe zi cu scremete, inroseli, plansete...Credeam ca e constipat, desi kk mi se parea normal ca aspect.Saptamana trecuta a primit un masaj viguros la burtica si apoi a inceput sa aiba cate 2-3 scaune/zi, inclusiv partzurile de rigoare(ca nici de astea nu dadea si avea burticuta ca un balon).
Duminica o sa ne crestinam si noi si o sa intram in randul lumii.Speram sa ne placa si sa nu fim plangaciosi.
O intrebare:ce metode in afara de cele clasice de adormit copii aveti?In ultimele zile suntem maraiti, vrem mai mult la verticala si sa fie cineva cu noi tot timpul.Ieri de la 8 dim. la 1 nopatea a dormit 3 ore, desi am incercat tot ce mi-a trecut prin minte.Bineinteles ca era atat de obosit ca nici nu mai stia de el, si de aici urletele de rigoare la orice tentativa de a-l aseza in pat.Ce solutii mai aveti?
Legat de colici, nici eu nu i-am dat nimic, dar nici nu cred ca stam rau la capitolul asta.Si dc oricum nu au efect...
O zi buna!
Lavinia, mamica de Radu Andrei
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
ELTEKA spune:
Salutari din Tokyo!
Noi am supravietuit taifunul - la Tokyo n-a venit decat sub forma de ploaie cu galeata, dar oricum in lunile iunie si iulie ploua-non stop, ca urmeaza lunile de seceta, asa ca nimic nou... Ce e misto e ca toti copii au cizme de cauciuc si pelerine de ploiae asortate, cele mai frumoase culori posibile!!! Cand vad cate o fetita cu fustita mini si cizmulite roz, imi vine sa ma apuc sa fac si o fetita 
Am trecut cu bine si cutremurul. Asta a fost haios, bine - orium se sctura casa aproape zilnic, dar asta a fost mai tare, era dimineata si eram terminata de somn, il hatanam pe Dolofanel in bouncer si deodata incepe sa-mi joace imaginea.
Zic - Eh dragutzo, ar trebui sa dormi mai mult! (ca eu peste zi nu mai dor, raman numai cu cele 2-3-4 ore de somn de noapte...). Si-mi fila mie o lampa asa, imi tremura imaginea in fata ochilor...dar il aud pe sotulache din dormitor "Cutremuuuuur!" si-mi dau seama ca de fapt zdranganea si vasa pe masa...si vasele in bucatarie, nu numai Dolofanel in bouncer ![]()
Angelabv, ti-am scris un mesaj kilometric, atunci imediat dar l-am pierdut
. Scrisesem pe compul asta nou si mereu imi pica netul, nu stiam ce are. Pe urma m-am prins ca skype asta nou are probleme (are o noua functie, pe orice apgina de net mergi, poti sa suni direct cu skype numerele de telefon afisate - insa probabil nu merge perfect asa ca imi termina brusc aplicatia...). Versiunea anterioara n-am de unde s-o mai instalez, asa ca...
Promit sa ma mobilizez sa scriu din nou, din pacate al meu copil nu mai vrea sa doarma ziua mai deloc, iar eu l-am obisnuit numai in brate..si se pare ca nu mai vrea decat la mine
asa ca nu mai am mainile libere peste zi (cum era cand era mic, scriam cu o mana la comp...)
Mica, ti-am vazut pozele si ma pregateam sa-ti scriu ca imi plac alea pe covor, asa am si eu acasa, mi-e asa dor... Dar pe urma am constatat ca imi plac si mai tare alea din seria de dimineata si zambete pentru tata, dar de fapt seria google e grozava si ea (ar trebui sa le trimiti!), iar in cele nude maya e o scumpica de tot, insa in cele in geaca CUTE e de-a dreptul de rontait, iar ultima poza in rochita rosie m-a dat gata!
Andrada, succes la laptic, poate nu se opreste! Eu am mancat ieri un snitel milanez de vita, imens, si de atunci am inceput sa produc imens! A trebuit sa ma mulg ca explodam, pentru prima data! Nu sunt convinsa ca are legatura insa cu masa, am citit indelung ieri le La Leche League si ei spun ca productia e determinatade cerere... Eu am observat ca in ziua de dinainte de supraplinul asta, Dolofanel m-a rontait cam tare (el de obicei suge tot in 5-6 minute, o data la 3-4 ore).
Ieri insa a fost prea mult si am muls afara, ori azi nu reuseste sa-mi goleasca un san odata, deci e clar ca am produs prea mult...Partea proasta la faza asta e ca nu bea decat laptele apacios din fata...si are dureri de burta. Azi noapte s-a scremut de la 3 la 9, in somn, dar icneste asa tare si plange din cand inn cand, ca eu n-am pus geana pe geana...
La 9 a facut cel mai plin pampers pe care l-am vazut eu vreodata (cu explozie, si asta e tot de la lapte - asa ca azi ma chinui sa ajunga la laptele cremos, chiar daca scot un pic afara din cel initial...)
Oricum, momentan la noi este si vrem sa continuam asa, chiar daca sunt zile cand parca e mai putin si el e marait. Il tin atarnat pana adormim amandoi...N-am cantar si nici n-am muls afara, asa ca n-am absolut deloc habar cat mananca...Momentan mi se pare grasut (am mai pus si eu niste poze la sfarsitul albumului).
Poohy, pune poze!
(Ma pun acu' sa incarc si eu una cu noua pozitie in bouncer, mai culcat)
Monytza, cum asa? Eu ti-am dus dorul!!! Cum mai e Albastrica frumusica? Sa stii ca m-am uitat si n-ai pus poze ![]()
Lavini, eu nu pot da nici un sfat, ca l-am obisnuit pe al meu cu leganat in brate. Mie imi pare rau sa-l las sa planga, nu l-am lasat absolut niciodata...Poate o sa ma "coste" scump chestia asta mai tarziu...Ma gandesc insa ca mai incolo in loc de leganat o sa fie tinut in brate si citit povesti...
Oricum, am vazut pe baycenter.com niste clipuri cu chestii legate de somnul copiilor, poate sunt interesante. spune-mi daca gasesti (inclusiv etape in dezvoltarea copiilor - ce fac la 1 luna, 2, 3 etc)
Kay si Sosonica
in continuare!
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
lavini spune:
Elteka, pozele cu Dolofanel cu ochelari de soare sunt criminale...Imi plac la nebunie, o sa le cucereasca pe japonici.
Lavinia, mamica de Radu Andrei
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
analex spune:
[quote][ Singura noastra problemutza este constipatia... Am patit asta d cand am inceput sa ii dam completare cu NAN 1...Sunt suparata ca nu stiu ce sa fac ca sa poata sa faca si fara supozitor....poate vreuna dintre voi sa ma sfatuiasca?
Monytza, poate incerci alt lapte praf, de ex. Topfer, ca nu constipa la fel de tare, sau altceva ce-ti spune pediatrul. Si daca inca mai alaptezi, poti sa mananci tu mai multe fructe.
Analex
lulu26 spune:
Lavini si a mea vrea mai mult la verzicala de cateva zile ..de altfel am obs ca este mult mai calda pe spate...se incinge mai repede decat atunci cand sta pe burtica. Cred ca e din cauza caldurii.
Tati o tine cu o mana sub cap si una sub poponeatza si ii place mult(de unde trag eu concluzia ca se aeriseste peste tot) si o leagana un pic (o vantura).
Pt colici ceiuc de musestel ...doar musetel de la milupa (granule). E drept ca daca alaptezi e posibil sa vrea mai putin. Sau comprese calde pe burtica (scutece calcate sau shiffa pack) sau pur si simplu il tii in brate cu burtica lipita de burtica ta. Picei mele ii place mult cand stau intinsa pe spate si ea perpendicular pe mine avnad burticile una peste alta ![]()
Lulu si
Alessia Ioana
ralucami spune:
Salut fetele!
incerc sa dau si eu un semn de viata acum cat doarme pitica pt ca apoi...nici o sansa.
Zilele astea , cat am lipsit de pe forum , am avut "o viata ca-n filme"
: a venit taifunul, mi-a "disparut" laptele, apoi a reaparut, am fost la un pas sa fac mastita si la celalat san.
Dupa ce abia abia ma pusesem pe picioare in urma experientei cu mastita, urmatoarea zi, dis de dimineata constat ca nu mai am lapte in tzitzi nici de-o cafea.
panica mare, disperare, scot de la naftalina biberoanele si sterilizatorul, caut cutiile de lapte praf primite in spital si intr-un final hranesc copila care , biata de ea isi sugea pumnisorii de foame.
Pana pe la pranz toate bune si frumoase, doar ca mersesem cu masina putin si cand sa ridic copilul din baby seat imi face o surpriza si vomita in jet pe mine, prin masina, peste ea.
Era prima oara in viata noastra cand experimentam (ambele) asa ceva. Intram in casa, pun papusa pe pat si ma intorc spre sertarasele ei cu hainute ca sa o schimb.In aceasi secunda vomita IAR cu jet!!
Isterie in familie: ca e din cauza ca am mers cu masina, ca e din cauza laptelui praf, ca nu-l tolereaza, ca i-am pregatit prea mult. Eu ma simteam mizerabil, eram la un pas de o mare depresie. Spre seara constat ca imi curg sanii si chiar ma umplu de bucurie ca o sa renunt la formula. Dar bucuria mi-a fost de scurta durata caci am simtit incet incet dureri in sanul care nu avusese pana atunci nici o problema. Pana a doua zi dimineata eram varza, dar macar acum o luasem din timp cu pompa, cu pungile cu gel rece, cu masajul la sanul cu pricina. Stiam ce ma asteapta daca nu ma ocup cum trebuie de el. Plus ca inca luam medicatia data de dr pt mastita.
Azi sunt fresh si sper sa nu mai am "aventuri" de-astea ca o iau naibii razna.
Miniuta tie voiam sa-ti raspund: si Maria e micuta tare comparativ cu ceilati puii de aici de la "capsunele" . De-asta nici nu indraznesc sa ma mai bag in seama cu greutatea si lungimea ei. Acum la 4 saptamani aveam 3570 si 53 cm. Altii atat aveau la nastere.
Acum depinde de "materialul" genetic al fiecaruia, nu putem fi toti standard.
Trimit si revin. S-a trezit Maria si tipa, si sughita!
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
poohy spune:
Sonia 

Gata am pus poze! (si 3 duplicat dar le sterg mai incolo)
Elteka, Ralucami, ma bucur ca sunteti bine! Cu laptele ce sa zic, desi rontaie la mine cate 5-6 ore pe zi, nu functioneaza faza cu cererea si oferta. Mai mult, daca nu iau cele 6 linguri zilnice de galactogil (am incercat o zi), se cam duce tot laptele. Asa ca inainte cu suncile, burtile si galactogilul, macar pana face 4 luni. Partea proasta e ca nu ma incape nici o haina 
Mica, adevarat e ca pozele cu Maya sunt de rontait, cum a zis Elteka 
Eu mai pastrez apa fiarta si pana a doua zi, cam 24 de ore
Lavini, a venit cumva doamna cu masajul/baita din concediu?
Eu am noroc de bebel tare bun, desi o rasfatam si o tinem in brate, adoarme si singurica in patut (daca nu o doare burtica). Daca o doare burtica, adoarme in brate, pe genunchi incalzita un pic cu pheonul sau in bouncer
Andrada, super pozele de la botez!
Avem si noi botez pe 25 august, deocamdata strangem informatii cu ce ne trebuie (ca am sarit mesajele de mai devreme, trebuie sa le caut acum
)
Monytza, bine ai revenit! Nu stiu sa te ajut cu problema cu constipatia, si Manu face greu de tot si se chinuie cateva ore mititica. E o victorie cand seara reuseste sa faca (si-a facut un ritual - inainte si dupa baita reuseste), si in fiecare zi stau cu frica daca umple pampers-ul sau nu - sa nu ajungem la alte chestii (supozitoare sau coada de muscata cum zicea mama :))
Mie mi s-a zis ca pot sa beau o cafeluta. Nu am baut ca nu beau cafea de felul meu - dar aveam voie ;)
Gogosica mea plange numai de foame in ultimul timp (rau de tot si brusc). Numai noaptea nu plange, ii e lene sa deschida si ochii si isi tot intoarce disperata capsorul de pe o parte pe alta, suparata ca nu vine titi, si dand cu mainile si picioarele in patut. I-am tot explicat ca mami aude mai greu cand doar se foieste, dar ii e lene si pace!
Are in schimb destui colicei, si se chinuie, scanceste si geme rau mititica. Speram sa scapam de ei repede.
Am si eu o intrebare - ar trebui sa plecam la inceputul lui august, la o zi dupa vaccin, 2-3 zile la socrii la Constanta. Credeti ca e ok sa scot bebeul din Bucuresti imediat dupa vaccin?
Anca
de
Manu 
din burtica
asa cresc eu
Michelle35 spune:
Salutari la toate fetele si pupici pentru capsunei si capsunici!
Nu am citit inca tot ce ati scris in ultimele zile de cand nu am mai intrat eu pe forum, dar am o intrebare urgenta.
Mi-a aparut pe sfarcul sanului, pe marginea canalului de unde iese laptele, acum cateva zile, o punguta cu puroi. Sfarcul ma durea dar sanul nu. Acum punguta cu puroi a disparut dar tot mai am o jena,un fel de durere. Voi ati patit asa ceva? Inca nu am mers la doctor, sper sa ajung zilele astea.
Ma bucur ca au aparut vesti mai bune despre micuta Sonia. Dumnezeu sa o ajute!
ralucami spune:
Am pacalit copila si a adormit din nou. ![]()
Ancamari apropo de ce ziceai tu: alimentatie si laptic. Tin minte ca si mie mi-a spus asistenta de la clinica mea care se ocupa de breastfeeding counseling ca produse ca: dulciurile( ciocolata in special), carnea de vita si porc, legumele verzi ajuta la producerea laptelui. Chiar cand am fost la clinica sa-mi faca un masaj la sani ma intrebase daca am mancat ciocolata in cantitati industriale de mi s-a intamplat pocinogul cu mastita.
Ramsy cafeaua e unul din tabieturile de care nu ma lipsesc orice-ar fi. Si pe parcursul sarcinii am baut (mai ales ca il intrebasem pe dr meu si imi daduse unda verde). Singurul lui comentariu a fost : "cafea facuta la filtru, in nici un caz cafea care se vinde in cans la tonomate". Deci sugestia mea: daca ai chef sa bei, bea. Eu alaptez doar la san si beau si cafea si pana acum nu am vazut nimic ciudat la Maria.
Elteka tie am sa-ti scriu un roman!!!! De faza cu pompa Pigeon de la tine o stiu
, dar nu mai retineam daca ai spus ca ti-ai luat normala sau electrica. Asa ca l-am pus pe sotulica sa-mi ia electrica. Pana la urma am descoperit cum se utilizeaza
dar in cazul meu vad ca merge mai bine cu mana. Scot si cu pompa, dar mai multumita ma simt dupa ce ma masez si ma mulg ( holy moly ce fel suna!!)
Am vazut si aici prin drogheriile mai mari produse din gama Sebamed, si de-aia te rog mult, sa-mi scrii (aici sau pe PM) ce anume din gama lor folosesti. Eu abia am inceput sa o dau pe Maria cu unguientul de la Dr. ( tu ma intrebai cum se numeste ? Surupurochin- scris in katakana si are ca ingredient de baza Suprofen) si vad ca au inceput sa se mai atenueze bubitele.
Zilele trecute mi-au venit acasa plicurile de la primarie cu niste cupoane gratuite , cu fel de fel de brosurele si chestii informative pt vaccinurile si consultatiile periodice ale Mariei. Tu ai primit? Ce m-a mirat: aici primul vaccin se face abia la 4 luni!!
Off nu mai pot sa scriu ca iar plange si vrea in brate ! 
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!