*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (3)
Raspunsuri - Pagina 20
ancamari spune:
Andrada, Carrie - de o saptamana si eu am mai putin lapte, eu am zis ca s-a reglat produtia, am inteles ca asa se intampla dupa 6 saptamani, dar ma obisnuisem sa am mereu mult si sa-i dau cand are chef. Acum cam in jur de 2 ore se reface, sper sa fie suficient. Pana acum cateva zile ii ajungea un singur san (8-10 min de supt lacom, in mare viteza), la masa urmatoare il dadeam si pe celalalt si asa se umpleau bine de tot, dar acum nu prea se mai sataura doar de la un singur san
. Eu beau 2 l de ceai de anason+chimen+fenicul si mananc in disperare (am tot +9kg, adik 69 kg, enorm!). DidiAlex scria ca la fel manca si ea la primul baietel dar ca nu ar conta asta, dar sa stiti ca un pic influenteaza. Dupa ce mananc bine (friptura de exemplu, ceea ce eu nu mancam inainte decat la ocazii deosebite, nu ma omor dupa carne) se umplu mai repede sanii, asa ca inainte de masa de seara (pe la 8, inainte de baie) trebuie sa bag in mine multa mancare ca sa am ce lapte sa-i dau. Petitul meu suge la maxim 2 ore in timpul zilei, uneori la fel si noaptea, de fapt o singura masa o sare, cea de la 10-11 seara.
O sa-i mai controlez greutatea ca sa-mi dau seama daca-i ajunge laptele sau nu.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
ella_74 spune:
CARRIE,
si David isi roade pumnisorii de mama focului dar e de la dintisori; si de unde e agitat de felul lui acum e si mai si, si il enerveaza si suzeta, a inceput sa manance la interval de 5 ore, mai devreme de atat nici sa nu vada lapte indiferent ca vreau sa-i dau san sau bibe.
Eu nu alaptez decat noaptea, iar ziua pun in bibe ca altfel nu pot sa-l pacalesc si macar asa vad cat mananca; intr-un fel sunt mai linistita ca stiu ca mananca sigur la o masa 130 -140 ml.
, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David
alynta27 spune:
quote:
Originally posted by analex
[quote][ Am si eu o intrebare pentru fetele care alpteaza.Este vreun pericol daca beau o cafeluta dimineata?
Ramsy, in unele cazuri e ca si cum i-ai da lui bebe cafea, adica s-ar putea sa fie agitat si sa nu mai doarma. Eu am baut prima data 1/4 de pahar de Cola cand avea bebelus 2 luni si copilul meu cuminte a fost un tiran in ziua aceea.
Pentru Sonia, Dumnezeu sa te ajute! asa cum stie El ca e mai bine. Si pentru mamica ta, putere sa indure!
Analex
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007David
Poze burtica
Pozele mele
Nu e bai daca bei o cafea! Eu ramasesem cu o cefalee urata de la anestezie epidurala nereusita si doctorita mi-a zis sa beau cafea si chiar mi-a prescris medicamente ce contin cofeina! Si de la cafea m-am simtit mai bine! Precizez ca alaptez exclusiv la san!
andradap spune:
Fetelor, va multumesc mult pt incurajari si sfaturi! Normal ca fac tot posibilul sa pastrez laptele meu... chiar si numai pt simplul si egoistul motiv ca "E MAI SIMPLU ASA
"
Azi dupa masa de dimineata cand i-am dat 50 ml de praf, dar pe care l-a cam varsat i-am dat doar la ora 11:00 100 ml lapte praf, dupa care a dormit 5 ore si 1/2... timp suficient sa mi se umple sanii, apoi i-am dat de la san... inclusiv acum ca sa adorma tot la san...
. Daca m-ar tine asa pana la 6 luni as fi cea mai fericita!
Mica 
Alyna24, banuiesc ca esti in toiul pregatirilor! ![]()
Aaaah... si inca ceva: O data cu mesele "bogate" ne-au revenit si colicile puternice
, dar prefer colici cat mai nasoale decat copil subnutrit ![]()
V-am pupat, ma duc la culcare ca acum e cazul sa dorm si eu vreo 7-8 ore... ![]()
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada
FERICITA de Antonio
Lauraa spune:
Fetelor, laptele nu "se termina".Ca nu aveti un termos in sani si gata,se termina, pa si pusi. NU! Aveti grija, la 3 saptamani, la 3 luni si la 6 luni sunt niste praguri de crestere cand copilul isi regleaza cantitatea de lapte. De aceea, o sa vi se para ca e mai putin. Dar nu e, daca puneti copilul la san mai des o sa fie mai mult si destul. E o greseala sa dati formula! Mai bine mai des si se regleaza, garantat! Daca m-ati fi citit pe mine la prima fetita ce disperata eram si pana la urma s-a rezolvat,am avut incredere in natura! Nu uitati sa beti muuuult de tot, eu beau acum cam 4,5 litri de lichide,daca nu chiar mai mult, pe bune.PE caldurile asteaa... Si stressul scade cantitatea. Dar de terminat nu se "termina" atata timp cat secretia e stimulata de bebe!
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom ![]()
chiquitita spune:
ckristinaasa am patit si eu...laptele care era s-a dus....era putin dar in fine...
Chiqui +
Livia (08.06.2007)
BiancaM spune:
Sper sa nu ma bag ca musca in lapte...
Citeam ca aveti probleme cu laptele... Incercati sa mancati cat mai sanatos, si cu cat mai multe proteine(carne, oua, lactate, ciuperci).
Fetita mea ddaca stau sa adun cat a supt ea la san cred ca se fac vreo 6 ore. Nu a putut suge, la inceput din cauza mea ca nu aveam sfarcurile formate si intre timp ne-am dat seama ca si ea avea o broblema cu limbuta. Laptele ce il am acum e facut cu pompa. La inceput pompam la fiecare 3 ore din zi si noapte, si incet incet am ajuns la fiecare 6, ca nu rezistam fizic si nici psihic. Lapte am sa-i dau puiutului la 4 mese din 6.
Ideea e, sa mancati multe proteine, lasati kg in plus, ca e mai important bebe acum.
Sper sa nu va suparati ca am intervenit...
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
angelabv spune:
Buna BiancaMalapatatul e un subiect nesfirsit, fiecare are experienta ei, si eu ma muncesc sa-i dau puiutei mele. Am citit ca fetita ta are ceva la limbuta. Eu m-am muncit l aincepit, minca greu, era si la inceput, laptele nu venise asa cum trebuie, am nascut luni , miercuri eram acasa si joi eram innebunita cu nu lua sinul sting. Am sunat si am vorbit cu o tipa - lactation consultant - a venit tipa vineri si ce crezi ca-mi zice : Nicole are limbuta legata, eu nu mi-am dat seama, cica e ereditar- am descoperit ca sotul meu are limba asa - Ne-am muncit si acum tragem lapticul bine, avem 7 saptamini si cit am sa pot am sa-i dau sin. Dar sunt de acord cu tine: e important sa mincam bine, eu uneori uit sa maninc si ma simt sfirsita ! Vad ca esti din Brasov ??? Suntem "vecine" .
Japonicile,sper ca sunteti bine, am vazut si eu ce e pe la voi...
Si noi ne pregatim de botez, dar va fi un pic diferit, dar tot facem un bbq dupa ce mergem la biserica.
Va pupam, Angi si Nicole
mica0307 spune:
neatza capsunici,
Fetelor voi apa plata fiarta si racita pentru bibe o folositi de pe o zi pe alta? Sau fierbeti in fiecare zi???
angela cum e diferit la voi botezul?
Sonia si Kay
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze
andradap spune:
Mica, eu nu am preparat decat de 2 ori
, dar de fiecare data am fiert atunci cand am preparat...
De ieri , de la ora 11:00 nu i-am mai dat formula... Si asta NU pt. ca NU as fi vrut eu, ci pt. ca nu mai vrea el... Se pare ca i-a ajuns doar de la san. Si nu i-a golit inca. Am incercat sa-i dau surplus de formula si cu seringa
si incepea sa planga! Dar nici la san nu mai sugea... Cred ca am devenit obsedata si umflu cu pompa copilul asta
. La un mom. dat a varsat (NU era REGURGITATIE, ci varsatura in jet!) si apoi s-a linistit si a adormit... 
Poate o sa va para O PROSTIE crasa tocmai din partea mea... dar am facut o obsesie in legatura cu laptele meu
Am senzatia ca NU e bun de nimik
... STIU ca laptele de mama e cel mai bun ( anticorpi, evitarea obezitatii, alergiilor si multe altele)... dar am senzatia ca laptele meu nu e BUN. V-am zis ca e o obsesie, o nebunie in capul meu: un fel de depresie... dar nu post natala ci POST ALAPTAT
...
Multumesc fetelor care au vorbit despre acest subiect! V-am zis ca de 2 sapt. am senzatia ca nu mai e lapte asa mult ca la inceput, dar am zis initial ca s-a reglat si ca e cat ii trebuie... Dar in ultima sapt. desi il puneam aproape non-stop la san s-a imputinat si mai mult... Asadar am dat formula dupa 2 sapt. de incercari.
Poze BOTEZ Antonio
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2c47cedd7a1ec45cec68bb" target="_blank">VIDEOCLIP Antonio
Andrada
FERICITA de Antonio