Stelute de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 6
aelita spune:
catalina- la mine aici e interzisa branza si iaurtul.
iaurt se da dupa 8 luni ,parca..o sa ma mai uit,ca mai e pana atunci.dar branza cred ca dupa un an.
si au spus clar: derivate din lapte de vaca NU.
vezi ca si la DANA e la fel.poate in astia de aici nu ai incredere,dar in nemti eu tot timpul am avut incredere.
ei,si oricum nu vine de la ei putere,nici de la un pediatru al meu(am vizitat vreo 5 pana acum cu aceleasi liste,aceleasi sfaturi,astia merg,nene,la unison)
intrebai ce le mai dam daca ou nu,branza nu.pai legume,cate sunt pe pamant.pardon,nu cate,ca iar te capiez ca si aici avem interzise deocamdata la vartsa noastra..spanacul inca nu,conopida,fasolea normala(aia verde parca da),linte deocamdata nu...Nu mai stiu ce era.
deci,oul care,vorba danei in afara de colesterol mai are si neshte toxine si nu mai stiu ce,aduce bun ecea ce deja aduce carnea.asa ca nu mai e nevoie de el,da-l in ma-sa de ou.
ce mai era? carentele de fier,tu zici ca de unde carente daca dai pastiluta.
pai eu ma refeream la ce aduce,mai bine zis NUA DUCE laptele de vaca.adica daca tu dai pastila ca sa contracareze laptele ala sarac...iar nu ar fi bine(stiu ca tu nu dai pt asta,am zis asa un exemplu).deci laptele ala,inchipuie-ti ca ai da ceai,deci nu aduce nimic fier,si atunci cum pierde fier daca dai pāstila? pai nu pierde,dar e corect pe undeva???nu stiu daca te facui sa intelegi.
in plus,pe langa lipsa acuta de fier,eu acuma nu mai stiu exact explicatia stiintifica,am citit-o de mult,are si nu stiu ce toxina,are grasime nasoala -deci mai ales pt grasunei nue bun laptele asta.pt slabuti ar fi bun doar de fatzada,adica sa zicem
"uite ce s-a ingrasat" dar inauntru e gol de vitamine.
ai dat tu un exemplu bun cu pastikla de fier,asta trebuia sa se raspunda la intrebarile " de ce noi toti nu am murit sau nu avem TOTI carente de fier ca am fost hraniti cu lapte de vaca.pai pt ca se dadeau si pe atunci pastile .
la mine aici nu se dau pastile de fier,calciu,etc.
acum,voi faceti ce vreti,eu as prefera laptele praf.
zici ca iese scump..normal mi-au zis ca de acum trebuie sa bea cam 500ml pe zi,vreo doua biberoane.si a mea bea cateodata mai mult,eu ii dau ca nu e grasana si are unde baga.
in rest,ii dau o masa de fructe pe la 11,pe la 2-3 legumele cu carne.dupaamiza fructe.seara lapte.laptele il dau cu cereale.si mai suge nitel la 6 dimineata
mi-adusei aminte,cica nu ar fi interzis avogado.dar ar avea multa grasime.ala seamana cu oul la gust,nitel.
eu imi imaginez ca astea interzise nu exista.pt ca doar nu sunt miezul alimentatiei.
daca avem la mana legume si carne ,ne-am scos,fetelor!!!! de ce sa riscam cu altele?
cata,tu ai un copil super bine si sanatos! as intelege un caz disperat,cum e liuda,saraca,ea nu mai stie ce sa mai faca,face si pact cu diavolul,da orice numai sa manance fata.
dar eu,in locul tau,nu mi-as face probleme,Mateias e super!
sunt de ajuns toate legumele permise,verdeata,si carnea si fructele! plus ceva bibe de lapte praf!
Alina,suntem alaturi de tine ! Ne rugam pt sufletul lui ROBERT !
S.
aelita spune:
anis-bun venit acasa!
si distractie placuta,peste o saptamana,in concediu!
Alina,suntem alaturi de tine ! Ne rugam pt sufletul lui ROBERT !
S.
Catalina spune:
Aelita ... mai, ce sa spun. Ceea ce zici tu sunt sigura ca e valabil acolo la tine si ceva ceva si la Dana, dar vezi tu, Dana i-a bagat borcanele lui Lucas si alea contin si mazare si conopida unele ... adica tot facute de nemti (chiar de la Humana) pt 4 luni. Asa ca .. nu mai stii la cine sa asculti.
Matei mananca peste 600 de lapte praf acum. Humana. 200 la un biberon si are 3 biberoane sigur pline si unul asa si asa ala de la legume. Deci eu zic ca e destul. Si cum ziceam, jumatatea aia de lg de branzica de vaci cred ca nici nu conteaza.
Personal nu cred ca il stric incercand sa il diversific, are aproape 7 luni. Dar oricum multumim de detalii. Asa cum am zis intotdeauna, nu ma simt atat de calificata incat sa contrazic medicii si 3 pediatrii (e adevarat, romani, dar asta e, aici traiesc) la unison mi-au zis cu ce sa incep si cand la fel. Asa ca ... asta e.
Si mai tineti minte o discutie mai veche despre Vigantol? Cum ca e facut de nemti, testat pe aia si nu merge la ai nostri romani crescuti aici? Nu mai stiu exact ce si cum dar imi amintesc discutia. Eu cred ca asa e si cu mancarea ... nu cred ca putem potrivi 100% ce e aici cu ce e acolo ... Parerea mea.
Bai, in alta ordine de idei, eu nu mai pot manca nimic fara dureri cumplite. O reactie a mea la oboseala mare sunt aftele. Acum am cerul gurii plin (asa am avut si la nastere). Nu mai stiu ce sa fac ... daca puteti sa va inchipuiti ce vaca sunt, am facut ardei copti cu otet ... ia inchipuiti-va nitel.
Lilisor, am auzit imnul de la Callatis si mi-l inchipuiam pe Matei. :)
Ivona1977 spune:
Catalina incearca cu bicarbonat alimentar pe afte. La mine functioneaza.
Multumim Dana, Aelita!
Anis distractie placuta!
la fete
Ivona si Ella 12 ianuarie 2007
www.dropshots.com/new.php?userid=309787&cdate=20070701&cimg=11" target="_blank">Poze noi
Poze botez
loremunteanu spune:
Neata fetelor!
La mai multe lunisoare arbatoritilor zilei!
Nadia sa stii ca amsa vin s-o vad pe nora-mea cand ma intorc in Bucuresti. Vorbim noi atunci...
Am crescut si noi maricei... Dupa masuratori, azi la 5 luni avem cu aproximatie 8.300kg si 74cm... masuratorile nu sunt luate in aceleasi conditii...
Ne luptam cu piureul de mar care nu-i place; culmea, ii place mai tare sucul de morcov... Vrand nevrand o sa ma lungesc cu marul mai mult decat imi propusesem; inca vreo saptamana si ceva... Ai vostri au acceptat piureutul usor?
Va pupic!
Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
Poze Roni www.flickr.com/photos/8401629@N06/" target="_blank">aici
Poze mami www.flickr.com/photos/9549359@N04/" target="_blank">aici
delfinuta spune:
Buna seara fete!
Si noi ne luptam cu diversificarea, legumele nu le acceptam mai deloc, sapt asta vom incepe cu branzica, sper sa avem mai mult succes.
pt ALINATXA, sper din suflet sa reuseasca in tot ceea ce-si propune!
Eli multumim pt vesti, ma bucur din suflet sa aud ca Alina e puternica si optimista.
Lili multumim pt filmuletz, ne-am regasit si noi.
Va pupam,
Irina si Erik Stefan
nadiutapm spune:
[quote]Originally posted by nadiutapm
buna fetele, ne mai tineti minte
astazi si noi am facut 5 lunite La Multe Lunite si anisori pt Roni, Vlad-alexandru, Serbanica si Cristina Teodora Sofia de Amaya, sa ne traiasca si tot suntem aproape de ziua de maine pt: Ayleen-alexandra, Eva _florina, papusica ochi albastri si Matei de Megbeng.
Lore, va asteptam cu mare nerabdare,
Aelita, cu displazia daca va facut radio la 3 luni si a fost ok acum cred ca nu mai e cazul sa-ti faci probleme te chemau ei sa faci controlul periodic, si noi am inceput cu diversificarea insa nu ne place morcovul fiert e kah, insa suculetul e bun, iar fructele le papa bine, acum nu stiu daca procedez corect incepand cu fructele v-om trai si v-om vedea. i-mmi lac sfaturile tale prind bine.
Cata cu glicerina boraxata badijonari ai incercat pt afte eu asa ma lecuiam.
Alina, ne gandim la tine sa te ajute DD.
va doresc sa aveti bebei mancaciosi.
aaaaa l-am vazut si pe Lukas e mortal,.
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici
Nadia de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
cum cresc eu
Shine spune:
catalina, nepotzelul meu e maestru in afte...face uneori cate 2-3 una langa alta , de nu mai manaca 3 zile.
deja nu mai reactioneaza la glicerina.
medicul i-a zis sa dea cu hexoral, spay... el este pentru rosu in gat, dar este bun dezinfectant local. poti sa mai incerci orice bombonica mentolata de supt...strepsils, tantum etc.etc.
eli, vazut pisoi azi pe-afara. sper ca nu am speriat-o pe soacra ta cu interventia mea
Daconst spune:
Aelita,hai ca ne ia Catalina la fuga pe amandoua.Ea nu e de vina ca in Ro e alt sistem de diversiificarea.Asa spun medicii,asa fac si fetele.E normal,parerea mea.Adica e greu sa contrazici medicii de acolo care spun ca au aceleasi reguli de ani de zile si copii sunt bine sanatosi.Eu zic ca fiecare face cum crede si ia deciziile in functie de copil.Noi doar ne dam cu parerea si spunem cum fac oamenii de prin alte tari.Ca o fi bine la noi sau mai bine in Ro,nu pot baga mana in foc,dar discutam si asa invatam toate una de la alta.
Cata,eu cerealele o sa le fac cu apa,gen piure,nu cu lapte.
Nadiuta,hai ca poate pe tine te-am uitat,dar pe Lidiuta,n-am cum ca seamana cu fi-miu.
Lore,poate e acru marul.Ai incercat cu mere diferite?Ca citisem la fete ca unii bebelusi prefera anumite mere.Sau am mai auzit ca marul copt e mai bun.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
ylilimic spune:
lore - lui Adam nu-i plac merele deloc. Nici lui Matei nu i-au pacut, abia dupa 2 ani am reusit sa-l conving. Si la amandoi am incercat toate soiurile posibile, degeaba. Adam mananca mai bine para. Poti incerca si tu.
am facut o pauza de juma de ora ca sa adoarma piciul si deja nu mai stiu ce voiam sa raspund. Dar...am o problema
Foloseste cineva scaunelul pt baita? acela de se prinde in 4 ventuze. Eu am o mare nedumerire vis-a-vis de obiect, intr-ucat ma gandesc ca nu se vor prinde f bine de cada, care nu e o suprafata perfect dreapta. Ei bine, asa cum va asteptati i-am facut in seara asta proba scaunelului primit ieri din Germania si nu se prind ventuzele alea mai deloc, adik deloc. A fost nevoie sa il tina tati pe bb de spatar, caci el se lasa in fata sa ajunga la apa/jucarii ca altfel se rasturna. De altfel a si luat o gura de apa asa, s-a speriat si l-am scos neclatit, in mare graba, sa il linistesc. Ce vreti, il clateam pe Matei (ca baietii erau impreuna in baie) si tati voia sa imi dea o mana de ajutor si a luat mana de pe scaunel ...Stiu ca a gresit, ca doar nu degeaba am zis ca astia 3 or sa moara de mana mea, si jur ca primul e tati Acum ma intereseaza daca e bun scaunelul de ceva, daca doar asta de-l am eu nu prinde bine si tre sa iau altul, daca aveti ceva experienta sau sfaturi/indicatii.
Voi intreba si la mamici mai inaintate decat noi, dar voi aveti prioritate
Festivalul e la debut, am fost la targul de carte si nu am plecat fara R.Kiosachi "Copil bogat, copil istet", de maine ne asteapta noi experiente: ansambluri folclorice de copii, dans si muzica usoara, dansuri de societate, trupa de copii din Mangalia castigatoarea locului I la festivalul de la San Remo, miss Diaspora (concurs de frumusete cu participante romance din strainatate), in fine multe...
Daca vreti va tin la curent cu programul pe fiecare zi, sa stiti daca va uitati la TV sau nu.
Noapte buna!
Astept mamici de la tura de noapte
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=75663790" target="_blank">colectia de stelute 2 sau www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=311b8bfd46865c52b577a6" target="_blank"> sau "large collection"
Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2