Stelute de ianuarie-februarie 2007 (39)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Lili,eu nu stiu la ce scaun te referi?Poate bagi o poza a ma prind si eu.
Festivalul e transmis de Antena 1?Ca eu vreau sa ma uit.Poti sa-mi spui mie programul,daca nu uiti.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

bananai pe aici ca n-am somn. am vazut un film.acu stau cu frati-mio la sufragerie :)

ROSCOVELE sunt niste fructe foarte sanatoase. la noi in malta se face din astea un sirop foarte gros, concentrat , care se bea apoi diluat in apa cand ai durere de gat, cand te doare burta, cand vrei sa bei ceva cald iarna se face cu apa fierbinte. e suuuper gustos si vindeca gatul iritat imediat. e bun la digestie, la multe alea. de aia cred ca se da la bebelusi, ati citit probabil pe cutie la nestle , la orez cu roscove (jumi juma in compozitie) ca frctul asta nu da alergii, se digera bine, e usor. orezul asta cu roscove e din etapa 1 deci e super de folosit la inceput. mie imi place pentru thea ca e dulcic si nu e numai orez simplu , e doar jumate.

anul trecut am adus cu mine un borcan de sirop din asta si l-am mintit pe frati-mio ca e sirop special din care te lasi de fumat. :) si a baut el ce a baut si zicea... mai da ieta-te ca asta chiar merge...nici n-am pofta de tigara... bine ca a mers cateva zile doar

am incercat intai sa ii dau cereale simple . nu i-au placut. de aia am renuntat si i-am dat caisa, facuta piure cu furculita. si la cvateva zile am bagat o lingurita de orez cu roscove. ii place mult asa.

CATALINA- avocado am gasit ieri si am luat pentru mine da i-am pus si ei oleaca. i l-am frecat de razatoarea aia de sticla sa iasa acolo o juma de lingurita, nu mai mult ca asta e un fruct mai uleios, nu stiu cum sa zic. cred ca se digera mai greu deci pui si tu olecuta la inceput.
mango am auzit ca ar da alergii, nu se recomanda. eee oricum pe la noi nu se prea gasesc din astea. eu ii dau acum pepene galben ca e sezon. si caise din gradina. dar azi ti-am zis ca i-a placut super cu avocado asta si o lingurita de branza dulce.

va pup fetelor. ma duc la somn. noapte buna!

aaa ca am vazut : AELITA - asa e in tari diferite. se permite ceva ce altundeva nu se da. uite, la noi in malta se gasesc produse organice PLASMON , s-or gasi si pe net cred. si au astia la borcanele BRANZICA pentru bebelusi si IAURT de fructe( scrie pe borcan ca se da de la 5 luni! ). deci la italieni se dau astea . :) si chiar se produc la borcan in caz ca nu stii sa faci acasa.

Mergi la inceput

Dinamizzi,cred ca Aelita se referea la iaurt si branzica din lapte din comert.Ca asa si aici la borcanele exista iaurt cu fructe si branzica,dar special imbogatite cu toate alea.Si doar de la 7 luni!

Ce figura esti cu frate-tau...aaa,si super tare mamaia ta.
N-ai o poza cu roscoavele ca nici eu nu am habar ce sunt,desi am mai intrebat pe forum.Poate daca le vad,le stiu,dar pe germana.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Roscovele sunt niste chestii care seamana cu fasolea verde dar mult mar mare si de culoare maroniu rosiatica.

Fetleor, eu nu mai stiu ce sa fac. Bb al meu tot subfebrila este. 37.7. Dupa baie avea 38. Asta e de la baie? Desi apa nu a fost fierbinte. Muci nu, tuse nu, doar ceva dinti cred si temperatura asta. HEEEEEEEEEEEEEEEELLPPPP!!!

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Dana - hai ca am postat si la mamicile de no-dec si am vazut intrebarea ta. uite www.baby-shop.ro/start.htm?d_831.htm" target="_blank">aici scaunelul ochit de mine, eu cred ca e o idee buna. BB a fost tare incantat in seara asta, nu mai vorbesc de Matei ca a avut partener de joaca . Nasol cu rasturnatul...

Festivalul este la Antena 1, de obicei incep la h 21 transmisiile in direct, Dan Negru prezentator, insa pentru programe tv iti recomand www.port.ro
Pentru maine: Callatis Euro Tour, Anna Lesko, Todomondo, Mirabela Dauer, Benone Sinulescu, Bere gratis, Yio & 3 SudEst.

www.rockyou.com/show_my_gallery.php?source=ppsl&instanceid=75663790" target="_blank">colectia de stelute 2 sau www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=311b8bfd46865c52b577a6" target="_blank"> sau "large collection"

Nasterea 1 - Un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - In asteptarea d-lui Maslinuta! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=69848621" target="_blank"> slide 1 , www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=71222273" target="_blank">slide 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haricleea spune:

In sfarsit am reusit sa intru sa va spun ce mai facem.....nu am putut citi de unde am ramas....mor de somn si abioa astept sa fac un dus si sa ma duc langa ingerasul meu...
Fetelor asa cum v-am spus am fost la spit am facut analize...a iesit ca are infectie la stomacel un fel de enterocolita....imi vine si acum sa plang cat a suferit ingerasul meu...
mi l-au pus la perfuzie-glucoza,b-uri vitamine si C FORT cred ca asa se scrie.problema e ca in urma cu 2 saptamani am facut si vaccinul de 6 luni...
puiul meu nu mai mananca de 2 luni jumate....
mi l-au chinuit ca pe hotii de cai!!!am plans si mi s-a facut rau,eram si cu nasa ea aproape ca a lesinat,au pus-o pe pat sa-si revina...
plangea ingerasul meu pt ca nu puteau sa-i fixeze cateterul,i se spargeau venele,nu gaseau.....nu mai vreau sa aud!!!!
ieri a fost a doua oara dar asistentele au zis ca nu mai au unde sa-i mai faca...
asa ca marti sunt asteptata de un dr la MARIE CURIE sper ca am scris bine,fostul Budimex.cred ca ne va interna,desi i-am dat ecoflorina azi a facut kk de 5-6 ori moale,nu apos...
nu stiu,sper sa vin cu vesti mai bune,in rest ingerasul meu e vesel tot,rade,chiuie a inceput sa mearga de-a buselea ca inainte se tara doar...
imi pare rau ca nu am lucruri frumoase sa va spun
sper ca acest medic la care mergem(nu stiu cum il cheama ca a vb o prietena cu el)sa fie ok,competent si sa vin fericita,impacata acasa1!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Buna fetelor!

La discutia despre laptele de vaca vin si eu cu completari din ghidul primit de mine editat de Institutul National de Sanatate Publica - Quebec. Asadar (scuzati traducerea facuta pe fuga):

"Laptele de vaca

Laptele de vaca nu este potrivit pentru bebelusi. Nutrientele sale sunt perfect adaptate nevoilor viteilor dar nu si a unui bebelus, cel putin cu varsta sub 9 luni.

Laptele de vaca contine de 3 ori mai multe proteine si saruri minerale ce a ce supraincarca rinichii bebelusului. Furnizeaza de 2 ori mai putina lactoza decat laptele matern si de 3 ori mai putin acid linoleic, un acid gras necesar dezoltarii sistemului nervos si a creierului. Laptele de vaca este deficitar in vitamina A, B1, B6, C, D si E, cupru, magneziu si fier. Bebelusii cu varsta sub 9 luni care beau lapte de vaca devin adesea anemici datorita cantitatii limitate de fier pe care o contine acesta si a pierderii de sange pe care o determina in intestin. Acesta sangerare este adesea invizibila cu ochiul liber.

Puteti incepe administrarea laptelui de vaca bebelusilor cu varsta peste 9 luni, dar fara a depasi 900 ml pe zi.

Laptele de vaca chiar nu este potrivit bebelusilor cu varsta sub 9 luni"

Am inceput si eu sa studiez problema diversificarii ca sa fiu pregatita pentru urmatoarele saptamani.

Va pup,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara si de la mine, sa vad daca o mai fi cineva pe aici!

Aelita, fiindca tot ai amintit de efectele pe termen lung ale unei alimentatii necorespunzatoare, vreau sa-ti intaresc afirmatiile cu niste situatii concrete. Acuma nu stiu 100% daca asta a fost cauza, dar poate fi.
O prietena de-a mea, are doua fete, ambele adulte acum, 20 si 21 de ani, cam asa. Cand eram eu gravi si-a adus si ea aminte cum era etc etc si din una in alta spune ca nu a avut laptele bun si i-a zis dr sa le dea de la 3 luni alt lapte (nu mai retin exact ce). Oricum la vremea aia cam greu cu Humana daca nu aveai relatii. Dar ea a dat lapte de vaca exact asa cum era, gras, nici macar indoit cu apa. Ambele fete au tendinte de ingrasare, dar cea mare a avut si 95kg, anemie mai tot timpul, noduli tiroidieni (astia ar putea fi de la radiatii, s-a nascut in vremea Cernobalului). Cea mica nu are chiar asa probleme, dar a fost si ea grasa uneori.
Eu am supt pana la 9 luni, dupa care lapte praf - ceva chinezesc, ma rog nu lapte de alimentara. Am o sanatate remarcabila, le ecografii mereu mi se spune ca am organe de copil.
Sora mea a fost grav bolnava, internata 2 sapt in spital dupa ce s-a gandit bunica-mea sa-i dea lapte... nu de vaca, ci de bivolita. Ce s-o fi gandit ea, s-o ingrase calumea, sa se vada ca a trecut pe maini bune. Dupa tratamentul administrat numai grasa nu a fost. Dintotdeauna are o colita, nu stiu sigur daca de la asta dar nu poate manca lapte deloc.
Am doi nepoti tot maturi 25-27 de ani a caror mama in prostia ei nu a avut curaj sa dea lapte praf, cica cine stie cu ce era facut! Cred ca nu avea curaj sa dea atatia bani ca sa nu ia bataie de la barbat. Ma rog, sa trecem peste. Nu am auzit sa fie bolnavi dar fiind baieti astia nu se duc la doctori, dar arata cam rahitici. A, au baut lapte de alimentara, care va povestesc alta data cum era facut.

Sper ca nu v-am plictisit.

In orice caz eu am curajul sa-i contrazic pe medici in fata, chiar si cu ce citesc aici pe forum. Poate ma mai documentez putin ca sa am argumente la ceea ce afirm.
De ex la 4 luni jumate noi am facut vaccinul si a zis ca daca vreau ca fata sa mai ia in greutate sa-i dau cereale cu lapte. Cu care am fost de acord. Mi-a zis sa-i fac si supa de legume, in care sa fierb si ceva carnita pt gust bun, si niste sare. I-am zis in fata ca asa ceva nu fac. A inceput fata sa sughite cat eram acolo si ne-a recomandat cateva picaturi de lamaie. La fel, i-am zis ca nu-i dau ca nu e bine.

INca ceva. O prietena de-a mea isi crestea copilul dupa recomandarile dr Spock, in care scrie ca nu stiu de la cate luni e voie fasole. Am vazut ca si Aelita pomenea de ea, nu prea am inteles daca e voie sau nu. In orice caz copilul respectiv manca f bine fasole si-i facea f bine. Dr cand a auzit a spus chiar sarcastic: "sa-i mai puneti si un ciolan afumat eventual". Deci Spock e american, dar cine s-a ghidat dupa el a mers bine si in Romania.

Apropos: cum se gateste fasolea boabe la copii? Se curata de coaja fiecare boaba si se mixeaza oare? Ca un fel de fasole batuta? Eventual cu ceva ulei?

Pe de alta parte nu stiu unde am citit ca branza de vaci din lapte de vaca nu-i tot aia cu consumul de lapte. Se distrug niste legaturi peptidice din molecula proteica, deci lapte nu-i bine, dar branza da. Un copil daca e alergic e de la inceput, nu se poate azi sa fie bine si dupa o luna nu. In plus se poate induce toleranta imunitara prin administrarea in cantitati f mici la inceput de substanta potential alergena pana cand organismul nu mai reactioneaza. Asa se intampla cu populatia Africii imuna la veninul de sarpe.

Eu la bebele meu vreau prin ceea ce ii dau sa creez premizele unei alimentatii sanatoase si in viitor si sa nu-i dau alimente greu digerabile, care sa-i solicite ficatul sau rinichii. Deci grasimi pas, ou la fel, smantana nu. Cu carnea inca nu ma decid cum si cata sa-i dau, eu sunt mai vegetariana asa (mai ales de cand nu ma mai obliga mamele mele la nimic) si ma simt super ok, dar daca exclud carnea, restul alimentelor cam ingrasa - depinde si cum se prepara etc. Nu vreau ca fata mea sa aiba probleme cu dietele, dar stiu f bine efectele la carne putina. Pana la urma, dupa 6 luni cred ca ii voi da si las natura sa decida. La urma urmei eu nu mananc carne pt ca mi-e greata, nu de regim.

Ma opresc aici ca poate ma aleg cu rosii.
Iertare ca am ocupat atata spatiu, mai ales daca nici nu prea va intereseaza ce am scris

Pupam mamicile si bebicii!

criss de Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Haricleea,of Doamne prin ce treci si tu,draga de tine.Mi se rupe sufletul cind aud de bb-i bolnaviori.Doamne ajuta sa scapati cu bine si sa se termine cit mai repede cosmarul asta.

Monu,mersi de explicatii,dar tot nu cred ca am vazut asa ceva pe aici.
Imi pare rau ca tot febra aveti,dar in rest mai are alte simptome?Eu nu ma pricep,dar nici nu-i iau temperatura mai deloc.Si in apa asa-i le creste temperatura.

Lili,nu se vede suportul,dar banuiesc ca e asta:Suport pentru baie - Flipper Evolution.
Daca da,scrie ca trebuie sa fie vana uscata cind il montezi ca altfel nu tine.Mi se pare idee buna,sa stii.
Mersi de program,maine la 20 sunt la tv,desi nu-mi prea place Dan Negru.

Mergi la inceput

Criss,sa stii ca Spock incurajeaza meniurile vegetariene si chiar spune ca la bb-i merge sa le dai Tofu,asta daca nu vrei sa dai carne.
M-ai facut curioasa cu ce m-a crescut mama.Lapte de vaca,sigur nu, ca nu aveam vaca la bloc,dar nu bag mana in foc pentru cel de la alimentara.

Pitilache multumim de informatii!

Mergi la inceput